Haiskoon home ja säästöistä viis!

Otsikko kertoo demareiden ja kokoomuksen todelliset teot kauniista puheista huolimatta. Ainakin jos on uskomme paria esimerkkitapausta. Ja miksi emme uskoisi.

Yhteisellä suulla kaikki puolueet  ovat todenneet kaupungin taloudellisen tilan vaativan eritystä tarkkaavaisuutta taloudenpidon suhteen. Lisäksi olemme todenneet että lasten ja nuorten palveluiden rakennuksissa on homeongelmia ja uudistamistarpeita yllin kyllin. Investointilista on pitkä kuin nälkävuosi. Lisäksi taloudellinen tila ajaa entistä tarkempaan palvelurakenteen uudistamiseen, jopa karsimiseen. Tähän asti kaikki hyyvin.

Uskokaa tai älkää, esim kahdeltatoista alkavassa kokouksessa kaikki saattavat olla näistä asioista yhtä mieltä. Vaan mitä tapahtuu kolme tuntia myöhemmin, kun kaupunginhallitus kokoontuu käsittelemään pykälää 60, omistusten salkuttamista? Kiinteistöjen siirtäminen apporttina Linnan Kiinteistökehitys Oy:lle on ihan fiksu ja yksimielisesti kannatettava ajatus. Tähän asti siis kaikki on edelleen hyvin. Vaan kun samassa pykälässä esitetään että Linnan kehitys voi käyttää Aulangon Heikkilän ja katajiston Kartanon/Aulangon Kievarin kehittämiseen johdannaisista rahastoidut 1,1 milj euroa, niin tässä vaiheessa demareiden ja kokoomuksen mielistä ovat jo unohtuneet homekoulut ja muut varhaiskasvatuksen rakennustarpeet. Ja ei kun lupa vaan yhtiölle korjailemaan homeisia leirintämökkejä ynnä muita lomarakennuksia!!!!!  Oikeesti tällä 1,1 miljoonalla ja korkojohdannaiskaupasta saadulla kahdella miltsillä olisi pitänyt rakentaa kaupungille puhtohinen päiväkoti tai remontoida koulu tms. Kanava ,toteutus ja yhtiömalli tähän kyllä löytyisi, jos halua olisi. Mutta ei. Kokoomus ja demarit ja kristilliset pistivät homeiset lomamökit etusijalle. Keskusta ja perussuomalaiset olisivat tehneet toisin ja kaikki tämä äänin 8-3.  Vastaehdotuksessa esitettiin ainoastaan kohdan kolme poistamista esityksestä. Tämän jälkeen olisi yhtiön kanssa neuvoteltu kolmen miltsin käytöstä parempaan kohteeseen. Ja toki vieläkin yhtiön kanssa voisi tästä neuvotella ,jos sitä aitoa halua olisi, mutta ei, kun homeiset lomamökit ensin kuntoon…  Tässä pykälässä paljastui kokoomuksen ja demareiden ja kristillisten todellinen arvomaailma . Kauniista toripuheista huolimatta.

Ja lyhyesti toinen kallis farssi. Esiintyjät ovat lähes samat. Ensimmäinen näytös. Iittalan hyvinvointikeskuksen rakentaminen. Kaunis ja tarpeellinen hanke. Mutta mitä siitä päätti aikanaan kh päättäessään aiesopimuksesta. Lyhykäisesti niin, että sitä ei rakenneta kaupungin omalle maalle vaan tontti vuokrataan yksityiseltä. Lutakko josta maksetaan vuokraa ulos, tontti josta pitää siirtää rakentamisen tieltä kevyenliikenteen polku, vesijohto, viemäri, sähkökaapeli, maakaasuputki ja muuntoasema, naapurin kaivot ym infraa , rakentaa erilaisia tieratkaisuja ja tehdä erityisiä  maansiirtotöiä. Nämä näin suurpiirteisesti lueteltuna. Tässäkään kohtaa kok ja demarit eivät olleet köyhiä eikä kipeitä. Ja asia on vieläkin aivan levällään. Alkuperäisestä kässäristä halutaan pitää kiinni, vaikka ennakkoon kukaan ei ole lupautunut ostamaan yhtään lippua .  Mahdollisuus olisi tässäkin vielä arvioida tilanne uusiksi. Vaan enpä usko tämänpäiväisen jälkeen  tähänkään…

 

55 kommenttia artikkeliin “Haiskoon home ja säästöistä viis!”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Hannu!
  Esittele pois kuinka olette eri mieltä ja kumminkin oikeassa kok-demien kanssa, mielestäsi!
  Mutta miksi koko Pro oli samanmielinen kok-demien kanssa kaupunginhallituksen kokouksessa 22.4. 2014 § 172?
  Asiasta sulle soitin, et vaan ole vastannut, kuten ei vassaritkaan, eikä Lulu joka ainoana persuna paikalla oli.
  Ristillisiltä en edes kysynyt, en usko jumalaan joten jätän heidät rauhaan omine oppeineen.
  Kokkareiden puisto-osastoakaan en vaivannut, en usko Ojansuun höpöihin. Lukee vielä jumaluusoppia, voi helvetti!
  Ilmeisesti olette lukutaidottomia tai haluttomia koska ette asiasta selvää ottaneet ennen kokousta siellä teitä virkamiehet vei kuin litran mittaa, eikä kukaan tajunnut mitään!
  Mielestäni tälläinen käytös teiltä pistää ajattelemaan, josko olettekin vain ”turha kuluerä” kaupungin hallinnossa.
  Eipä kovin hyvältä näytä tulevia vaaleja ajatellen, ei kovin uskottavaa toimintaa, keltään!
  Osaisittekos edes joukolla hävetä tekemisiänne?

