Naapurin sauna palaa

 Perinteisesti on iloittu siitä, jos naapurin sauna palaa. Varsinkin, jos siinä ei ole ollut vakuutusta. Kokoomus-ryhmässä on liekehditty Pääsiäisen jälkeen. Tässä tapauksessa kiirastuli on jatkunut aivan turhaan. Ja aivan liian pitkään. Eikä kenenkään tervejärkisen pidä kovin kummoisia kiksejä asiasta saada.

 Ben Z antoi aika hyvän mediatilannekatsauksen radiouutisissa viiden jälkeen. Voin helposti samaistua hänen kommentteihinsa. Täysin marginaalinen asia. Jos Tiura tunsi pakottavaa halua loikata toiseen puolueeseen, tai vain edes harkitsi asiaa, niin mitä se meille muille kuuluu. Ainakaan tässä äänestyspiirissä. Tässä asiassa ei ole aineksia lautakasan vertaa. Olemmeko me kansalaiset niin yllytyshulluja, että lähtisimme jokaisen lööpin perään, mitä meille tarjotaan.

 Ainoat ”loukkaantuneet” asiassa voisivat olla Kokoomuksen kolleegat ja Tiuran äänestäjät, mikäli ovat puoluetta Tiuran sijasta äänestäneet. Surulliselta kuulostaa jälleen kerran se, kun tyhjästä tehdään asiaa. Tapauksen perusteella ei voi edes yleistää mitään. Että olisi tapa!? Hänellä oli oikeus omaan menettelyynsä, ja sen mukainen vastuu.Tiura on itse kertonut olevansa osallinen jollakin tapaa asiassa. Se olkoon hänen asiansa.

 Sellaista ei kuitenkaan  saa koskaan hyväksyä, että täysin viaton edustaja tai vaikkapa työntekijä tulisi syyttä median tai ”järjestelmän” tuomitsemaksi. Ei! Politiikka olkoon erikseen. On asioita, mihin politiikkaa ei voi sotkea.

7 kommenttia artikkeliin “Naapurin sauna palaa”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Vai tyhjästä asiaa?
  Ko. ei ”se olkoon hänen asiansa,”
  niiden mielestä, jotka äänestivät häntä Kokoomuksen edustajaksi.
  Tiuralla ei moraalioppien mukaan ole oikeutta pettää kokoomuslaisia äänestäjiään.
  Mitä kertoo Tiuran moraalista käydä kauppaa hinnalla millä hyvänsä saadakseen ministerin paikka lailla Karpela (lainaus)
  Kerro minulle politiikka-vapaa-alueet?
  Kansanedustajat ovat vastuussa kansalle Arkadiassa, se ei ole yksityisasia.
  Todella pettynyt päätelmiisi.
  Sinä hyväksyt loikat, mitä se kertoo äänestäjillesi arvoistasi?
  En ole tervejärkinen mielestäsi otaksun, ei haittaa..
  Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta!
  Aloitetaan niistä kikseistä. Eli en ihan ymmärrä, jos joku mokaa oikein kunnolla, niin siitä pitäisi sitten ilakoida? Sääli tulee. Eilinen iltapäivälehti otsikoi ylinopeussakoista loikkauksiin jne isoin lööpein. Tuntuuko sekin jostakusta hyvältä jos kaveri saa esim isot sakot, vai se että ”sekin” jäi kiinni?
  Sitten mennäänkin loikkauksiin. En täysin tiedä, mitä ao henkilöiden päässä liikkuu, mutta äänestäjilleen he ovat vastuussa. Voihan olla, että joku on ”kokemattomuuttaan” ja houkuteltuna lähtenyt alunperin ”väärään” puolueeseen.
  Joten pitäydyn edelleen siinä että loikkarit vastaavat teostaan mahd seuraavissa vaaleissa niille äänestäjilleen, jotka ovat häntä puolueen edustajana äänestäneet. Ei persoonana. Esim Veltto Vee saanee lähes saman äänimäärän puolueessa kuin puolueessa. Eri asia on , miten hän sijoittuu puolueen kannatuksen mukaan.
  ”Hinnalla millä hyvänsä”, en hyväksy ollenkaan. Enkä vapaata puoluerahoitusta ilman sääntöjä ja kattoa. Ei kai medialle ja kansalle pitänyt olla yllätys , mitä suuret vaaliavustukset ”edellyttivät”? Että joku ryhmä heittäisi esim 400 000 euroa joillekin, ilman odotuksia? Heh heh!
  Ja edustajat ovat vastuussa päätöksistään ja esityksistään kansalle. Ja pyrkimyksestään noudattaa lakia. Ei siitä, missä kauppajonossa kenellekin flirttailee tai mitä perheensä kanssa touhuaa.
  Ja lopuksi: Pidän Sinua hyvinkin tervejärkisenä!
  Joten tänäänkin mennään näillä, mitä on annettu. T,Hannu

