Kuntaliitokset aiheuttavat maksasairauksia!

Kuntaliitokset pitää kieltää! Välittömästi! Ne aiheuttavat maksasairauksia. Ei, ne eivät lisäänny ennen ja jälkeen kuntaliitoksia pidettävien seminaarien vuoksi. Ei. Niissä tilaisuuksissa ei alkoholi pääse pilaamaan osallistujan maksaa. Ongelma koskee kaikkia kaupunkilaisia.  Karmiva tosiasia paljastui, kun keskustelin keski-iän ohittaneen hauholaisen naisihmisen kanssa. Hän oli lyönyt vetoa, että kuntaliitoksen myötä vanhainkoti lopetetaan, neljän vuoden kuluessa. Ja kossupullosta. Ja useammankin ihmisen kanssa!

Oikein hätkähdin ja rupesin miettimään omia vetojani. Ei hyvältä näytä. Kaikki voitot näyttävät kotiutuvan. Onneksi minulla on sentään lehmiä, joille tarvittaessa voi sisäisesti tai ulkoisesti tulevaa varastoa purkaa. Sairaustapauksissa. 

Palveluiden säilymisestä, huononemisesta tai paranemisesta on Uuden Hämeenlinnan alueella lyöty vetoa varmaankin kymmeniätuhansia litroja! Hirveää! Pahaksi asian tekee se, että joku voittaa aina! Taas kerran voi kaupunginhallitus tehdä mitä tahansa, niin lopputulos on aivan sama. Miten tämä katastrofi ehkäistään? Pitäisikö lisätä sittenkin terveydenhuoltomenoja?

Oliko kukaan edes varautunut tähän? Oli! Kerrankin eduskunta oli laatinut lain ja ehdot ehkäisemään moista tragediaa. Kaupunkimme omat ”konsultit” ovat vaan tulkinneet lain meille väärin. Valtiohan antoi n 12 milj euroa porkkanarahoja. Ne olikin siis tarkoitettu ennaltaehkäisemään vedonlyönnin tuomia maksasairauksia. Kaikki me tiedämme beeta-karoteenin ja porkkanassa olevien flavonoidien vastustuskykyä parantavat ja syöpää ehkäisevät vaikutukset. Onko kaikki porkkanarahat jo tärvätty? Eikö Linnan Aterian pitänyt jakaa porkkanapussi jokaiseen kotiin?

Kaupunkilaiset seurailevat toisiaan. Valtuuston kokouksissa tullan tiirailemaan valtuutettujen ihon väriä. Onko kasvot alkaneet kellastua? Puuterikauppa käy. Median ongelmana on, ettei voi tietää onko väri kotoisin voitetuista juomista vai porkkanan syönnistä.

Selviö siis on, että jos porkkanarahat käytetään vääriin tarkoituksiin, niin kuntaliitokset tulee ehdottomasti kieltää!

 

4 kommenttia artikkeliin “Kuntaliitokset aiheuttavat maksasairauksia!”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Oletkohan Hannu pysynyt lainkaan vaolla kevätkynnöilläsi näitä pohtiessasi. Hevosaikaan kauan sitten hyvä hevonen tiesi mistä pitää mennä mutta nää nykyajan konehevoset täytyy tarkkaan ohjastaa. Epäilen kyllä jotta sulla on sen Turenkilaisen kehittämä kuskiton peltokone tai sitten helvetin ahkera renki kun näin hyviä juttuja ehdit väsäämää jopa toukoaikaan. Jatka vaan samaa rataa näitä on niin hauska lukea!

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Erkki! Kun on kaupunkilaiseksi ruvettu, niin voi lyhentää työpäivän jo 15 tuntiin. Jää siitten muuhunkin aikaa. Viljelystä sen verran, että kun käyttää monivuotisia siemeniä enempi, niin ei aina tarvi olla kylvämässä. Ja onhan ne isommat kiireet jo toki ohi. Tekemistä kyllä silti riittää. Ja onhan se porkkanan viljely niinkun läheltä liippaavaa alaa. Sen pienen siemenen kanssa saa vaan olla tarkkana kylväessä. että tulee oikeinpäin. Että kasvaa naatti ylöspäin. Se on sitä maanviljelijän ammattitaitoa. Mutta muutoin on lopputulosvetokertoimet muuttuneet joillakin aika huonoiksi! T. Hannu

 3. Elina Nieminen sanoo:

  VOI, VOI, HANNULLAHAN ON KATSE …. SIELLÄ ODOTTAA JO UUSI IDEAN SIEMEN, JONKA HÄN OITIS POIMII KYYTIINSÄ JA LAITTAA KYLVÖKONEESEENSA.. SELLAINEN  IDEALINKO, HÄN ON.
  AINAKIN SILTÄ TUNTUU KUN LUKEE NÄITÄ BLOGEJA TÄÄLTÄ KAUKAA, KAUKAA.

  MITÄ SEURAAVAKSI TAPAHTUUKAAN, KUN ISOMMAT KIIREESI OVAT OHI ??

  Odottavin terveisin , Porkkana

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Elina! Kun saa elää niin virikkeisessä ympäristössä, kuin tämä Hämeenlinnakin on, niin ei ole ideoista pula. Ei meinaa aina pysyä perässä… ja edellä pitäisi kulkea… kas siinä se pulma…
  T Hannu

Jätä kommentti

css.php