Ilman ei pärjää

 Peili kertoo osan. Omat silmäsi näkevät, mitä tahdot. Mitä mies tahtoo? Nainen? Ja sitten rupeat kuvittelemaan… Jos et saanut peitetyksi pientä uurretta kasvoillasi tai kiilloitetuksi kenkiäsi riittävästi, niin luulet , etteivät ihmiset muuta tuijotakaan. Että ne sitä vaan tuijottavat..??

  Mielestäsi sinun pitäisi laihduttaa. Kenties kaverisi kuorsaa. Kolotuksiakin on ja energiatasokin on himmennyt. Sekä töissä, että sängyssä. Ainakin toinen rinta on jo repsahtanut. Ja se paino!!?

 Onneksesi posti toi postimyyntiluettelon. Jo toiselta aukeamalta saat helpotusta puristimen avulla kaverisi kuorsaukseen. Ja ergonomisen mustekynän! Seuraava aukeama tuo helpotusta erillispatjojen karkailuun. -Mietit, koska ne nyt sen takia olisivat karanneet, mutta tilataan… On untuvatyynyä ja peittoa.. Seuraavalla aukeamalla pizzan leikkuun ongelmat on taakse jäänyttä.. tilataan..

 Sitten tuleekin jo ”super-support control-rintaliivit”. Lukee selvästi: Näytät hoikemmalta! – Tilataan! Seuraavalla aukeamalla pehmeät ja sileät jalat , nopeasti.. Ai että kun on helppoa! Ja tehokas hierontaharja koko vartalolle. Tilataan.

 Pikkuisen kun selaat, saat tukisukat, nilkkatuen magneetein, hoikemman vartalon, litteämmän vatsan ja tiukemmat reidet sekä takamuksen.. helppoa. Kyllä. Tilaan! Saatat olla ihan OUT , ellet tiennyt, että tarvitset varpaiden tuet yöunien ajaksi. Tilaa! Ja varvassuojat herkille jaloille!

 Siitä toiseta luettelosta löydät ne tärkeät vitamiinit, antioksidantit, hormonaaliset stimulaattorit ja muut välttämättömät petikaverit.

Entä se painon pudotus? Kun riisut yltäsi kaikki, -tukiliivit, tukisukat, push-upit, stay-upit, magneettirenkaat ja muut erilliskiihottimet , ja pakkelit ja menet puntariin, niin olet monta kiloa kevyempi. Olosi on parantunut.

 

11 kommenttia artikkeliin “Ilman ei pärjää”
 1. Laura H. sanoo:

  Hei, Hannu

  Alkoi kiinnostaa, miksi tämän jutun kirjoitit ja millaisia kommentteja odotit?

  Tiedätkö, mikä vanhenemisessa on parasta? Se, että on lakennut kokonaan välittämästä sitä, mitä muut ihmiset, sekä miehet että naiset, minusta ajattelevat. Siitä on seurannut suunnaton vapauden tunne. Lopultakin saan olla vain oma itseni, juuri sellainen kuin olen.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Huomenta Laura!
  Olisin toki voinut kirjoittaa selkeämminkin. Ehkä toivoin ajatuksia ja ajattelemisen aihetta kaikesta ”hömpästä”, mitä kaupitellaan. Selasin nimittäin postin tuomaa luetteloa ja mietin onko todella kaikelle ostajakuntaa, ja ovatko he sitten tyytyväisiä ostoksiinsa. Ymmärrän untuvapatjat ja sellaiset. Mutta miten toiveikas olet kun ostat muovisen magneettirannerenkaan, joka postaa kivut ja säryt? Tai tukiliivit postista?
  Ja miten pitkälle ihmiset menevät palvoessaan itseään ja toisiaan? Kuntoilu ja ulkoilu yms käy hyvin järkeeni. Liikkumaanhan ihminen on luotu. Siitä tulee puna poskille ja kaikkea muuta. Mutta jos löhöät sohvalla ja joku patteritäristin kiehnää selluliitissä, niin onko hyvä? Eli ovatko noita kaikkia laitteita tilanneet ihmiset tyytyväisiä ostoksiinsa? Hyvä jos ovat.
  Ja vähän ihmetyttää ihmisten liika itsensä virittäminen. Olen kanssasi samaa mieltä, että itsensä kanssa sinut oleminen antaa energiaa kaikkeen muuhun.

