Raakaa politiikkaa ja valtuuston kyselytunti

 Ulkoministeri Stubb pahoitti mielensä,kun Euroopan isot pojat kokoontuivat keskenään ilman pikkuvaltioita. Sama tapahtui Hämeenlinnassakin vaalien jälkeisissä neuvotteluissa. KD ja Perussuomalaiset kokivat omalla tavallaan Stubbin kohtalon. Vaikutusmahdollisuuden vähäisyyden.

Liekö Saksa ja Ranska miettieet dHondtin taulukkoa mielessään ja etukäteen todenneet ketä kannattaa kutsua. Politiikka oli Stubbin tapauksessa kylmää kyytiä Kokoomukselle ja Suomelle . Ja todellakin miellämme,että se oli Suomellekin tappio. Vaan miten kotoisen Hämeenlinnan tapauksessa isot pojat ajattelevat?

 Olemme demokratian saralla kypsyneet uuteen aikakauteen. Ensimmäinen askel on  valtuuston kyselytunnin järjestäminen 09.03. Vaikkakin kysymykset, ymmärrettävästi, tulee esittää etukäteen, näen tässä uuden avoimmuuden ensi säteitä.Uskon ,että aikanaan ennakkokysymyksistä voidaan joustaa. Aika on nykyään niin hektistä, että viikontakainen kysymys saattaa olla jo ratkennut ja kymmeniä ajankohtaisempia asioita on tullut pohdittaviksi. Olisi suuri vahinko ,jos näistä ei voisi puhua. Ei niistä päätöksiä tarvitsisi antaa. Menettelytavat ja prosessit riittäisivät hyvin. Ja keskustelu.

 Toivon kaupunkilaisilta aktiivista asioiden seurantaa ja osallistumista kyselytunnille. Toisaalta on helppo yhtyä siihen näkemykseen,että näennäiskyselykin voi nakertaa politiikan uskottavuutta. Kun on valittu päättämään, on osattava ottaa huomioon mahdollisimman monet näkökulmat, ja sitten päätettävä.Se on sitä raakaa politiikkaa. Otamme huomioon senkin.

 

5 kommenttia artikkeliin “Raakaa politiikkaa ja valtuuston kyselytunti”
 1. Juhani Nikkanen sanoo:

  Iisakilla, rehellisesti sanottuna oli hyvä ajatus kyselytunnin aloittamisesta,kiitos siitä. Ei aikaakaan kun jo suitset laitettin suuhun ja rajoituksia alkaa tulla. Ei ole vaikea edes arvata mistä suunnasta suitsijat ovat, tuttua – meille. Taas jälleen pieni porukka ,oikeuden asiantutijat,sekä katuvalo-SATRAAPIT. Omat edut on ensin turvattava salassa , eikä siihen passaa päästää kaikenmailman veronmaksajia sorkkimaan.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Kovasti toivon ,että päästään myös sellaiseen osioon, jossa kaupunkilaisetkin voivat suoraan kysellä mieleisiään asioita. Ei se niin vaarallista voi olla. Ja voihan sieltä tulla kiitoksiakin!

 3. Juhani Nikkanen sanoo:

  Kyllä sitä aina toivoa sopii,mutta eihän sitä vanhatparrat eduistaan luovu ja valta pitää pysyä omassa” poppoossa”. Avoin keskustelu saatttaa tuoda menneitä ja tulevia ”lehmäkauppoja” jotka ovat jo vireillä , henkilökohtaseen ja epämiellyttävään valoon.

 4. Nimetön sanoo:

  Ihmettelen kovasti, jos kysymykset tulee esittää etukäteen eikä suoria kysymyksiä voi tehdä. Johtuuko tämä siitä, että päättäjien täytyy ensin tehdä alustavaa tutkimusta mistä puhutaan? Eivätkö päättäjät olekaan ajan hermoilla kuntamme asioista? Vai pelkäävätkä he yksinkertaisesti etteivät osaakaan vastata? Olen samaa mieltä, että kysymykset ja ajankohtaiset aiheet vanhenevat nopeasti ja olisi ehdottoman hyvä asia, että niihin saadaan nopea ja suora vastaus. Ei se todellakaan voi niin vaarallista olla. Jos johonkin asiaan ei pysty suorilta vastaamaan, ei varmasti ole paha jos vastauksen sijaan sanotaan, että asia selvitetään ja saat vastauksesi pian. Emmeköhän me elä sen verran sivistyneessä kunnassa ja kapungissa, että ”vanhat lehmäkaupat” osataan jättää sivuun ja kysyä oikeita ajankohtaisia asioita. Ja jos ”lehmäkaupat” ovat olleet rehellisiä, niin kyllä niihinkin pitäisi uskaltaa vastata.

 5. sarirautio sanoo:

  Hieno juttu, että kyselytunnit alkavat. Nyt on luotu hyvä alku ja uskon että tilaisuudet kehittyvät tarvetta vastaaviksi. Luulenpa, että päättäjät / valtuutetut ovat aika valmiita vastailemaan kysymyksiin- toivottavasti vaan tulee niitä kysymyksiä ja yleisöä paikalle kuulemaan ja keskustelmaan. Yhteisistä asioista on kuitenkin kyse.

Jätä kommentti

css.php