Oletko hyvä populisti?

 Lulu käsitteli aihetta aiemmin ”pintapuolisesti”. Vaan millainen on”hyvä” populisti? Keskustelupalstalla viittaa on yritetty laskea ylleni. Vaan millä edellytyksin? Tai edes muillekaan? Iisakille? Sarille? Lintumäen Harrille?

 Onko aivan liian vähälle jäänyt se LUU?. Mikä on se ydin kulloinkin,mikä tekee ”muka” populistin? Onko populisti aina kyseisiä vallitsevia arvoja tai käytäntöjä arvosteleva?

 Vai onko hyvä populisti sellainen, joka pönkittää vallalla olevaa mediaa tai yleistä käytäntöä?

Eli miten tästä jatketaan? Onko entinen mielipideautomaatti tänään vanhaa kulttuuria? Ja voiko nykyisen ja entisen jotenkin yhdistää?

Sanon sen suoraan: Kaikki , mikä kirvellee ei välttämättä tapa. Tuo populistin taakka on helppo karistaa harteilta, Kun kysyy : ” Mitä Sinä tekisit?”:

27 kommenttia artikkeliin “Oletko hyvä populisti?”
 1. tavallinen taapero sanoo:

  Jos minua joku sanoisi populistiksi, olisin tosi tyytyväinen ja iloinen, koska silloin tietäisin, että olen onnistunut saamaan aikaan jotain sellaista, mitä jotkut kadehtivat.

  Vaa eipä ole kukaan koskaan nimittänyt populistiksi, joten olen vain ihan tavallinen taapero.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron , tavallinen taapero!
  Samanlaisia tallaajia ollaan. Aika hyvä, tuo sinun analyysi oli! Liiankin hyvä!
  T.Hannu

 3. Liisa Hallila sanoo:

  Et Sinä Hannu ole oikein hyvä populisti. Populistin kai pitäisi vedota ns. tavallisen kansan ennakkoluuloihin ja toimittaa oikein kansankiihotusta. Jostain luin, että perussuomalaisten pj Timo Soini myöntää olevansa populisti poliittisessa toiminnassaan, mutta en tiedä onko se totta sillä hän perustelee sitä demokratian ja ihmisarvon kautta. Siinä voi tulla kyllä umpikuja kun ihmisarvon tunnustaminen ei voi sisältää ennakkoluuloja eri ihmisten ominaisuuksia kohtaan. Olisiko tällaisista kannanotoista seurannut maahanmuuttokeskustelun kummallisuudet? Erilaisia näkökulmia joka tapauksessa tarvitaan.

  Populismia kai käytetään myös melko yleisessä merkityksessä, kuten että joku pyrkii ’kansan suosioon’ keinolla millä hyvänsä. Silloin kun kaikki haukkuvat pääministeriä, pitää liittyä kuoroon kun enemmistön kanssa samaa mieltä oleminen on helpompaa, tässä vaikeassa ja joskus vihamielisessäkin maailmassa. Siitä pitäisi kai sitten seurata kansan suosiota ja parempi tulos seuraavissa vaaleissa.

 4. Riitta Nyqvist sanoo:

  ”Silloin kun kaikki haukkuvat pääministeriä..”
  Oletko varma Liisa H., että itse olet kovin selkeä arvioimaan, mikä on haukkumista, mikä arvottamista?!
  Otan nyt vihonviimeisen esimerkin pääministerin aseman mukaisesta arvottamisesta
  Muistan surulla, miten puolueensa eteen elämäntyön tehnyt Virolaisen Jussi teurstettiin keskustalaisten äänestyksessä taannoin.
  Ainoa ”rikos” hällä oli aito rakkaus Kyllikkiinsä.
  Vanhasen touhuiluista ei saisi sinun mielestäsi sanoa mitään,koska koet sen haukkumiseksi, vaikka ko. meininki muistuttaa enempi BB-talon formaattia.
  Sympatiani Keskustaa kohtaan tuntevat ne keskustalaiset Arkadiassa kuin myös paikallistasolla, jotka tuntevat minut sinua paremmin.
  Terveisin Riitta N.

 5. tavallinen taapero sanoo:

  Mitä hiton tekemistä sillä vaikkukorva-Vanhasella on tämän asian kanssa, arvoisa Liisa H.?

