Ajankohtaiset uutiset

  Björn ”Nalle” Wahlroos on lähtenyt pelastamaan ehdotuksineen kaupungin taloutta. Vaalirahakuviot eduskuntavaaleista kunnallisvaaleihin on Hämeenlinnassa vielä selvittämättä – ainakin julkisesti. Vanhainkotien lakkautusvimmassa ovat laskelmat unohtuneet. Myllerrys on siis kova ja se ulottuu Hämeenlinnaankin,- tässä aiheitani.

Nallen esitys siitä, että rikkaiden olisi maksettava terveydenhoidosta enemmän tai kokonaan , ei ole uusi.  Se saa vaan tarvittavan merkityksen , kun Nalle sen sanoo. Itsekin olen sen esittänyt , myös julkisesti. Ja moni muukin aiemmin. Nalle siis plagioi! Se sallittakoon , jos muutos sillä saadaan aikaiseksi. Se olisi rakenteellinen uudistus. Se parantaisi kaupungin taloutta.

 Sievässä hiljaisuudessa on ”unohtunut” eduskuntavaalien alla  kansanedustaja Jari Koskisen  saama vaaliavustus. Se , mikä unohdettiin ilmoittaa, kun se tuli liian myöhään. Ja , mikä ainakin lehdessä olleen tiedon mukaan piti sittemmin ohjata Hauhon Kokoomukselle tulevia (siis viime) kunnallisvaaleja varten. Kaiketi 6000 euroa. Minne rahat menivät, palautettiinko ne vai käytiinkö siis Hämeenlinnassa viime kunnallisvaalit osin ”likaisin rahoin”? No, media selvittänee… ei selvitä.

 

Vanhainkotien lakkautusvimma on kaupungissa kiihtynyt. Kuin sattuman kaupalla kaupunkiin rakennetaan yksityisiä hoivapaikkoja n 160 ja samanaikaisesti ollaan omia lakkauttamassa n 100. Mitään riippuvaisuussuhdetta näillä ei ole. Velvoitteet ostopaikoille kiistetään jyrkästi. Sattumalta tiedetään vaan ,että yksityiseltä saadaan paikka 110 eurolla, kun Kela (yhteiskunta) maksaa osan. Oman vanhainkotipaikan hinnaksi on arvioitu 120-130 euroa. Nopealla laskennalla on tehty päätelmä kannattavuudesta. Ei tietenkään ole otettu huomioon , että ne vanhainkodeissa olevat , ”työttömiksi jäävät” hoitajat on työllistettävä ainakin reilut neljä vuotta. Eikä kiinteistöjen glykooleja, kun ne seuraavana päivänä kylmäksi jätetään. Ja, että yhtä ”raskasta hoitoa” eivät hoivapalvelulaitokset tarjoa samalla rahalla. Eikä huomioitu liitossopimuksessa olevia lähipalveluita tms muuta inhimillistä.

 Ja sitten sää: Kaupungin rahakirstussa näkyy matalapainetta, mutta se ei silti kostu lähiaikoina. Korkeapaine liikkuu pitkin kaupunginjohtajien otsasuonia ja siirtyy sitten koko valtuustosaliin budjettikäsittelyn lähestyessä. Halla-aho olisi viemässä pakolaiset Lammilta, mutta SPR:n katastrofiapu pystynee torjumaan kylmän virtauksen.

Pitkän aikavälin ennustuksena, -syvä matala lepää kaupungin yllä useita vuosia.

32 kommenttia artikkeliin “Ajankohtaiset uutiset”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Tuo vaalirahasotku sai pohtimaan sitäkin..
  kun nyt kaikki saaneet palauttelevat kilvan,
  paitsi pääministeri ja puoluesiht. Korhonen teiltä,
  niin mihin palautetaan ne rahoilla saadut äänet!?
  T. Riitta

 2. Pimu sanoo:

  Pakko mainita kun sattui silmään, vaikkei itse asiaan juuri liitykään… hetkonen liittyyhän se, mutta oivallisesti valittu tausta tälle(kin) blogille, ”Synkkiä pilviä Hämeenlinnan taivaalla”, liekö tarkoituksella?

