Kokomustaa

 Kokoomuksen veljessarjan piti haastaa ”entinen meno” ulkomaanpolitiikassa. Veljekset Jyrki ,Jyri ja Alex kokoontuivat antamaan viennin seisauttavan julkilausumansa Venäjästä. Jyri oli jo aiemmiin kyykistellyt kaapin takana viisivuotiaan tapaan ja hokenut ,Venäjä(perkele), Venäjä (perkele) , Venäjä (perkele). Aikansa harjoiteltuaan uskalsi sanoa sen tedotusvälineissäkin.

 Tästähän veljekset innostuivat viitoittamaan Kokoomuksen uutta ulkopolitiikkaa. Entinen meno piti haastaa. Nyt uskallettiin jo sanoa, ettei Venäjä ole suurvalta. Ja vielä pikkaisen pilkkuvirhettä mukaan, jotta oikein luotettavalta tuntuisi. Herrat paratkoon. Kuinka paljon Suomen edut ja vienti ja muut suhteet paranivat tästä Kokoomuksen Jyrki Kataisen lausunnosta? Entä Kokoomuksen gallupit?

 Yhtälailla kokomustaa on meno ollut Kirkkonummellakin. MT uutisoi siitä ,miten yrittäjä rakensi omille mailleen ratsastusreittiä. Pohjan vahvistamiseksi hän upotti maahan puun kantoja. Kirkkonummen ympäristötarkastajat käskivät keskeyttämään toimet. Kaveri toki valitti asiasta Helsingin hallinto-oikeuteen. Siellä tuomarit joutuivat äänestämään asiasta, ovatko kannot jätettä. Enemmistö päätyi kuitenkin sallimaan kantojen hautaamisen, mutta vain ilmoituksella, ettei ko tapaus ole ennakkopäätös kantojen hautaamisen sallimisesta.  Siis hallinto-oikeus…!! Puun kannoista! Herrat edelleenkin paratkoon!

  Ja jo lähes IKL mustaa on meno seuraavassa: Samainen lehti kertoo Metsähallituksen toimista puiden lahottamisesta. Yli 10 000 hehtaarin alalla on lisätty lahopuustoa Metso-ohjelman mukaisesti. Tämä toimenpide on tehty kaulaamalla mm UKK:n istuttamassa metsikössä. Lukijalle tiedoksi, että toimenpide vaatii metsurin työpanosta, kun hän sahaa puun ympäri viiltoja jotta puut lahoaisivat. Luoja hoitaa valmista ryteikköa muutamassa sekunnissa yhtä paljon, ilmaiseksi.

 Nämä kolme esimerkkiä todistakoon sen, että järki pakenee pikkuhiljaa herrojen päästä.

 

 

5 kommenttia artikkeliin “Kokomustaa”
 1. Supi Kuoppa sanoo:

  Ole huoleti, ei pakene, kun sitä järkeä ei siellä herrojen päässä ole koskaan ollutkaan.

 2. Jaska sanoo:

  Ylen pääministerin haastattelutunnilla Kiviniemi nuhteli kokoomustrioa muistuttaen ulkopolitiikan käytöstavoista. 23.8 TV 1 uutissa ulkoministeri Stub toteaa hammaskalustonsa paljastaen myrskyn pyörivän vesilasissa. Stubin sarkastinen lausunto sisältää samalla viestin pääministerin painoarvosta hallituksen sisällä, joka huomioidaan myös varmasti ulkomailla. Meno hallituksessa näyttää jatkuvan samoin nuotein kuin Vanhasen pääministerikaudella. Kokoomusministerit toimivat ja antavat lausuntojaan täysin välittämättä muista puolueista tai pääministeristä. Voi vain arvailla miten tunnetusti herkkähipiäinen itänaapurimme reakoi, jos ensi kevään jälkeen pääministeripuolue on ylimielisen vähättelevästi venääjään suhtautuva kokoomus.

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Kokoomus-koltiaisilla on vielä paljon opittavaa. Ei tässä mitään hätiä ole. Poijjaat ovat kuin murkut konsanaan ja koettelevat hiukka rajoja (isänmaan kylläkin valitettavasti). Kyllä Mari tuollaiset ruotuun( ruotuväkeen) pistää. Tärkeintä oli saada ennen vaaleja näyttö kokoomuksen ulkopolitiikan hoitotavasta ja tyylistä. Nyt on näyttö saatu! Ei tartte enää sen syvällisemmin pohtia, kun salkkuja jaellaan.
  T HK

 4. marjaliisa vainio sanoo:

  Voi herre gud sentään, kyllähän Venäjästä täytyy voida puhua
  täälläkin peilaten muuttuvaan ja muuttuneeseen maailmaan 2000 luvulla.
  Ja hyvinpähän Katainen Venäjällä tuli ymmärretyksi. Eiköhän Venäjän intressit ole muualla ja taloudellisesta suurvallasta ovat
  Venäjän rinnalla kamppailemassa mm Kiina sekä Etelä- Amerikka

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moikka M-L!
  Kyllä puhua saa, toki. Sitten tullaankin siihen, että mitä ja miksi. Jos valtionvarainministeri lausuu ensinnäkin suhdeluvut päin persettä, antaa se kuvan kieltä polttavasta kiimasta ennemminkuin asiasta. Eli piti vaan sanoa. Toiseksi venäläisen luonteenlaadun tuntemus olisi hyväksi. Siellä ei riitä se, mitä suomalaiset kirjoittavat retkestä. Saattaapi mennä niin, että venäläisten ensimmäinen lausunto jää soimaan monen tullivirkailijan ja elintarviketarkastajan korviin. Venäläiseen ja miksei suomalaiseenkin luonteeseen kuuluupi sitten muistaa tuommoiset. Suomen rajalla ja Pietarin alueella kun ei ajatella kovin Kiinaa kuin Etelä-Amerikkaakaan. Eli mitä ja kuka hyötyi siitä. että Katainen lausui puutahenää. Ei varmasti suomalainen teollisuus ja muu kulttuurin vaihto.
  Kataisen malli toimii vaikkapa yritysneuvotteluissa, tai muissa fuusioissakin. Ei hyvä.

  Kataisen valossa Häkämies lausui sitten myös palturia aikoinaan, lausuessaan riskeistä kolmesti Venäjä. Mitä riskiä semmoisesta on, jos ei edes suurvalta?

  Ja jokainen täällä tietää , että me saamme mollata vaikka mitä maata, mutta onko se fiksua!? Ei hei ole!

Jätä kommentti

css.php