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Marja Tiura on Arkadiassa päättämässä suomalaisten arjesta. Hän ei siellä työskentele pelkästään kylmäkoskelaisten hyvinvoinnin puolesta.
  En ilakoi hänen mokistaan, olen täysin tietoinen, että suuremmat pelurit on paljastumatta. Heillä on älliä enemmän.
  Halvaantunut hallitus tulee kansalle kalliiksi, koska nyt pitäisi toimia, tehdä isoja päätöksiä, ei askarrella ajan tappamiseksi.. seuraavalle kaudelle.
  Loikkauksista sen verran..
  hyväksyn puolueenvaihdon siinä tapauksessa, jos esim. teidän puolueenne selkärankainen Aution Riku ilmoittaisi lähtevänsä seuraavalle vaalikiertueelle jonkun muun kuin Keskustan lipun alla, koska katsoisi edustamansa puolueen pettäneen arvonsa.
  Kesken kauden loikkarit ovat käpykaartilaisia mielestäni.
  Kansanedustajat ovat mielestäni asemassa, joka heijastelee arvojaan nuorisollemme, se ei ole vähäpätöinen juttu.
  T. Riitta

 4. Upe Poutiainen sanoo:

  Hyvä Hannu Kärpänen!
  En voi olla ihmettelemättä plogissasi esittämiäsi mielipiteitä.
  Säälit mokaajia. Sääli on mielestäni paikallaan, jos mokaaja erheensä tunnustaa ja ottaa niistä opiksi.
  Mitä ylinopeussakkoihin tulee, niitä mitataan ajetun ylinopeuden ja tulojen mukaan. Jokainen täysijärkinen tietää mitä siitä seuraa jos jää kiinni ylinopeudesta.
  Liikennekuolemia maassamme on riittävästi. Kaahailun vähättely on vastuutonta.
  Jos joku kokemattomuuttaan tai houkuteltuna on lähtenyt väärään puolueeseen, niin sellaisen ihmisen paikka ei ole ainakaan eduskunnassa.
  Väität ettei kansanedustaja ole vastuussa äänestäjilleen siitä mitä perheensä kanssa touhuaa?
  Aikoinaan Sisäasiainministeriön kansliapäällikkö sai kenkää pahoinpideltyään naisystäväänsä. Onko kansanedustajilla vastuuvapaus em. käyttäytymisessä?
  Plogissasi esittämien mielipiteittesi johdosta en uskaltaisi äänestää Sinua jos
  olisit ehdokkaana missä tahansa vaaleissa. Epäilisin Sinun olevan loikkausaltis.

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys taas, arvon kommentoijat!