 3. vainio marjaliisa sanoo:

  No niin kepulaisen Timo Kallin alustama pulla/leipätaikina paisuu ja paisuu yli astian ja taikinalonkerot luikertelevat jo
  kunnallistasolle. Ja mitä sitten tulee Nalle Wahlroosin lausumista, kyllä siellä karskin pintakuoren alla on vieläkin se nuori radikaalipoikanen. Hyvä ehdotus Nallelta ja omintakeinen ei plagiointi.

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Teille!
  Riittalle tuosta rahojen ja äänien palautuksesta. Ääniä ei saanut kyllä ostaa, mutta äänestyslippuihin oli liimattu ja nidottu sitä vaalirahaa mukaan, niin menee Korhoselta jokunen aika kun käy läpi ne äänestyslipukkeet ja etsii seteleihin sopivat nitojan jäljet. Siksi se kestää. Ja suurin osa niistä rahoista on palautettu joka syksy eu-tukina takaisin luontoon eli maanviljelijöille. Kyllä ne sieltä taas tulla tupsahtaa. Kokemus on opettanut, että vaalien jälkeen voi tökkyröidä reilut kolme vuotta, niin äänet palautuu silti automaattisesti takaisin puolueelle. Nythän ne on taas vähän aikaa karussa. Sitähän tarkoitit?
  Ja Pimulle: Jos tarkkaan katsoo tuota Linnan taustakuvaa, niin selvästi näkee, että Linnan takaa, Hauholtapäin, tulee valkeus!!
  Ja marjaliisalle: Rehellisyydestä kärsii siis koko kansa nyt, Kallin tähden?! Niin kai se menee. Mutta jännittää tuo Hämeenlinnan kuntavaaleihin asti kenties ulottuva vaalirahasotku. Jos meneekin kuntavaalit uusiksi! Multa ainakin on pari varmaa äänestäjää jo kuollut. Ja jos Mäntykoto lopetetaan ennen vaaleja, niin kuolee puolet äänestäjistä. Siinä sitä sitten ollaan. Vaikka oli tuolla Elomessuilla ihan kaupunkilaisille tuoksuvia kauniita rouvia , jotka lupas mua äänestää. Ja vein mä ilmapalloja naapuritelttoihinkin, kokoomukselle ja demareille. Ja ostin Perus-suomalaisten arvankin. -En taidakaan jännittää niitä ennenaikaisia vaaleja…

 5. Virpi Kukkonen sanoo:

  Terve!
  Jos Nallen malli toteutuu, eli rikkaat maksavat minkä jaksavat. Meneekö kirurgit ja kaikki muut käsityöläiset yksityispuolelle, jossa tilipussi on hieman sairaalakuvioita tukevampi?
  Jospa maksetaan kilohinnan mukaan, kansa kun tunnetusti on ylipainoista…

  t. Virpi koo

 6. Saara Finni sanoo:

  Muistan hyvin sen nallenmalliajan. Kävin silloin Helsingin kaupunginlääkäreillä. Ei ollut jonoja. Lääkärit vanhoja setiä, jotka aivan ilmeisesti humanitäärisistä syistä jaksoivat raataa pikkupalkalla. Ehkä jo eläkkeellä tai sitten heillä oli iltaisin yksityisvastaanotto tai riittävästi lääketehtaan osakkeita.

  Sitten saatiin laki kansanterveystyöstä. Kaikki näytti ensin hyvältä, kunnes vähitellen ajauduttiin nykyiseen terveysalhoon siksi, että laki oli jäänyt puolitiehen: Kelan maksama sairausvakuutus suuntautui sekä kansanterveystyöhön, että yksityisille tutkimus- ja hoitolaitoksille, joita alkoi syntyä kuin valkeita kärpässieniä sateella. Pikku hiljaa ne ovat kupanneet valtaoan Kelan rahoista itselleen.

  Olen aina kannattanut seuraavaa vaihtoehtoa:

  Lakataan maksamasta sv-rahoja kaikesta yksityisestä tutkimuksesta ja hoidosta. Työterveydenhuoltohan siitä nielee nykyisin valtaosan.

  Kaikki sv-rahat suunnataan kansanterveystyöhön, siis julkisiin palveluihin.

  Yksityispalvelut saavat tietysti jatkua ja käyttäjä maksaa niistä todellisen hinnan.

