Muutaman ”dollarin” tähden

 Kaupunginhallitus valmistautuu jyräämään lautakunnan avustuspäätökset. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että 12.01 Raatihuoneella järjestetyssä avustusinfossa nimenomaan sanottiin, ettei kaksia avustuksia jaeta. Siis ,jos toiminta saa jo kaupungilta esim vuokratukea, ei kannata hakea lisää. Miten siis käy niiden ”hakijoiden” , jotka eivät hakeneet lainkaan uskoessaan virkamiesten sanaa. Kolmas kierros odottaa.

 Maan hallituksen toimintakykyä on epäilty tulevien Keskustan puheenjohtajavaalien vuoksi. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kokoomuksessa ollaan halvaannuttu täysin eduskuntavaalien lähestyessä. Viestintäministeri ehdotti Ylemaksun sisällyttämistä budjettiin. Demareiden kannattaessa sitä, sekään ei käynyt. Keskustassa taitaa tässäkin tapauksessa olla paras toimintakyky.

 Euroopan sijoittajat vilkuilevat huolestuneesti komission kanssa Suomeen. Luottoluokitus on putoamassa rahoittajien silmissä. Suomen olisi kerrottava selviytymisstrategiansa ja valtiovarainministerin pitäisi kertoa veronkorotusaikeensa. Yllättäen kokoomuslainen Katainen ei olekaan saanut aikaan minkäänlaista rahoitusta tukevaa lausumaa tai esitystä. Kuka uskoo, että häntä häiritsee Keskustan puheenjohtajavaalit? Nyt kun pitäisi toimia, painavatkin kannatusprosentit veroprosentteja enemmän.

 Kaupunginjohtaja Isosuo puki viikon ainoan ilosanoman rahaksi. Kodin Terra- hanke, kuten kaikki muutkin rakennushankkeet kaupungissa , ovat varmin tulonlähde näinä ankeina aikoina. Kiinteistövero rules!

13 kommenttia artikkeliin “Muutaman ”dollarin” tähden”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hannu!
  Ei se hyvä heilu Saksassakaan. Ottavat valtionvelkaa enemmän kuin koskaan. Englantia on EU varoitellut huolettomasta talouspolitiikasta – turhaan.
  Antavat piutpaut moitteille.
  MUTTA unohdatko, että Mauri kävi HML uhoomassa taannoin, jotta otetaan mekin reilusti velkaa, niin tekevät muutkin EU-maat..
  Kokoomuslainen Niinistö on hela tiden varoitellut velkaantumasta.
  Nyt kaivattaisiin enempi niinistöjä etsimään vuotoja, joita valtiovallan jakopolitiikassa piisaa, ilman että tarvitsee köyhimpiä pistää kyykkyyn.
  Valtiolla on mielettömät määrärahat ns. salaisia hankintoja, joita ei julkisesti käsitellä.
  Eikä Kreikka ole ainoa avoin piikki, EUn kimppakivaa revitään veronmaksajien selkänahasta vielä pitkään..
  Siitäkin huolimatta mukavata lauantaita!
  T. Riitta

 2. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Riitta ja Hannu, meidän käy juuri niin kuin sokean hevosen, joka veti tyhjiä rattaita, metsään meni. Me olemme se sokea hevonen, joka vetää näitä epärehellisiä ja velkaantuneempia eu-maita perässämme ja mennään kaikki metsään. On ilmennyt ettei vain Kreikalla mene huonosti, vaan ylivelkaantunut on kohta koko eu. Mistä sitten rahat? Kiinalta vai Venäjältäkö niitä sitten kerjätään. Nykyään ei tarvitse sotaa käydä, rikkaat ostavat ja köyhät myyvät ,maitaan. Niinhän mekin olemme myynneet maitamme itänaapurin rikkaille jos sama meno jatkuu venäjästä tulee 50-vuoden sisällä toinen kotimainen kielemme ei tarvitse murehtia pakko ruotsista kouluissa. Ulkomaalaiset ostavat myös tontteja Hämeenlinnasta. Missä mennään Suomi? Hyvää lauantaita myös täältä Kalvolan perukoilta

