Hannun rantamuoti-blogi

Älä lue tätä, mikäli olet äskettäin käynyt puntarissa tai aiot kohta mennä. Sen lisäksi, että teksti sisältää paljasta asiaa, on siitä mahdollisuus löytää rehevämpiäkin kohtia ja suoranaisia naisellisia latteuksia. Se sisältää myös luonnollisesti bikineillä peitettyjä alapään juttuja. Moraalisesti arveluttavaa olisi suositella rantamuoti-blogia perhe-blogiksikaan, sillä rannoilla toimettomana olo saattaa antaa kasvatuksellisesti huonon kuvan perheen pienemmille.

Tämä teksti on kirjoitettu vihkikaavan velvoitteita noudattaen, ja siinä on yhdistettynä pääosin tupailloissa kuultuja tarinoita useammalta vuosikymmeneltä. Se sisältää siis ainoastaan, jos ollenkaan, muiden kertomia vinkkejä. Kesäisen Suomen kunniaksi siinä esiintyvät henkilöt ovat pelkästään suomalais-ugrilaisia ja tapahtumapaikkana on Suomi.

Varsinaisesta rantamuodista on vähän kirjoitettavaa. Ranta-asut kun ovat niukkoja, ja katse kiinnittyy juuri kaikkeen muuhun. Vuosittaiset kuosit ja värit vaihtelevat nopeasti ja tarkkasilmäinen pystyy arvioimaan asun vuosimallin kukkakuosista tai punttien pituudesta. Yleisesti kilojen ja kankaan välinen suhdeluku kertoo miespuolisille varsin paljon. Joskus toki näkee jonkun uuden designerin uraa uurtavia uusia luomuksiakin. Ranta-asua tärkeämmäksi onkin muodostunut sosiaalinen tai epäsosiaalinen kanssakäyminen sekä muut oheisvarusteet.

Rannalle lähtöön on siis valmistauduttava. Lady-shave, rajaus, parturointi tai kampaajalla käynti , vahakäsittely ja muu kidutus kuuluvat esivalmisteluihin. Osa miehillä osa naisilla. Udmurtti-tyyppisellä karvoituksella ei nainen voi rannalle lähteä. Kun taas miehelle se olisi extraa. Tärkeimpiä lisävarusteita ovat aurinkolasit ja pikku pussukka geelipussineen ja jääpaloineen. Pussikaljakin on varsin suosittua. Aurinkolasien käyttö eroaa miehillä ja naisilla olennaisesti. Naiset saattavat pitää niitä otsalla, kun taas miehet käyttävät niitä näkösuojana pilviselläkin säällä. Niiden suojasta ei naisen ole helppo erottaa valkuaisten astekulmaa.  Miehen näkökulmasta naisen pussukan sisältö kertoo varsin paljon. Mikäli siellä on jääpaloja, muttei juomia ollenkaan, kannattaa viltti levittää varsin lähelle kyseistä kaunotarta. Naiset voivat kiinnittää huomionsa yksinkertaisimpiin juttuihin. Mikäli miespuolisella on muassaan mäyräkoira tai kaksi ja pariksi lyöttäytyy toinen samoin varustautunut uros, voi katseen kiinnittää täysin muualle. Muotojen salliessa vedessä kastautuminen ja rantautuminen saa takuuvarmasti miesten katseet kääntymään. Kunhan antaa asujen olla ihossa kiinni.

Miehet ovat perinteisesti pyrkineet tekemään vaikutuksen naisiin kaikin keinoin. Lyriikka lienee niitä tehokkaimpia. Ja mikä on naiskaunottaren palatessa yön tunteina kotiin, kun on kauniissa kesäsäässä aluksi kuunnellut uroon runollisia vuodatuksia. Voi sitten kotona kertoa puolisolleen:”Oltiin tyttöjen kanssa rannalla ja sen päälle maisteltiin vielä riimihärkää”!

Miehille toisten miesten ”menestys” on kateutta aiheuttavaa. No, neuvoja kaverukset toki toisilleen antavat. Taisto menestyi rannoilla tyttöjen suhteen hyvin. Lopulta hän antoi kaverilleen vinkin:” Vertaa itseäsi julkkiksiin. Se tekee vaikutuksen. Minäkin sanon, että olen niinkuin  Kimi Räikkönen. Ja lisäksi,- minä laitan aina rannalle perunan housuihin. Se tehoaa tyttöihin”.  Kaveri kiitti ja viikon kuluttua kaverukset tapasivat rannalla. Ei ollut tehonnut. Taisto kyseli, että teitkö varmasti kuten sanoin? ”Juu,- sanoin, että mulla on kahdeksan sekunnin seisokki ja siinä ajassa vaihtuu neljä kumia” Taisto pudisti päätään: Entä perunakikka? -”Tytöt kaikkosivat vieläkin kauemmaksi!”  Taisto arvasi ja sanoi: Se piti laittaa etupuolelle!”