  Tästä kirjoitin aikoinaan kirjan Rahat vai henki.

 7. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys taas!
  Virpille oikeastaan Saara vastasikin jo puolestani. Kiitosta vaan! Tuohon suuntaan tätä Suomea pitäisi kääntää. Olemme siinä pisteessä, että ilman eduskunnan lakimuutoksia kunnat höyläävät lopulta kirvestä. Muuta ei ole enää jäljellä.
  Ja tuo kirja on jostain tuttu.. tarkistan.

 8. Irma Taavela sanoo:

  Iltaa!

  Kaupungin yksityistämisvimmasta olen ( varmaan monen muun ohella ) jokseenkin ymmälläni ja varsinkin kun sosiaalidemokraatit ovat aina olleet valtaisa puolue tällä alueella. Olen ilm. aina ollut siinä harhaluulossa, että he puolustavat hyvinvointiyhteiskuntaamme eivätkä halua antaa loppujakin demokraattisesta vallastamme elinkeinoelämän käsiin. Monenlaisia selityksiä nykyiselle menolle varmasti löytyy?? ( en ole kyllä kuullut yhtään ), mutta ne eivät yhtään auta kun suunta vie sinne ei haluttuun. Eivät keskustalaisetkaan tosi äänestäneet vastaan vanhainkotien lakkauttamisista, kokoomukselta sitä nyt en olisi edes odottanutkaan.

  Yksityinen sektori saa puolestani täydentää palveluita niitä haluaville ja niistä maksaville yksityisille kansalaisille. Tämä ei ole minulle kuitenkaan sama asia kuin yhteiskunnan ja sen peruspalveluiden ulkoistaminen jota esim. vanhainkotien lakkauttaminen ja niiden tilalle palvelun todennäköisin ostaminen yksityisiltä käytännössä tarkoittaa.

  Kunnallista puolta pitää kehittää ja tehostuttaa, minun mielipiteessäni tämä ei tarkoita yksityistämistä koska sillä ei todistetusti kehity kuin palvelun tarjoajan elintaso.
  Yhtään julkista paikkaa ei pidä sulkea, mikä niille on kysyntää ja hengitysilma antaa myöden.

  Niin ja vanhusten elämänlaadun kannalta aika tärkeä seikka on, että saavat ehtoopuoltaan viettää siellä vanhoilla tutuilla kulmilla ja vanhainkodissakin on niitä vanhoja kavereita. Nyt vanhuksia saatellaan kodista lähtemisen jälkeen kierrättää monessa eri väliaikaisessa paikassa Hattulasta lähtien ja lopuksi asuttaa renkolainen vanhus Lammille. Ihan kuin kodin jättämisessä ei olisi jo tarpeeksi.

 9. saara f. sanoo:

  Jos täällä voisi antaa kirjoituksista plussaa tai miinusta, niinkuin voi tuolla sanomien keskustelupuolella, niin antaisin kirjoituksestasi erittäin monta plussaa, Irma Taavela. Kiitos, siinä oli kaikki asiat kohdallaan.

 10. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Irma!
  Olen kanssasi tismalleen samaa mieltä. Edelleen väitän ja pystyn sen jopa osoittamaan, ettei nyt suunnitellut vanhainkotien sulkemiset tule vuositasolla yhteiskunnalle halvemmaksi. Ja tärkeintä on ihmisen kunnioitus ja arvonanto vanhuusvuosinakin. Parempaa syksyn jatkoa toivoen, Hannu.

 11. Virpi Kukkonen sanoo:

  Ehtoinen terve!
  Kuten jo aiemminkin muualla olen todennut, on ikäihmisillä kestettävän aikamoinen pyöritys siinä vaiheessa,kun eivät enää kotosalla pärjää. Hoitamieni vanhusten jatkohoito on kiertolaisen elämää toisinaan. Kotiutetaan sinne ja sieltä siirretään tänne ja sitten harkitaan, josko vielä kotona koetettais pärjätä. Joksenkin voi arvata kotikokeilun menevän pieleen ja sitten rumba alkaa uudelleen. Tämä on kuin entisaikain huutolaistouhua!

