Epähygieninen ja luokaton päätös

Sanon suoraan silloin, kun olen jotain mieltä. Nyt on helppoa. Kaupunginhallitus teki huonon esimerkin päätöksen. Ns. ysiluokka-ohjelmaan panostaminen oli monella tapaa harkitsematonta. Asiantuntijalautakunnalta kysyttiin mielipidettä ja pyyhittiin sillä… samantien. Tämä oli kh:n näkemys siihen, että lautakunnilla on uudessa organisatiossa suuri rooli! Onko tästä hyvä jatkaa eteenpäin? Samanaikaisesti opettajien ja vanhempien (veronmaksajien myös) mielipiteellä ei ollut mitään arvoa. Ja toisaalla huudetaan kuntalaisvaikuttamisen ja kuulemisen perään! Ihan pimeetä!
 En ole ollut kuulemassa esittelyä, mutta kun kh monta kertaa käsittelee tämän mittaluokan asiaa, kertoo sekin jo asiasta ja kh:sta paljon. Siis tämä on kh:n arvoinen juttu, – ja jyrätä lautakunta! Hei haloo!! Katsokaa vaikka viimevuoden tilinpäätöstä ja tulevaa!! Se on teidän tehtävänne. Ja siinä on sarkaa.
Kaupungilla on edessä ihan oikea säästökuuri. Viisikymmentätuhatta euroa kyseenalaiseen mainosarvoon ja odotusarvoon uusien metodien löytämiseksi, on väärä sijoitus. Toivon ,että jokainen laskeskelee , mitä järkevää tällä summalla saisi. Sähköpostina voi singauttaa ne valitsemaansa osoitteeseen. Tosin on muistettava , että tämä summa voi olla lopulta ihan joku muukin. Kaikkinensa on suuri hauskuus se, että projekteja voidaan toteuttaa , kun kirjataan ensimmäiseksi, että KEHITTÄMISHANKE ja että RAHAT TULEVAT KH.N BUDJETISTA! Heureka!!

Ohjelman läpivienti ei ole paraatimarssia. Aivan liian paljon jää opettajien, kasvavien nuorten ja heidän vanhempiensa harteille. Ja jos he ovat tässä asiassa samanlaisia kuin kh ja vaihtavat mielipidettä ja pyytävät lisäselvitystä viikon välein, niin ei hyvältä näytä. Olen siis sitä mieltä, että huono hanke. Tulikohan selväksi?

23 kommenttia artikkeliin “Epähygieninen ja luokaton päätös”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Selväksi tuli Hannu!

  Traagisinta tässä on se, että iska ja äiskä katsoo telkusta, kuinka oma kersa pärjää koulussa.
  Tää on ny tätä.
  Ilahduttava lohtu on, että sulla on politiikassa harvinaiseksi käynyttä selkärankaa.
  Yleensä tässä vaiheessa liputtavat valtuutetuista yhtenä rintamana ”voittomme” puolesta ne,
  jotka eivät mielipidettään julki tuoneet..
  mitäs-mä-sanoin-tätä-mieltä-olin-alusta-asti.
  Jos jokin menee pieleen, syy on opettajien, vanhempien ja kersojen.
  Voidaan!
  Riitta

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Lamilla tähän on jo totuttu, nimittäi että herrat tekee mitä huvittaa…
  Ja kun tiukka paikka uhkaa tulla löytyyhän kuntaliitosta heille lakimies joka lohduttaa jotta perustella ei tartte… nää on nähty
  Onko tämä sitä tuottamaton pilaaja mallia?

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys! Tämän hankkeen hyvistä puolista voivat kirjoittaa ne, jotka niitä voivat luetella. Huonona näen sen, että aikanaan tämä ”projekti” luetaan koulupuoleen panostukseksi, mikä leikkaa tavallisia resursseja, kävi tässä miten tahansa, ja tulivatpa ne rahat mistä tahansa. Jotta onnistuneestakaan projektista saadaan hyötyä, olisi tulevina vuosina oltava valmiuksia panostaa euroja ”kurssimuutokseen”. Muistuttelen sitten tästä aikanaan. T Hannu

 4. Ihmettelevä sanoo:

  Luinko oikein, että kaupunginhallitus oli yksimielinen? Nyt paheksut kh:n päätöstä. Esititkö eriävän mielipiteen asiasta? Jos et esittänyt, mitkä olivat perustelut.

