Kokoomus-vitsi vs ”Pirkka-vitsi”

 Vanhenevilla päivilläni (ei erisnimi) meinaa tulla valinnan vaikeuksia. Ennen oli kaikki ihan selvää (ei tarkoita ei-humalatilaa). Eilisen Keski-Hämeen kolumnissa Kokoomuksen Vesa Kaloinen heitti Innoparkista niin pahan vitsin, että pyydän lukijoilta apua, kumpi ompi parempi.

 Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen , Kokoomuksen Vesa Kaloinen kirjoittaa otsikolla ”Syksy saa ja arki alkaa” kaupungin menosta mm näin: ” Mielestäni nyt on tärkeää turvata Innoparkin häiriötön toiminta, jotta yhtiön maine ei menisi eivätkä nykyiset ja mahdolliset tulevat vuokralaiset säikähtäisi. Innoparkille on annettava työrauha, ja kaupungin tulee painottaa, että toiminta jatkuu tulevien muutosten jälkeenkin.

 Syyllisten ja vikojen etsiminen ei sinällään palvele ketään, vaan tästä tulisi ottaa opiksi, ja pitää huoli siitä, ettei vastaavia virheitä tehdä tulevaisuudessa.”

 Kannattaa lukea koko juttu, mutta tuossa oli se vitsi. Siis ei mitään vikoja eikä syyllisiä, otetaan vaan opiksi! Jaa, että jos olisin Innoparkin vuokralainen ja lukisin, että sama peli voi jatkua yhtiössä missä muodossa tahansa, niin syyllisiä eikä vikoja koskaan etsitä?! En todellakaan luottaisi moiseen yhtiöön. Enempi luottaisin, jos saisin lukea, että kaikki mahdolliset rötöstelijät laitetaan aina vastuuseen. Minä vaadin ja haluan mahdolliset viat ja syylliset esiin, jos niitä on!

Sen verran on eroa Kokoomuksen ja Keskustan politiikalla!

 Ja se toinen vitsi. Olen pitänyt yhtenä parhaimpana viattomana ja sukkelana ”Pirkka-vitsinä” tätä sukkahousujen uusiokäyttöä. Löydän tästä kyllä yhtäläisyyttä kokoomuslaisen Innopark-linjan kanssa , noiden Vesa Kaloisen kolumnin sanojen myötä. Ratkaisumalli on lähes identtinen. 

 Arvon (ei erisnimi) lukija. Pyydän kommenttia, kumpi ompi parempi,- edellä mainittu kokoomus-vitsi vai seuraava ”Pirkka-vitsi: ”Sukkahousuista voi saada käytännöllisen kahvinsuodattimen, jos paperit ovat sattuneet loppumaan. Laita kaksi lusikallista pannujauhatuskarkeaa kahvia mukiin. Kaada kiehuvaa vettä samaiseen mukiin kahvinporojen päälle , lähes muki täyteen. Sekoita lusikalla vähintäin minuutti. Vedä käytetyt sukkahousut päähäsi ja hörppää mukista kahvia. Näin vältyt kahvinporojen suuhun menemiseltä.

 Minun mielestä Vesalla oli parempi vitsi, vaikka toimintamalli olikin sama! Mitä mieltä sinä olet?

6 kommenttia artikkeliin “Kokoomus-vitsi vs ”Pirkka-vitsi””
 1. Kari Ilkkala sanoo:

  Hyvää Huomenta Hannulle (erisnimi) ja kaikille olonsa ja tarpeensa mukaan.

  En ole lukenut Vesa Kaloisen kolumnia, joten kommenttini ovat kirjoituksesi varassa. Keski-Hämeellä ei sitten liene verkossa näköislehteä…?

  Vitsisi kuvaamasta ilmiöstä olen yrittänyt itsekin kirjoittaa. Kokoomuslaisen kaupunginhallituksen jäsenen Vesa Kaloisen kirjoitus voi edustaa hänen yritystään kantaa kortensa sisäpiirin kekoon ja siten ansaita jäsenyytensä, mutta ei sillä Kokoomuslaisuuden kanssa sitten muuta tekemistä ole. Voi aikoja, voi tapoja, voisi huokaista…

  Yritysten tilaratkaisuista vastaavat aikuiset ihmiset nyt ymmärtävät mikä ero on liike- ja toimistotilojen vuokrausliiketoiminnalla, ja yritysten liiketoiminnan kehitys- ja hanketoiminnalla. Innoparkin vuokrattavat tilat ovat ja pysyvät, jollakin organisaatiolla ja otsikolla niiden vuokraus jatkuu, ja olemassa olevat sopparit turvaavat nykyisten vuokralaisten edut kaikissa tilanteissa. Melko aineellisia ja raadollisia ovat yritysten kriteerit sijoittumistaan harkitessaan, ja siinä markkinassa on Innoparkinkin toimitilabisneksen elettävä.

