Hämeenlinnan perjantai ja 13 päivä

Se alkoi ehkä 2006-2007. Mikä pahinta, se jatkuu yhä. Aikanaan elettiin nousuhuumaa. Vain taivas oli kaikelle kattona. Päätökset olivat sen mukaiset. Menestyksen huippuvuonna 2008 Hämeenlinnan budjetti oli kait reilut 3,7 milj euroa alijäämäinen? Eikä liitoskunnat rasittaneet menoa. Sen aikaisia päätöksiä ei ole vieläkään suostuttu muuttamaan. Osaltaan vanhoista huonoista päätöksistä saadaan nyt maksaa. Kaupunkilaiva on kadottanut peräsimensä jo ajat sitten. Orkesteri soittaa yhä kovempaa.

Vanhuspalveluiden yksityistäminen ilman kunnollisia laskelmia oli virhe. Kallis sellainen. Koko Innopark-hanke on iso virhe. Mitataan sitä miten hyvänsä.

Kaupungissa on investoitu liikaa tulevaisuuden varaan ja ”kulttuuriin”. Kaikki kunnan perustoimet ovat tästä kärsineet.

Yhtiöittämisbuumi on kaikkien aikojen fiasko. Kannattaisi tehdä kokeeksi ”rinnakkaisbudjetti” ja katsoa, miltä Hämeenlinnan menestys ja budjetti  näyttäisi , jos olisimme vanhan ajan kunta ilman yhtiöitä, kaikkinensa, – velat, varat, toiminnot.. Karmeaa!!!

Tilaaja-tuottajamalli on tiensä päässä. Leikitään , että olemme kuin yksityisbisneksessä, mutta paluttelemme rahoja takaisin, kun ne eivät sittenkään riitä.

Yhtiöittäminen ei ole tuonut oikeasti mitään hyvää. Päinvastoin. Samat ”väärinkäytökset” kuin valtion yhtiöissä ja Euroopassa näyttäytyvät täällä pienoiskoossa. Joku kohta riemastuu ja sanoo, että pitkässä juoksussa… Pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleita.

 

Tähän tapaturmavuosikymmeneen ei auta muu, kuin täydellinen suunnan muutos. On vaihdettava vastuulliset henkilöt vastuullisilta paikoilta. On vaihdettava virkamiehiä. On vaihdettava kokonaan tyyli johtaa kaupunkia. Jokainen kaupunkilainen varmaan tuntee, etteivät asiat ole ihan hyvin.Tällä menolla Hämeenlinna kaatuu parissa vuodessa.

 

Iso kiitos avoimmuuden lisääntymiselle on Hämeen Sanomien muutamien toimittajien rohkeat rehelliset reportaasit nykymenosta. Aiheellisena pelkona toimittajilla lienee se, että tieto nykymenosta kulkeutuu kuitenkin ihmisten tietoon Keski-Häme lehden kautta, ellei maakunnan isoin lehti tapahtumia julkise. Pakkorakosessa tietokin leviää. Hyvä niin!

2 kommenttia artikkeliin “Hämeenlinnan perjantai ja 13 päivä”
  1. Leo Leppänen sanoo:

    Yhdyn Hannun blogikirjoitukseen suunnilleen 50 prosenttisesti. Jos hän on laatinut tekstin tahallaan yläkanttiin, mielipiteillämme de facto ei ole merkittävää eroa.

    Hannun kirjoituksesta saa pienellä vaivalla erinomaisen kuntavaalimainoksen jaettavaksi jokaiseen sauhuun.

  2. Jari Mäkelä sanoo:

    Heristäviä sormia ei varmasti löydy tätänykyä Hämeenlinnassa liikaa. Aamulehti uutisoi taannoin huolestuneena Hämeenlinnaa verraten nelinkertaisen budjetin omaavasta Tampereen kaupungin taloustilanteesta. Tampereella viivan alle jää -30 milliä ja Hämeenlinnassa melkein puolet tästä. Jokainen Ojalan laskuoppia lukenut voi näistä nähdä missä kaupunki tällä hetkellä makaa. Mielestäni on hyvä että kaupunkia kehitetään mutta nyt on kyllä selkeästi astuttu alueelle jota ei kaikilta osin enää hallita. Sen verran neuvoisin kaupungin johtoa, että kannattaisi nyt myöntää nämä ja kysyä neuvoa viisammilta. On päivänselvää että kaupungin velanhoitokulut ja nämä kuuluisat kämmit kasvattavat viivan alle jäävää miinusta päivä päivältä jos mitään ei tehdä. Tiedän että Hämeenlinnassa on minun lisäkseni lukuisa määrä kuntalaisia, jotka ovat huolestuneita kunnan taloustilanteesta ja palveluiden alasajosta.

Jätä kommentti

css.php