  Kerro nyt suoraan, kun sanoit olevasi niin suorasanainen.

 5. iisakki sanoo:

  Mites Hannu tuohon Ysiluokka-hankkeeseen käytetyt varat oikein leikkaavat ”tavallisia resursseja”? Mitä tavallisia resursseja tarkoitat? Koulupuolenko resursseja? Jos rahat tulevat vaikkapa valtiolta, ovatko ne omasta toiminnasta pois?

  Nyt ne rahat päätettiin ottaa kaupunginhallituksen budjetista ja hakea opetusministeriöltä, sitrasta yms. Oma osuus on poissa sitten vaikkapa jostain osakkeiden ostosta, kh:n matkustelusta tms. – ja rahat menevät koulumaailman kehittämiseen, joka olisi tehty, lautakunnankin mielestä, joka tapauksessa. Ainoastaan ilman tv-hysteriaa.

  Myönnän, että kh käytti asiaan turhan paljon aikaa. Mutta tulipa harkittua ainakin kunnolla paljon mielipiteitä jakava ja arka asia. Melkein uskaltaisin väittää, että sinäkin voisit olla asiasta ihan toista mieltä, jos olisit istunut asiaa käsittelemässä ja siitä tuntikausia keskustelemassa.

 6. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Hannu!
  Otin vähän lisäselvitystä, miten tuon rakkaan Ruotsimme koulumaailma kohentui ko. tv-dokkarin esittämisen jälkeen.
  Perin laimeaksi jäi ”keskustelu” etten sanoisi, jotta pelkän kuiskutuksen asteelle.
  Sama meininki kuulemani mukaan jatkuu Hannu Hanhi-Landiassa tv-dokkariin satsatun voimavaran ja kruunujen hassaamisesta huolimatta.
  Kunnat huutavat valtion tukea, jota ei tule.
  Pohjois-Ruotsin koulun kotitalousluokalta tosiotos
  Oppilaat pyörittävät olemattomia lihapullia tyhjässä paistinpannussa..
  Koulussa ei ole varaa ostaa tarvikkeita ko. projektiin.
  Voidaan!
  Riitta

 7. Erkki Strömberg sanoo:

  Ihmettelevä taitaa asua eri kaupungissa kuin me muut kun Kärpäsenkin laittaa kh jäseneksi, kun ei ole edes Lasten ja Nuorten ltk;ssa jolle asia kuuluu ja sitä käsitteli ja kielteisen kannan otti.
  Tulleneeko asia koskaan valtuuston siunattavaksi jotta saisitte asiasta äänestää, sittenhän näkee mitä mieltä valtuutetut ovat!

 8. Hannu Kärpänen sanoo:

  Ihmettelevälle pikaisesti ja lyhyesti(töiden vuoksi): En istu kh:ssa joten en voinut olla jättämässä mitään mielipidettä. Lähtökohtana on asian arvostus ja arvotus eri kanteilta. Uskotaanko ko mediataikuuteen vai ei. Omat näkemykseni perustuvat saatuihin ja itse ongittuihin tietoihin. Olenpa halunnut sanoa jo nyt kantani, katsotaan osoittautuuko vääräksi vai ei. Toisiin tarttuu Tukholman syndrooma helpommin ja toisiin ei. Kaikien mielipiteet ovat yhtä arvokkaita, mutta toisten mielipiteet tulevat vaan kalliimmaksi! Jatkan Iisakille ja Riittalle kun duuni antaa myöden. T .Hannu