  Näytä sinä Hannu närhenmunat vanhainkotien lopettamisasiassa! Ei ikäihmiset täältä lopu, vaikka hivuttamalla siihen pyritäänkin – näköjään.

  t. Virpi koo

 12. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Virpi!
  Aina kuuluu antaa kunnia sille kelle se kuuluu. Reijo Martikainen (vas) on valtuustossa puhunut varmaankin enempi ja laadukkaammin vanhainkotien säilyttämisen puolesta. Toki olen hänen kanssaan samaa mieltä. Taloudellisuuden lisäksi nyt on helppo puolustaa niiden säilyttämistä liitossopimuksella ja inhimillisyydellä. On myönnettävä, että pikällä aikavälillä kaikki muuttuu, mutta nyt aiotulla tavalla ei tarvi menetellä.

 13. Erkki Strömberg sanoo:

  Hannun ja muidenkin olisi hyvä tutustua laajemminkin Saara F (näppylän) kirjalliseen tuotantoon.

  Jo eka kirja 70-luvulla, Pientilan emäntä, on varmaan vieläkin ajankohtainen maatalouden kuppaajista.

  Suruvaippa on kirja hoitohommista ja em Rahat vai (tai) henki lääkejutuista.

  Lukemisen arvoisia kaikki.

  Terkkuja vain Saaralle täältä Lammilta, Anjan pikkuveljeltä!

 14. saara f. sanoo:

  Moikka, Erkki!

  Sitähän minä olen ounastellut jo ensimmäisen kirjoituksesi luettuani, että eihän täma vain ole se Erkki S. Miten ihmeessä olet Lammille joutunut?

  Kiitos mainonnasta, mutta Rahat vai henki on kyllä pääosin kuvausta juuri tästä ykstyisen ja yhteiskunnallisen terveydenhoidon taistelusta. Toki siinä lääkkeistäkin oli muistaakseni (ilmestyi jo 1976) oma lukunsa.

 15. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei!
  Näin sitä saa vinkkejä lukemisen arvoisista kirjoistakin, kiitos!
  Ja HäSa:lle riittänee tokaisu; Selvitti!

 16. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  En kysellyt ostetuista, vaan rahoilla saaduista äänistä.
  Sitä minä syvästi ihimettelen miksei RKP:n vaalirahoittajia ole vedetty kehiin katsottavaksi
  Esim Ekonomifonden..
  Stiftelse för det tvåspråkiga Finlandin kaksikielisyyssäätiö tukee RKPn virallista yksikielisyyttä?
  Svenska litteratursällsäkapet hallinoi Svenska Kulturfondia..
  Kirjallisuuseura vaalikampanjapönkkänä!?
  Toivottavasti Ruotsin sukuni ei näe tätä protestiani,
  menee nekin vähäiset välit poikki..
  T. Riitta

 17. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta!
  Vähän niillä rahoilla tuli ääniä. Juu, en ymmärrä, miks Merisalo & kumppanit halus niin isoilla rahoilla Keskustaa äänestää. Ei parin äänen takia ois kannattanu moista sotkua…
  Noilla ruattinkiälisillä on se etu, kun eduskunnan lomakkeissa kysytään montako euroa on saanu. Ja ne sai kaiken ruunuina. Ei halli perään hauku!

 18. Erkki Strömberg sanoo:

  Saaralle täytyy vastata ihan näin yleisesti, jotta en ole tänne joutunut, ihan vapaehtoisesti perheineni muutin vuonna 1998 kun olin eläköitynyt ja mökki (ns vapaa-ajansunto) oli jo tänne hankittu.
  Mutta rehellisesti myös sanon jos olisin tiennyt mihin joudun tai tulen tai vaimoni tuon olisin tehnyt toisin.
  Kyllä paikalliset kepulaiset ja muukin pol juonijat syyn tietävät, paskoja ovat ja koskaanhan en heittiä äänestä. Hävetköön!
  Joskus olis kiva jutella, mun nummero on ihan yleisessä luettelossa!
  tes=terveisin Erkki Strömberg

 19. vanhuskauppiaat sanoo:

  Hei, Hannu

  Sinulle on esitetty kysymys tuolla keskustelupuolella ketjussa Mätykodon lakkauttaminen oli iso pettymys. Se on tällä hetkellä ketjun viimeisessä viestissä. Olisiko aikaa vastata vai onko kyntöhommat jo menossa?