 3. Virpi Kukkonen sanoo:

  Aamupäiväinen terve!

  Ihmisille pitää mainosten kautta luoda ostamisen tarve, sen opin aikoinani kaupallisen koulutukseni myötä. Ostettava on, vaikkei siitä mitään hyötyä olisikaan. Sehän ei ole tyhmä joka myy, vaan se joka ostaa…ei niitä lihavia ihmisiä olisikaan, jos ne rasvasiepparit toimisivat kuten mainos lupaa… ynnä muut häristimiset.
  Nyt hoitoalan ihmisenä näen kaikenlaisia epätoivon ilmaisuja, niihin voi liittyä nämä saavuttamattomat unelmat…
  Tämä nykyaika saattaa ehkä asettaa meille paineita ulkonäöstämme tai perheenjäsenen ulkoisesta habituksesta, mutta päänsisus kannattaa pitää kuosissaan… kroppa tulee kyllä perässä. Niin ja kun kroppaa huoltaa, pysyy päänsisuskin kunnossa…

  Mutta kieltämättä katalogien lukeminen on mukavaa puuhaa, miten sitä tuleekin toimeen ilman tuota tai tätä… vai tarttiskos sittenkin!

  t. Virpi

 4. Laura H. sanoo:

  Taisi olla ainoa kerta elämässäni (71 v.), jolloin olen edes vilkaissut mainoksia, kun ostin tietokoneen. Siitä kun en mitään tiennyt.

  Reissumiestä, rasvatonta luomumaitoa ja -piimää, vähän särvintä ja vessapaperia olen aina osannut ostaa mainostamatta. Samoin ne vähät vaatteet, mitä tarvitsen; kesällä pitkävartiset Nokian kumpparit, talvella veturimiehen talvisaappaat ja nahkarukkaset. Muuten tuttavat huolehtivat, että jotain ryysyä päälle riittää. (Rumatha ne vaatteil kaunistelloot.) Kosmetiikaksi on aina riittänyt saippua. Huonekaluja en ole ikänä ostanut kaupasta; niitähän kirpparit pullistelee ja kun en tarvitse muuta kuin sängyn, pöydän, tuolin ja kirjahyllyjä.

  Kertokaa minulle, mihin tarvitsette mainoksia? Olen todella utelias tietämään.

 5. Marianne Koivisto sanoo:

  Hei Hannu ja muut. Täytyy myöntää, että kuulun niihin jotka rakastavat mainoksia, vaikken aina niihin uskokaan. On kiva katsella ihania vaatteita(jotka eivät minun päälleni mahdukaan) ja muistella nuoruuden hoikempaa minää. Ei kaivaten mutta nostalgian puitteissa. Joskus jopa tilaan jotain, esim. astioita ja puseroita, housuja, ne kun voi helposti palauttaa ilman selityksiä, jos eivät sovi. Onhan kotona mukavampi sovitella kuin kaupassa. Lisäksi, jos kaikki ostaisi kirpparilta(joita myöskin käytän) loppuisi niiden varastot varsin pian ja kaupat menisivät konkurssiin. Kaiken humpuukin ostamista en kyllä harrasta, mutta jos joku haluaa niitä ostaa, niin siitä vaan. Eikö sitä sitä sanota, että usko siirtää vuoria. Uskokoon ken tahtoo.

 6. Pimu sanoo:

  Kerropa Laura H. että miten olet päätynyt nimenomaan Reissumieheen? Ettet vaan sen vuoksi, että sitä mainostettiin jossain vaiheessa joka tuutissa. Entä mitä merkkiä on vessapaperisi? Olen todella utelias tietämään.

 7. Laura H. sanoo:

  Pimulle,

  Siitä on niin kauan kun aloin syödä Reissumiestä, etten edes muista milloin, mutta tuutista se ei tullut, kun mitään tuuttia ei ole koskaan ollet (siis esim. TV:tä), eikä radio mainosta mitään. Reissarin alkuaikoina minulle saattoi tulla joku sanomalehtikin, mutta niistä en ole koskaan ruokaani etsinyt. Nyt tulee vain Tähdet ja avaruus.

