Teatteri loppuu äänestykseen

 Valtuuston lista on pitkä ja painava. Toki ensivuoden koreografiat ovatkin painavaa asiaa. Samalla, kun tämän vuoden vyötä on kiristetty ,on jo taitettu peistä tulevasta. Näinhän se menee. Mihin kaikkeen valtuutettu sitten voi vaikuttaa?  On joillekin ainoastaan näkökulmaero vastaako, ettei mihinkään vai vastaako, että kaikkeen. Itse vastaan , että kaikkeen.

  Juridisesti enemmistöpäätös on se valtuuston päätös. Tämänkin vuoden aikana on ollut havaittavissa piirteitä, että valtuutetulla on jälkikäteen houkutus sanoa ”omiellensa”, että enhän minä, mutta kun ne muut. Tämänkertaisen jälkeen ei toivottavasti ole. No, turha toive.

 Budjettiesitys ei taida koskaan olla yksittäisen valtuutetun oman mielen täyttymys. Siihen on sorvattu niin monet kompromissit, että alkuperäinen ajatus saattaa jo kadota. Jos valtuutetulla on kuitenkin omia näkemyksiä, joista ei voi kompromissia hyväksyä, hänellä on oikeus esittää aivan omat näkemyksensä. Silloin tapahtuu se demokratian kannalta tärkein oikeus,- oikeus äänestää. Tietty, jos vielä joku kannattaa esitystä. Mikä sitten nakertaa tätä oikeutta? Uskalluksen puute? Luottamus muiden parempaan tietoon? Kompromissin hyväksyminen? Ryhmäkuri? Vai kenties jo aiemmin lanseerattu pelottelu: ”Siellä ei sitten enää kysellä” -tyyliin? -Nämä ja monet muutkin seikat.

 Kokoukselta odotan paljon. Eniten haluan nähdä sen todellisen halun esittää niitä muutoksia, joista kenties on puhuttu paljonkin. Lapsista, vanhuksista, rakenteista, taloudesta. Arveluttavana veikkauksenani epäilen kuitenkin, että monen valtuutetun teatteri loppuu äänestykseen.  Muutosesityksissä valtuutetun on sitten paljastettava ne todelliset karvansa. Tai sitten vaan muistettava sanoa: ”Sitä mieltä minäkin olin”.

 

35 kommenttia artikkeliin “Teatteri loppuu äänestykseen”
 1. Teija Arvidsson sanoo:

  Moi Hannu!

  Olisi ollut parempi, jos olisit lähettänyt omat muutosesitykset kaikille valtuutetuille jo etukäteen, niin kuin on toivottu. Näin kaikilla olisi ollut tilaisuus pohtia ja harkita vaihtoehtoja etukäteen ja keskustella vielä ryhmissä. Kuten olet varmaan jo huomannut, valtuustossa esitetyt muutosesitykset menevät harvoin läpi.

  Siis, aioitteko sinä tai aiotteko te ryhmänä esittää Mäntykodon toiminnan jatkamista? Mistä tulot/menot-tasapaino? Esitys olisi hyvä olla tiedossa ennen huomista valtuustoa.

  Huomiseen!

  t. Teija

 2. kuikkeli sanoo:

  Morjesta Hannu!

  Onko budjettiesitykseen jo sorvattu tilaa viikonloppujen lisäbussivuoroihin Lammilta, jotta herrasväellä olisi mahdollisuus päästä kuluttamaan discorahaa kanta-Hämeenlinnan ravitsemusliikkeisiin? Viikonloppuna kaupunginvaltuuston puheenjohtaja oli kuulemma myös itse (natiivien lisäksi) vaikeuttamassa maahanmuuttajien harrastuksia Sirkuksessa, joten liekö siitä johtuneen, ettei huippuosaajia havaittu mailla eikä halmeilla. Demaripiireissä ollaan varmasti jo kauhean huolissaan tästä epäkohdasta, joten eiköhän laiteta sekin asia demokraattisella äänestyksellä kerralla kuntoon! Kuulemma Lammin moniosaamiskeskus on todellinen kultakaivos kunnalle, sillä sehän ei maksa kuntalaisille mitään, koska valtio maksaa kaiken – ja vielä vähän enemmänkin! Olen hieman alkanut epäilemään protektionistista kilpailun vääristelyä, koska ilmeisesti yritysten liikevaihtoa rikastaville erittäin maksukykyisille potentiaalisille asiakkaille ei järjestetä erillisiä bussivuoroja kanta-Hämeenlinnaan ilta-aikaan viikonloppuisin. Laittakaapas siellä valtuustossa mietintämyssyyn se, että pitäisikö asialle tehdä akuutisti jotakin? 😉

