Jälkibudjettiriihi

 Elämänlankalautakuntien päällikkö Lindberg on tarttunut siirtoviivemaksuihin kovin ottein. Hän masinoi kampanjan ,tiedoksi koko kansalle Ylen uutisissa, ettei Hämeenlinnaan kannata tulla eläkepäiviä viettämään. Nurkkiin saat kusta ja hoitovastikkeesta vastaavat siivoojat ja talkkarit. Yön ainoa valopilkku on, ettei hän tule sentään yöllä häiritsemään ja haistelemaan. Eiköhän eläkeläisten muuttohalut Hämeenlinnaan ole vähäksi aikaa ohi. Lindbergiltä jäi kuitenkin huomioimatta dementikot. Niitä on tulossa kasapäin, ellei uutista saada toistoon säännöllisesti.

 Kun tänäpänä tuo media on vuorovaikutteista, niin kuinkahan moni vanhus näki märkänä unenaan ,kirjaimellisesti, Lindbergin kämppiksenään Keinukamarissa tai muussa hoitolaitoksessa. Eppäilenpä, että suosituin kämppis olisi J.Lindberg.  -Vaikka vähäksi aikaa vaan.

 Oikeasti menee kuitenkin niin, ettei vanhusten määrää voi valtuusto rajoittaa omalla päätöksellään. Ihan vaipoista sekin ajatus!

 Sisäpiirin tietona sain kuulla myös märästä dynamiitista. J.Lindbergin Hauhon Mäntykotoon lupaamat ja asentamat dynamiitit on purettu. Puolalainen rakennusryhmä saa majoittua entisessä hoivalaitoksessa dynamiittien purkupalkkaa vastaan. Samat dynamiitit uusiokäytetään Lammin S-Marketin,  Moottoritien katteen sekä Sunseon Car Senterin työmailla, joissa he työskentelevät. Näin saadaan rakennuskustannuksia olennaisesti alemmeksi.

 Aidosti ja avoimesti.

-Siinä oiva otsikko huomisen kaupunginhallituksen kokoukselle. Seuraan tarkkaan, miten aidosti ja avoimesti hallituksen jäsenet suhtautuvat nauhoitepyyntöön. Aivan syvältä on, että virkamieskoneisto käyttää sekunttiakaan työaikaa julkisen tilaisuuden nauhoituksen luovuttamisen kieltämiseen. Jos hallituksen jäsenet yhtyvät moiseen, niin eipä paljon kannata avoimmuudesta puhua. Jos joku puhuu skeidaa tai ei, niin onhan se kuitenkin jo sanottu. Miten se meni,ennen ainakin: Ennen mies maansa myy kuin sanansa syö. Nykyään Hämeenlinnassa: Virheistä otetaan opiksi ja mennään eteenpäin, syyllisiä ei etsitä. -Kumpi tuntuu paremmalta?

 Homekoulut saavat homehtua. Näin päätti viime valtuusto. Äänestyksessä oli Tuomelan koulun ottaminen remontin piiriin jo ensi vuonna. Esityksen mukaan investointiremontti ei olisi tuonut ensi vuodelle kaupungin budjettiin euronkaan lisämenoa. Siitä huolimatta se kaatui äänestyksessä pääosin kok (ei kaikki) ja sosdem äänin. Mihin moinen ajattelu perustuu? Hullunkurisinta on, että homerakennuksista veloitetaan ja suostutaan maksamaan tässä kaupungissa ”normi vuokra” . Maksaisitko sinä , arvon valtuutettu itse omasta homekämpästäsi? Syvältä! Ei paljon kannusta Tilapalvelua investoimaan tai pitämään huolta rakennuksistaan. Hei Haloo!

 Affeniston maauimala saa investointirahansa. Kerran jo sen sain torpattua. Nyt oli mietittävä uudelleen, ja toivottava, että vankityövoimaa riittää. Sitä en kuitenkaan usko, että allasta olisi pakko pitää käytössä, mikäli sen ylläpitokustannukset nousevat kohtuuttomiksi. Sitä ei voi museovirastokaan sentään vaatia. Korkeintaan kerran vuodessa. Silloin kun olympia-allaskin oli täynnä. Se riittää. Piste.

Vaaditaan kuitenkin sinne ne samat uimarikin sitten, niin saadaan kulut katetuksi. Katsojia varmaan olisi.

 Palkittu Ääni, Aarne Kauranen oli valmistellut pitkään puhettaan valtuustossa. Jopa niin pikään, että maailmantalous oli ehtinyt muuttua olennaisesti kokoukseen mennessä. Hän ehdotti senioriväestölle omaa Arxia Verkatehtaalle. Siinä sitä olisi rajaamista, saisko nuori eläkeläinen ”Mertsi” osallistua eläkeläisten hippaloihin. JNE. …Onneksi moiseen ei ole rahaa. Ei ole , Aarne!

 Kaupunkilaisille lohdutukseksi: Budjettikokouksia on vain kerran vuodessa (jos ei oteta huomioon Innopark-kokouksia).

 

 

Jätä kommentti

css.php