 9. Satu sanoo:

  Mielenkiintoista keskustelua. Lanulan jäsenenä minua kiinostaa, että miksi virkamies tuo asian meidän päätettäväksi ja silti sillä päätöksellä ei ole merkitystä, vaan asia viedään kaupunginhallitukseen kaksi kertaa sen jälkeen. Ihme touhua. Perusteluksi ei riitä, että asia on keskeneräinen. Se olisi pitänyt valmistella loppuun asti ja sitten tuoda lautakuntaan Mitä virkaa on lautakunnilla, jos niiden mielipiteitä ei kuunnella ja arvosteta. Ja mitä lisätietoa on tullut lautakunnan hylkäävän päätöksen jälkeen? Nämäkö: rahat kaupunginhallitukselta (joka tapauksessa yhteisestä potista pois), tämä on sitä kuuluisaa kehittämishanketta ja nimettävän luokan ei tarvitsekaan olla kaupungin huonoin. Minä en ainakaan tiedä muuta. Kertokaa joku viisaampi ihmeessä.
  Kyllä kismittää. Minä ymmärrän asian niin, että jos virkamies on päättänyt runnoa jonkin asian läpi niin se sitten runnotaan väkisinkin!

 10. Heikki Koskela sanoo:

  No terve Hannu!
  Arvasin, että vedät tästä herneen nenääsi. Minua vaivaa tässä jutussa lillukanvarret eli asian koko. En ota kantaa päätökseen, mutta on aivan merkityksetöntä, käykö täällä joku filmiryhmä vai ei. Kh:n ennustettavuus meni ja vaarana on, että ltk:t halvaantuvat. Jos esimerkiksi ikäihmisten ltk päättää vähentää vanhusten vaippamenoja muutaman kymppitonnin, niin onko asia esitettävä kh:lle. Tiedotusrumba työntekijöille ja omaisille on valtava ja hommaan ei kannata ryhtyä, jos päätös muuttuu hovissa. Tämä oli siis esimerkki. En kuulu ko.ltk:aan.
  Mielestäni kaupunginhallituksen pitäisi keskittyä taloudenpitoon enemmän ja jättää pikku operaatiot ltk:lle.
  Olisi kiva tietää, oliko aikoinaan Kimi Räikkösen häät kh:n esityslistalla. Showmiehiä tuppaa olemaan joka paikassa.
  Ota Hannu herne pois nenästä, kyllä tämä tästä selviää ja vanhemmathan päättävät lastensa esiintymisistä.
  Terv. Hessu K.

 11. Olen samaa mieltä, että Ysiluokka-ohjelmasta päättäminen ei olisi ollenkaan kuulunut kaupunginhallitukselle, vaan lasten ja nuorten lautakunnalle. Hämmästelen sitä, että kaupunginhallitus käveli tällä tavalla asiantuntijalautakunnan sekä opettajakunnan mielipiteen ylitse. Ei voi muuta kuin todeta, että markkinamiehet osaavat asiansa. Filmiyhtiön lobbaus oli taitavaa.

  Kaupunginhallitus otti tässä melkoisen vastuun kannettavakseen. Dokumentilla voi toki olla myönteisiä vaikutuksia nuorten elämään, mutta yhtä hyvin vaikutukset voivat olla negatiivisia. Pahoin pelkään, että negatiivinen vaihtoehto on todennäköisempi.

  Dokumentin tarkoituksena on osoittaa, miten paljon erilaiset tukitoimenpiteet parantavat luokan oppimistuloksia. Siihen ei tarvita dokumenttia, vaan asia on päivänselvä muutenkin. Riittävät erityis- ja tukiopetusresurssit sekä hyvät koulusosiaaliset palvelut parantavat aivan varmasti jokaisen luokan oppimistuloksia. Mistä saadaan rahat toteuttaa nämä dokumentin ”tulokset” tulevina vuosina muilla luokilla…?

  Ihmettelen myös sitä, että projektin toteuttamiseen löytyy noinkin helposti 50 000 euroa kaupunginhallituksen takataskusta. Siitähän ei ole mitään takeita, että raha saadaan takaisin Sitrasta tai OPH:lta. Jos rahaa näinkin helposti irtoaa, niin miksi sitä ei ole irronnut muutaman ylisuuren luokan jakamiseen Hämeenlinnassa? Näiden luokkien oppimistulokset ja opettajien jaksaminen olisi varmasti parantunut oleellisesti.