  Et sinä kyllä paljon ihmistä arvosta kun kirjoitat: ”Silloin kun kaikki haukkuvat pääministeriä, pitää liittyä kuoroon kun enemmistön kanssa samaa mieltä oleminen on helpompaa…”

  Ainakaan minä en ole koskaan harrastanut kuorolaulua, on niin huono tuo lauluäänikin. Ja katson, että minulle on sentään annettu sen varran ajattelemisen taitoa, että osaan päätellä ihan itse, ketä haukun, ketä en. Enkä usko edes olevani mikään poikkeus tässä maassa.

  Meillä lukutaito on sentään yleinen ja ihmiset saavat tietoa myös TV:stä ja radiosta.

  Ole ystävällinen, lakkaa pilkkaamasta meitä tavallisia taaperoita. Kiitos.

 6. Liisa Hallila sanoo:

  Niinpä niin Riitta N.
  En tiedä meneekö minulla hyvin vai huonosti kun ei ole yhtään tuttua (muita kuin TVsta tuttuja), ystävistä puhumattakaan, Arkadianmäellä.

 7. Onhan populisteja toki olemassa sanoo:

  No onhan niitä populisteja olemassa. Ja mitäkö populismi on? Se on sellaista käytöstä, kirjoittelua jne, jossa asiasisältö jää hyvin vähälle, sillä tärkeintä populismissa on kerätä pisteet kotiin, ottamatta riskejä. Siis pyöreitä ovat jutut, usein niistä ei saa irti mitään. ( Tämä koskee rityisesti poliittista populismia.)

  Sinä Hannu et todellakaan ole populisti. Saat usein päällesi melkoiset ryöpyt mielipiteistäsi. Luulen, että kirjoittamisen ja sanomisen ilo ja niiden muovaaminen sellaisiksi, että POPULA haluaa niitä lukea ja kuulla, on erheellisesti kohdallasi ymmärretty populismiksi.

  Sen sijaan olen kyllä sitä mieltä, että luettelosi nimissä on oikeita ARKKIPOPULISTEJA. Ei asiaa, vain tyhjän populistista jauhantaa.

 8. Huomasin, sanoo:

  että keskusteluissa, siinä Mäntykotoketjussa joku kyseli, onko muille Mäntykodon asukkaiden omaisille tullut sitä luvattua kyselylomaketta, kun heille ei ole tullut.

  No, ketäs muuta tässä osaisi taas pyytää hätiin, kuin sinua, Hannu. Ehtisitkö selvittää, onko sitä lähetetty/tarkoitus lähettää ja milloin? Kertoisitko sen siellä kyselijälle, ei ehkä eksy tänne salongin puolelle.

 9. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Kiitos huomiosta ja selvitellään huomenissa. On ollut hiukan kiiruista. Palaan aiheeseen, t Hannu

 10. Populistille sanoo:

  Et kai Hannu nyt sekoita rooleja? OLet poliitikko, päättäjä etkä virkamies. Kyllä raskaan organisaation viranhaltijoilla on aikaa ja asiantuntmusta hoitaa toimialansa tehtävät. Ne eivät kuulu Sinulle, kaikella kunnioituksella.

 11. kas, kas! sanoo:

  En tiennytkään, että poliitikolla ei ole oikeuta ottaa selville kaupunkinsa/kuntansa viranhaltioiden tekemisiä tai tekemättä jättämisiä.
  Eli poliitikko ei saisi olla ollenkaan perillä siitä, mitä ympärillä tapahtuu? Eikä hän saisi selvittää asioita, joista joutuu päättämään? Kas, sillä lailla!

  Jopa on todella erikoinen käsitys poliitikosta. Mutta tuohon kai se poliitikkojen yleinen väheksyntä juuri perustuukin. Heillä ei ole ollut tapana olla vähääkään perillä, mitä vaalipiirissä tapahtuu. Eikä sitäkään vähää olla tekemisissa valitsijoidensa kanssa.

  Mitä h…ä me teemme sellaisilla poliitikoilla? Kysyn. Ja vastaan: emme mitään.

