Uusi kreikkalainen mytologia

 Kreikkalainen tarusto saa uutta täydennystä anno Domini 2010. Kaikkien maiden sanakirjat ja käsitteet täydentyvät uuden kreikkalaisen kulttuurin sanoilla ja käsitteillä. Jopa politiikkaa seuraamaton nuoriso omaksuu pian uuden sanaston: ”Vippaa mulle kreikkalaisittain”

 Eläkkeelle jäädään kreikkalaisittain. Sanonta korvaa mm varhais-, työkyvyttömyys-, työhaluttomuus- ja omaeläkkeen.  Ja kullitetun puristuksen. Siis alta viiskymppisenä. Tai, kun on töpeksitty, tai kuoltu. Muutama sukupolvi toki voi palkan vielä senkin jälkeen nostaa. Neuvostoliittolainen lossivahti kadehtisi,jos kuulisi. No, Neukkula on Neukkula, elikä ei kuule.

Jokaisen toive kaupan tiskillä on pyytää lasku kreikkalaisittain. Se sopii monelle hyvin toimeentulevalle, saati köyhemmällekin. Joku muu saa maksaa.

 Pankkeihin otetaan uutena terminä vakuuksien ja saatavien kirjaaminen kreikkalaisittain. Ja sisäpiirikauppoihin. Riittää, kun on… siis kreikkalaisittain tarkistettu.

Ja vaikka mitä hienoja uusia mytologioita…?

 Kreikkalainen tarusto ja EU-maiden ”viimesenpäälle tarkkaan harkitut ja lasketut laajentumispyrkimykset ” ansaitsevat ihan oman eepoksensa. Kuka väittää , että kreikkalaisin tunnusmerkein varustautunut hakija täytti kaikki ne kriteerit, joita hakijalta edellytettiin.  Hakijan ilmoitus: Meidän maassa pääsee eläkkeelle alta viiskymppisenä valtion ja kuntien viroista. Meidän palkollisille annetaan bonuksena parin ylimääräisen kuukauden palkka. Meidän kansan bruttokansantuote on silti muita EU-maita suurempi….

Ei olisi tarvinut olla Niinistö, Viinanen, Uusitalo tai edes Matti Meikäläinen, kun noista kriteereistä olisi osannut kuplan nähdä. Jos halua olisi ollut.

 Ps.  Nyt myönnettyä lainaa ei Kreikka maksa koskaan takaisin. -Lähennellään Nostradamuksen ennustuksia.

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Uusi kreikkalainen mytologia”
  1. Olavi sanoo:

    Hyvä Hannu, jälleen osui sana kohdalleen! Tällaisia saman suuntaisia on täällä omassa päässäkin tullut mietittyä mutta ei ole osannut sanoiksi loihtia. On ollut ihan mukava lueskella kirjoituksiasi, jatka samaan terävään tahtiisi vaikka soraääniä jostain kuuluisikin.

  2. ritva sanoo:

    Nämä ovat niitä asioita,joihin suomalaiset poliitikot iskevät aina kirveensä, heillä on suuret luulot omasta viisaudestaan, mutta kuinkas käykään, mistään eikä koskaan ei uskota, vaikka tavallinen tallaaja näkee sokealla silmälläänkin että suuresta huijauksesta on kyse. Suurin virhe oli liittyä EU:hun. Kyllähän me vielä omille roistoille he kun ovat niin lähellä, mutta nämä ovat tuntemattomia ja kaukana. EI EU:lle ja vielä suurempi EI Eurolle..

Jätä kommentti

css.php