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Huomenta Teija!
  Aiomme esittää. Ilömoitin siitä jo viikko takaperin ryhmäpuheenjohtajien kokouksessa kaikille. Talouden tasapainon kannalta Mäntykodon jatkolla ei ole mitään tekemistä. Kokonaistalous paranee lievästi, kun on omia laitospaikkoja eikä esim ”sakkopäiviä” kerry.
  T , Hannu

 4. tupajumi sanoo:

  Hei Kuikkeli! Mene, jos suinkin pääset, kokoukseen, ja kerro sitten meille
  kaikki. Itse olen niin pahasti jumiutunut tänne hirrenväliin, etten pääse.

 5. Soili Hakala sanoo:

  On mielenkiintoista nähdä, miten valtuutetut tänä iltana avaavat 300 miljoonan euron talousarvion: mistä otetaan ja mihin lisätään rahaa. Ei käy kateeksi päättäjiä, varsinkaan niitä, jotka ovat uhonneet muuttavansa pitkään ja yksissä tuumin työstettyä budjettia ja jopa kaupungin toimintakulttuuria. Tulee mieleen Konsta Pylkkönen. Hän mittaili tupakka-askin kanteen taivaan avaruuksia : -)

 6. Riitta Nyqvist sanoo:

  Niinpä Soili..
  Melkoinen menestyjä Alain Afflelou
  ”Parhaimmat ideat ovat usein niitä, jotka häiritsevät muita.”
  Management-lehti
  ”Karismaattinen henkilö erottuu joukosta siinä, että hän uskaltaa tehdä mitä muut eivät uskalla.”
  Puhut budjetista, kuin se olisi kivitauluun hakatut kymmenen käskyä Soili.
  Olen iloinen, että päättäjiemme joukkoon on siunaantunut karismaatikkoja, jotka vielä tulevat muuttamaan kaupungin toimintakulttuuria,
  avaamaan ikkunoita ja budjettiakin, jos sen katsovat tarpeelliseksi.
  Vaatii rohkeutta, kestokykyä, sillä pilkkakirveitä riittää..
  Vanhoillisimmat kutsuvat sitä irtopinnojen keruuksi, uhoiluksi, yhteistyökyvyttömyydeksi jne..
  Olen edelleenkin sitä mieltä,
  siellä missä kaikki ajattelevat samoin, siellä ei paljon ajatella.
  Riitta

 7. Soili Hakala sanoo:

  Mitä ihmeen muuttamista kaupunkikulttuurissamme sitten on? Olisi kiva saada tästäkin hokemasta konkretiaa pöytään. Minulla oli mielenkiintoinen ja haasteellinen jakso elämässäni, kun sain toimia neljä vuotta kaupunginhallituksessa ja saman verran valtuustossa. Olinko sitten tyhmä vai sinisilmäinen, kun en havainnut läheltä seuratenkaan mitään moitittavaa päätöksenteossa enkä myöskään virkamiestyöskentelyssä.
  Sanoin aina, että politiikka on mainettaan parempaa.

  Ei kai se budjetti ihan kiveen hakattu ole, mutta koska eri puolueet ovat sen jo kh:ssa hyväksyneet, samat puolueet hyväksyvät sen myös valtuustossa. Ei kukaan kiellä tekemästä enää valtuustossa muutosesityksiä, mutta riittävää kannatusta sieltä tuskin tulee. Näin ne päätökset nyt vain menevät.

  En tarkoittanut olla ilkeä, mitä vertaukseni lopussa oleva hymiökin yritti osoittaa.