 3. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys kaikille!
  Mikähän siinä on, että me suomalaiset emme osaa omistaa. Digita tahkoaa ranskalaisille liikevaihdostaan 40 % voittoa. Kemira Grow How eli lannoiteteollisuus myytiin norjalaisille, ja he kylmästi tuplasivat lannoitteiden hinnan. Sähköyhtiöistä noin kolmannes on myyty ruotsalaisille. Terveyspalvelut ovat hyvää kyytiä valumassa ulkomaille.
  Sitten me ihmetellään, että ulkomaalaiset ottavat sellaisen hinnan kuin markkinoilta löytyy.
  Suomi on tytäryhtiövaltio ja ei kykene vaurastumaan, jos kaikki omistus lyödään lihoiksi. Niinkuin maanviljelijät sanovat: ei maata myydä, sitä ostetaan.
  Jatketaan taas t. Hessu K.

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Liekö tuo Jutta lukenut tämän blogin, kun uutisoi hallituksen potenssin menneen. Mitä lie mielessä, kun ei kuitenkaan heti sano sen Kokoomuksesta johtuvan. Ens viikolla jo varmaan.
  T, Hannu

 5. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Hannu!
  Sanotaan että matkailu avartaa, Matti on poikkeus.
  Vakavalla naamalla taas kotoutuessaan parimetrinen uskottavuusvaje nuhtelee ahtaajia lakosta, uskottavuus Suomelta kuulemma meni tavaran toimittamisexi maailman silmissä.
  Kyllä tulisi lakkoliipasinherkiltä ranskalaisilta fudut moisesta.
  T. Riitta

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Siinäpä se! Siis ranskalaiset ja lakkoherkkyys. Ranskasta tilatessa tai edes aikoessa jo tiedetään, että kulttuuriin kuuluu lakkoilla. Tavara tulee milloin tulee. Suomella on sellainen luterilainen maine myös aikatauluissa ja toimituksissa. Kuka hullu täältä kaukaa pohjoisesta muuten mitään tilaa. Jotain extraa pitää olla. Vaikka sitten se toimitusvarmuus, jäistäkin huolimatta. Tässä kohdin se maine kyllä rapistuu nopeasti, jos tyyli muuttuu.
  Perinteisestihän työnantajia edustava puolue ottaa lakko-oikeuteen kantaa. Näin nytkin, sillä Demarit ja Kokoomushan ovat työväen puolueita, ja Kokoomuksella on ne galluppiprosentit nyt tärkeämpiä muutoinkin.
  T, Hannu

 7. Riitta Nyqvist sanoo:

  Morjen Hannu!
  Lakko-oikeuteen en ota kantaa, mutta sen lieveilmiöihin.
  Jos pienipalkkaiset tai fiini finnairin porukka menevät lakkoon, koko kansa sympatisoi.
  Jos paperin, metallin, rahtarin tai ahtaajien porukka lakkoilee, kateus alkaa kukoistaa tilipussien vertailussa. Puhutaan suulla suuremmalla kansakunnan hyvinvoinnin ja maineen kaatamisesta.
  Kuulin ns. sivistyneistöön kuuluvien naiskirjailijoidenkin toteavan radiossa suolahappoa äänessä, ”miksi tavaran siirtämisestä paikasta toiseen voi maksaa niin paljon.”
  Kieltämättä tuli mieleeni hyvin, hyvin ilkeä ajatus, jota tässä en viitsi toistaa, jos joku alaikäinen sattuu sivuille.
  Matti ei näämmä poikkea kateuden kangistamien ruodusta.
  Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.
  T. Riitta

 8. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys!
  En ota kantaa lakko-oikeuteen, mutta kun ollaan lakossa, pitäisi olla kilometrin lähestymiskielto työpaikalle. Ettei touhu mene kännipäissään tehtaan portilla painimiseksi. Jokaisella suomalaisella on oikeus työhön, myös lakonalaiseen, eli ei rikkuritöitä ole olemassakaan.
  Maataloudessa on n. 15 000 ulkomaalaistaustaista henkilöä vakinaisessa työsuhteessa. He ovat pääosin vihannes- ja karjatiloilla. Prekariaattien viesti on mennyt perille: paskaduunia ei tarvitse tehdä. Suomalaisten työhaluissa on toivomisen varaa.
  Taitaa talvi jatkua t. Hessu K.

