Koko kaupungin napa – ja Poika kotiin!

Raatihuone? Jäähalli? HPK? Iisakki, Tapio vai itte Helsteeni? Meni kyllä jo toi tasa-arvopäivä, mutta olkoon muutama nainenkin: Aija, Hanna ,Lulu, Marina, Riitta, Sari , Susanna…onhan noita, muutenkin kuin tasapuolisuuden vuoksi. Olitte sitten aakkosjärjestyksessä ,ettei tarvi tulla kiukuttelemaan! Naiset on niin tarkkoja!

Saa sitä monella tapaa pohtia, mikä tahi kuka se on koko kaupungin napa! Instituutiot ensiksi :Jos HPK ryhdistäytyy Kuopiossa, eikä tässä uutena kaupunkilaisena heti tarvi hävetä tappioita kalakukkojoukkueelle niin mestaruus on silloin varma. Kun Jokerit jo putosi. Poika tuodaan kotiin!!  Kyllä se napa on silloin HPK. Ja Lintumäki. Ja Rautakorpi. Ja Jääkiekko. Muita institutioita ei kannata silloin ruveta luettelemaan. Maauimala, rantapaviljonki,moottorirata, moottoritien kate ja naislätkäkisatkin ovat alemmassa sarjassa.

Raatihuone? Siihen lihallistuu kaupungin tulevaisuus. Lähes viisikymmentäyhdeksän aivonystyrää saavat virkamiesten haudutettuja ajatuksia pohdittavakseen. Ajatusten Tonavat käännetään virtaamaan samaan suuntaan. Vaikka väkisin. Ryhmäkurilla. Se on sitten yhtä ryhmyrien esiinmarssia se. Ruoskat vinkuvat. Ja valtuutetut. Jos tämä näytelmä käännetään voitoksi, niin Raatihuone on se napa. Ja ne valtuutettuparat -ainoastaan sen neljä vuotta. Ja tässä tapauksessa helsteenit ja kumppanit saavat pokata pokaalin meidän muiden puolesta. Vaan sitä päivää, kun Poika (saa lukea:onnistunut lamantorjunta) tuodaan laman jaloista kotiin…

Vaan mitenkä on sen maksajan laita?! Kuntalainen, siis kaupunkilainen? Jos tämä kaupunkilainen ei käy siellä hallissa kannustamassa sitä HPK:ta, maksamassa lippuja? Tahi unohtaa äänestää Iisakkia, tai (tasa-arvon vuoksi) Hannaa, niin kauanko se Helsteeni meitä paimentaa, opastaa ja pokkaa niitä lamannitistyspokaaleja!? Ei kovin kauan! Sekin saa kenkää! Ei sulata kaupunkilainen huonoa menoa.

Kyllä se koko kaupugin napa onkin se kaupunkilainen. Vaan niitä on nyt ympäri entistä Hämeenlinnaa. Jokainen kaupunkilainen on yhtä tärkeä. Sitä me emme saa unohtaa. Se Poika ei tule kotiin enää pelkän ruutukaavan voimalla. Opiksi otettavaa ja ymmärrettävää löytyy ympäristökunnistakin. Niillä ympäristökuntien oravannahoilla voisi aluksi tukkia vaikka ne kaupungin vuotavat rahareiät. Ja sitten se Poika kotiin…

3 kommenttia artikkeliin “Koko kaupungin napa – ja Poika kotiin!”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Oodi Hannu-Pojalle!
  Salaliittoteoriaa
  – ei sentään,
  sisältänyt tää
  blogi-kulttuuriamme
  monimuotoisesti
  rikastuttava koodi.
  Ah!
  Niin
  draamankaarellinen
  on Sun
  oiva oodi.
  Kommenttiini
  on nyt
  halu liittää,
  magiasta
  stooristas
  on
  ihan pakko
  kiittää!
  Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Kiitos, Kiitos, KIITOS, Riitta! Jos tähän runolla vastaisin ,sen pitäisi olla parempi. En halua tunnelmaa latistaa, vaan vuodatan arvostukseni Sinulle näin roosanoloisesti. -Kommenttisi on kuin kauniiseen paperiin , rusetilla somisteltu ja sievästi kääritty lahja. Paitsi, että sen voi avata yhä uudelleen ja löytää sen sisältä aina uuden lahjan. Eikä paperit rikkoonnu avatessa ja rusettikin on otettavissa muistona mukaan. Auringon kanssa kilpaa loistaen ,se Hannu-Poikasi!

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Hannu-Poikani!
  FANTASTISTA, FANTASTISTA, FANTASTISTA!
  Pahis-äit-1/2

Jätä kommentti

css.php