 8. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Soili!
  Tämähän on vain mielipiteiden vaihtoa, jota en koe ilkeilynä..
  Mitä me valtuustolla sitten teemme tuon,
  hallitus hyväksynyt, valtuusto hyväksyy automaattisesti..?
  Kallis, tarpeeton uusinta, vain kumileimasin siinä tapauksessa.
  HML on ihan ok,
  mutta kai jotain kehittämistä on aina myös politiikan teossa,
  muutenhan voitaisiin jättää kaikki vaalit väliin ja pitää samat valtuutetut luonnolliseen poistumaan saakka.
  T. Riitta

 9. vanhus sanoo:

  Riitta, ystäväni,

  ajattelet kuin minun aivoillani. Kirjoitat kuin minun kynälläni. Lapsenmielisesti iloitsin, että olen löytänyt henkisen sisareni.

 10. Riitta Nyqvist sanoo:

  Kiitos Vanhus!
  Olen monesti päättänyt,
  nyt saa olla viimeinen kerta,
  kun lyön teelusikkani tähän soppaan, joka ei oikeastaan minulle kuulu..
  Mutta sitten taas löydän sormeni näppäimistöltä sauhuamassa jostain,
  jonka koen ni vääräksi, ni vääräksi..
  T. Riitta

 11. Seppo Rehunen sanoo:

  Äänestystulos 53 puolesta, 5 vastaan, yksi tyhjä. Siis Hauhon vanhainkotipaikkojen säilyttämisen puolesta. Tämän vaalikauden loppuun.

  Uusituva hallintokulttuuri voitti. Onnittelut.

 12. Irma Taavela sanoo:

  Hei

  Samoin onnittelut, seurailin päivän päivän tätä teatteria ja pieni kivi tipahti sydämmeltä SDP:n valtuustoryhmän johtajan ilmoittaessaan kannattavansa Kärpäsen Hannun ylläolevaa ehdotusta.
  Erään toisen henkilön sanoin, tästä on hyvä jatkaa….

 13. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys ja kiitos Teille! Päiväni alkoi siis tänään poikkeuksellisesti 4.45 , jotta kerkesin tekemään navettaduunit ja laittamaan rehut illaksi. Sitten ryhmänpj. palaveriin klo 11. Siellä tuli varsin selväksi, ettei laajaa kannatusta olisi tullut ehdottomalle laitospaikkojen säilyttämiselle. Koska kuitenkin oli tarkoitus turvata taloudellinen kehitys , muutosmahdollisuudet ja inhimillinen kohtelu, päättivät ryhmäpj:t viedä kompromissiesityksen eteenpäin. Kiitos kaikille. Nyt toivon, että aikajänne , minkä valtuusto mahdollistaa laitospaikkojen säilyttämisessä Mäntykodossa, tulee myös huomioon otetuksi sekä lautakunnissa, että myös virkamiesten ja valtuutettujen päätöksenteossa. Olin havaitsevinani toivoa yhä paranevasta yhteistyöstä ja asioiden ymmärtämisestä. Lopullisesti tulevat kuukaudet ja vuodet näyttävät olenko ollut liian optimistinen.
  Ja kun tänään ei tarvi enää kuin tehdä rehustuskierros navetalla ja sitten pääseekin jo yöpuulle, niin kerron ja vastailen huomenna lisää. Oli sen väärrtti.
  T , Hannu

 14. Teija Arvidsson sanoo:

  Tämän illan äänestystuloksen eteen on tehty paljon taustatyötä ja käyty tiukkaa keskustelua. Hienoa, että myös isot ryhmät tulivat esityksen taakse. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyöllä eteenpäin!

  t. Teija

 15. Soili Hakala sanoo:

  Hienoa, Hannu ja kumppanit siellä valtuustossa! Tämä oli kyllä aika historiallista, että saitte niin suuren kannatuksen hyvälle asialle. Tällaista ei juuri ole tapahtunut, että valtuusto kävelee kh:n yli. Asia oli sen arvoinen, kuten päätöskin osoittaa. Onhan valtuustolla suurin valta, mutta eipä se sitä usein ole käyttänyt tällä tavalla.

