Viikon hyvät, pahat ja rumat

 Viikko-Uutisista sai perjantaina lukea raikasta ajattelua. Päätoimittaja K.Karppinen uskalsi kirjoittaa kaupungin ja yhteiskunnan menosta monen kaupunkilaisen kynällä. Oli lukenut Oulun terveiset ja muutenkin seurannut tutkimustuloksia. Poikkeuksellisen rohkea ja raikas pohdinta.

Matilta oli taas se tuttu maitopurkki kateissa, viikko takaperin perjantaina. Kiirehdin siitä heti paikalla kirjoittamaan meilin Mari Kiviniemelle, jotta tutustu edes sinä niihin purkkeihin, ennenkuin lausut mitään. Kotimaisesta lehmästä ne on suurin osa Ingmaninkin maitoa. Ja vaaditun kilpailutuksen jälkeen ne hyllyllä ovat. Ei kun joutsenlippua seuraten. Jos Matti olisi nyt ruotuväessä, niin jäisi armeija kesken, kun ei olisi kotimaista vanikkaa valittavana. Vaihtaisi sivariksi.

 Toistoa tai ei, niin Kokoomuksen Suvi-seurat muuttuivat kuorosodaksi. Koko ministeriryhmä on katsonut viisaammaksi todeta, etteivät he kykene neljässä vuodessa tekemään esitystä Yle-maksusta. Tällä estyksellä olisi kysyntää ulkomaissakin teattereissa.  -Hyvä, kun Talvisota loppui 70 vuotta sitten ja hyvä, kun siihen aikaan oli pystyvämmät ministerit. Luojalle kiitos!

 

9 kommenttia artikkeliin “Viikon hyvät, pahat ja rumat”
 1. Teija Arvidsson sanoo:

  Moi Hannu!

  Joo, Karppisen pääkirjoitus oli ajatuksia herättävä. Tilaaja-tuottaja- tai ”pilaaja-juottaja”- malli ei taida toimia ihan niin kuin sen pitäisi.

  Tämän päivän Hämeen Sanomissa uutisoitiin, että HYKistä tulee rehtori Iittalan yhtenäiskouluun. Tekstin mukaan ”tilaaja-tuottajamallissa rehtorin valinnat tehdään tuottajapuolella. Eli niitä eivät tee lautakunnat, jotka toimivat tilaajina. Valinnoista päättää käytännössä palvelutuotantojohtaja Päivi Raukko”.

  Kyllä minun mielestäni koulutuslautakunnalla tai koulun henkilökunnalla pitäisi olla vaikutusvaltaa rehtorien valinnassa. Nyt palvelutuotantojohtajalle annetaan liian tärkeä rooli. Voiko hän olla joka toimialan asiantuntija? Tämä siis vain yhtenä esimerkkinä tiltu-mallin kummallisuuksista…

  Hyvää lauantaiehtoota!

  t. Teija

 2. En maitoani jaa sanoo:

  ”Jos Matti nyt olisi ruotuväessä…” Ei kai siinä mitään vaikeuksia olisi, koska tunnettu menetelmähän on, että kesken jättävät pannaan tulemaan maitojunalla takaisin. Olet kai kuullut tuosta liikennevälineestä?

 3. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys!
  Tuo Teijan toteamus Päivistä pitää paikkansa. Hänelle on kuin huomaamatta kertynyt paljon valtaa ja vastuuta. Nimityksiä ei tarvitse perustella kenellekään. Päivi Raukko oli tilaaja-tuottaja-mallin puolestapuhujana niin tomera, että luulen hänen keksineen tuoda ko. malli Hämeenlinnaan. Joka touhussa jonkun täytyy olla aloitteellinen.
  Päivi Raukko on tarmokas ja älykäs naisjohtaja ja ansaitsee kannuksensa, mutta välillä tulee miettineeksi, kuka vetelee langoista, kun asiat ovat lautakunnilta ja virkamiehiltä hieman hakusessa.
  Kevättä kohti t. Hessu K.