  Samaa vanhuskauppaa käsitellään myös ketjussa Vaalirahoitusta Hämeeninnaan.

 20. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei! Käyn kurkistamassa. T. Hannu

 21. Juhani Nikkanen sanoo:

  Haloo päättäjät !

  Hauhon kaupunginosassa tapahtui juuri se mitä on pelättykin. Dementoitunut vanhus joutui vanhainkodista yksikseen kotia ,kun paikkaa ei ollut ja sillä seurauksella, että unohti hellan päälle ja osake paloi täydelliseen remonttiin. Palomiehet saivat vedettyä miehen ulos ja sairaalaan , ei ole tietoa selvisikö ? Koko rivitalon asukkaat ovat pelonvallassa vieläkin. Tällätavallako se Mäntykoto säästötavoite toteutuu Hämeenlinnassa , eipä ole Häsa paljon kertonut vaikka aivan varmasti asiasta tietää. Syysterveisin , juhani

 22. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terve Juhani!
  Tiedän tapauksen. Lähellä oli valtakunnan lööppeihin päätyminen. Tuurilla palon alku huomattiin ajoissa. Kotona asuminen on vanhuksille tietenkin mieluisaa. Kun vaivoja ja sairauksia tulee tarpeeksi, niin moni kyllä haluaisi turvaa muualtakin. Nyt on ehdottomasti tehtävä tilastot kuluvalta ja männä vuosilta esim vanhusten kaatumistapaturmista ja niiden aiheuttamista hoidoista. Sitten tiukka seuranta, paljonko Lindbergin-malli lisää tai vähentää ko tapaturmia ja kustannuksia. Sitten alkaa vasta käyttökulut selviämään.

 23. myös syyt esiin sanoo:

  Hannu, tiedät varmaan, että vanhusten kaatumisia sattuu paitsi kotona myös hoitolaitoksissa paljon sen takia, että heille syötetään liikaa ja liian vahvoja rauhoittavia ym. lääkkeitä. Sirkka-Liisa Kivelä on puhunut ja kirjoittanut tästä usein.

  Nyt tiukan talouden aikana kannattaisi myös muistaa, että kalliiden ja turhien lääkkeiden vähentäminen laitoshoidossa on säästöä myös kaupungille.

  Ellei niin piitatakkaan siitä, miten sekavaksi ja onnettomaksi nuo lääkkeet tekevät vanhusten psyyken.

 24. Juhani Nikkanen sanoo:

  Tervehdys ja huomenta !
  Kaippa se kuitenkin on vielä niin, että lääkemääritykset kuuluvat lääkärin toimenkuvaan ja lääkkeiden jakaminen pääsääntöisesti hoitajille.Nyt kuvaan on astumassa tilaaja ,tuottajamallin ihmeprofeetta, joka hurmahenkisenä säästäjänä tietää mihin” loossiin” dementoitunut vanhus kuuluu. Erikoista oli sekin hänen lausumansa Hauholla , kun häneltä kysyttiin , mihin käyttöön käytöstä vapautuva kiinteistö jää , vastaus oli — ajatelkaa , –ei muuta kuin riittävästi Dydamiittia. Että sellanen Linberi tälläkertaa. Tämähän on sitä RAKENNEMUUTOSTA , – eikö niin ? Syysaamun reippautta ,ja sateeseen. terv, juhani

 25. Terve Juhani!
  Se on kummaa , kun joskus toisen sektorin päällikkö ei voi arvioida tai huomioon ottaa esim kiinteistökulujen tulematta jäämistä. Sit kyllä voi dynamiittia heitellä vieraan viraston nurkan alle…? Missä konserni ja sen johto?

 26. Ohhoh! sanoo:

  Kiemunki kertoo tuolla keskusteluketjussa ”Mäntykodon lakkautus oli iso pettymys”, että Mäntykodosta on suoritettu ”alustavaa kartoitusta”.

  Ehdotin kirjoittaessani ketjuun eilen klo 23.22, että sinä tutustuisit tuohon ”alustavaan kartoitukseen”. Vai tunnetko sen jo?