 16. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys taas!
  Nyt on lautakunnan otettava Mäntykotodon jatkoa mahdollistava rooli. Ensimmäinen haaste on heti , kun henkilöstöä rekrytoidaan valmistuvaan Koivukotoon. Toivon , että aiemmin mahdollisesti suunnitellut henkilöstön siirrot Mäntykodosta Koivukotoon eivät ole se kompastuskivi ja tekosyy, jolla Mäntykoto ajetaan alas. Valmistelijaltakin vaaditaan nyt muita vaihtoehtoja ja näkemyksiä, kun valtuusto on antanut liikkumisvaraa. Nopeampi ja rahaa säästävämpi reitti on purkaa sairaalan jonot ja ”terv.kesk vuodeosaston” paikat ensiksi vanhainkotiin.
  Toivon rakentavaa luovuutta, t , Hannu

 17. Sari R sanoo:

  Huomenta vaan,

  ja nyt on myös valtuutettujen pysyttävä sillä strategisella tasolla ja annettava lautakunnan hoitaa hommansa parhaalla tavalla operaatioiden osalta.
  En kyllä kokenut eilistä mitenkään että kukaan olisi kävellyt kenenkään yli, päin vastoin, yhdessä etsittiin sopia ja ratkaisua, jonka kautta asioissa päästään eteenpäin. Jatkossa tulisikin yhä enemmän antaa lautakuntien päättää detaljeista, ja valtuusto asemansa mukaan vetää ne suuret linjat.
  Ylpeä olen eillisen keskustelun tasosta, pääasiassa positiivisia, eteenpäin suuntautuvia ja yhteiseen tulevaisuuteen tähtääviä kommentteja ja puheenvuoroja.
  Sari

 18. Sari R sanoo:

  ja vielä, rehellisyyden nimissä, valtuusto kirjasi ja muutti sen minkä lautakuntakin oli jo linjannut eli Mäntykoto lakkautetaan kun kaikille on paikka olemassa. Mäntykodon lakkautusteksti muutettiin ”helmikuussa 2010” seuraavaksi ”valtuustokauden aikana”. Ryhmien
  puheenjohtajien neuvottelussa nousi esile huoli siitä, että aivan helmikuussa
  kaikille asukkaille ei oisi ollut vielä löydettävissä jatkosijoituspaikkaa vaan
  ratkaisuja olisi pitänyt hakea pakolla.

  Mäntykodon lakkautuksen toteuttamista jatketaan suunnitellusti, koska se vaikuttaa laajasti vanhusten palvelurakenneuudistukseen. Uudistuksen toteuttaminen suunnitellusti on kriittistä palvelusopimusten ja budjetin pitävyyden kannalta. Mikäli jotain uutta nousee esille, tai asukkaiden sijoitus ei etene suunnitellusti voi sulkeminen siirtyä. Budjettikirjaus myös toteuttaa lautakunnassa käydynkeskustelun henkeä, että tehdään järkeviä ja hallittuja ratkaisuja Sanamuoto siis mahdollistaa lakkauttamisen vaikka heti tai vasta joulukuussa 2012. Mutta, lautakunta päättää.

 19. Hei Sari!
  Valtuutettujen rooli ei lopu napin painamiseen. Kuten Harri Lintumäkikin sanoi, valtuutettujen on myös rohjettava, esim kannustamaan kansalaisia terveisiin elämäntapoihin, omaehtoiseen liikkumiseen yms (vapaa lainaus). Samaan valtuutetun mahdollisuuteen kuuluu antaa myös virikkeitä, ideoita, visioita tms. kanssavaltuutetuille, virkamiehille, lautakunnanjäsenille etc.
  Hukkaan menisi muutoin 59 valtuutetun reservi. Päätökset asioista tekee kulloinenkin toimielin. Jotta ideoita vaan rohkeasti, ja kiitos jo tähänastisista.
  T , Hannu

 20. Sari R sanoo:

  Terve Hannu,

  tismalleen samaa mieltä!!
  Sari

 21. vanhus sanoo:

  Hannulle

  Eilen illalla itketit vanhaa ihmistä, ILOSTA! Politiikkasi on sydämen puolella.

  Mäntykodon pelastus on paras juolulahja minulle, vaikka sen vasta nyt ensi kerran kuvassakin näin.

  Lämmin kädenpuristus ja kimppu ruusuja sinulle.

