Luottohenkilöneuvonpito

Ensimmäinen erä luottohenkilöpaikkojen jaosta on käyty tänään Raatihuoneella. Neuvonpidossa selvisi paljon uusia ja vanhoja luottamushenkilöitä. Kukaan ei sammunut.

Valtuustokauden ohjelma on tehtävä pikkutarkasti koskien isoja hankkeita ja pieniä hankkeita.  Se ei kuitenkaan saa olla yksityiskohtainen vaan sen on oltava yleisluontoinen ja suurpiirteinen, ja kaikkien on hyväksyttävä se.   Toisaalta se voidaan kuitenkin hyväksyä, vaikkei kaikki osapuolet sitä hyväksyisi. Lisäksi se voidaan unohtaa vaikka kokonaan, jos se niin on parempi kuin se, joka olisi voinut tulla hyväksyttyä yksimielisesti.

Tarvittavia selontekoja laaditaan riittävästi ja ne voidaan unohtaa samantien, jos niin on parempi, kuin se, että niitä ei unohdettaisi.

Keskustelu oli hyvää ja hedelmällistä, omenan syönnin yhteydessä. Sämpylät olivat pieniä. Kahvi vahvaa.

Kukaan ei tuonut  esiin omia kantojaan, vaan kaikki yhtyivät sovussa ja solidaarisesti toisten esittämiin kantoihin. Ne saivat yleisen hyväksynnän ja ovat siis valmistelun pohjana.

Yllätyksenä kuultiin vihertävien perustelut siitä, miksi he eivät lähteneet mukaan Pro-proohon. Syynä oli kateus maalla asuvia kepulaisia kohtaan. Vihertävät olivat kuulleet, että maalla saa keväisin polttaa vapaasti ruohoa.

Sosialidemonit ja kokomustien nuorisosiipi vieroksuvat ottaa vihertäviä omaan koomalitioonsa  siksi, koska vihertävät tuovat joka paikassa esiin omia ympäristöarvojaan.  Sosialidemonien ja kokomustien nuorisosiiven on vaikea erottaa puhuvatko  vihertävät maahanmuuttopolitiikasta vai ympäristöasioista, kun vihertävät puhuvat hiilinieluista.

Neuvonpitoja päätettiin jatkaa. Ensin Birbirgerissä ja sittemmin valtuustossa. Kassakaappisopimuksia päätettiin tehdä talkoilla, jotta kaupungin kassakaappiin saataisiin täytettä.

Suurin uutinen on kuitenkin se, että neuvonpitoja päätettiin jatkaa.

 

22 kommenttia artikkeliin “Luottohenkilöneuvonpito”
 1. Seppo Rehunen sanoo:

  Hyvä Hannu

  Kiitos informaatiosta. Kiehtovan lupaava alku. Jäämme innolla odottamaan jatkoa.

 2. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Hande!
  Kateudesta vihreä Villekin käväisi Talvivaarassa jakamassa ministeri-vastuunsa
  Maurille ja Lehtomäen Paderille.
  Näillä toistaiseksi mennään.
  Riitta

 3. Kari Ilkkala sanoo:

  Tervehdys,

  meidän pitää jättää professori Koskiselle tutkimussuunnitelma.

  Suunnitelman pitää olla suppea ja yleisluontoinen, mutta siitä tulee selvitä metodi ja lopputulos. Jättämällä suunnitelman sitoudut lopputulokseen. Väärällä lopputuloksella tulee hylsy, tervetuloa uusintatenttiin neljän vuoden päästä.

 4. Leo Leppänen sanoo:

  Huomenta Hannu!

  Birgeristäkö väsäsit seikkaperäisen väliraportin tänne meidän ihmeteltäväksi? Oletko jo saapunut kotikulmille selviämään ja selvittämään suullisesti kylän väelle, miten Pro ja Kepu pärjäsivät neuvotteluissa ja niiden jatkoilla?