  Jos kaupunkilainen/ kuntalainen jotain kysyy, niin sitä varten he kai ovat valtuutetut valinneet, että nämä vastaisivat heidän kysymyksiinsä. Lisäksi käsittääkseni viranhaltijalla ei ole oikeus valehdella poliitikolle, jos tämä häneltä jotain kysyy. Mutta meneppä tavallinen taapero kyselemään noilta korkeastikunnioitetuilta haltijoilta asioita, niin etpä taida saada ainakaan selkeää ja suoraa vastausta, jos saat edes puhelusi perille. Puhun kokemuksesta.

  Joten, kiitos Hannu, jos ehdit selvittää tämänkin asian.

 12. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Voin kertoa, että minulle kuuluu kaikki! Kaikki, mitä ehdin ja kykenen selvittää. Ja kaupunkilaisia avittaa. : Lue se Lex Hämeenlinna:
  Hyvää päivänjatkoa kaikille!

 13. Elina Nieminen sanoo:

  Kuka tauno kirjoittaa, ettei poliitikko saa selvittää asioita? Tottakait hän on juuri se henkilö jota kuntalaiset/kaupunkilaiset lähestyvät ja johon ottavat yhteyttä kun jokin asia on parannusta tai muutosta vaille. Silloin luottamushenkilön kuuluu ja pitää ottaa selville asioiden oikea laita ja selvittää miten ongelmatilanteita voitaisiin parhaiten parantaa. Usein liottamushenkilöä on helpompi lähestyäkkin kuin jotain tuntematonta virkamiestä jossain viraston viidakoissa. Asioiden selvittäminenhän on valmistelevaa ja auttavaa työtä päättäjille, jotka useinmiten mielellään ovat kiitollisia parannusehdotuksista ja hyvistä toteutuskelpoisista ideoista.
  Jatka vaan Hannu asioiden selvittämistä ! Ja myös sitä ideointia, joista sinut tunnetaan.

  terv. Elina Nieminen

 14. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Elina ja muut!
  Tämä on sitä uuden kulttuurin tuomista Hämeenlinnaan (josta kohta voi lukea, että on sitä aina ollut, vaikkei sitä ole näkynyt tms). Oikeesti, onhan valtuutetulla oikeus ja vähän niinkuin velvollisuuskin ottaa selvää, mistä päättää. Maalaiskunnissa tiedettiin ”kaikesta kaikki”, eikä tämä kylä ole sen kummempi. Jotainhan sekin kuitenkin jurppii…
  Alkuviikko tuo asioihin selvyyttä.
  Aurinkoisia syyspäiviä kaikille, Hannu

 15. Kyseenalaistaja sanoo:

  Kyllä on omahyväisiä lausuntoja arvon valtuutettulta. Hänkö muka esikuntineen olisi tuomassa jotain uutta ja parempaa Hämeenlinnaan.
  Olisi hyvä ruveta kuulemaan, mitä uutta ja hyvää ja ennennäkemätöntä olsi tulossa. Kiinnostaisi näin kantahämeenlinnalaistakin Hannun suuret linjat tulossa olevista parannuksista. Lillukanvarsilla on helppo kosiskella yhden ja toisen tahon ihmisiä.
  Minua kiinnostaa koko kaupungin hyvinvointi, taantumasta selviäminen jne.

 16. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Kyseenalaistaja!
  Ihan hyvä, että asioita kyseenalaistetaan useampaan näkökulmaan ennen lopullisia ratkaisuja..
  On myös hyvä,
  että valtuutetuilla on tervettä itsetuntoa.
  Muutenhan porukka olisi vietävävissä, sokkona määkivä lammaslauma.
  Niistä lillukanvarsistahan se kokonaismaisemakin koostuu.
  Oikke mukavata viikonloppua!
  T. Riitta

 17. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Jep! Me tulimme esikuntinemme ja pelastamme kaupungin. Niiden, jotka nauttivat suurista linjoista, kannattaa kivetä vaikkapa Hakoisten linnavuorelle tai Lapin tunturin laelle. Sieltä näkyy.
  Sitten on olemassa sellainenkin porukka, joka ajattelee niin, että jos jokainen pieni kaupunkilainen tuntee ja kokee olonsa kotoisaksi ja turvatuksi, jopa onnelliseksi, niin silloin on ne suuretkin linjat kunnossa. -Yksinkertaista, eikö olekin! Ja nyt siis kyseenalaistajallekin alkaa, nyttemmin jo kielletty, hehkulamppu loistamaan, vai mitä.? On vaan toinen kulttuuri (entinen Hml), joka rakastaa suuria linjoja ja unohtaa asukkaat ja sitten tämä uuden esikunnan mukanaan tuoma kulttuuri, joka ajattelee asukkkaan parasta ja muodostaa niistä upouudet linjat. Thats´it!