7 kommenttia artikkeliin “Hannun rantamuoti-blogi”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Ahkerat maalaiset ja laiskat kaupunkilaiset ruskettuvat kesällä eniten, mutta kumpia me ollaan täällä liitosalueella?
  tes

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Erkki!
  Jospa olemme ruskettuneita liitosoravan risteytyksiä!?
  Tämä helle iski ny pahimpaan saumaan.
  Kaikk makaa rannalla ruskettumassa,
  KEN vaivautuu äänestämään.
  Pitää uskotella itelle, että kalkkiviivoilla..
  jospa helteet hellittää äänestyspäivänä.
  Ihmeen hiljaa EU-vaaleista ovat kaikki tv-kanavatkin..
  Onkohan porukat biitsillä,
  joku robottipahanen painaa uusintanappulaa Pasilassa ja Tohlopissa..
  T. Riitta

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Aurinkoa Erkki ja Riitta! Kyllä me ainakin taidetaan olla niitä liitosoravia täällä Hauholla. Historian saatossa tuota ruskettumista on arvostettu ja arvosteltu ajan ja kulttuurin mukaan. Mikähän nyt on meneillään? Mutta siellä rannalla rasvan päälle rasvaa, jottei nahka pala. Rosentit ja kertoimet kohdalleen! T. Hannu

 4. Virpi Kukkonen sanoo:

  Huomenta Hannulle!
  Luin varovasti alkua, mitähän se tietää tästä… painonhallintaohjeita ja varoituksia uimapuvuista, jotka ovat menneen maailman mallia? Kyllä Hannu on juttunsa lukenut!

  Kuinkahan sitä ennen tultiinkaan toimeen, kun ei ollut ketään valistamassa tämän päivän malliin? Olen ilmeisesti erilainen nuori, minua ei muoti heittele -laitan päälle just sitä, mikä hyvälle tuntuu…

  Täällä Hauholla kakkoskotini liepeellä oli aikoinaan täysihoitoloita, joissa kaupunkilaiset kävivät kesämakuulla. Sitä kesäistä joutenoloa välillä kummeksuttiinkin: eikös niillä jo luulisi kylkien puutuvan tuosta makoilusta!
  Taisi olla pientilallisen kateutta, aikaa ei ollut moiseen huviin itsellä.

  Vietin joitakin aikoja kesästä veneillen tuttavien kanssa saaristossa. Se se vasta oli kulttuuripläjäys muodin ja kilpavarustuksen suhteen. Mutta se onkin sitten aivan toinen juttu.
  Lämmintä viikonloppua!

  t. Virpi koo

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Virpi! Siinä vaiheessa kun kajalit ja bikinit pitää olla samaa sävyä, ei kannata riimejä haaskata. Onttoa on. Minulla, monen muun muassa, on ongelmana vedestä rantautuminen. Pitää tarkkaan katsella ympärilleen, ettei rannalla näy Green Peacen miehiä. Niillä kun on tapana työntää rantaan ajautuneet valaat takaisin veteen. Kuten juuri , oliko se nyt Etelä -Afrikassa.!? Jää rantautuminen yritykseksi. Ja sitten tulee se kylmä , joka…
  Terkuin , Hannu

 6. Ajettiin äsken keskustan läpi ja todettiin, että rantamuoti on rantautunut keskustan kaduille. Koulunsa päättäneet neitoset astelivat pitkin kaupungin katuja tuskin uikkaria pitemmissä vaatekappaleissa. Ketään ei sentään näkynyt Vanajavedessä uimassa, ainakaan vielä.

  Hiukan tuli huoli näistä tyttösistä. Eivät taida itse täysin tajuta, mitä viestittävät nuorille uroille. Kun lämpimänä kesäiltana pullot tyhjenevät ja tunnelma tiivistyy, voi yön tunteina tapahtua yhtä ja toista.

  Parvekkeen ovi on auki ja jyminä kuuluu järven toiselta puolelta. Ei voi muuta kuin panna kättä ristiin ja toivoa kaikkea hyvää tulevaisuutemme toivoille. Toivottavasti heidän vanhempansa tietävät, mitä muksunsa tekevät.

  Tänä aamuna laulettiin Suvivirttä ja kesäloma alkoi. Opella menee vielä tovi, että aivot asettuvat lepoasentoon… Hyvää kesää silti kaikille!

 7. Hannu Kärpänen sanoo:

  Lomaa vaan Opelle! Hyvin taisivat lapsoset pärjätä suviseuroissaan. Älä kuitenkaan unohda aivovoimistelua levon jälkeen! T.Hannu

Jätä kommentti

css.php