Leningrad Cowboys ja puna-armeijan kuoro

 Kun Mathias Rust lensi pienkoneella punaiselle torille -tai lähelle sitä-, en ollut uskoa korviani. Muistan, miten porukalla oltiin suut ymmyrkäisinä. Että sellaista voi Neuvostoliitolle tapahtua vuonna 1987! Ja jatkoa seurasi.

 Berliinin muurin sortuminen pari vuotta myöhemmin oli yhtä yllättävän tapahtumasarjan lopputulos. Sitä ihmeteltiin ehkä enemmän jälkikäteen. Kuinka tässä näin kävi!? Ja Baltianmaiden itsenäistyminen. Samaa uskomatonta sarjaa.

 Sitten sain kuulla , että Leningrad Cowboys, siis ”Sliipparit”, aikovat esiintyä puna-armeijan kuoron kanssa ja Senaatintorilla. Berliinin muurin kaatuminen ja Rustin lentokin tuntui sen rinnalla mahdolliselta. Tämä ei! Kun tänään sai nähdä ohjelman harjoituksista ja nauhoituksen konsertista, tuli kaikki vanhat tunteet taas mieleen. Nyt nauratti, mutta arvostus poikia kohtaan on senkun kasvanut. Sekä kuorolaisia , että Cowboysia.  Siis , että jollekin tuli joskus mieleen mokoma asia? Ja mitä kaikkea vaadittiin, että se onnistui?  Kerrassaan mahtava spektaakkeli ja historian tapahtuma. Siinä samassa konsertissa oli kaikki – Rustin lento, Berliinin muurin kaatuminen ja Baltian itsenäistyminen. Noin kuvainnollisesti. Kyllä jää Madonnan  ja jo kuolleen Jacksonin konsertit kauas taakse.

 Tuollaista luovaa hulluutta kaipaa ja siitä nauttii kaiken pliisun ja tasaisen maailmanmenon keskellä. Eikä tainnut kukaan menettää henkeäänkään. Tuosta tempauksesta olisi molemmille osapuolille voinut ehdottaa jonkinmoista rauhannobelia. Edes erikoisrenikkaa jo täyteläisille rinnuksille.

7 kommenttia artikkeliin “Leningrad Cowboys ja puna-armeijan kuoro”
 1. ilonpilaaja sanoo:

  No, nyt Hannu, arkipäivään sieltä Paula-tytön huumasta.

  Kuten näet, kun näitä naisten blogeja ja vähän keskustelupalstaakin silmäilet, että eräänlaista luovaa hulluutta on täälläkin kehitelty; jospa saataisiin 200-300 vanhusta pyörätuoleineen, keppeineen, rollikoineen ym. torille osoittamaan mieltään tälle kaupungin ”vanhukset kyykkyyn”-mentaliteetille.

  Oletko valmis mukaan valmisteluihin, keräämään kansaa ja valtakunnanmediaa paikalle? (Luepa ensin vaikka Teijan blogi.)

 2. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Minäkin muistan tuon tunteen, onko Neukkula tarpeeksi polvillaan, että tuollaista voi esittää. Me Kekkosen ajan lapset mietimme aina, miten pitkälle voi mennä, ettei tule rautaa rajalle. Me olemme ja olimme suomettuneita. Kannatan kuitenkin paasikiviläistä ajattelua: ollaan aina korrekteissa väleissä Venäjän kanssa.
  Ilonpilaajalle sanon, että vanhukset ovat kirjoissa ja kansissa, ei heitä tarvitse torilla laskea.
  Kysymys on rahasta.
  Terv. Hessu K.

 3. ilonpilaaja sanoo:

  Heikki Koskelalle

  Sanalla ”laskea” on monta merkitystä. Rahamies varmaan pitäisi heidät mielellään pois torilta eli ei laskisi heitä sinne.

  Eikä se kirjoissa ja kansissa oleminen oikein riitä. Pitäisi olla myös joku hoitopaikka ja mieluummin vielä ihan inhimillinen.

 4. Teija Arvidsson sanoo:

  Tervehdys Hannu!

  Jos ehdit, niin kirjoitahan jotain kommenttia tuonne minun blogini puolelle. Olisi mielenkiintoista kuulla sinun laskelmiasi siitä, että vanhainkotien lopettamisten peruminen toisi säästöä. Odotan innolla faktoja.

  Hyvää viikonalkua!

  t. Teija

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron kaikille!
  Ekaksi Teijalle & ip:lle, jotta laitan blogiisi, kun on sen verta aikaa. Nyt vaan pikaisesti myös Hessulle. Voin yhtyä analyysiisi. Näin jälkikäteen sitä kai se oli. Ja ihmettelen vieläkin, jotta yhteistyö onnistui, noin henkisten patojen kannalta. Idän murtuminen alkoi kai oikeastaan ” Sernobylistä” . Siellä vapautui ensimmäiset paineet.
  Oikeastaan tämä uusi Hämeenlinna on vastaavanlainen konsertti. On punaportin kuoro ja sitten cowboyt. Nyt vaan ei kansa taputa meille!
  T Hannu

 6. Timo sanoo:

  Oikein Hannu, Punaportin kuoro.
  Siihen osallistuu HPK:n, Hämeensanomien ja Radio-Hämeen kaunisääniset vallassa olijat. Tämän vuoden alusta säestäjiksi ovat tulleet liitoskuntien möreä-ääniset cowboyt.
  Mitähän tästä vielä syntyy?

 7. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron, Timo!
  Kilpalaulantaahan siitä syntyy ekaks. Sitten yritetään laulaa toiset suohon. On liverrystä viserrystä ja piipitystä. Lopulta se yhteinen sävelkin löytyy, kunhan on äänenavaukset (=äänestykset) tehty. Soraääniä tietty kuuluu pitkin matkaa, mutta riitasointuja tuskin kuitenkaan. Lopulta päädymme virolaismalliseen laulavaan vallankumoukseen. Menisköhän jotenski noin?
  T , Hannu

Jätä kommentti

css.php