Jäsenten väliset

 SDP otti käyttöön Kokoomuksen kahden kärjen taktiikan vaaliavauksessaan. Isä Heinäluoma asettui vanhoilliseksi kuin Niinistö konsanaan. Väkeä on valunut liikaa Perus-Suomalaisiin. Äänestäjät on saalistettava takaisn.  Heinäluoma yksinkertaisti , että pakolainen vie duunarin työt ja leivän sen mukana. Jutta katsoo toiseen suuntaan.

 Kokoomus on monissa vaaleissa onnistunut kahden kärjen taktiikallaan. Samaan aikaan on oltu työväen puolue sekä ökyporvari. Valtionvarainministeri on saanut jakaa elvytykseen rahaa samalla, kun Niinistö on voinut tuomita velkaantumisen. Lentopisteistä ei herunut paljon irtopisteitä. Tuhkapilven myötä kotkankin oli laskeuduttava. On odotettava budjettiestystä.

 Keskustan mahdollisuus käyttää vaaleissa kahta kärkeä on lähes nolla. Uudella kapellimestarilla on ennen vaaleja niin vähän aikaa näyttää karvansa, ettei hänen sovi tyytyä toiseen viuluun.  Peli on menetetty, ellei heti saavuta uskottavuutta puheenjohtajana. Matin tehtäväksi jää kertoa naistenlehtien sivuilla, miten hyvä terveydenhuoltojärjestelmä Suomeen on rakennettu Keskustan voimin.

 Kaupunkien valloitukseen Keskusta valmistautuu uusin jäsenkortein ja jäseneduin. Toki muut puolueet seuraavat pian perässä. Niinkuin ovat aina tehneet. Puolue aikoo jäseneduillaan lisätä jäsenkuntaansa. Kortilla saa lavatansseihin alennusta. Kondoomeista ei saa. Lopun puoluejohto jättää uusiutuvan energian varaan.

6 kommenttia artikkeliin “Jäsenten väliset”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Heinäluoma ei puhunut pakolaisista, vaan työperäisestä maahanmuuttajien lisä-värväyksestä. Hänen mielestään muutama satatuhatta suomalaista ja pakolaista työtöntä kortistosta pitäisi työllistää ennenkuin värvätään lisätyövoimaa maailmalta.
  Tämmöttinen pikku korjauskommentti.
  T. Riitta

 2. Ismo Soukola sanoo:

  Öitä,

  Ihan vaan T.Soinin sanoin: Kyytiin tulijoita on, kun kelkka liikkuu. Siis, ei se maahanmuuttokriittisyys vaan vaalien läheisyys.

  M.O.T.

  aamua ootellessa

  is

 3. Irma Taavela sanoo:

  Huomenta päivää

  Ymmärsin Heinäluoman lausunnon juuri kuin Riitta antoi ymmärtää.
  Värväys on ollut kannattavaa koska sen avulla päästy polkemaan myös suomalaisten työehtoja, minimipalkkaa ym. Hallituksella ei ole olut aikomustakaan laittaa tikkua ristiin tämän asian korjaamiseksi käytännön tasolla. Mikäli asia saataisiin kuntoon olisi nääs kannattavampaa palkata paikallista väestöä.

  Kaikki suuret suomalaiset puolueet olleet puolustamassa työvoiman liikkumisen vapautta, joten Heinis voisi ainakin lisätä lausuntoonsa ”maassa maan työehdoilla” jutun, muuten tulee miinusta.

  T. Irma

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys kaikille!
  Kyllä se niin tarkasti ottaen varmaan on. Elintasopakolaisiksi ja työttömyyspakolaisiksi näitä houkuteltuja kai voi kuitenkin sanoa. Kyllä minä kannattaisin suomalaista työtä ensisijaisesti. Maataloussektorillakin tuppaa olemaan halukkaita yhä enempi heikomman elintason maista. Osa duunista varsinkin avomaaviljelyssä jäisi kai muutoin tekemättä kokonaan. Joku mättää.
  Aurinkoista jatkoa!

 5. Riitta Nyqvist sanoo:

  Jokin mättää, niinkuin sanoit Hannu..
  Viron iltapäivälehdistä voi lukea mm. koululaisista, jotka pyörtyilevät nälästä, kun ilmainen kouluruokailu poistui.
  Vanhemmat ovat jättäneet lapsia sielläkin oman onnensa nojaan, niinkuin Romaniassa, Latviassa..
  lähtiessään työn perään mm. Suomeen.
  EU-maat eivät hoida omiaan ja se on häpeä.
  Siitä huolimatta aurinkoista sunnuntaita!
  T. Riitta

 6. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys!
  Tuo Heinäluoman ulostulo on demareille kaksiteräinen miekka. Haalaripuoli on varmaan Heiniksen kannalla, mutta konttoriväki on sitä vastaan, ja heitä on demareissa enemmistö. Saas nähdä, rohkea rotan syö.
  Jonkin verran työperäistä maahanmuuttoa on lisättävä. Esim. täällä Iittalassa lasitehtaalle tuli unkarilaisia lasinpuhaltajia perheineen, koska työ on raskasta, ja lasinpuhaltajasukujen ketjut katkeilevat.
  Maataloudessa tosiaan on 15000 ulkolaista vakituisessa työsuhteessa, koska ala ei kiinnosta suomalaisia.
  Kun puhutaan työttömistä, osa heistä on työhaluttomia ja osa työkyvyttömiä.
  Kalvolan sossun ajaltani on tapaus, jossa hallintokunnan teräväpää haki eräälle Elämän Yliopiston dokaanille työkyvyttömyyseläkettä. Hakemus tehtiin, ja liitteeksi laitettiin lääkärintodistus, jossa oli muutamia latinankielisiä vaivoja ja sairauksia. Ja hylky tuli. Perusturva- ja vanhustyönjohtava eivät lannistuneet, vaan tekivät uuden hakemuksen, jonka liitteenä oli pelkästään valokuva kaverin naamasta. Ja eläke tuli. Kasvoista näkee, että ihminen henkisesti ja fyysisesti aivan loppu, vaikkei ikä sitä edellyttäisi.
  Näitä tapauksia saattaa olla työttömissä paljon.
  Taas hassuttelee, nassuttelee t. Hessu K.

Jätä kommentti

css.php