 4. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Ymmärrän hyvin, että Hämeenlinnan Osuusmeijerin maidontuottajana olet tuohtunut Matin tempusta. Minä taas näen sen tehokkaana ja halpana vaalikikkana ja MTK:n maitovaliokunnan masinoimana.
  Nyt 9000 valiolaista maidontuottajaa perheenjäsenineen äänestää varmasti kepua ja menevät varmasti äänestämään. N. 1100 maidontuottajaa on Ingmanin markkinoinnin varassa. Heistä kolmas osa on kokoomuslaisia, ja Tampereen yläpuolella he ovat persuja. Uhraamalla muutama sata mahdollista ääntä täällä saa kymmenkertaisesti muualta. Sinäkin lauhdut ja äänestät vuoden päästä kepua. Näin se menee.
  Vaalitemppu oli halpa siinä mielessä, ettei kellekään tarvinnut luvata tukiaisia.
  Olin joskus MTK:n maitovaliokunnan jäsen, ja juuri tällaisia operaatioita silloinkin harrastettiin. Pääministerin on annettu ymmärtää, mitä pitää tehdä. Maat.-metsät. ministerin arvovalta siihen ei ollut riittävä.
  Hannu, sinun edunvalvontasi on kunnossa: maitovaliokunta saa kaikki päätösehdotuksensa läpi MTK:ssa. Se on vähän kuin -70-luvulla Paperiliitto SAK:ssa.
  Joka syksy tulee edullisia jäisiä tanskalaisia kinkkuja kauppoihin, mutta kukaan ei itke suomalaisen sianlihan tuottajan kohtaloa.
  Tuotetaan lisää t. Hessu K.

 5. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hannu ja Hessu!
  Kansanradiossa i dag itkettiin suomalaisen elintarvikkeen kadosta kaupoissa.
  Totesivat ohjelman vetäjä ja soittaja, että ainoa varma paikka, missä on kuluttajalle tarjolla kotimaista tuotantoa, on Helsingin Kauppahalli.
  Koska meille saadaan HML kauppahalli, josta saisi alueen tuotantoa..
  Marketeissa pääpaino on kaukaa tuodusta kalasta, lihasta, vihanneksista, Kiinan saastunutta katkista tarjoillaan kasapäin.
  Ostin sikahintaan joulun alla kotimaista kinkkua,
  vieressä tanskalainen melkein ilmaiseksi.. mistä hintaero??
  T. Riitta

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Sunnuntaita!
  Lehdessä oli tänään myös siitä, miten lama yllätti. Tiltussakin on kyse siitä, miten pitkälle halutaan hirttäytyä, ennenkuin uskalletaan tehdä muutoksia.
  Matista kirjoitin siksi, että hänen julkitulonsa oli liian spontaania, jottei kerinnyt sanojansa valitsemaan. Tuskin oli tarkoitus suomalaista maidontuotantoa kritisoida, mutta niin vain tuli tehneeksi. Ja vähän kannattaisi perehtyä asioihin ensteksi. Helpottahan se tulevia vaaleja, kun on edes yksi sponsori jo tiedossa. Muutoin Matti teki itsensä tyhmäksi. Antoi ymmärttää, ettei tiedä kauppaketjujen kilpailuttamisesta mitään. Tai markkinavoimista yleensä. Sääli.
  Mietin kovasti sitä maanantaita, kun varusmiehet kyselevät aamupalasta alkaen aterioillaan tarjottujen sortimenttien perään. Perseet penkkiin ,jos ei saa kotikaupan tuttua maitoa tai naapurin Villen perunoita. Ei hyvältä näytä.

  T , Hannu

 7. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hannu!
  En malta olla siteeraamatta
  ”Matti teki itsensä tyhmäksi..”
  Teki. Tuskin siinä hirviäst piti rehkiä!?
  Mahtavaa kun aurinko alkoi paistaa.
  T. Riitta
  ps. Onko se niin, jotta kun ostaa Valion tuotteita, rahoittaa Keskustan vaalikampanjaa!?

 8. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta!
  Vaikenen. Päättele siitä.
  T , Hannu

 9. Riitta Nyqvist sanoo:

  🙂

Jätä kommentti

css.php