 18. Kyseenalaistaja sanoo:

  Mikä siis on se suuri visiosi, joka tekee kaikki kaupunkilaiset tyytyväisiksi?
  En ole noista kannanotoistasi vielä sellaista löytänyt. Löysää puhetta.

  Eivätköhän Hämeenlinnan päättäjät ole tähänkin asti ajaneet kaupunkilaisten etua. Meillä on mennyt hyvin. Nyt laman tullen ei mene missään hyvin, ei Suomessa eikä muualla. Vippaskonsteilla ei taantumaa torjuta.
  Lamasta tulee pitkäkestoinen, joten vielä on aikaa ja mahdollisuuksia näyttää itse kullakin poliitikolla, miten maa ja Hämeenlinna makaa ajan saatossa.

 19. Silvon Tapsa sanoo:

  Hei, Kyseenalaistaja! Jos Sinä,Kaikkitietävä, yrittäisit kiivetä alas sieltä ”näköalatornistasi”, ja yrittäisit rakentavasti osallistua keskusteluun niiden kanssa, joilla on visioita paremmasta, ja jotka jaksavat yrittää?
  Tiedän, että tuollainen katsantokanta on helppo ottaa, ja on hyvin tavanomainen meille ihmisille (itseni mukaan lukien). Varsinkin kun emme tiedä, tai ehkä olemme tietävinämme, että ”ei se tästä paremmaksi muutu…turha yrittää”…
  Minun mielestäni Hannulla on ideoita. Tässä mielessä hän on ilahduttavana poikkeuksena puolueensa, hallituksessa istuvaan, puupino-puheenjohtajaan.
  Unohda ivallisuutesi, ja yritä antaa lisää sytykettä keskusteluun siitä, miten Hämeenlinnasta tulisi vielä hienompi, kuin se jo nyt on!?

 20. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Tuo pelkkä visio ei hei paljon lämmitä. Toki näkemyksiä pitää olla, mutta on myös aika direckt actionin. Lyttyyn laitan visiot esim vanhustenhuollon kehittämisestä, siten, että kirjataan vaan päivämääriä ja hoetaan sänkyjä, huoneita yms, ajattelematta ja tutustumatta arkitodellisuuteen. Ei pojat ei! Ei se ole osaamista eikä johtamista.
  Elinkaarimallin ja tilaaja-tuottaja-mallin rinnalle olisi pitänyt kytkeä myös uusi palkkamalli työn tuloksista. Jos ollaan kovin vakuuttuneita tuloksista, niin olisi kai tohtinut esittää oman palkan perusosan alentamista , esim 50%, ja lopun plus extran kytkemistä uusiin tuloksiin. Esim. Tässä karrikoitu esimerkki vastuullisesta visiosta.

 21. Kyseenalaistaja sanoo:

  Hannun tökerö ”visiointi” oli kai tarkoitettu huumoriksi. Tällaisilla ei ole paljon tekemistä arkitodellisuuden kanssa.

  Yksi mies ei politiikassa kesää tee. On oltava yhteistyössä muiden päättäjiksi valittujen kanssa varsinkin näin vaikeassa tilanteessa. Silloin varmasti näkyisi paremmin koko totuus asioista ja tilanteesta ja siitä, mihin vakavissaan olisi ryhdyttävä.
  Toivon, että Hannu on yhtä aktiivinen poliittisessa viitekehyksessään ja myös muiden puolueiden edustajien kanssa kuin täällä keskustelupalstalla.

