Kaupungin siirretyt muurit

Henkiset erikoiskuljetukset ovat kuljettaneet röykkiöittäin henkisen muurin aineksia uuden kunnan rajoille. Vallatut alueet vaativat uudet muurit ja rajatarkastusasemat. Eniten kapinoineet alueet ovat ertyistarkkailussa. Aitovenäläiseen tapaan väestönsiirrot Lammille aloitettiin heti. Mikään ei tunnu auttavan. Vallattujen alueiden siteet ympäristöön on katkaistava. Lammilaisten lukiolaisten kanssakäyminen hämeenkoskelaisten kanssa on lopetettava. Joku kulkee vielä töissäkin Lahdessa! 

Vanha trendi pendelöinnistä, töissäkäyntialueista ja kuntien yhteistyöstä jouti rohmukoppaan yhdessä yössä. Tehtiin kuntaliitos. Enää ei tarvi tehdä yhteistyötä. Pikaisesti muurit rajalle ja höyrysauna on valmis. Aitohämäläinen sisäsiittoisuus saa rehottaa.    Hetken.     Janakkala, Hattula, Hämeenkoski, Pälkäne… ei nyt sentään..Yksikään kaupungin oppilas ei saa käydä muualla, emmekä ota ketään vastaan. Oli sitten kuinka lähellä rajan toislla puolella koulu tai ei. Tai mikä muu palvelu hyvänsä!  Me ratkaisemme omat asiamme keskenään. Meillä on muurit rajalla. Me olemme isoja. rikkaita ja itseämme täynnä. Me emme enää tarvi muita. Se aika meni jo.

Menikö?

Vuositolkulla jauhoimme kuntien välistä yhteistyötä. Että mua hatuttaa! Nyt samat seutupapit kaivelevat omaa napaansa, eivätkä näe kuntalaisten etua. Ei ole yhtikäs mihinkään muuttunut yhteistyön tärkeys naapurikuntien kanssa. Reuna-alueen asukkaat voivat saada lähipalvelunsa paljon helpommin ja vähemmillä kustannuksilla naapurikunnasta. Ja kaupunkikin voisi säästää.  Toki se vaatisi henkisiä investointeja ja henkisien muurien purkamista. Eikä niistä ole sarakettakaan budjetissa, – joten sitä ei tarvi tehdä!!! Ehdotankin budjetin lisäksi seuraavaksi henkistä budjettia.    -Ai niin se lupa, saako esittää…..

 

6 kommenttia artikkeliin “Kaupungin siirretyt muurit”
 1. hanna sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Eikö se valitettavasti nykyään vähän näin mene.

 2. Lammista: Sympatiani ovat lämmöllä Lammin puolella. Mutta mitä oltaisiin tehty Lammin kunnassa tässä taloudellisessa tilanteessa – ihan oikeasti?

  Susanna

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Hanna ja Susanna! En aivan tarkkaan tiedä Lammin tilannetta, mutta tähänastinen historia on osoittanut, että kunnat selviytyvät. Hämeenlinnakin. Kirjoitukseni ei ottanut kantaa Susannan esittämään kysymykseen, mutta pikkukunnilla tulorakenne oli toisenlainen Hämeenlinnaan nähden. Suhteellisesti enemmän valtionosuuksia, yhteisöverotulojen tuoton merkitys pinempi, riskialttiiden rahastojen tuomaa tuottoa ei juuri ollut, eikä niiden pettäminen näin ollen vaikuttaisi käyttötalouteen. Hämeenlinnan suurin ongelma on ns kasvun varaan rakennettu käyttötalous, verotulokertymät, yhteisöverotulot, korkotulot yms. Riskialtista, mikä nyt kostautuu laman myötä. Pidemmälle menevät kannanotot vaatisivat tarkempaa perehtymistä, aikaa ja toisenkin silmän avaamista. Tiistaina pitäisi sataa, jos vaikka silloin olisi aika kaivaa pikkukuntien tulorakenteet esille ja laittaa printtiä…
  Hyvää viikon alkua, T Hannu

 4. Erkki Strömberg sanoo:

  Susanna Hyvä!
  Me ei ainakaan oltais lukiota ajateltukaan lakkauttaa täällä Lammilla jos itsemääräämisoikeus olis saanu jatkua. Varmaan ihmeteltäis niitä luurankoja jotka vähitellen sieltä kaapista tippus silmille (popuu, risuvoimala meijerillä, pienkerrostalo yms takuut). Kumma vaan jotta kaikkien takaa löytyy nykyisessä HML-orgioissa korkean viran napanneet Sandelius ja Hirviniemi. Onko pukit taas kaalimaan….

 5. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terve Erkki! Arvaa olisiko talousvaikeuksissa olevan kunnan( jos olisi Hauho) ensimmäinen lakkautuskohde vanhainkotikaan(Mäntykoto kiinni HäSa lauantaina)! Sen verran sillä on vaikutusta!
  Terv. Hannu

 6. osmo sanoo:

  Nyt pitäisi pystyä katsomaan kehitystä ainakin viiden vuoden tähtäimellä, tässä hetkessä liikkuvat lamapuheet ovat mielestäni herrojen herkkua. Menossahan on vain normaali rahastuskierros. Mistä ikävä kyllä kärsii tavallinen matti meikäläinen.

Jätä kommentti

css.php