Virtuaalikuusi

 Virtuaalikuusihan on muutaman vuoden kuluttua pop. Samalla se saa kilpailijakseen wanhan-ajan kuusenhakureisut.

Perheen pää hankkii koko porukalle kuusenhakupuvut. Ne ovat trendikkään väriset ja pihkaa ja neulasia hylkivät. Vain kuusenhakureisulle valmistetut. Jalkineet ovat saman sävyiset. Kauppaan tulee mukaan kuusenhakukoulutus, kahtena iltana. Netistä iskä poimii mieleisensä kuusisafarin järjestäjän osoitteen. Safari-sana onkin jo tullut lapsille tutuksi vuosittaisen afrikanmatkan yhteydessä. Matkalla lapsille selitetään, ettei nyt ole kuitenkaan leijonia eikä hellettä tiedossa. Hikeä kylläkin.

 Kuusisafarifarmille saavuttua on valittava eri kuusenhakureisuista  mieleisin. Iskä päättää ottaa sen vaikeimman, 60-luvun kuusireisun.  Tämä matka alkaa siten, että jalkineisiin ja niskaan tungetaan lunta aidon tunnelman luomiseksi. Varmuuden vuoksi tykitetty ja valaistu reitti kulkee pihapiiristä  tiheän kuusikon läpi pellolle. Pellolla soihduin valaistu reitti kiertää kodalta toiselle ja jokaisen kodan luona saa kuunnella eri eläinten ääntelyä. Tunnelma on käsinkosketeltava. Lapset saavat piparia ja iskä ja äiskä glögiä. Parin kilometrin vaelluksen jälkeen reitti palaa pihapiiriin, jossa netistä bongattu kuusi odottaa maahan jäädytettynä ja lumetettuna kaatamista. 60-luvun safariin ei kuulu kuin käsisaha tai kirves kaatovälineenä. Käyttökoulutuksen ja turvavarusteiden pukemisen jälkeen iskä alkaa sahaamaan kuusta. Kaikki tallentuu digitalisesti face-bookkia ja sukulaistapaamisia varten. Kun kuusi on saatu nurin ja asiaankuuluvat kaatoryypyt otettu,niin perhe ajelee melko polleina takaisin kaupunkiasuntoonsa.

 Aattoaamuna perhe kokoontuu kärsimättömänä odottamaan kuusen saapumista. Pian kuusentuojat saapuvatkin ja kuusi saapuu jalassaan ja valmiiksi koristeltuna pirttiin. Olohuonetta on määrä nimittää pirtiksi tänä wanhana jouluna. Salaperäinen supatus leviää yhdessä lasten hymyn kanssa. Ensi vuonna iskä ja ja koko perhe aikovat koristella kuusen ihan itse, aivan kuin joskus 60-luvulla tehtiin. Koristelukurssitkin on jo varattu.

Jätä kommentti

css.php