Seitsemän lihavaa ja seitsemän laihaa neitsyttä. -Tai toisinpäin

 Nykyihminen ei kadosta tiedä mittään . On muka interventiot. Raamatun uusi käännös osuisi puhuttelevampaan suuntaan, jos vanhoja vertauksia muokattaisiin. Saman ahaa-elämyksen  kokisi kenties  moni Hämeenlinnan päättäjäkin. 

 Tapani Hellsten on saanut niittää mainetta nousukauden allonharjalla. Hän on tehnyt monia hyviä asioita. Kuitenkin vasta nyt saamme nähdä, onko hänessä oikeaa johtaja-ainesta. Hämeenlinna-purkki ui syvällä. Nyt pitäisi löytyä visioita ja tiimihenkisyyttä. Ja pitäisi osata kuunnella tavallisia kaupunkilaisia.

 Hämeenlinnalla meni hyvin seitsemisen vuotta. Siis se  Raamatun vertausluku. Ja jos nuoriso ei välttämättä Raamatun juttuja oikein tunne, niin tuo otsikon vertaus on kai puhuttelevampi modifioituna.  Eli jos tykkäät rehevistä misuista tai kolleista, niin miltä se tuntuisi kohdata niitä peräti seitsemän perä jälkeen. Ja sitten ne seitsemän laihaa. Tai toisinpäin.

Näin on kaupunki kuitenkin elänyt. Eikä siihen ole tarvittu liitoskuntia millään lailla. Ei muutaman sadantuhannen alijäämiä kaiken mukana tulleen miljoonien omaisuuden lisäksi.  Nyt on kivet kupissa. Suunta täytyy kuitenkin pitää eteenpäin ja uskoa tulevaisuuteen. Se ei käy kuitenkaan vanhoilla opeilla. Jos hoku hörhö vielä kuvittelee ratkaisevansa asian kuntaliitoksilla, niin hänelle pitää antaa ihan uutta lukemista. Ihan mitä muuta tahansa.  Joku jopa kaipasi valtiota apuun maksamaan kuntauudistusta ja sen kustannuksia ja hupenevia valtionosuuksia. -Höyryjuna meni jo. Yhteiskunta kehitty, eikä kukaan kai voi kuvitella, että rajoja siirtämällä asiat ratkeavat. Hei haloo!  Mummo tarvii ateriansa, oli rajapyykki missä hyvänsä. Sitä uutta kaivataan. Nyt.

Kommentti artikkeliin “Seitsemän lihavaa ja seitsemän laihaa neitsyttä. -Tai toisinpäin”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Huomenta Hannu!
  Emeritus-kuntaministeri Mannisen ajamaa pakkoavioliitto-selittelyjä jokin aika sitten kuunnellessani, tul mieleeni vanha sanonta
  En minä mutta ne pojaat
  Tosiasiahan on, vaikka kuinka ynnättäis, Arkadia on vetäytynyt elatusmaksuvelvotteistaan siltä osin kuin sen pitäisi olla vastuussa lehtolapsistaan.
  Rahaa kaadetaan vastikkeetta ulkomaan tuhlaajapojille..
  Emerituspääministerin esteellisyyttä tutkittaessa, pitäisi myös löytää syyntakeettomat, jotta tämä armoton meno saataisiin jonkinsorttisiin raameihin.
  Jatketaan harjoituksia!
  Riitta

Jätä kommentti

css.php