  Nyt ei voi muuta kuin toivoa, että dokumentti tuo kouluelämän raadollisuuden päättäjienkin tietoisuuteen. Vaikka rahaa on viime vuonna kuulemma hassattu, niin Hämeenlinnan koulut ovat eläneet melkoisessa niukkuudessa jo vuosikausia. Parantamisen varaa todella on.

 12. Sari Rautio sanoo:

  Tervehdys,
  jo nyt on ysiluokka-hanke ajanut asiaa. Koska ennen on koulun asioista ja kehittämisestä keskusteltu näin paljon? Valtuustoryhmät sopivat kauden aluksi yhteisistä pelisäännöistä – ja siinä yhteydessä, kuten myös budjettikäsittelyssä joulukuussa- jokainen ryhmä korosti lasten ja nuorten palveluihin satsaamisen tarpeellisuutta. YSILUOKKA- hankkeeseen päätettiin monen tunnin ja kolmen kokouksen keskustelujen jälkeen lähteä mukaan. Prosessi ei kerää mainesanoja eikä kunniamerkkejä, mutta tässä haetaan koko ajan myös niitä uusia toimintatapoja, kuka ja mikä organisaatio päättää mistäkin. Tärkeimpänä näkökulmana nähtiin perusopetuksen kehittämistarve ja tämä hanke on yksi osa suurempaa lasten ja nuorten kasvua tukevaa kehittämistyötä. Ehkäpä – ja näin uskon- julkisuuden kautta saamme aidosti fokuksen lasten ja nuorten peruspalveluiden kehittämiseen. Mahdollinen rahoitustarve (ulkopuolista rahaa haetaan Sitrasta ja OPHsta) hoidetaan kaupunginhallituksen kehittämisrahoista, ei lautakunnan rahoista. Tarkoituksena on tehdä dokumenttisarja koulun kehittämisestä ja saada aikaan yhteiskunnallista keskustelua, eikä tositeeveetä.

  Kouluasioista vielä, ensi maanantaina OAJ järjestää Raatihuoneella koulupaneelin klo 18-20. Paneelissa ovat ryhmien pjt ja Maarit Tastula haastattelee- siellä sitten ainakin Hannu ja mä jatkamme juttua- tulkaas kuuntelemaan!

 13. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys teille kaikille! Onpa ollut upea keväinen päivä!! Ja jatkoa on kai luvassa. Hienoa!
  Vaan hieman tarkennuksia: Ymmärrän Iisakki tuskasi.Joku päätös oli tehtävä ja sinä toki olit vain puheoikeudella läsnä. Kokemusta on tästäkin 4v.: – Eli se resurssien leikkaus: Toivon, että kulttuuri nyt olisi parempi, mutta.. Kun aika rientää, ja tulisi konkretisoida nämä tämän mediakoulutuksen aikaansaannokset, niin : -silloin elämme jo ihan eri maailmassa ja sanomme piu paut tällaiselle kaikelle hömpälle. Voit kokeeksi verrata vuosia 07. 08. 09 ja kustakin vaikka maaliskuu.!!! Sellaisessa maailmassa me elämme. Kun on kivet kupissa ja kristallipallo särkynyt, niin silloin mennään käsiohjauksella. Kaikki tosivanhat konstit on silloin must. Ei hömppää.
  Ja konkreettisesti: Tämä projekti kierähtää lanulan budjettiin aikanaan. Kun sitten joskus vertaamme tunnuslukuja tms niin huomaamme että lanulassa oli silloin ja silloin niin ja niin paljon euroja jne joten sieltä voi kyllä supistaa jne… Ja tästä n 28v kokemus.
  Se, että rahat tulevat valtiolta ,jos ne saamme on ok. En kuulu niihin, jotka esim kuntaliitoskaupankäynnissä kävivät Hauholla sanomassa , että valtion ja kunnan rahat ovat sama asia. Kuitenkin juuri nyt on riski kaupungilla. Ja se, että ko summa ei ole pois ”koulubudjetista” on tietty harha myös. Projekti syö mies- ja naisopettajaa kuin rotta. Ja niitä muita ,jotka eivät projektiin päässeet/halunneet tms. Valmis eripura.
  Ja se kh:n bujetti! Iisakki hyvä. Se on Hml:n kaupungin budjetti. Piste FI! Ja sitten se , että jos minä olisin ollut päättämässä…no kh olisi kuunnellut esitystä ja minun mielipiteitäni ja ns. vasta-argumenttejani ja yksimielisesti päättänyt hylätä kaupunginjohtajan päätösesityksen.

