Valtuuston grillikauden avajaiset

 Siinä missä rahvas on kesän alettua jo grillannut itsensä lisäksi pihvejä , on valtuustokin herkistymässä samojen asioiden äärelle. Grillikausi avataan juhlallisesti valtuustoinfossa. 7.6.

  Herkimmät valtuutettujen nenät ovat haistelleet pihvin kypsymistä pitkin kevättä. Tarkastuslautakunta on kuitenkin pystynyt pitämään reseptinsä visusti piilossa. Valtuustoinfoa odotellessa ovat jotkut odotellet saavansa rosvopaistia. Sitä ei ole kuitenkaan saatu .Sen sijaan tarjolla ollut aika ajoin sitkeitä, vanhoja lehtipihvejä.

 Valtuuston grillipartyjen suurin jännitys onkin, kiinnostaako varsinainen pihvi, vai pyritäänkö se hautaamaan marinaadien alle. Marinaadia on tiettävästi tarjolla monenmoista. Rosvopaistin hautaamisesta tulee varmasti kyse. Eikö sen pitänytkään olla pääateria? Happamet lehtipihvitkin tekisi mieli laittaa tarkastuslautakunnan syyksi. Lautakunnalta kysytään  reseptin ainesosia hyvin tarkkaan. Onko sittenkin liian suolainen pala nieltäväksi? Ja eritoten, mikä on aiheuttanut käryn?

 Lisämausteena keskusteluun tulee ilman muuta keittomestarin oikeudet saada puuttua kaikkiin keitoksiin. Jos ei muuta, niin työsuojelullisista syistä. Kuka saa maustaa keiton ja kuka ei?!  

Kulinaristisen kesän aluksi toivoisi hyvän, hyvin kypsyneen pihvin kiinnostavan valtuutettuja, sen sijaan, että joka paikkaan yritettäisiin tunkea sitä perinteistä HK:ta

5 kommenttia artikkeliin “Valtuuston grillikauden avajaiset”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Tarkoititko HPK:ta…
  Oikke Antoisaa kesäkuuta!
  T. Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta!
  Toi sun kysymys on heti oikovastattava: En ! Halvin vaihtoehtohan halpamaiseen grillaukseen on perinteisesti HK:n Sininen. Ja kun viimeaikaisia keskusteluja ja blogikommentteja lukee niin erästä HK:ta on tyrkytetty paikkaan jos toiseenkin…
  Antoisaa kaikilla mausteilla, t, HK

 3. Irma Taavela sanoo:

  Terve Hannu

  koettakaa keskittyä pihvien sijasta siihen, ettei liian monta sopankeittäjää olisi jatkossa kaupunkilaisten vellejä keittelemässä. Ne alkaa muutenkin jo olla aika luiruja.

  T. Irma

 4. Leo Leppänen sanoo:

  Kun tämä meidän nuori, hyvin kehityskelpoinen pitkätukka oppisi, ettei kannata puuttua pikkuasioihin, vaikka aihettakin olisi. Ja kokenut, nahkatakkinen skootterimies pysyköön kaukana tilintarkastajan ja tarkastuslautakunnan hommista, vaikka aihettakin olisi.

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terveiset rehunteon lomasta(Ruutukaavakaupunkilaisille:Ei ole lomaa, vaan työtä)!
  Tuo grilliparty vaati keskeyttämään rehunniiton ja nyt on vasta urakka tapissa ja ehdin vastailemaan. Ehkä nyt on kaikki kaluttu ja luu enää jäljellä. Eppäilen kuitenkin, että jollekin on jäänyt jotain hampaankoloon. Miten kauan se siellä kipuilee ja rupeeko peräti haisemaan, jää nähtäväksi. Kysymykseen saattaapi tulla, jotta oisko pitänyt grillata enempi? Oliko pakkauksen päivämäärät ihan oikeat? Parasta ennen? -Vai jälkeen? Pitääkö koko porukan syödä samaa makkaraa?
  Kun muistaa Äireen opetukset parhaasta pieluksesta maate käyressä, niin miettii väkisinkin, kuinka hiton moni nukkuu yönsä huonosti ensi yönäkin!!
  Vaan meikäpoika nukkuu hyvin ja makiasti!
  Kauniita uneja kaikille osaa ottajille, vaikka myöhemminkin!
  T, HK

Jätä kommentti

css.php