H-hetki

 Se vois olla kyllä Hannustakin johtuvaa, mutta kun ei kuitenkaan ole.. bläääh!! Toisaalta voin käyttää sitä kuvaamaan , mitä just nyt viimeistään pitäis tehdä.

 Okei: Kaupunginjohtajat joutuvat valitsemaan tulevaisuudessa sanansa totuudenmukaisemmin. Enää ei käy sellaiset sammakot, kuten viime valtuustossa Isosuolta, että jos Tullikamarin vajaa 300t euroa tappiota tuottava kiinteistö otetaan kaupungin omistukseen, niin se ei tuota kaupungille tappiota. Onko noi tommoset menny ennen läpi? Huh huh, sanoisi Iisakki!

 Sekään ei mielestäni enää käy, että kaupunki aina vaan perustaa yhtiöitä yhtiöittämisen innosta, vaikka vaan katuvalotolpille. Vaihtoehdottomuus paistaa. Vertaus on ontuva, mutta; -Ihan pimeetä!

 H-hetki koittaa myös budjetissa, kun energiarahastoa ei enää tulouteta käyttämenoihin. Sekään ei käy siis enää. Alijäämä on se, miltä se näyttää. Ja mitä alijäämä olisikaan ollut takavuosilta, jos menettely olisi ollut sääntöjen mukainen.

 H-hetki koittaa myös organisaatiossa. Parin vuoden aikana on saatava paletti pelaamaan paljon pienemmällä valtionosuudella (näillänäkymin). Sekään ei ole todellakaan helppoa.

 H-hetki on myös laittaa controllerit laskemaan oikeita asioita. Lähes kahden vuoden jälkeenkään ei tietokanta pysty tuottamaan reaaliaikaista (ei ollenkaan mitään) tietopohjaa, mitä esim kaupungille maksaa oma vanhusten vanhainkotihoito, edes ostetut palveluasumiset keskimäärin/ asiakas/vrk. Tai yhtään mikään muukaan. Millä tässä annat valtuutetuille oikeaa tietoa siitä , mihin suuntaan on järkevää palveluita kehittää.

 Näillä näppylöillä on löydettävä se oikea yhteishenki puolueiden kesken. Ei saa enää suojella tai muuten hyysätä yhtäkään viranhaltijaa – jos ei aivan suohon laulaakaan- vaan poliitikkojen on ryhdistäydyttävä oikeiden asioiden edessä. On vaadittava oikeita asioita! Ei suinkaan niinpäin, että odotamme , mitä johtajat meille suvaitsevat esittää.

Hämeenlinnassa on vallinnut joissakin asioissa liian ”kuuliainen” toimintatapa kaupunginjohtajiin nähden. En yhtään kiistä, että esim yritysten saamisessa alueelle, olisi syytä kiittää varmasti kaupunginjohtajia ja Kehkeä. Vaan nyt on ne normaalit toimintatavat saatava läpinäkyviksi kaikin osin. Busines on erikseen, muu on oltava avointa. Siitä tulee hyvä!

Nyt on suden hetki, H-hetki ! Isolla!

2 kommenttia artikkeliin “H-hetki”
 1. setämies sanoo:

  Raikasta ja tuulettavaa tekstiä! Nythän Hämeenlinnassa on toimittu kuin nykymiesten tulisi tehdä; hienhajuisesta tavallisesta tallaajasta tehdä metroseksuaali vaikka väkisin rautakangen kanssa. Tuloksena on yleensä pakkelilla siloiteltu, sisältä pehmeä yksilö. Kaupungin ydintoiminnot on päätetty sujuvasti ulkoistaa yksityisille toimijoilla ”sulle-mulle-periaatteella” eli kumminkaiman velikin on päässyt harjoittelemaan kaupungin kustannuksella yritäjyyttä. Mikä parasta riskit ovat yritystoiminta ottanut kilti kaupunki itse eikä yrittäjä.

  Nykytilannetta todellakin kuvaa oivasti se, ettei pääkallopaikalla tiedetä edes mitä se yksityistäminen todella maksaa, kun omissakin yhtiöissä piilotellaan eri momenteille niitä kuluja.

  Sitten valtuutetut kilvan kehuu itseään kuinka tulosta on tullut. Rautiokin hymyilee ja luo Amerikan tyyliin henkeä joka asiaan sanomalla ”good for you” tai Kiemunki rähisee silloin kun se on jo myöhäistä.

  Lopputulemahan on se, että tavallinen keskivertokaupunkilainen maksaa tämän kaiken pelleilyn joka tapauksessa.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Paljon hyvää on saatu aikaan, mutta yhtiökiima ja muutamat muut hälläväliä-seikat eivät ole lapsuksia, vaan tarkkaan harkittuja manöövereitä. Niistä tulee loppu! Joko me itse nyt, tai aika luhistaa koko korttitalon.
  T HK

Jätä kommentti

css.php