  Ja Riittalle: Pojilla on projektikiima. Eppäilen,että tulleepi koulun ulkopuolinen raskaus!. Mediataikurit tulivat kk aivaan lahjana. Rintamallakin oli aina ns. viihdekomppania kun mielialoja piti nostattaa.

 14. Hannu Kärpänen sanoo:

  Ja Riittalle jatko: En oikein näitä näppäimiä saanut sovellutuksi. Mitä lie painoin kun kirjaimet katosivat. Tuo lause. – Mediataikurit tulivat kuin taivaan lahjana. Nyt meillä on vuosi savuverhoa ,MUTTA kansa kyllä tietää!!
  Ja Erkille: Tämä ei valitettavasti tule valtuustoon!
  No Satu kertoi koko totuuden: Ei hyvältä näytä jos meno jatkuu.
  Ja Heikki-poika se laskee herneitään. Täällä Pietosissa on tarjottu tänäänkin vaan kiusauksia, – Janssonille ja mitä ne muut nyt olivatkaan. Nielivät kuitenkin.
  Ja Teijan kanssa pitää oikein ihmetellä, että kumpi meistä on väärässä puolueessa. Samassa arkissa ainakin ollaan. Kiitos. Jotta keväisin terveisin : Hannu

 15. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  On se ni lohdullista lukea, että sää ja muutama muukin on säästynyt tältä fokusoidulta taikatempulta..
  Mää jo aattelin nääs, että joku pillipiipari johdattelee lumotun lauman ties minne.
  On ainakin vähän enempi vaivaa tämänkin rahan hassaamiseen, joka epäonnistuessaan tuleekin tosi kalliiksi.
  Eikä se muuta itse tilannetta yhtikäs mihinkään.

  Pelkästään uutisia lukemalla ja kuuntelemalla tiedämme missä mennään.
  T.Riitta

 16. Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  No katsellanpa tässä vain rauhassa, että mitä syksy tuo tullessaan? Varmaan kovin moni vanhempi ei halua lastaan laittaa nk. telkkarin ongelmaluokkaan, jolta kaikki työ- ja kesäharjoittelu menee puihin? Nimittäin yksikään yksityisen yrityksen työnantaja ei halua riskeerata palkkaamalla mahdollista proleemaa töihin.

  Ja tokihan tällaisen venkula-luokan oppilas tällaiseen leimautuu? No se on sitten eri asia, jos Raatihuoneekatu 9:lle kaupungin konttuuriin kesis-paikka annetaan? Mutta muuten pitäkööt oppilaiden vanhemmat ja opettajat varansa. Ja ei olisi ollenkaan pahitteeksi, vaikka kaupungin hallituksen jäsenetkin opettelisivat käytäntöä käräjäoikeuden todistajina? Nimittäin sen verran tässä palaneen käry haisee, että saatetaan sitä vielä leivättömänkin pöydän ääressä pureskella?

 17. Terve Hannu!

  Omilla aivoilla ajattelevia tarvitaan joka puolueessa. Pienessä puolueessa se on ehkä vain hiukkasen helpompaa… Asiat ja arvot yhdistävät. Niihin ei onneksi millään puolueella ole monopolia.