  Teidän kööriä ei nähty Albertissa. Siellä Leinon trio soitti viihdyttävää, jatsin tapaista musaa. Porukan etevin oli rumpali. Tässä pitkätukassa olisi ainesta jopa valtuustojohtajaksi, mutta poliittisen muistini mukaan hän ei ollut edes ehdokkaana.

  Seppo sen sanoi: Jäämme innolla odottamaan jatkoinfoa.

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron!

  Valitettavasti en lähtenyt Birbirgeriin enkä muualekaan jatkoille. Kello 22 pintaan olin jo kotona ja selvinpäin. Tiedä mitä salaisuuksia olisi tullut paljastettua , jos olisi jatkoille lähtenyt. Siinä neuvonpidon tuoksinassa laadin ajatuksissani kirjoitelmaa. Kun se kommunikointi oli muutoin niin verkkaista…
  Ja lopuksi, fiksut pärjää aina.

  Se on varma, että jatkoa tulee, mutta toisin on uskaltaako niistä sitten kirjoittaa. T HK

 6. Tapio Luukkanen sanoo:

  Iltaa !

  Kiitos Hannu infosta. Olin hiukka ymmälläni kun Hämeen Sanomat ei kirjoittanut tästä neuvottelusta halaistua sanaa edes nettiversiossaan. Kyllähän kuntalaisia tulisi infota tällaisista asioista ihan reaaliajassa. Tämä nyt ei valitettavasti ole ensimmäinen kerta kun toimitus töpeksii.

 7. pohdiskelija sanoo:

  Pohdiskelija
  Hiihaa,kerrankin viihdyttävää,niin viihdyttävää luettavaa,taitaa tulevassa valtuustossakin seinät joskus ”revetä” ja sekös on niin hyvä että…

 8. Erkki Strömberg sanoo:

  Koskis-Jossu pisti teittit parin viikon huilille kun täytyypi uotella jotta Keva tekeepi päätöksensä ja Bemareiden saatava Jossu suostumaan kaupungin johtajaksi Helstenin jälkeen. Liuhuletti saadaan eduskuntaa häiritsemästä paikallisia kuvioita ja siellähän onkin hälle sopiva ”takarivin taavin” paikka ja pääsee vertaiseensa seuraan kera herra Hakkaraisen.

  On nyt pitäny keksiä joku syy miksi ei voida heti paikat jakaa, syyhän on jotta Bemareilla on rivit ja ajatukset sekasin ja ainahan se syy on saatava persuista tapahtui mitä tahansa, laitetaan vaikka Haka-Akseli räkyttämään.

  Voittehan te niitä papereita rustailla, olis tietysti hyvä jos myös tällä kertaa satutais päättää niitä myös noudattaa.

 9. Silvon Tapsa sanoo:

  Erkki Strömberg´ille:
  Kirjoitin suunnilleen samaan tyyliin pienen kommentin Akseli Hakalan kirjoitukseen ”Vastuunkantoa Pro Hämeenlinna”, mutta hän osoittaa normaalia kokoomukselaista avoimuutta harrastamalla sensurointia!
  Kopioin sen saman tekstin tänne:

  Silvon Tapsa kirjoitti:
  Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

  12.11.2012 klo 23:34
  Vastuunkantoa, “Pro Hämeenlinna” kuulutti Akseli Hakala kirjoituksensa otsikossa! Hän ei ymmärrä, miksi vaalien voittanut Pro Hämeenlinna-koalitio haluaa ensin saada selvyyttä sos/kok paikkojen jaosta ennen neuvotteluja poliittisista kysymyksistä.
  Onhan koalitiolle tärkeätä tietää, onko tarkoitus tehdä minkäänlaisia “uudelleen järjestelyjä” hallitsevan valta-akselin “keulamiesten” asemista. Jos samat (Kiemunki ja Vekka) saavat siellä jatkaa entisiä touhujaan, on aivan turhaa aloittaa minkäänlaisia neuvotteluja Hämeenlinnan tulevaisuudesta sos/kok-ryhmän kanssa. Mielestäni on silloin vain oppositio-politiikkaan tyytyminen!
  Siis…vastuunkantoa, sos/kok-ryhmä! Kaupungin valtuuston pj. paikka kuuluu Lulu Riikoselle!
  Näyttää siltä, että blogin kirjoittaja jo, painavien kommenttien jälkeen, hieman lauhtui! Päättelen siitä hänen viimeisimmästä kommenistaan, jossa hän vain yleisesti kertoo, jo ennenkin esitettyä asiaa, miten valtuutettujen tulisi yhteis-ymmärryksessä, ja avoimessa ilmapiirissä, toimia Hämeenlinnan parhaaksi!
  Terv! Tapsa