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Erkki!
  Niin, demarit ja kokoomus ovat samaa mieltä keskustalaisten kanssa alussa mainitsemasta talouden ja homekoulujen yms rakennusten isosta kuvasta. Siitä, että homekoulut ja homeiset päiväkodit pitää saada kuntoon nopeasti. Mutta kun tulee niiden päätösten aika, niin silloin kokoomuksella ja demareilla menee homehankkeiden edelle milloin elämyspuisto ja milloin Aulangon leirielämä.
  Budjetti on lyöty lukkoon säästötarpeineen ja jokaisen pitäisi tietää investointitarpeet. Vaan kun konserniin ilmestyy ensimmäiset ”ylimääräiset ” miljoonat, niin ne suunnataan heti sellaiselle sektorille, mikä pitäisi olla mieluummin yksityisen rahoituksen varassa, eli vapaa-ajan rakentaminen.
  Ei olisi ollut mikään ongelma ohjata mainittuja n kolmea miljoonaa esim päiväkotirakentamiseen ,kaupunkia ja Linnan Kehitystä hyödyttävällä tavalla. Nyt se 1,1 miljoonaa on hukkaan heitetty ikuisesti. Tosin, jos fiksuja ollaan , niin ei sitä ole vieläkään pakko sinne Aulangon alueelle käyttää…

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Hannu!
  Esitin Sinulle edellä kysymyksen, etkö sitä huomannut!

 4. Nimetön sanoo:

  Moro Hande!
  Blogisi herätti kyssärin, oliko kristillisen koko-dema-peesaus alue-yhdistyksen
  yksimielinen kanta, vai sooloilua.
  Kylli Kylliäisen ja Teppo Turjan linjauksia seurattuani,
  niiden sisältö on ollut pienen ihmisen asioiden puolesta – ensisijaisesti.
  Maankuulu Sari-Iisakki-bisnes-sijoitus-harjoittelu verovaroilla ei liene ylläri.
  Mitäs näistä rempallaan olevista peruspalvelu-tarpeiden
  edes tyyyttävälle tasolle hoidosta,
  vaikka ne ikävä kyllä,
  ylittävät uutiskynnyksen turhan usein muun Suomen medioissa.
  Riitta

 5. riitta nyqvist sanoo:

  Ps. Ylläolevasta unhoittui kirjautuminen.
  Tervetuloa takaisin Hande!
  Riitta

 6. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Moi,

  Hannun jutuissa vastuu on käytännössä aina lukijalla ja Riitankin jutut sitä ihtiään, mutta korjataan nyt sen verran, että ”Sari-Iisakki” ei osallistunut asian päätöksentekoon tai keskusteluun, eikä kyse teknisesti ottaen ollut verovaroista, vaan sijoitus-bisnes-leikeistä tulleista rahoista.

  Siitä puhumattakaan, että valtuusto on päättänyt noin 50 miljoonan euron investointipaketista kouluihin ja päiväkoteihin, eikä ko. päätös ollut euroakaan pois niistä. Ja vielä: Linnan Kiinteistökehitys osallistuu Kutalantien laboratorion remontoimiseen päiväkodiksi vajaalla miljoonalla, jos lautakunta vain niin haluaa ja päättää.

  Mutta saahan sitä lantaa levitellä, mikä lieneekin Hannun erikoisalaa 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Moro Iisakki!
  Kyllä nämä sinunkin jutut tuppaavat olla vähintäänkin ihan sitä ihtiään.
  Luin tiedemiesten tekemästä tutkimuksesta,
  jossa simpanssi paineli pörssi-sijoitus-nappuloita.
  Vertailin ko. tuloksia koko-demin & kaupungin apujohtajan bisnes-planeihin.
  Simpanssin onnistumisprosentit sijoittajana
  hakkasivat Hämeenlinnan troikan viime vuosien
  bisnes-sessiot mennen tullen.
  Riitta

 8. Erkki Strömberg sanoo:

  Mikähän siinä on, kun minä jotain kysyn, ei kukaan vastaa! Onko kysymykset liian vaiketa asianosaisille?
  Iisakkikin on ollut ”pöydän ympärillä” ja ihan puhe-oikeudella. Ei vaan mitään muista, vai?

 9. Teija sanoo:

  Hei!

