Sulkijalihas suussa

Poliitikon nousuhumala on lyhyt. Arkikrapula on seuraaviin vaaleihin asti. Tehtäviä jaetaan kykyjen, halujen, kokemuksen, sukupuolen, alueen, jopa puolueen mukaan. Poliitikot voidaan jakaa ainakin kolmeen ryhmään, joihin kaikkiin otsikko sopii.

Kovimmassa A-ryhmässä ovat vastuullisimmissa tehtävissä olevat. He ovat päätyneet tehtäviinsä alussa mainituin syin. Heitä on vähän. Heidän ongelmansa on se, että he tietävät asioita, joita ei koskaan voi puhua. Tai asioita, joista ei vielä voi puhua. Ja, kun he voivat puhua, se ei kiinnosta enää ketään. Kansalaisten ja muiden poliitikkojen mielestä he tekevät kaiken väärin.

Toisessa kuntoisuusluokassa on suurin osa. Hekin ovat tavallisia normaaleja kansalaisia. He kertovat avoimesti kaiken, mitä voi kertoa.  Tai kertovat jopa toisille poliitikoille ja virkamiehille, mitä ovat kuulleet kansalaisten kertovan. Silloinhan he puhuvat p…aa!Kansalaisten, toisten poliitikkojen ja virkamiesten mielestä he tekevät kaiken väärin.

Kolmas ja menestyvin joukko onkin mielenkiintoisin. Heitä saattaa löytää jopa A-ryhmästä. He puhuvat vain niille, joista katsovat hyötyvänsä. He eivät tee mitään. Paitsi nuoleskelevat kaikkia , jotka vievät heitä eteenpäin. Kansalaisten mielestä otsikko sopii heihin oikein hyvin.

6 kommenttia artikkeliin “Sulkijalihas suussa”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Hannuuuu..
  Jos on politiikon nousuhumala lyhyt, ni on äänestäjänkii
  Samas kankkuses ollaan.
  Ans ees yks silakka.. An ny..
  sill mä elänki yhden viikon..
  Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Riitta! Tätä menoa ne silakst ovat suuria joulukaloja. Nimittäin, elleivät ne ykköspolitiikot rupea eväänsä hetkauttamaan tavallisten kansalaisten hyvinvoinnin eteen. Pakkasterveisin Hannu

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Ei ne ny akottumisiltaan kerkee,
  ovat niin täpinöissään..
  Onks Sul tietoo, että myös meidät äänestäjät on kategorisoitu ja
  tarkoin tutkittu erään puolueen toimesta..
  Mull on ne salaiset kansiot
  Siellä seisoo mustaa valkoisella jot puolueensa kannattajat ovat vakiintuneita tai hoipertelevia.
  Myös nuorena nukkuneet ja muut äänestämättä jättäneet on herätelty, tarkkaan analysoitu.
  Täs mää en ala lukuja heitteleen,
  ku tutkimukses on ni riettaita lukuja ku kuus ja ysi, ettei kävis vanhasesti.
  Tulee pian kihlat kinttuun.
  Mua ne tutkijat ei ole profiloimaan kerenny,
  mä oon semmottine pomppija ettei siinä kyydissä kukaan pysy.
  Paas pipo pääomaas!
  Riitta

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moikku Riitta! Tiedä tuliko jo tostakin lööppiainesta! Se on vähän sillein kui sää sen koet – lähentelyksi! Ei sitten muuta kuin sumea kuva iltikseen ja keltaiseen lehdistöön ja kertomaan, että musta ainakin tuntuu. Onko se keltainen lehdistö saanut muuten nimensä niitten juttujen perusteella? Musta ainakin tuntuu. No, nyt mäkin sanoin sen.
  En ole nähyt niitä salaisia papereita, mutta on ne joskus mulle soitellu niinkuin ennen vanhaan Stasin aikoihin , että mitä sä luulet, että onks joku kuullut, että onks joku voinu nähdä esim naapurin käyvän väärän puolueen puoluekokouksissa. Ja mää oon vaan vastannu, etten ole niitä meitin kokouksissa ainakaan nähny. Ja se on riittänny listoille pääsemiseksi. En ole sanonut, etten ole itsekään käynyt. Kun eivät sitä kysyny! Jotta tämmötti. T Hannu

 5. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Hannu!
  Pissinvärisen lehdistön nimi juontuu R. F. Outcaultin The Yellow Kid-sarjikseen..
  pitkät on perinteet turhien julkkujen tuhruisist tarinoist.
  Olis maar kaikk kaks kaksinhuoltajakaveriani kateudesta vihreät..(huom. väri ei viittaa politiikkaan)
  jos meikämanne (huom. manne ei viittaa etniseen vähemmistöön)
  ikäänkuin kärpäsenä pääsis
  keltaisten lööppikamaks (huom. kama ei viittaa kotikasvatukseen)
  Masan kuusysi-yksinhuoltajajengiin
  pelaamaan kärpäslätkää..
  Paas Hannu varoen raitilla kyttääviä papparatseja
  Riitta

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terve Riitta! Se google-auto (tämänpäiväinen HäSa) etsi varmaan mua Lammilta. Tiesi. että olin siellä käymässä. Missään ei siis voi olla piilossa. Äskenkin pötkötin pitkälläni sängyssä, kun poikani huusi ”Iskä , missä sä olet?” Joku aina kyselee…

  Pitkin terveisin, Hannu

Jätä kommentti

css.php