 10. Erkki Strömberg sanoo:

  Morgen Tapsa, ei pidä hermostua näistä kokoomuksen märkäkorvista, niitä kyllä riittää sen takaa heidän koulutusohjelmansa ja ylivoimainen konsulttien käyttö. Rahaahan on suurimmalla puolueella ja lisäksi kapitalistien rahat joita kyllä osataan hyödyntää.

  Hehän toimivat vain kulisseina, todellisia kommenteja sitten ”vahingossa” lipsuu kuten tältä lapsilisäriistäjältä.

  Onhan heillä julkisuus ja ”julkisuus”.

  ps. Viimeiseen kommettiisi sanoisin jotta onhan poikaa ehditty jo neuvoakin kun itse ei ymmärrä!

 11. Erkki Strömberg sanoo:

  Yli kuukausi on viimeisestä kommentista, itse neuvottelut taitaa olla kuhmujen laskutilanteessa. Maakunnan pääaviisi on niin uskollisesti vaiennut asiasta jotta varmaan sama avoimuus tulee jatkumaan kuin tähänkinsaakka. Mutta Sarihan oppii vain virheistä!

 12. Erkki Strömberg sanoo:

  Eikös olis Hannu jo pienen infomatsuunin paikka neuvotteluista jahka saat kätes tisseistä irti navetalla!

  Meitil on huonosti nukuttukin kun oomma odotellu viime ajan tietoja, ennakoiko se huonoja uutisia.

 13. Erkki Strömberg sanoo:

  Hannu,
  olet jo toistamiseen tissejä rärlännyt vaan et meille mitään kerro, oletko liittynyt Sarin seuraan ”avoimuuden kepu-apostoliksi”.

 14. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Erkki!

  On noita kiireitä paiskannut! Lyhyesti neuvotteluista. Yksi oli ja on ylitse muiden, Johannes Koskinen. Kaikkien muiden demareiden ja kokoomuslaisten yhteenlaskettu neuvottelukyky, -taito,-halu ei riitä murto-osaan Johanneksen taidoista. Omasta puolesta on paha sanoa. Sellainenkin selkis, että seudullisiin neuvotteluihin on katsottava tarkkaan , ketä lähettää. Jälkikäteen en ihmettele, että neljän vuoden aikana ei yhteistyö ei ole edistynyt Hattulan ja Janakkalan suuntaan.
  Annan viiltävämmän leikkauksen asiasta kun taas aikaa on enempi.
  T HK

 15. Erkki Strömberg sanoo:

  Kokoomushan korvasi laadun määrällä, pakon sanelemana kun laadukkaita ei joukosta löydy. Bemarit ovat taasen niin eripuraisia jotteivät uskalla Jonannesta mihinkään yksin laittaa, saattais sopukin syntyä. Tekopeliähän koko erimielisuus on. Vanha valta on murentunut olemattomiin mutta asianosaiset ei sitä vaan ole vielä hiffannu.

 16. Erkki Strömberg sanoo:

  Onhan se hyvä kun jotain selkiää, vaikka paskat kaverit, jos et ole niitä ennen hiffannut, onnea oivalluksellesi Hannu!. Lammin Seolta kuulin jotta ovet paukkuen oli neuvottelut päättyneet, onko näin?

