Riippumaton tarkastus

 Keväthän se on uusiutumisen aikaa. Vanhat tilit tehdään selviksi ja käännetään katse uuteen tulevaan vuoteen. Vähän niinkuin Uutena Vuotena, kun tilikausi katkeaa. Pienimmissäkin yhdistyksissä pidetään tilinpäätöskokouksia ja edellisvuonna valitut riippumattomat tilintarkastajat tekevät tärkeää tehtäväänsä. Ovat tärkeän asian äärellä, ennen nimenkirjoitusta.

Tavallisen tallaajan kohdalla riippumaton tarkastus tulee kyseeseen heti ilmojen lämmittyä. Talven aikana on sisällä löhötty tarpeeksi ja nähty telkusta liian monta kotivideota kommelluksineen. Nyt kevään lämpö ja sierainten asento vaativat sen riippumaton kaivamista esiin. Riippumaton tarkastus on syytä tehdä huolella, juuri ne kotivideoiden kommellukset takaraivossa. Varsinkin, jos riippumattoa käyttää puoliso tai joku muu kuin itse.

 Ensiksi on tarkastettava ne pihassa seisovat puut. Ovatko ne vielä samassa asennossa kuin edellisenä vuonna. Jos mieleensä saa myöntävän vastauksen, niin asiassa voi edetä. On kaivettava esiin se riippumatto. Ostokuitti esiin ja takuuajan tarkistus. Seuraavaksi valmistajan myöntämä parasta ennen päiväys tuotteelle. Käyttöikä? Sitten tarkka tutkinta silmämääräisesti, onko riippumatto vielä kuranttia tavaraa. Entä köydet? Solmut? Kaikki tehdään huolella vaarojen välttämiseksi, vaikka ei olekaan helppoa.  Malttaa pitää. Silmissä siintää jo hetki, kun voi turvallisesti löhötä riippumaton syleilyssä, kevään tuoksuessa sieraimissa, auringon helliessä, lintujen laulaessa….

 Nyt jokainen meistä tietää , ettei riippumaton tarkastus voi olla koskaan  liian tarkkaa.

3 kommenttia artikkeliin “Riippumaton tarkastus”
 1. Marianne Koivisto sanoo:

  Olen samaa mieltä kanssasi ja riipumattoman tarkastuksen tulee myös olla juuri sitä, riippumatonta ja tarkkaa.

 2. Nimetön sanoo:

  Heippa !

  Kuinka voi olla riippumatonta jos yhtiötä ylhäältä ohjaillaan tekemään oikeanlainen tilintarkastus ? Tämäkö on se tapa jota Hämeenlinna on harrastanut vuosikausia , kysyn vaan näin veronmaksajana. Hävetkää ,,,,, eipä näytä olevan ihan pikkujuttu ,vaikka sitä kaikin voimin yritetään pimittää.
  Missä on avoin tiedottaminen kaupunkilaisille totuudenmukaisesti, Häsa- lehti? Lehden palkkalistoilla istuu poliitisia ”satraappeja” jotka kaikin voimin suojelee omaa reviiriä, ja samalla kaupungin virkamiähiä. Kevättä rinnassa kuitenkin,,,

 3. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Kerropas joskus julkisesti kahden kesken, mistä tilintarkastuksessa savu nousee.
  Tilit ovat tilejä, mutta aika koville ottaa, kun HäSa:ssa uumoiltiin tarkastuslautakunnan vaihtoa.
  Laitumellelaskua odotellessa t. Hessu K.

Jätä kommentti

css.php