  Joten jos joku kuvittelee toimitilabisneksen tuotoilla voitavan kattaa muun harrastelun tappioita, kannattaa herätä viimeistään nyt.

  Jos Kaloinen haluaa murehtia Innoparkin mainetta, hänenä olisin huolissani muista asioista. Kuten, edustaako uuden toimarin Mikko Koivulehdon Kh:lle 30.5.-11 esittelemä ”liiketoimintasuunnitelma” sitä liiketoimintaosaamista, jota Innopark kauppaa asiakkailleenkin, ja jonka varassa Innoparkin ”häiriötön toiminta” turvataan. Ainakaan realiteetit eivät ole Innoparkin toimintaa häiritsemään päässeet…

  Innoparkin jatkoa pitää tarkastella toiminnoittain, esim. toimitilabisnes, julkista rahaa käyttävä kehitys- ja hanketoiminta, muu yrityksille tarjottava kehitys- ja hanketoiminta.

  Pelkkään velkaan perustuva toimitilabisnes, jos hillittömän hyvä munkki käy, voi pyörittää itse itsensä – ylijäämää se ei tule tuottamaan.

  Julkista rahaa käyttävä kehitys- ja hanketoiminta on aina tappiollista rahoituksen rakenteesta ja ehdoista johtuen.

  Jotta Innopark pyörisi omillaan, tämän muun, yksityisrahoitteisen kehitys- ja hanketoiminnan pitäisi sitten kattaa muiden osa-alueiden vajeet. Työnäyte tähän mennessä ei oikein vakuuta…

  Jatkossa surullisenkuuluisien korkoinstrumenttien tuotot tulee rahastoida, jäävät ne nyt kenen tahansa kirjanpitoon. Siten niiden tuotot eivät syksystä eteenpäin ole käytettävissä Innoparkin käyttömenoihin.

  Tosiasiaksi siten jää, että Innoparkin muun kuin tilabisneksen jatkaminen edellyttää omistajalta varovaisestikin arvioiden 0,5 – 1 M€ vuosittaista täyterahoitusta, hankkeisiin kuluvien vastinrahoitusten lisäksi.

  Toimari Koivulehto tekisi itselleen, organisaatiolleen, luottamuselimille ja kaupungille suuren palveluksen, kun alkaisi vaan laatia oikeaa liiketoimintasuunnitelmaa, ja lopettaisi satulöpinät. Ota Mikko vaikka aluksi T2 ja T4 lomakkeet exceliin, ja ala pyörittää – niin ne teidän asiakasyrityksetkin joutuvat tekemään.

  Tällaiseen jatkuvaan panostukseen sitoutumisen tulee olla poliittinen tarveharkintapäätös, jossa panostus ja sillä saatava tulos arvioidaan kaupungin muiden menojen ja kehityskohteiden kanssa samalla viivalla.

  Yleisölle ja ilmeisesti riviluottamushenkilöillekin on huomattavan epäselvää, mitä muuta Innopark on yritystoiminnan eteen saanut aikaiseksi, kuin roppakaupalla toimitilaa. Minkäänlaista laadullista tai määrällistä, ajallisesti tai alueellisesti vertailukelpoista vaikuttavuusraportointia yhtiö ei ole toimintansa aikana tuottanut. Tämä tekee jatkon harkinnan haasteelliseksi (tai hyvin helpoksi, jos mennään samalla Kamikaze -meiningillä kuin ennenkin).

  Minun viime päivien paras vitsi sattui eilen. Kotiin tullessani Ulla Murtonen seisoskeli talomme edessä. Kävin Ullan vaikuttajakoulun joskus 20 vee sitten, joten menin paiskaamaan kättä. Hän tuumi unohtumattomalla tyylillään: ”…olen lukenut noita sun juttujas ja tuuminut: kyllä se se sama Kari on…”. Repesin siinä paikassa, Ulla tekee minuun aina kivitalon kokoisen vaikutuksen!