 22. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Myönnän Vanhuksen peesissä, että kyyneleet tulivat silmänurkkaan, kun minulle soitettiin Mäntykodon äänestyksestä.
  Kuultuani, että demarit ja varsinkin veturi asettui Mäntykodon kimppaan, minut olisi voitu kaataa höyhenellä.
  Hyvä etten ollut Raatihuoneella, olisin julkisesti halannut Hassista.
  Säästyi miesparka lähentelyltäni.
  Kaunis kiitos vanhusten puolesta Hannu ja te kaikki muutkin.
  Sari,
  vanhukset eivät ole detalji,
  vaikka vihreät niin ajattelevat yhä omituisemmaksi käyvässä maailmanpelastus-puuhastelussaan.
  T. Riitta

 23. Soili Hakala sanoo:

  Poikkeuksellista Mäntykodon asian käsittelyssä on se, että sekä ikäihmisten lautakunnan että kaupunginhallituksen jäsenet muuttivat mielipiteensä kannattaessaan lopettamisen lykkäystä, minkä he olivat jo kerran hyväksyneet. Tämä osoittaa sitä, että kun päättäjät vastuullisesti perehtyvät asiaan eivätkä anna virran viedä, he tulevat toisiin ajatuksiin. Uskon, että myös kaupunkilaisten voimakas reagointi vanhusasioissa eri foorumeilla, myös täällä keskustelupalstalla, on vaikuttanut päättäjien äänestyskäyttäytymiseen.

 24. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Hyvin kävi!
  Nyt on valtuustokauden aikana huolehdittava, että vanhusten hoivapaikkoja on riittävästi tulevaisuudessakin. Meillä on liian paljon sairaalapaikkoja ja liian vähän hoivapaikkoja. Tämän epäkohdan korjaaminen tuo niitä kaivattuja säästöjäkin. Erikoissairaanhoito on jo niin iso juttu, että siihen maallikon on vaikea ottaa kantaa. Ehkäpä terveyskeskuslääkäreiden lähetteet pitäisi toimittaa ensin tilaajaorganisaatiolle, joka hankkii halvimman hoidon. Vaikea sanoa.
  Lykkyä vastakin t. Hessu K.

 25. Irma Taavela sanoo:

  Hei

  Sen verran vielä tähän, että lautakunnan on nyt tosiaan otettava aktiivisempi rooli tarkempien laskelmien ja lukujen saamiseksi, sekä ideoida omilta arvopohjiltaan virkamiesten jatkojalostukseen. Ei virkamiesten arvopohjilta lautakunnan jalostukseen.
  Jotain kokonaissummia on näissä keskusteluissa pyörinyt, mutta lukuja ja tietoja laskelmien takana ei ole näkynyt.
  Onko tarkoituksenmukaista ilmoittaa epätarkkaa tietoutta, jotta niitä on myöhemmin vaikea käyttää vertailussa?

  T. Irma

 26. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hannulle!
  Olin riemusta revetä aamun lehteä lukiessani, mutta nyt meni kalasopasta maku uutisia kuunnellessa. Tapio Vekka kuulemma oikoo tätä Mäntykoto-uutista lehdistön virheenä. Tarkoitus on sulkea koko pytinki, näin ymmärsin! Lehdistökö se sutii jälleen? Lakkauttaminen on siis heti eikä ”15. päivä”…?

  hämmästelee Virpi

 27. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Virpi ja muut!
  Laitan nyt pikaisesti, myöhemmin enempi. Jos kalasoppa ei maistu, syy voi olla sama kuin Vekan Tapsalla : Vanha matikka. Kuulin Tapsan tiedotteen, mutta ei se sen enempi aiheuta. Pojat tulkitsee. Kyllä valtuuston päätös edellyttää uutta valmistelua, kun ”helmikuu on päätetty poistaa” tekstistä. Laskemaan siis vaan uudella matikalla.
  T Hannu

 28. Teija Arvidsson sanoo:

  Tervehdys!

  On totta, että Hämeen Sanomat uutisoi eilistä päätöstä virheellisesti. Lehden mukaan valtuusto päätti antaa Mäntykodolle armonaikaa vielä kolme vuotta, eli vuoden 2012 loppuun. Niin ei päätetty.