  Kirjoitin ensimmäiseen kommenttiini ihan varoks, että edustajat ovat vastuussa ”pyrkimyksessään noudattaa lakia”. Juuri sitä varten, ettei kukaan riehakoituisi sanomaan muijansa pahoinpitelyitä tai tahallista ylinopeutta tms normaaliksi tekemiseksi. Vaan eipä auttanut. Siinä oli matalin kohta. Eilinen iltapäivälehti otsikoi : Helena Ahti-Hallberg SAKKO-rangaistus. Muutenvaan julkimo ajoi ylinopeutta, niinkuin joskus tavallinenkin kansalainen saattaa ajaa. Tottakai kaikille sama kohtelu, se on selvää. Mutta että lehden kanteen!!?? Samalla tavalla muistakin rikkeistä ja rikoksista sama kohtelu kaikille. Upi hei, ei kai nyt kaikkea pysty luettelemalla blogissa pois sulkemaan. Edelleenkään en saa kiksejä toisen vahingosta. Tahallisuudesta pitää oppia pois.
  Ja mitä tulee kansanedustajiin, niin he ovat otanta kansasta, eivätkä muutu yhdessä yössä sen kummallisimmiksi. Vaikka olisikin syytä muuttua. Ja mitä siitä inhimillisyydestä ja erehtymisestä sanottiinkaan…
  Laitan esim ministeri Lindenin kyvyttömyyden viedä Yle-maksua eteenpäin paljon ”pahemmaksi rikkeeksi” kuin Tiuran loikkauskeskustelun. Ja mitä me Upi ja Riitta tehdään niille edustajille , jotka juuri nyt miettivät loikkausta, mutta eivat siitä kerro kenellekään? Näkeekö sen naamasta?
  Se on sitten jo taas toinen juttu, miten muistamattomuus tulee kolleegoille (Matti ja Jyrki) yhtäkkiä tällaisessakin asiassa.
  Ja Upi hyvä. On erittäin tärkeää, että osaat yhden (kenties useammankin) blogin perusteella muodostaa näkemyksen kirjoittajasta. Siihen on Sinulla täysi oikeus.
  Kannattaa etsiä aina mieleinen ehdokas, josta voi olla varma.
  Ja tuohon Riittan käpykaarti-lausumaan on helppo yhtyä. Kuitenkaan esim jonkun Donnerin loikat eivät hetkauta mielipidettäni hänestä kirjailijana ja elokuvan tekijänä. Esimerkiksi.
  Ja vaikka lumet ovatkin jo lähes sulaneet niin on silti mahdollisuus laittaa jäitä hattuun aivoja vahingoittamatta. Terkuin, Hannu

 6. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Totta, ei muutu kansanedustaja valituksi tultuaan yhdessä yössä, ei yhdessä kaudessakaan moraalittomasta moraalinvartijaksi.
  Hyvin usein käy päinvastoin, sillä useimmiten valta sokaisee työntämään pirulle pikkusormen jne.
  Ehdokkaan pitäisikin ottaa riski olla aito.
  Ei pidä markkinoida itseään messiaana, joka lupaa yli-ihmisenä muuttaa heinäsirkkaparven mannaa satavaksi ikuiseksi hyväksi.
  Sitä kutsuttiin meillä kotona valehtelemiseksi.
  Olen mennyt monesti äänestäjänä halpaan kuvitellessani itseni ihmistuntijaksi.
  Minulla on mahdollisuus valita joka kerta uusi edustajani mm. Arkadiaan katsomatta puoluetaustaa, vain ehdokkaan arvot merkitsevät.
  Ne kansanedustajat, jotka tämän vaaliraha-maasutuksen pyörteissä miettivät nyt puolueen vaihtoa ensi kaudeksi ja ilmoittavat päätöksensä ennen kampanjointiaan, eivät mielestäni ole loikkareita.
  Jatketaan harjoituksia ja laitetaan ne ehdottamasi jäät illan drinkkiin.
  T. Riitta

 7. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Riitta!
  Olishan se aika maukas ehdokaslista, jos siinä olisi esim Otto Oo, joka ilmoittaisi tekstissään olevansa Uusrokokoo-puolueen listoilla vaaliyöhön asti, mutta siirtyvänsä välittömästi läpi päästyään Talonpoikaisrokokoo-puolueeseen. Se olisi kyllä rehellisesti tehty!
  Pohjanmaalla on jääpalatkin paljon meitin paloja isompia. Tulevat suoraan terassille ja siitä sitten vaan räjäytellään laseihin!
  Sulamisiin!

Jätä kommentti

css.php