Hiukkanen pimeetä

 Tutkijat arvelevat löytäneensä pimeetä ainetta, hiukkasen tai kaksi. Näin uutisoi HäSa tänään. Journalistipalkinnon saanut lehden toimittaja Hanna A-A on jo pitkin vuotta uutisoinut hiukkasen pimeitä ,- valtuuston ja hallituksen tekemiä päätöksiä.

Ei siis ole tarvinut haudata antureitaan luolien uumeniin. On riittänyt, kun on ollut paikalla kuulemassa tai haastatellut poliitikkoja. Onnitteluni Hannalle! Valtuuston pj:kin kertasi pimeimmät hiukkaset valtuuston kiitospuheessaan: Ysiluokka, tilaaja-tuottaja, Mäntykoto…

 Jos maailmankaikkeudesta näkyvää on vain viisi prosenttia ja loput pimeää energiaa ja ainetta, niin Hämeenlinnan päätöksenteko on siinä valossa onnistunut hyvin…

 Toisaalta, kun jo pikkupoikana katseli yötaivaalle, niin ymmärsi ilman laskutaitoakin ja tutkimuksia, että taivaasta suurin osa oli pimeänä.

 Seuraavat kosketukset pimeisiin aineisiin tulivatkin sitten äidinkielen tunnilla. Iän karttuessa pimeitä aineita löytyi Myllymäen suunnalta. Ja armeija-aikaan muun muassa Riihimäeltä. Mikään ei siis olekaan uutta.

 Vaan nyt tiedemiehet selittävät galaksien välisiä voimasuhteita pimeillä voimilla. Saman havainnon olen tehnyt pienimmistäkin ympyröistä. Täällä Hämeenlinnassakin.

Jätä kommentti

css.php