  Koska olin tulossa suliskentältä, en käyttänyt kuulolaitettani, ja siksi en voi nyt siteerata Ullan viimeistä, jo melkein poispäin kävellessä heittämää kommenttia ihan tarkasti. Mutta se meni jotenkin näin: ”…saas nähdä miten ne sut nujertaa…”.

  Jess!

 2. Satu Leppänen sanoo:

  Huomenta pojjaat!

  Eipä taida Vesa olla lukenut esim. täällä blogeissa käytyävää keskustelua IP:stä. Enpä olisi uskonut, että Vesa, vielä kaiken uutisoinnin jälkeen haluaa lakaista kaiken maton alle.

  H:linnassa on monesta asiasta ”yritetty ottaa opiksi ja pidetty huoli ettei samoja virheitä toisteta uudelleen”. Hannun ja Karin kanssa ehdottoman samalla linjalla, että nyt on selvitettävä asia juurta jaksaen. Työrauhaa ja häiriötöntä toimintaa ei kyseinen puulaaki saisi saada ennen kuin syylliset on kaivettu esiin.

  T. Satu

 3. Seppo Rehunen sanoo:

  Eiköhän se ole niin, että Kaloisen Vesa on johtohahmoina pitämiensä muutaman henkilön mielipiteiden vanki. Samassa vankeudessa on niin moni muukin. Pääsisivätpä edes avovankilaan, josta tarkastelisivat maailmaa ja sen todellisuutta uteliain silmin ja korvin. Silmiä saattaisi häikäistä ja korvia kuumottaa.

  Ulla Murtonen on viisas nainen ja osaa tilannehuumorin. Realistikin vielä, mutta ei taida nujertamisen suhteen osua oikeaan. Nujertaminen onnistui ennen – ei enää tänään. Tietenkin on myös niin, että jotkut nujertuvat helpommin, jotkut eivät ollenkaan.

  Kaupungilla liikkuu näinä aikoina isot joukot kaupungin asioista kiinnostuneita veronmaksajia.

 4. Erkki Strömberg sanoo:

  Olen pohtinut miten syntyvät tällaiset päätökset kuten Lammin innopoolirakennus? Pohdin sitä jo itsenäisen Lammin kunnan aikaan sen rakentamisen jälkeen kun se havaittiin jäävän tyhjäksi. Pohdin sitä jopa ääneenkin ilmeisesti jossain jossa oli myös muita kuulolla.

  Valtuutetuista kyselemällä sain käsityksen jotta heille syätettiin potaskaa, oli jopa Vaisala tulossa aivan varmasti vuokralle. Myös rakennus jutussa vedätettiin Lammin valtuustoa luulemaan jotta Biolokien perhoshalli ja innopooli sekä lämpökeskus olisi samaa hanketta ja kaikki on hyväksyttävä muuten ei saada mitään. Lammin valtuusto takasi kai miljoonalla.

  Kun oli kuntaliitos tehty ja eka Kaupunkiuutiset suurhämeenlinnan aikaan ilmestyi sainkin vastauksen suoraan huipulta. Kaupungin hallituksen sihteeri Helena Hirviniemi joka Lammin kunnan hallintopäällikkönä oli kai kiimaisimpia innopoolin ajajia vastasikin lehden välityksellä kysymykseeni. Arkistoista voitte hakea lehden ja tarkistaa tarkan sanamuodon.

  Muistini mukaan sen sisältö oli: Hanke oli tarpeen koska se opetti seudulliset virkamiehet ja luottamusmiehet keskustelemaan keskenään.

  Siis pidettiin miljoonilla euroilla puhekoulua!

  Eikä se rakennus aivan kättämättä jäänyt. On havaittu sinne kannettavan huonekaluja, etupäässä sänkyjä varmaankin Hästenssejä joita Iisakki Ronnissa pakolaiskeskuksessa käydessään kaipasi. Pyörihän juuri telkkarissa Kari Väänäsen Taivaan Tulet sarja. Siinäkin hyödynnettiin tyhjää teollisuustilaa!

 5. Josaldinho1585 sanoo:

  Onko hämeenlinnan kaupungilla rahat loppu

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron!
  – On! Ja pitivät tunkkinsa!

  T HK

Jätä kommentti

css.php