 27. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Ohhoh!
  Iisakki kartoittanee varmaan ihan omiaan. Tiedän, että asukkaiden/asiakkaiden toiveet halutaan selvittää mahd pian, tulevan hoitopaikan sijainnin suhteen siis. Toivon, että aikanaan niihin vastataan rehellisesti ja toiveiden mukaisesti. Lähden siitä, että kaikki halukkaat hauholaiset saavat jatkossakin hoivapaikan Hauholta.
  T Hannu

 28. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Trendi on, että vanhusten hoivapalvelut siirretään palveluasumiseksi, jolloin Kela maksaa osan ja vanhukset itse nykyistä suuremman osan. Tällä mallilla tietenkin kunnat ja kaupungit voittavat, mutta nyt näyttää siltä, että tämä ruuti keksittiin joka paikassa yhtä aikaa. Mitäs sitten tehdään, kun velkainen valtio katkaisee Kelan piikin?
  Sielun rauhaa t. Hessu K.

 29. osmo sanoo:

  Moro Hannu !
  Sinä kun saat kaupungin virkamiehiin ja naisiin liikettä, niin selvitäpä kuinka paljon yksi vanhuspaikka palvelutalossa todella veronmaksajille/asiakkaalle maksaa ja mikä on se suhde, jos hommat hoidettaisiin kunnallisena palvelutuotantona. Parastahan olisi, jos Kelan kautta (siis valtion) hoidettaisiin niin vanhustyön kuin erikoissairaanhoidonkin tuottamat palvelut. Yksityisiä palveluita käyttäisivät ne, joiden varallisuus sen mahdollistaa. Työeläkeyhtiöthän ovat olleet huolissaan suomalaisten yhtiöiden ulkomaisista sijoituksista. Mikä olisi kannattavampaa sijoitustoimintaa eläkeyhtiöille kuin että ne sijoittaisivat varoja suomalaiseen vanhustenhuoltoon. Jos kiinnostus palvelutalotuotantoon kasvaa, eläkeyhtiöthän olisivat tällöin aika lähellä omia asiakkaitaan ja keräisivät näin toiminnallaan myös kohtuullisen tuoton, minkä ne taas voisivat käyttää vanhustyön kehittämiseen. Näin vältyttäisiin yksityiseltä ahneudelta.

 30. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Osmo!
  En voinut olla tarttumatta tuohon lauseeseesi
  ”Näin vältyttäisiin yksityiseltä ahneudelta”
  !?
  Tunnen monta pienyrittäjää, joilla on korkea moraali, joten..
  ei tuo ”yksityinen ahneus” ole monopolisoitunut yrittäjiin, ahneus on alalaji, jota löytyy ihan yllättäviltä sektoreilta.
  T. Riitta Nyqvist

 31. Juhani Nikkanen sanoo:

  Morjes vaan Heikki ja muut !
  Olet aikaasi edellä Heikki ,parhaillaan lakia ollaan sorvaamassa ministeriössä, ja samalla kelan tuet yksityishoidosta ohjeistetaan niin, että tämä käytäntö laskee kelan osalta yksityisiltä palvelun tuottajilta , jolloinka kuntien ja kaupungin maksuosuus kasvaa .Hämeenlinnan Linberi käy puhumassa ”,kuolemanpartion ”vetäjänä vanhainkotien sulkemisista papereista jotka tilastonikkarit ovat käppyröineet. Koskahan juomme limberin lähtökaffeet?” Profeetta ” Tuimala lähti jo. Jatkoa varmaan seuraa aika pian. Pakkasta pitelee,,,,,,,, mennään duuniin välillä.

 32. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron kaikille!
  Trendi käy kuten ennenkin: Mieluummin joku muu maksaa. Ei tarvi olla kummoinen ennustaja, kun voi luvata sen aikanaan päättyvän. Silloin olemme ns pulassa.
  Osmon visioissa on viha perä. Malli sopii minunkin ajatusmaailmaani. Nämä arkiset, Juhaninkin mainitsemat, työt vievät vielä hiukka aikaa, mutta aika selkeitäkin laskelmia vanhuspaikkkojen kustannuksista on olemassa.
  Riittan kanssa ajattelen samoin siltä osin, kun yksityiset ottavat normaalin katteen vaivoilleen ja rahoilleen. MIKSI SE EI ONNISTU KUNTASEKTORILLA?
  Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!

Jätä kommentti

css.php