Ilmeistä energiaa. Valaehtoisesti

 Eräs ylen hyvä tuottaja on ,silminnäkijän mukaan, nähnyt kristallipalleistaan Suomen v 2050 energiaratkaisut. Valaehtoisesti on tuottaja luvannut oikeudessa todistaa tällöin näkemänsä järisyttävät  (ainakin yhdeksän ja puoli, älyvapaalla Richtin asteikolla ) ennustuksensa, mikäli ne eivät toteudu.

 Tämä ylen hyvä tuottaja oli hieronut kristallipallejaan, silminnäkijän mukaan, useaan otteeseen. Tapa oli saanut alkunsa jo pikkupoikana, jolloin hän oli joutunut usein piiloutumaan omia kolttosiaan lautakasan taakse pitkäksikin aikaa.

 Kun pääministeri Matti Vanhanen kertoi omat linjauksensa tulevista energiavisioistaan tuli tälle tuottajalle himo hieraista omia kristallipallejaan ja katsoa kuinka asiat valaehtoisesti ovat.

 Ensi hierrauksella näkyi vain nykyhetki, Jokainen puolue oli vannoutunut vihreän energian kannattaja. Hieman kovemmin hierottaessa , silminnäkijän mukaan, alkoi hahmottua tulevaisuus. Bioenergia oli kaikkien silmissä. Ihmiset katselivat ympärilleen vain sillä silmällä. Jokaisesta jätepalasta taisteltiin, jotta oma reaktori saisi energiaa. Katuvieretkin olivat puhtaita. Vihreimmät riipoivat lehdet puista jo ennen syyskuuta, jottei tuuli olisi vienyt niitä naapurin tontille.

 Lisää hierottuaan, näkyi jo seuraava vuosikymmen. Ydinenergia oli vielä käytössä. Sitten tuli romahdus. Kataisen kansa oli halunnut olla vihreääkin vihreämpi energiapolitiikassa. He tunsivat vastuunsa ydinenergiasta. Jokainen , joka käytti ydinsähköä , halusi elää sen hengen mukaisesti. Ydinsähköllä tuotetun ruuan keittiöjätteet tuli varmuusvarastoida sadoiksi vuosiksi. Samoin rakennusjätteet ja kaikki muu, mitä jäi yli, kun ydinsähköä oli käytetty. Niitä ei saanut kompostoida. Tunnettiin vastuu. Kunnes kaikki paikat olivat täynnä. Ydinsähkön käyttö romahti.

Nyt täytyi jo melkein puristella. Ylen hyvä tuottaja näki kehityksen käyvän huimin askelin. Ihmiset saivat energiaa toisistaan. Hyvätuuliset ja aurinkoiset ihmiset olivat suosiossa. Työnantajat rupesivat maksamaan palkkaa työntekijöilleen , jotta nämä iloistsisivat. Ja tehtaat saisivat ilmeistä energiaa.

Tämän enempää ei ylen hyvä tuottaja voi ilman oikeudenkäyntiä lähdesuojaan vedoten kertoa. Ilmeistä kuitenkin on, että nämäkin tarkemmat ennustukset näkyvät siis kuvajaisina jonkun suojatun lähteen pinnalta.

Jätä kommentti

css.php