  Kaupunginhallituksen pohjaesitys oli se, että” Mäntykoto lakkautetaan helmikuussa 2010″. Kaupunginvaltuusto päätti, että ”Mäntykoto lakkautetaan valtuustokauden aikana”. Tarkkaa aikaa siis ei määritelty.

  Tämä päätös oli kompromissi, joka oli mahdollista saavuttaa. On tärkeää, ettei Mäntykotoa lakkauteta kiireellä ja vanhuksia sijoiteta hätiköiden ympäri kaupunkia tai sullota samaan huoneeseen suositusten vastaisesti. Mikään uusista hoivakodeistakaan ei ole vielä valmis.

  Mäntykoto palaa siis uudelleen ikäihmisten lautakunnan käsiin. Ikäihmisten lautakunta tekee päätöksen lakkauttamisaikataulusta. Lautakunta voinee myös tehdä valtuustolle esityksen Mäntykodon toiminnan jatkamisesta. Sille täytyy olla kuitenkin erittäin vahvat perustelut. Työ siis jatkuu. Nyt on kuitenkinkin hengähtämisen aika.

  t. Teija

 29. Heikki Koskela sanoo:

  Hei Teija!
  Pelko pois!
  Valtuuston päätöksiin ei ole otto-oikeutta. Ikla laskee kulunsa uudelleen, ja taas valtuusto päättää. Täytyy myöntää, että ensi vuoden talousarvion kohdennukset vaativat täsmennyksiä.
  Lunta odotellessa t. Hessu K.

 30. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys taas!
  Kuvitelkaa, luotan vieläkin eiliseen päätöksentekoon ja vilpittömyyteen. Tämä yhteisymmärrys ”ilman käskytystä” on mahdollisuus tälle kaupungille. Varsinkin näinä ankeina aikoina. En suin surminkaan ymmärrä sellaisia irtiottoja, mitkä vaarantavat hyvän kehityksen. Meille tuli yksi mahdollisuus lisää (oliko vähän sarimaisesti sanottu?). Joskus luottamushenkilöiden täytyy myös kertoa mielipiteensä ja koreografiat virkamiehille, eikä siitä saisi närkästyä. Toivottavasti näin ei ole käynyt.
  Olisiko meillä Hämeenlinnassa parantamisen varaa siinä herkkähipiäisyydessä, ettei halltuksen esityksiin saisi tulla valtuuston käsittelyssä muutoksia. Eihän se mikään epäluottamus ole. Aika ja kuviotkin saattavat muuttua jo tällä välin. Hyviä merkkejä oli alkuvuonna, kun Ahveniston maauimalahanke poistettiin investointilistalta aika hyvässä yhteisymmärryksessä. Ei muutosta muutoksen vuoksi, vaan tarpeen tullen. Tämä voisi olla suurin kehittämisen paikka.
  T , Hannu

 31. Seppo Rehunen sanoo:

  Yritän tulkita tilausbudjetin alkuperäistä tekstiä, eilisen valtuuston päätöksen henkeä ja kirjainta sekä vielä Hämeen Sanomien tämän päivän uutisointia.

  Alkuperäinen tilausbudjetin 2010 teksti: ”Hauhon Mäntykoto, … ja Honkala lakkautetaan helmikuu 2010”. Tulkitsen vähän erikoisen Suomen kielen niin, että laukkautus toteutetaan helmikuussa 2010. Ei ennen eikä jälkeen.

  Valtuuston ylivoimaisella äänten enemmistöllä (vastaan Pentti Nyholm, kaikki neljä vihreää ja tyhjää äänesti Antti Korpimaa) hyväksymä jo moneen kertaan toistettu tekstimuoto: ”Hauhon Mäntykoto ja Honkala lakkautetaan tämän valtuustokauden aikana”. Tulkitsen uuden tekstin kirjaimen niin, että mahdollinen lakkautusaika ei ole helmikuu 2010 vaan sen jälkeen, mutta ennen 31.12.2012. Muutetun tekstin henki tuntui keskustelun perusteella olevan kuitenkin se, että lakkauttaminen tehdään hallitusti, lakkauttaminen valmistellaan huolellisesti ja lakkauttamisesta aiheutuu mahdollisimman vähän ongelmia eri tahoille. Kiire vaihdettiin hallituksi muutokseksi.