  Varmaan olen päätynyt Reissariin kokeilemalla. Kun leipää kuitenkin tulee joka päivä syötyä, niin jotain on pakko ostaa ja tätä kun kokeilin, niin siihen en ole kyllästynyt koskaan. Kaupan hyllyn ääressä toki katselen, mitä siellä on tarjolla.

  Itse asiassa vessapaperinakin käytän tällä hetkellä halvinta talouspyyhettä, jonka päällä lukee Talouspyyhe.

  Kun olin lapsi ja nuori, käytiin ulkohuussissa ja pyyhittiin sanomalehteen. Nyt elämä on niin luksusta, ettei siis sanomalehtiäkään enää tarvita.

 8. Hannu Kärpänen sanoo:

  Talviaikahuomenta!
  Olen löytänyt mainoksista -niin kaupan, mutta varsinkin yksityisten- hyötyäkin. Mutta nämä terveyden edistämisen harmaalla rajalla kulkevat ”ihmevempeleet” ja aikuisten vaattet ihmetyttävät. Täytyy kai tuntea ja hahmottaa koot ja kuosit hyvin, jotta onnistuu. Olisi kiva kuulla onko joku saanut apua esim erilaisista magneettivempeleistä tms. Vai toimivatko ne lumelääkityksen tavoin?
  Päivänjatkoa kaikille!

 9. Riitta Nyqvist sanoo:

  Huomenta Hannu!
  Muita mangneetteja en tunnusta terveysvaikutteisiksi kuin nuo jääkaapin ovessa roikkuvat,
  niissäkin sivuvaikutuksena lisäkiloja
  HäSa piikkimattojuttu selän elvytykseen
  sai kehittelemään luomusellaisen,
  näkkärin rouskutus vuoteenomana aiheuttaa samankaltaisen pistelevän olon.
  Eikä maksa paljon
  Senhän jokainen mediaa lukeva jo tietää, että ainoat objektiiviset totuudet siellä, ovat mainokset.
  Näistä herbamedicus-voiteista on yksi hyvä kokemus,
  voin suositella Oriveden tuottamaa Pferdebalsamia kipeytyneille kavioille myös ratsastajan käyttöön.
  Kirjamessujen tuntitolkkuravien jälkeen vetelin voidetta kipeytyneisiin kulkupeleihin, villasukat jalkaan..
  tänään vois juosta taas vaikka citymaratonin.
  Joko olet Hannu pitänyt mansikeille sopeutumisbriiffit talviaikaan siirtymisestä..
  Sunnuntaita!
  Riitta

 10. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron!
  Aikansa se ammuleilta vie,- sopeutuminen uusiin aikoihin. Olen yrittänyt löytää vanhanajan vinkkejä ja parannuskonsteja ja ”reseptejä” kaikenlaisiin kolotuksiin. Nämä nykyiset piikkimatolla kuppaamiset jäljittelevät jotain, mitä ennen vaan tehtiin, ja hyväksi todettiin, vaikkei vaikutusmekanismia tiedettykään. Nykyteknologian avulla saadaan aikaan veretön vallankumous silläkin saralla.
  Aikoinaan hakeuduin jonkin vaivan takia tuttavan homeopatia-vaimon käsittelyyn. Olin sikatosiepäluuloinen. Sittemmin hoitsu varoitteli mahdollisesta päänsärystä yms tulevasta. Olin hoidon ajan kärsivällinen. Mutta epäluuloinen. Kuitenkin vaiva katosi ja se päänsärkykin käväisi ohimenevästi. Siinä sitä oli ihmettelemistä…

 11. Laura H. sanoo:

  Säryistä puheen ollen; naapurini neuvoi viime keväänä kipeään polveen Arnica-geeliä. Tehosi heti.

  Sitä saa vain hevosliikkeistä, mutta Hämeenlinnalaisen h-liikkeen hoitaja kertoi, että yhä useammat sanovat ostaessaan, että lääkäri kehoitti ostamaan. Apteekeissa sitä ei myydä, eikä tiettävästi luonnontuotekaupoissa.

  Voit katsoa googlesta arnican ja näet, että sitä on käytetty ainakin 1000 vuotta muualla särkylääkkeenä. Valmistetaan kasvista.

Jätä kommentti

css.php