 22. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Kyseenalaistaja!
  Yksi mies voi politiikassa tehdä paljonkin..
  Esimerkkejä piisaa
  Stalin, Mandela, Putin, Hitler, Gandhi..
  He ovat kaikki olleet ensin noviiseja,
  nousseet karismansa ja sinnikkyytensä avulla asemaan, jossa vaikuttaneet kukin tavallaan.
  Se, että Hannu on kriittinen, ei estä häntä tekemästä myös yhteistyötä muiden päättäjien kanssa.
  Eivät eriävät näkemykset ole mahdollisimman maksimaalisen lopputuleman este, päinvastoin.
  Varsinkin kriittisessä tilanteessa pitäisi etsiä uusia vaihtoehtoja, eikä sortua siihen, että ennenkin on näin tehty..
  Hannuhan on,
  niinkuin muutkin valittumme,
  viimekädessä vastuussa vain äänestäjilleen, ei yhteistyökumppaneille valtuustossa.
  Siinä Hannu on harvinaisen oikeassa,
  turha sitä on visioita maalailla,
  jos tuloksia ei ”ehditä” valvomaan.
  Maksimaalinen tuloshan syntyy silloin kun teoria ja käytäntö kohtaavat.
  T. Riitta

 23. odottakaapas sanoo:

  Seuraavaksi saamme lukea pikkurakkikyseenalaistajan jo tutuksi tulleen kommentin, miten Hannu on sitä ja tätä eikä ole tuota ja nuota jne.

  Ah, minä ihailen kyseenalaistajan mielikuvistusta!

 24. Hannu Kärpänen sanoo:

  Huomenet Riitta & kumppanit!
  Lienee niin, että kriittisellaäkin arvioinnilla on enemmän hyviä puolia. Ja mikä sitten on kriittistä kellekin? Jos on aiemmin ollut keskustelu- ja arvostelukielto, niin pienikin kehittäminen saattaa tuntua kovalta kritiikiltä.
  Lempeää syksyn jatkoa, Hannu

 25. Laura H. sanoo:

  Näin kirjoitin tuolla keskusteluissa ketjuun, jonka nimeä en nyt muista:

  ”Huraaaa! Toimitus kirjoitti: -Se on paluu peruspalveluihin. Kaikki ekstra riisutaan.
  Toimitus kirjoitti: -Eli valtuustokauden aikana lakkautetaan kaksiopettajaiset kyläkoulut, vanhainkotiyksiköitä ja myös
  terveyskeskuksen sairaalapaikkoja.

  Vihdoinkin on oivallettu, että lasten, vanhusten ja sairaiden hyyssääminen on todellista ekstraa, eikä suinkaan mitään peruspalvelua.

  Loistavaa Hellsten ja muut neropatit. Tällä menolla alkavat muuttoautot yhä tiuhemmin viuhua poispäin Hämeenlinnasta.”
  ———–
  Kertoisitko, Hannu, mitä mieltä olet näiden neropattien oivalluksesta?

 26. väentupajumi sanoo:

  Sen ketjun nimi on ”Kaupungin palveluista riisutaan kaikki ylimääräinen”. Se alkoi tänään klo 13.04 ja äsken siellä oli jo 24 kirjoitusta ja 147 lukukertaa.
  Ja siellä on hiton hyviä mielipiteitä. Esim. kaupungin virkaluettelo on suorastaan absurdin hauska. Ihmettelen, voiko se olla edes totta?

  Suositatko Hannu kapinaa vai mielenosoitusta? Vai mitä?

 27. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Olen vaillinaisen uutisoinnin varassa, joten laitan tarkemmat kommenttini myös keskustelupalstalle, kunhan olen edes lehdestä lukenut. Sen voin sanoa, ettei vanhainkotien lakkauttaminen säästöjä tuo, jos vanhuksia yleensä yritetään hoitaa. Sama koskee terveydenhoidon alasajoa.
  Tilaaja-tuottaja organisaatio yhdistettynä tähän lamaan ja kuntaliitokseen on susi malli. ”Jossakin määrin” Hml:ssa on hurahdettu titteleihin ja ulkokultaiseen elämiseen. Näin ”pikkukunnan” kasvattina ainakin tuntuu. Mutta muistetaan se, että ”Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa”- eikse niin mennyt? Lehden lukemisen jälkeen lisää, siellä että täällä.

Jätä kommentti

css.php