 9. Seppo Rehunen sanoo:

  Hyvä Hannu

  Vahvuutesi ovat paikallisessa politiikassa, sitkeydessä, vaikeidenkin asioiden kansanomaistamisessa ja loistavassa kirjallisessa ilmaisussa. Voisitko tavalla tai toisella vapauttaa itsesi valtakunnan politiikassa toisten solvaamiselta ja keskittyä vahvuuksiesi hyödyntämiseen?

  Oma asia ei edisty yhteistyökumppaneita haukkumalla – oma asia vaikeutuu.

 10. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Seppo!
  Muhkeat kiitokset palautteestasi! Siinä oli vähän ylikin sen, mitä näin aurinkoisena maanantaina tarvii. Kiitos kuitenkin! Jäi siinä askarruttamaan kuitenkin pari asiaa.
  Yksi on se, että minun pitäisi yrittää vapauttaa itseni valtakunnan politiikasta ja siinä muiden solvaamisesta? Ja , että yhteistyökumppanit kaikkoisivat minun kirjoitusteni vuoksi? No, vaikka joskus olin Kataisen ,Vanhasen ja Heinäluoman kanssa samassa A- ohjelmassa, niin en heitä sen kummemmin yhteistyökumppaninani pidä, kuin nyt muitakaan Arkadianmäen poliitikkoja. Yhtä hyviä kaikki. Kyllä niillä oli aika paksu nahka, näin sen siellä studiolla ihan läheltä. Suvilla on tietty naisena hiukka ohuempi orvaskesi, siellä päivä-, väri-, ja nuorennusvoiteiden alla. En siis usko, että yhteistyö heidän kanssaan mitenkään kärsii. Ovat vaan otettuja , kun seurailen heidän edesottamuksiaan ja kirjoittelen heistä. Kun he tekevät kuitenkin minuakin koskevia päätöksiä. Tai siis heidän pitäisi tehdä, ja kiireesti.
  Toinen askarruttava asia on sitten se, että täällä joku paikallinen Kauno ja kaunotar menettäisi yöunensa kirjoitusteni vuoksi. Saati pelkäisi vaalimenestyksensä puolesta, jos kerron mielipiteeni Matista, Suvista, Jyrkistä jne? Tai sekoittaisivat kirjoitukseni asioiden hoitoon täällä? Ei kannata sitten pyrkiä ollenkaan politiikkaan mukaan.
  Ja tuli kyllä kolmantena vielä mieleen se,että pitäiskö minunkin sittenkin liittyä Arkadialle pyrkijöiden joukkoon….? Jos sais sitten kirjoitella…

  Ja neljäntenä, että lopetan kyllä tähän ja kiitän vielä kovasti kommentistasi. Koitan tehdä johonkin blogiini pelkkiä ylistyssanoja, tyyliin -”On se Suvi vaan aikaansaava ministeri…”
  T, Hannu

 11. Riitta Nyqvist sanoo:

  ”Sä koskaan et muuttua saa” Hannu!
  Toivottavasti lähdet Arkadia-kisaan.
  Olisi herkullista sikakatsomostani seurata Iisakin ja Hannun skabaa korkeammalla areenalla.
  Politiikka on vähä samansorttista kuin jääkiakko, siihen kuuluu taklaamiset..
  Kunhan pysytään sääntöjen puitteissa, ei puukoteta selkään, lyödään edestä.
  Muistan Kekkosen sanoneen yhdelle vinoilijalle, tämän kysyessä onko hän menossa pyytämään jotakin NL-vierailullaan..
  – Olen menossa ottamaan. Jos sieltä jotain pyydetään, lähetän sinne sinut.
  Tutkija Suomelta pyydän anteeksi, jos referaatti ei ole pilkulleen lainattu.
  Sisältö on.
  T. Riitta

 12. Hannu Kärpänen sanoo:

  Ehtoota Riitta!
  Sinne Arkadialle on niin pitkä matka täältä. Täytyy toinenkin päivä valvoa, jotta kirkastuisi paremmin.
  Ens vuonna jääkone tulee taas ja laittaa pelikentän taas pelattavaan kuntoon.
  T, Hannu

 13. Seppo Rehunen sanoo:

  Plussapisteet Sinulle Hannu

  Oivalsit oikein. Liityn Riitan matkaan rohkaisemaan Sinua ottamaan vielä yksi askel. Mukaan vaan!

Jätä kommentti

css.php