  Hämeen Sanomien etusivun otsikko ”Mäntykoto saa jatkaa kolme vuotta” saattaa käytännössä osoittautua oikeaksikin, mutta tarkalleen ottaen näin valtuusto ei päättänyt. Jos otsikossa olisi yksi sana lisää ”Mäntykoto saa jatkaa korkeintaan kolme vuotta” oltaisiin jo erittäin lähellä valtuuston päätöstä. Oikeastaan otsikko vastaisi tulkintani mukaan juuri sitä, mitä valtuusto päätti.

  Viestin oikeellisuus on joskus pienestä kiinni. Yhdestä sanasta.

 32. Sari R sanoo:

  Moikka Seppo, hyvä analyysi. Sanoilla on merkitystä. Ja Hannu, minä uskon myös tähän tapaan toimia;)
  Sari

 33. silmät auki sanoo:

  Mielenkiintoista olisi tietää, kenen ehdotus tuo lopullinen lopettamisen sanamuoto oli.

  Vekan, Raution &kumppaneiden puheenvuoroista voi päätellä, että kokoomuksen lainopillinen neuvonantaja oli tarkkaan selittänyt heille, millaiseen sanamuotoon kannattaa suostua, jotta se muka näyttäisi sovinnolta, mutta olisi kuitenkin tasan tarkkaan juuri sellainen kuin meidän ja kumppaniemme , vanhusyrittäjien= vanhuksillahyötyjien, pirtaan sopii. Heti huomisaamunahan meillä on tilaisuus kertoa kaikille, ettei siinä oikeastaan mitään muuta muutosta tapahtunut, kuin että voidaan sulkea ovat jo ylihuomenna.

  Kauhistuttavan kylmäveristä, raakaa, kieroilevaa laskelmointia. Eli juuri sitä mitä olen kokoomukselta aina odottanut ja aina joutunut näkemään. Kokoomus on kokoomus, vaikka vaikka voissa paistaisi.

  ”Mutta miten äänestäjätkin suhtautuisivat sellaiseen, että Mäntykoto kaiken tämän jälkeen pikapikaa ajatteisiin alas”, hämmästeli tuttavani.
  ”Kokoomuksen äänestäjät! Ovat tietysti riemuissaan, että kokoomus on taas kerran pystynyt huijaamaan muita yksityistämisen=rakennemuutoksen hyväksi”, vastasin.

  Mitään muuta en niin hartaasti toivo kuin olevani tällä kertaa väärässä.

  Joka tapauksessa ikäihmisten lautakunta on nyt suurennuslasin alla.

 34. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Kävi miten kävi, voittajia ovat lopuksi ne,
  jotka tekevät politiikkaa kädet puhtaana,
  sydän lämpimänä ja pää kylmänä.
  Säälittävimmät politiikan oliot ovat puudelit,
  jotka juoksevat isojen poikien asioilla,
  eivätkä saa koskaan sitä luvattua herkkupalaa..
  Bisnesenkelin vuosikymmenten kokemuksen mukaan,
  nämä ”isot pojat” ovat elämänsä loppusuoralla hyvinkin yksinäisiä ja onnettomia.
  Raha kun ei lämmitä, eikä enää edes lohduta, uusintaa ei ole.
  Näiden puudeleiden päänsisäinen elämä on niin säälittävä, että turha siihen paneutua.
  Kakkosella parhaillaan pyörivä uusinta,
  ”Vain muutaman huijarin tähden”
  ei mielikuvitusta tarvitse käsiksen tekoon,
  se on niin suora lainaus liian monen kunnan tosielämästä, jotta..
  T. Riitta

 35. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Se sanamuoto tuli yhdessä sovittua ja hyväksyttyä. Nyt ei kyllä päässyt yhdenkään puolueen juristi neuvomaan.
  Ja muutamasta huijarista: On sitten mehevä ja todentuntuinen sarja. Vanha, mutta aina niin mukaansa tempaava.
  T, Hannu

Jätä kommentti

css.php