  Hyvää kevättä sinullekin!
  t. Teija

 18. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Sari! On oikein hyvä piirre olla optimisti. Niin me kaikki. Jos kuitenkin Hämeenlinnan lasten ja nuorten palveluiden ja olosuhteiden kehittäminen on kiinni sattumanvaraisista mediataikureista, niin eipä hyvältä näytä. Kun täällä on muutakin kehitettävää, eikä ko sektoreille ole kaupustelijoita näkynyt. Miten niiden käy? Ihan oikeasti voin ihmetellä sitä julkisuushakuisuutta, minkä varassa uskotaan parannusta tulevan. Kaiketi tästä tulee uusi Luontokoulu, joka sekin oli joskus ihan hervottoman hyvä ja siunattiin kh:ssa ja valtuustossa, ainakin bidjetin käsittelyn yhteydessä. Ja sitten taas ei. Resurssit olisi voinut ohjata paremminkin. Herkullista Huhtikuuta: Hannu!

 19. iisakki sanoo:

  En nyt osaa sanoa, onko tämä oikea paikka valistaa valtuutettuja kaupungin hallintosäännöstä ja päätöksenteon portaista, mutta kun epäselvyyttä on, niin menköön… Hakemista se oli vielä myös hallituksen pöydän ääressä.

  Satu: Asia ei ollut missään vaiheessa lanulan päätettävänä. Periaatteessa kyse on tuotantopuolen hankkeesta, ja tuotantopuolta ohjaa hallitus. Hallitus lähetti asian lanulaan lausunnolle, kun halusi aikalisää. Lisäksi se häiritsi, että siinä vaiheessa esitys vielä oli virheellisesti, tai Hannun sanoin epähygienisesti, käyttää tilaajalautakunnan alaista rahaa. Asia kuitenkin oli koko ajan hallituksen päätäntävallassa, ei lautakunnan. Lautakunnalle asia tuotiin kiireesti pöydälle, esittely oli hätäinen, eikä esimerkiksi rehtorien kantaa asiaan ollut. Lautakunnan jäsenet olivat tietääkseni pääsääntöisesti muutamien opettajien ja lehtitietojen varassa. Hallituksen pöydän ääressä oli muuten lopulta myös OAJ:n paikallinen aktiivi ja puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki puoltamassa ohjelman tekoa. Haluaisin muistuttaa myös, että lautakuntakin kannatti kehittämishankkeen toteuttamista – vain ilman kameroita.

  Muille:

  Tilaajalautakunnilla on Hämeenlinnan uudessa organisaatiossa huomattavan paljon valtaa. Määrärahansa sisällä lautakunta saa järjestää palvelut lähes miten tahtoo. Jos lautakunta haluaa käyttää vähemmän määrärahoja kuin on valtuusto myöntänyt, se toki passaa. Aika harvinaista taitaa kuitenkin olla. Toimintakatteen ylityksistä ja muiden hallitusta ja valtuustoa koskevien asioiden osalta lautakunta on kuitenkin alisteinen näille – kuten on varmasti lautakunnat olleet ympäristökunnissakin. Kaupunginhallitus ”voi kävellä lautakunnan yli”, ja valtuusto voi kävellä hallituksen yli. Ja jokainen luottamuselin voi kävellä esittelijänsä yli, jos tahtoo. Minun mielestäni siinä ei ole mitään kovin tavatonta. Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä. Ne ovat osa demokratiaa, ja jokainen elin muodostaa oman kantansa asioihin.

  Vai pitääkö joku sitä ylipäätään ”ylikävelynä”, jos valtuusto muuttaisi jotain hallituksen päätöstä??? Ihan vertailuna vain…

  Mutta samaan retoriikkaan on törmätty tietenkin muuallakin. Muistan, kun vanhassa teklassa käsiteltiin jotain Reskan mainostus- ja terassiasioita. Lausunnot pyydettiin yrittäjiltä ja kaupunkikeskustayhdistykseltä. Jotain otettiin huomioon ja jotain ei. Lausuntojen antajat pitivät kuitenkin lausuntomenettelyä täysin epäonnistuneena, koska lautakunta ei suostunut toimimaan juuri tasan heidän mielihalujensa suhteen.