 17. Erkki Strömberg sanoo:

  Olikohan taas tänään luottohenkilöneuvonpito kun kaupungilla liikkui niin paljon politrukkeja, ihan sellaisiakin joka ei ruutukaavalla asu.
  Onhan tosin palvelut siirtyneet pois liitosalueita jotta saattoivat olla ”omillakin asioilla”.
  Harmi en ehtinyt tähystyspaikalleni!

 18. Erkki Strömberg sanoo:

  Tänpäivänen HäSa paljastaa edellisen oikeaksi. Neuvoteltu on, tosin vain kok-demari-viherpiipertäjä-akselilla tällä ryhmä37.

  Se on kuulema tullut yllätyksenä tämä Ilkkalan yksityishenkilönä tekemä tutkintapyyntö. Kun lukee myös Keski-Hämettä saa tietoonsa jotta on se ollut jo ennen kunnallisvaaleja tiedossa aivan yleisesti politrukkien piirissä. Isosuokin antanut lausuntoja ennen vaaleja jotta se on vaalitemppu, mutta kun ei ollut, niin nyt paljon myöhemmin jotta se on sekaantumista hänen virkauransa kehittämiseen. Hänen aivokapasiteetilla ei parenpaan pystytä, näköjään.

  Pitäisi osata ryhmä 37 erottamaan yksityihenkilön tekemiset Pron tekemisistä! Olisiko se sitten hyväksyttyä jos Ilkkala olisi käyttänyt bulvaania eli jotain toista henkilöä jonka nimissä tutkintapyyntö olisi tehty? Näinkö olisi pitänyt tehdä, Sari Rautio & kumppanit, pyydän vastausta?

  Vai pitääkö epäillyistä rikoksista vaieta? Eikö mitään saa tutkia? Siis jos kadulla näen jonkun puukottavan toisen hengiltä, ei pidä tietää mitään, ei nähdä mitään, ei kuulla mitään. Näinkö haluatte että menetellään?

  Keskittyisi Isosuo vaan omiin töihinsä esim vuokraamaan Porraskosken koulun paikallisille karvaanareille, jotka on paikkaa kauan vuokralle pyytäneet. Isosuo kietäytynyt vuoraamasta.

  Isosuo on osannut vain tilata konsulteilta lausuntoja kuinka mikin kiinteistö on niin vaikea saada kaupaksi tai vuokralle, kuten Ronnikin. Ei osaa erottaa realistisia ostajaehdokkaita ”huijareista”.

  Tulee kalliiksi nämä yli sadantuhannen vuositulon johtajat kaupunkilaisille jotka ei osaa perustehtäviään.

 19. Erkki Strömberg sanoo:

  Hannu, nyt on Sinun vuorosi tälle palstalle jotain kirjoittaa!

 20. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terve Erkki!

  Nyt nousi sauhu! Korvista ja sieraimista sen noussut jo pidemmän aikaa. Neuvonpito on ohi,vastuut on jaettu. Näin taloudellisesti laihoina aikoina emme saaneet aikaan edes lihavaa riitaa. Taas teimme sopimuksen, jossa kaikki voittivat. Minä voitin konjakkipullon ja yhden työmiehen päiväksi ensi kesäksi. Muut voittivat ainakin aikaa, kun ei tarvi äänestellä. Onne kaikille voittaneille! Näin helppoa se oli tällä kertaa.
  T HK

 21. Erkki Strömberg sanoo:

  Kiitos Hannu informatsuunista, suuninpiirtein saman voi lukea tänpäivän Hä-San riveiltä ja välistä.

  Jos ajoitat voittopullon nautinnan ja kesä-päivärengin työpäivän samaan aikaan olet omillasi. Vain todella positiivinen luonne näkee siinä voittoja. Voin kyllä tulla auttamaan pullon tyhjennyksessä, silloinhan ei Sinulle syntyisi seuraavan päivän ”alityökykyisyyttä”. Muihin maatalouden avustus-hommiin en kykene koska minulla ei ole ko ammattipätevyyttä.

Paluuviitteet
Katso mitä muut sanovat...
 1. […] Luottohenkilöneuvonpito (Hannu Kärpänen) […]Jätä kommentti

css.php