Helpot pisteet

 Puhemies Sauli Niinistö otti helpot pisteet eduskunnan matkailusta. ”Maan tapaan” olikin syytä jonkun puuttua. Tästä viikosta alkaa tapojen tervehdyttämisohjelma monessa valtion virastossa, kaupungissa ja kunnassa. Hämeenlinnan valtuustollekin varmaan jo seuraavassa infossa esitetään kuitit ja selvitys, mikä on ollut takavuosina kaupungin tapana bonuspisteiden suhteen. Siinä tilaisuudessa jaetaan siis pisteet toimintakulttuurille.

 Puhemiehen avaus oli luonteva jatke hänen omaksumalleen linjalle. Hetken saattaa mielessä käydä puhemiesvaalin revanssi. Niinistö on ollut kuitenkin kulujen karsimisen linjalla jo ennen vaalia. Bonukset ovat yksiselitteisesti laskun maksajan rahaa. Tulevia pressavaaleja ajatellen bonuksiin puuttuminen aiheuttaa liikehdintää oletetussa äänestäjäkunnassa. Valtion virastoissa ja muissakin laitoksissa saatetaan olla katkeria, mikäli työntekijät eivät enää voikaan käyttää bonuksia omiin lomiinsa. Kannatus vähenee. Suurin osa kansasta on kuitenkin tässä tapauksessa yksiselitteisesti Niinistön takana. Katkeruus, kateus ja oikeudenmukaisuus tuovat monin verroin lisää kannattajia. Harva haalariduunari on edes kuullut bonuspistematkailusta.

 Helppoja pisteitä ei sen sijaan ole tulossa J Lindbergin vanhus-linjalle. Työntekijöiden valtukset kertovat osaltaan, että tavalliset taikatemput eivät lisääntyvän hoivan tarpeeseen auta. Rakennuksesta toiseen siirtäminen ei ongelmaa ratkaise. Ongelmaa on yritetty teknisesti ratkaista myös rava-pisteluokituksen muuttamisella. Ainoa asiaan helpotusta tuova silmänkääntötemppu on se, kun vanhus viimeisen kerran silmänsä ummistaa.

3 kommenttia artikkeliin “Helpot pisteet”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Mä oon aina tykännyt Niinistön niukasta linjasta, kyse on verovarojen väärinkäytöstä.
  Minusta Kiljusen seli-selit tekevät hänestä poliittisen pellen.
  Toisaalta hyvä, hän paljasti eduskunnan selkärangattomat selittämällä, jotta niin on muutkin edustajat toimineet.
  Niinistön niitti, jos näin on tähän asti toimittu, enää ei käy.
  Tällä menettelyllä ei ole mitään tekemistä kaunan ja kateuden kanssa, kyse on moraalista.
  Harjoitellaan elämää!
  T. Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta!
  Tuo katkeruus ja kateus istuu mielestäni tähänkin, koska moni tavis ensisijaisesti kokee hyväksi, kun Sale kyykyttää ”huonosti toimineita” kansanedustajia. Vasta perästäpäin saatetaan tutustua enempi ”aineistoon”.
  Pienet ryhtiliikkeet tekevät aikaajoin hyvää.
  Olipas komia päivä taas tänäpänä!
  Komistutaan, Hannu

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Hannu!
  Eiköhän tuo aineisto ole jo tullut selväksi ilman katkeruutta ja kaunaa, kun seuraa mediaa, Kimmojen ja Mattien selittelyjä.
  En usko, että Sale saa kiksejä kyykyttämisestä.
  Jos oikein tarkkoja ollaan demokratiassa,
  kaikkihan me ollaan taviksia.
  Minusta ei saa rautalangasta vääntämälläkään katkeraa ja kaunaista, koen semmottisen ajan tuhlaamiseksi.
  Harjoitellaan ihmisenä olemista!
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php