Valtuutetun testamentti

 Ei! Älkää iloitko! En aio kuolla! -Vielä ikinä. Kerron Teille muutaman pikku vinkin ja faktan.

 Markkinaoikeudelle pitää tilata Hämeen Sanomat. Siitä oikeus voisi lukea kuinka asiat ovat Hämeenlinnassa. Valtuuston 54 viisasta jos sanoo, että rakennetaan, niin pitäähän Markkinaoikeuden se saada tietoonsa Hämeen Sanomista. Ja antaa lupa rakentaa.  Aivan kuin myös se, että kansanedustajaehdokkaista Satu Leppänen ja Ritva Oinonen olivat jo etukäteen Markkinaoikeuden kanssa samaa mieltä. -Ei rakenneta vielä. Siis ne viisi viisasta, jotka jäivät yksin. -Vaikka Hämeen Sanomat kirjoitti, että enemmistö haluaa.. Pitäähän Markkinaoikeuden tämä saada tietoonsa! Hallituksen listalta löytynee kohta ehdotus asiasta.

 Lisäksi Markkinaoikeus voisi vain lukea lehdestä, että ao lautakunta on jo lausunut valituksestakin, ettei siinä ole mitään väärää. Oppineita jurristeja kaikki tyynni. Säästyy Markkinaoikeuden aikaa.

 -Voi herranjestas tätä esittely-käsittelykulttuuria! Arvatkaa annoinko vinkin, että ltk:n ainoa oikea lausuma olisi ollut ko pykälästä, että ltk merkitsee tiedoksi, että asiasta on valitus Markkinaoikeudessa. -Ei merkinnyt!

 NCC sentään luki Keski-Hämeen kolumnin viikko sitten, ja päätti julkaista halukkuutensa rakentamiseen valtuuston kynnyksellä. Siis lehden levikin teho on ainakin todistettu.

 Muuta kivaa, mitä kohta voisi lukea listojen takaa: -Maksetaan Sorasetille pari milliä, että vetää valituksen pois. Säästetään kenties milli ja aikaa. Haudataan se summa hankkeeseen. Tai myydään Sorasetille jostain Mustilan periferiasta sora-alue pilkkahintaan, että päästään valituksesta ja rakentamaan. -Voi, miten kekseliäs mielikuvitus voikaan olla! 

 Vaan ne oikeat vinkit aloittelijoille ja muille hännystelijöille:

 -Jos päätäntäelimeen tuodaan lisälista, pitää hälyytyskellojen soida.

-Jos asialla sanotaan olevan erityinen kiire, pitää hälyytyskellojen soida.

-Jos asiassa sanotaan olevan erityisesti salaista ja salassapidettävää, ja vain Teille kerrottavaa, pitää hälyytyskellojen soida.

– Jos muutenkin tuntuu siltä , että oma ryhmä painostaa, täytyy hälyytyskellojen soida.

 Missään em tilanteissa ei päätöstä pitäisi tehdä noin vain!

-Arvatkaa kuinka moni noista osui moottoritien katehankkeessa kohdilleen!!!

  Huono maalivahti teki taas viisi hyvää pelaajaa!!

2 kommenttia artikkeliin “Valtuutetun testamentti”
 1. Kari Ilkkala sanoo:

  Huomenta Hannu,

  sattumalta vaan sattuvasti kävin eilen katsomassa Leea Klemolan New Karleby -näytelmän. Viime viikkojen tapahtumien seuraaminen on madaltanut kynnystä sukeltaa Klemoloiden surrealistiseen maailmaan. Kokkolan lähiön tapahtumat vaikuttivat jo lähes loogisilta meidän menoomme verrattuna… mutta niinhän sitä sanotaan että todellisuus on usein tarua ihmeellisempää.

  Ei ole kuin päiviä HäSa:n otsikoista, joissa hehkutettiin kateurakan alkavan KUN markkinaoikeus antaa aloitusluvan. Tänä aamuna koko hanke on kaatumassa. Emme voi tehdä muuta kuin odottaa, suree apulaiskaupunginjohtaja Isosuo.

  Ilmeisesti NCC:n, kaupungin, projektinjohtokonsultin ja YIT:n informaatiokanavat ovat pysyneet avoinna prosessin tässäkin vaiheessa.

  Luottamuselinten puolesta lienee jossain päätetty, ettei tarjoajilta kannata pyytää tarjousten voimassaoloaikojen jatkamista (mahdollista, sallittua, ja tapahtunut ennenkin). Samoin jossain kaupungin viisaiden päässä lienee tieto, ettei kaupungin pidä mennä myöntämään virhettään ja tehdä hankintaoikaisua, joka sille kh:n otto-oikeuden perusteella olisi edelleenkin mahdollista – valittaja markkinaoikeudessa vain vaihtuisi Sorasista YIT:ksi.

  Hiukan perspektiiviä asiassa voisivat osoittaa niin HäSa kuin kaupungin terävätkin lausunnoissaan. Mihin hanke on nyt kaatumassa? NCC itse pyysi vajaa vuosi sitten sitoutumiselleen lisää harkinta-aikaa vuoden 2012 loppuun. NCC ei ole ihan ensimmäistä kertaa pulkassa tällaisissa hankkeissa, tietää riskit mahdollisista viiveistä, ja osaa niihin varautua omassakin sopimustoiminnassaan.

  Kaatuisiko hanke sitten siihen jos projekti jouduttaisiin teettämään Sorasetilla viisi miljoonaa halvemmalla? Sorasten mahdollinen menestyminen markkinaoikeudessa ei tarkoittaisi yhtiön julistamista automaattisesti voittajaksi, vaan markkinaoikeus edellyttäisi joko korjattua vertailua tai uutta tarjouskilpailua.

  Kaita polku on kyllä korkealla ja kapea – sille kiipeäminen ja sillä pysyminen tuntuu ylivoimaiselta. En väitä, että YHLA olisi automaattisesti osannut korjata ilmeiset puutteet tarjouspyyntömenettelyssä, mutta nyt sillä ei ollut siihen mahdollisuuttakaan. Vastuu ei ole nyt oikeassa paikassa.

  Projektinjohtokonsultin rooli, käyttöperusteet ja vastuut hankkeessa tulee selvittää perusteellisesti.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Kari!

  On tässä prosessissa opiksi ottamista, kunhan siitä saadaan oikea kuva. Sliippareiden sanoin , kuka , mitä, häh? Tähän on syytä palata useammallakin foorumilla. Se paljon puhuttu tarkastuslautakunta saa setvittävää, sekä hankinnoista , että kilpailuttamisesta. Projekti (tunneli ja muu kaupungin infra) on niin iso, että se on syytä ottaa ertyisseurantaan. T HK

Jätä kommentti

css.php