  Pitänee tulkita siten, että nykyihmisten mukaan päätöksentekoprosesseissa täytyy olla jotain vakavaa periaatteellista vikaa, jos ne eivät tuota oman kannan mukaisia päätöksiä 🙂

  Enkä väitä minäkään, että tätä Ysiluokka-juttua olisi hoidettu millään lailla tyylikkäästi, mutta ei siinä myöskään mitään demokratian periaatteita ja hallintosääntöä rikottu.

 20. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tere Iisakki! Sääntöjen rikkomiset ja muut juridiset asiat jäävät monesti huomaamatta, kun jostakin on yhteinen tahto. En usko , että tässä asiassa on rikottu muuta kuin ymmärrystä ja toiveita. Toiset ovat sitä mieltä, että ei tv-ysiluokkaa ja toiset jotain muuta. Itse en usko , että 50t euron sijoitus olisi kannattava. Jos minä tai sinä joutuisimme omistamme satsaamaan 50t euroa lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen,ja vielä siten, että sen pitäisi ”tuottaa itsensä takaisin”, niin minä en olisi sitä tähän tv-ohjelmaan laittanut. Muuta olisin keksinyt. Näissä kaupungin päätöksissä on helppoa kun kysyy itseltään, mitä tekisi jos rahat olisivat omia.
  Parasta tässä on se , että H:linnan on kasvanut keskustelukulttuuri, mikä sallii eri mieltä olemisen. Eikä siitä tarvi hätkähtää. Toimiva demokratia kestää sen. Kevätterveisin Hannu

 21. iisakki sanoo:

  No nyt ollaan Hannu taas samoilla linjoilla. Minäkin tykkään siitä, että saa olla eri mieltä, eikä sitä otettaisi aina niin helkutin henkilökohtaisesti.

  Mutta jotenkin vain tulee sellainen olo, että täällä nettimaailmassa varsinkin tuomitaan aika hätäisesti ja heppoisin perustein epärehelliseksi lieroksi ja kaiken demokratian vastustajaksi, jos sattuu olemaan eri linjoilla…

  Ja jotta oltaisiin eri mieltä tähänkin postaukseen, niin suhtautuminen kaupungin rahoihin kuin omiin voisi olla aika tuhoisaa monien kaupungin palveluiden osalta. Jos minulla olisi 300 miljoonaa taskun pohjalla, pistäisin varmaan kaiken säästöön… Tai sitten lähtisin koko lailla hulppealle lomareissulle. Kumpikaan ei varmaan kovin hyviä ratkaisuja yhteisen hyvinvoinnin kannalta.

 22. Satu sanoo:

  Kitos Iisakki, että viisaampana kerroit kuinka asia on. Kirjoituksestasi saa sen kuvan, että asia lähetettiin VAAN lanulaan lausunnolle kun hallitus halusi aikalisän. Eli rivien välistä voi lukea ettei lanulan MIELIPITEELLÄ, ei päätöksellä, ollut kuitenkaan merkitystä. Nyt jo näkyi, että hallitus todella kävelee lautakunnan yli jos haluaa. Ja virkamies saa tahtonsa läpi, jos oikein haluaa.
  Harmi ettei asia tule valtuustoon käveltäväksi hallituksen yli. Valitettavasti mielipiteeni ei ole muutunut ”lisätietojenkaan” saamisen jälkeen. Mutta sillä mielipiteellähän ei ole merkitystä.
  Hyvää loppupäivää kaikille!

 23. Tere Iisakki ja Satu! Ei täälläkään ketään tuomita, keskustellaan vaan. Mutta on se pirun hyvä konsti, kun istuu vaikkapa hallituksen pöydän äärellä ja kuuntelee jotain Susamurua. Ja sitten: Miettii , että tekisinkö minä omilla rahoillani noin vai toisin!? Helkutin hyvä konsti! Ja käy monen muunkin pöydän ääreen! Sikahyvä konsti!
  Ja kyllä se on aliarvioimista, jos mielipidettä kysytään vaan huvin vuoksi. Se taas on pirun huono konsti se.
  T Hannu

Jätä kommentti

css.php