Läskipää, homo!

 Eduskunta äänesti puheenjohtajistaan alakoulutyyliin. Perinteitä kunnioittavat tavat haluttiin romuttaa. Haluttiin protestoida. -Ei kaunis näytelmä. Turha tässä on ruveta silti moralisoimaan, sillä tarkkana näilläkin geeneillä saa olla, jottei liian suoraan sano, mitä sittenkin ajattelee.

 Politiikassa on kuitenkin olemassa kirjoitetut ja kirjoittamattomat säännöt, joita on hyvä noudattaa. Tärkeimpänä pidän jokaisen puolueen suvereenista oikeutta valita omat edustajansa eri tehtäviin. Toisten mielipiteiden kunnioittaminen on myöskin tärkeää. Se, että saa olla sitten  mitä mieltä tahansa. Eikä eri mielipiteistä saa loukkaantua tahi pahoittaa mieltänsä. Perusfaktaa. 

 Mieleeni tuli politiikan vuosilta neuvo eräältä ”kiivasluontoiselta” vasemmansiiven miesvaltuutetulta. Hänet tiedettiin joustavana ja supliikkina kaverina. Pikkaisen kuitenkin pelättiin niitä pahoja päiviä.  Erään kerran hän avautui minulle, -kertoi, neuvoi ja opasti omat konstinsa. Hän tiesi kiivaan luonteensa. Kun oli oikein vastenmielisiä asioita tai esittelijöitä tiedossa kokoukseen, hän menetteli seuraavasti. Hän oli yksin kotona ja ”käytti puheenvuoronsa” vähän ronskimmin jo kotona ja etukäteen: ” Annan tulla oikein olan takaa, haukun ja nimittelen oikein kunnolla,- läskipää, sika, homo,…”  ”Haukun ja vouhkaan.” -Sillai se pahin menee ohi”. Ja jatkoi: ” -Kyllä te sitten huomaatte sellaisen päivän, kun en ole ehtinyt” . Ja kaveri nauroi riemukkaasti päälle.

 Kansanedustajienkin olisi kannattanut käyttää kuudesta viikosta kymmenen minuuttia tähän ”homotteluterapiaan”.

7 kommenttia artikkeliin “Läskipää, homo!”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Hannu!
  Loistava idea!
  Pitääpi ottaa käyttöön.
  Kiitos ny täsä samalla blogi-toveri vauhdikkaasta vuodesta!
  T. Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Heippa vaan Riitta!
  Kiitos siitä kuluneesta, paitsi minä olen sillain vähän myöhemmin syttynyt tähän blogikirjoitteluun. Tulen teihin perustajajäseniin nähden noin kuukauden perässä.
  Vaan tuo terapia. Se malli on säästänyt kanssavaltuutettuja ja virkamiehiä. Ehkä vähän syyttäkin. Kaikkea on kokeiltava.. -kansantanssi oli kai yksi ja mitä muita niitä pakollisia nyt olikaan…?
  T Hannu

 3. kuikkeli sanoo:

  Kaikki tämä farssi ja pelleily johtui siitä, että Sauli Niinistö oli leikannut eduskunnan 100 miljoonan budjettia neljällä prosentilla.

  ”Kansanedustajat ovat kurkkuaan myöten täynnä eduskunnan säästökuuria”

  ”Niinistön johdolla eduskunnan massiivinen noin 100 miljoonan euron budjetti on pienentynyt neljällä prosentilla. Monia on jo pidemmän aikaan risonut puhemiehen tiukka linja.”

  ”Edustajat ovat joutuneet tyytymään halvempiin lentoihin ja hotelleihin.

  – Meille virnuillaan, onko Suomi todella noin köyhä maa. Junassa kollegat tulevat kysymään, haluammeko heiltä lehtiä tai sämpylöitä, kun istumme yksin toisessa luokassa, kuvailee Euroopan neuvoston varapresidentti Sinikka Hurskainen Suomen Kuvalehdessä.”

  ”Niinistöä on jo kertaalleen näpäytetty vaaleissa, kun hän kielsi eräkerhon illalliset eduskunnassa. ”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010013111030528_uu.shtml

  Tämä mielestäni osoittaa sen, minkälaisia kusipäitä ja sikoja kansanedustajamme ovat. Miten he edes kehtaavat lama-aikana antaa tällaisia lausuntoja lehdistölle? Heidän röyhkeydellään ei tunnu olevan mitään rajaa. Toivottavasti ensi vaaleissa ihmiset tajuavat muuttaa äänestyskäyttäytymistään.

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  En ota vielä kantaa Saulin ansioihin, mutta tuo ”sopimusrikkomus” äänestyksessä ei ollut viisasta. Lähinnä sen vuoksi, että ihmisille on tapana jäädä hampaankoloon jotakin. Tästäkin joku rokottaa jossakin vaiheessa. Ja kierre jatkuu.
  Eikä ne kansanedustajien edut nyt niin hirmu huonoja ole, vaikka niistä vähän niistäisikin….
  T Hannu

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Terve Hannu!
  Salainen lippuäänestys on salainen lippuäänestys.
  En tiedä, mikä Saulissa riepoo: sekö, että hän on seuraava presidentti(ehdokas), vai se, että hän tohtii alentaa eduskunnan kuluja. Vai se, että Capman-tuet jäivät mediassa käsittelemättä.
  Tietenkin outo kuvio eduskunnassa, mutta pannaan se tulevien vaalien piikkiin.
  Karjaonnea t. Hessu K.

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Hessu!
  Tuo besserwisser- tyyli on sellainen ”tyylikeino”, jota Saulikin osaa käyttää. Se ärsyttää monia, mutta on kiva sanoa , kun tietää. Sen olen havainnut… Ja meillä meinas täällä Hämeenlinnassakin viime keväänä mopo karata joiltakin, kun katsoivat paremmaksi sanoa , ketä voi ja ketä ei voi nimittää.. Näin ovat jotkut samassa veneessä. Vaan tänään oli elämäni sähköisin päivä, sain ihan uutta virtaa taas!
  T , Hannu

 7. vainio marjaliisa sanoo:

  Hannulle ; mainio blogi taas ;ja kuikkelille, Juuri näinhän se on, säästöt ottaa päähän mutta mitä ihmeen herranterttuja ne kansanedustajat on joita säästäminen ei koskisi
  Taviksetko ne vaan säästää, ei käy minun järkeen. Jos menoja pitäisi karsia niin on niin niitä karsittava myös eduskunnassa.

Jätä kommentti

css.php