Kielikylpyjä ja extremeä

 Ruotsinkielinen päiväkoti on omaksunut varhaiskasvatuksen ja elämänkaarimallin omalla tavallaan. Lapset syötetään jo päiväkodissa kädet teipattuina. Näin sopeutuminen on taattua aikanaan vanhainkodissa. -Elämänkaarimalli optimoituna.

 

 Mari Kiviniemi on saanut lähes laudaturin jo englannista ja ruotsinkielestä. Testi ennen pääministeriksi valintaa toi raadilta suullisesta esiintymisestä täydet pojot. Nyt sittemmin toinen kotomainen on saanut Ruotsin risteilyn jälkeen arvosanan, jättebra, Etelän Medialta. Suurin koitos tulee kieliasiassa kuitenkin olemaan , kun Marin täytyy johtaa Suomea EU:ssa , ja tavata talouskomissaari Rehn. Toinen kotomainen on silloin koetuksella. Ja se kuullun ymmärtäminen etenkin.

 

 Virtanen veti Vinettoa laiturilla. Juhannusta oli jatkunut jo toista viikkoa. Äitee Virtanen ei enää meinannut sulatella juhlimista. Varsinkaan, kun ne verkotkin oli neljättä päivää kokematta. Ja  verkkosukat, ja pikku bikinit, eikä Eevan asuakaan oltu yhtään hiplattu. Meni sitten huutelemaan laiturin suuntaan: ”Nyt Virtanen, se saa sitten loppua se viinan kanssa läträäminen.” -Ja vastaus tuli samantien : ”Otan vaan kielikylpyjä.” 

 

 Extremeä huutaa tällainen vanhempikin vartalo. Kai on siihen tottunut. Paljon on tullut tehdyksi, mutta paljon yksinkertaista on tekemättäkin. Ja kun sananlaskukin sanoo, että laiska työnsä luettelee, niin menköön: Tulipa koeteltua tällä tavallakin rajoja. Olin tässä tällaisena helteisenä kesäpäivänä raivaussahan kanssa kuusikon aluskasvustoa raivaamassa. Lämpöä riittämiin, hyttysiä vieläkin enempi. Ja duunia useammaksikin päiväksi. Kun kuusi tuntia laiska vartalo heiluu metsikössä kerrallaan, hyttysten seassa, lämpöisen kesän helliessä selkänahkaa, niin kyllä se vichypullo ja piimäpurkki antaa sellaisia kielikylpyjä, ettei paremmasta väliä. Eikä Liikuntahallit Oy saanut tästä extremestä centtiäkään.  Tällä kertaa ei vielä KHKS:kaan.

 

Jätä kommentti

css.php