  Kristillisdemokraatit ovat itsenäinen puolue, joka ei ole missään vaiheessa tehnyt päätöstä minkään puolueen peesaamisesta. Niin kaupunginhallituksessa kuin kaupunginvaltuustossa äänestämme oman ymmärryksen mukaan parasta tarjolla olevaa vaihtoehtoa.

  Koulujen ja päiväkotien kunto ym. ihmistä lähellä olevat asiat ovat aivan varmasti kaikkien KD-valtuutettujen sydämen asia. Niiden kuntoon laittamisesta on yhteisymmärrys kaikkien puolueiden kesken. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kaupungissa voisi laittaa kuntoon mitään muuta paikkaa. Aulanko on Hämeenlinnan helmi ja meidän perinteikkäin ja matkailukohde. Itse näen tärkeänä alueen kunnostamisen ja kehittämisen.

  Erkki Strömberg kyseli, miksi Pro oli samanmielinen kok-demien kanssa kaupunginhallituksen kokouksessa 22.4. 2014 § 172. En muista, mitä kyseinen pykälä käsitteli, joten koetin etsiä ko. pykälää kh:n pöytäkirjasta kaupungin ktwebistä, Kumma kyllä, pykälä 172 puuttuu kh;n 22.4. pöytäkirjasta. http://ktweb.hameenlinna.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil.htm?+elin=KH&pvm=22.4.2014%2014%3a00 Mitähän asiaa pykälä käsitteli?

  t. Teija

 10. Erkki Strömberg sanoo:

  Teija?
  Tietääkseni olet ollut paikalla kokouksessa. Etukäteismateriaalissa on ollut Sinulla asiasta luettavaa. On myös mahdollista jotta virkamietet kusettavat Sinua kuten muitakin toimittamalla ihan yleisen tiedon ”salaisena” vain kokous paikalle joka kerätään pois jottet ymmärrä edes pikaisesti lukemaasi kokouksesakaan.
  Olette kumminkin virkamiesten ”esimiehiä”. Miksi alistutte moiseen?
  Hanki nyt helvetistä vaikka se kokouspöytäkirja luettavaksesi tai tule se sitten lukemaan tänne Lammille. Osoite Lamminraitti 45. Ko ajankohdan voit täällä julkisesti ilmoittaa, lupaan olla kotona.
  Voisimme asiasta keskustella, ihan rauhassa. Onko Sinulla ”munaa” moiseen?

 11. riitta nyqvist sanoo:

  Sori Teija, eiköhän tuo Aulangon helmi olisi enempi osaavien bisneshemmojen homma.
  Sen verran olen myös matkailu-alalla pyörinyt,
  ettei tuontapaiseen kohteeseen ensisijaisesti tarvitse kunnan tai kaupungin
  ”sijoittaa” kuntalaisten peruspalvelun fiksaamiseen kuuluvia verorahoja.
  Mainitsemastasi ”ei-peesaamisesta” puheenollen, et vakuuta minua,
  hankkimieni taustatietojen perusteella,
  – valitan.
  Riitta

 12. Teija sanoo:

  Riitta,

  tässä oli kyse Linnan Kehitys Oy:n varallisuudesta. Toki se on kaupungin 100-prosenttisesti omistama yhtiö, mutta sen tarkoitus on nimenomaan kehittää Hämeenlinnan elinkeinoelämää. Yhtiön omin sanoin ” Kehitämme kaupungissa toimivien yritysten liiketoimintaa sekä tuotamme yrityksille hyviä fyysisiä toimintaympäristöjä kehittämällä alueita ja kiinteistöjä sekä tarjoamalla toimitiloja. Olemme myös osaltamme lisäämässä kaupungin houkuttelevuutta yritysten, asujien ja matkailijoiden keskuudessa markkinoinnin keinoin”.

  Juuri tällaiseen toimintaan maanantainen kh:n päätös antoi luvan.

  Minä aloitin kh:n varsinaisena jäsenenä vasta tämän vuoden alusta, joten aika vähän voi olla hankittavissa ”taustatietoa” peesaamisestani kh:ssa. Kaupunginvaltuuston äänestyksistä puolestaan löytyy äänestyspöytäkirjat ja niiden mukaan KD:n valtuutetut lienevät useimmiten kannattaneet pro-puolueiden muutosesityksiä. Ei kuitenkaan aina.

  t. Teija

 13. Erkki Strömberg sanoo:

  Teija!
  Tarkistin juuri jotta olet ollut paikalla ”muut osallistujat” osiossa, siis puheoikeudella.
  Avasitko suutasi?

 14. riitta nyqvist sanoo:

  Teija, olen tehnyt vuositasolla kymmenien miljoonien bisnestä pitkään, ilman kupruja,
  mikä sinun bisnes-osaamisesi käytännössä on?
  Ei minulle tarvitse opettaa Linnan Kehityksen keissejä.
  Olen kartalla luultavasti sinua paremmin, näiden asioiden suhteen.
  Mitä tulee sinun nykyisten toiminta-tapa-taustojen tutkimiseen, voin vain todeta,
  olet valitettavasti unohtanut porukka-demokratian vallanhaluisella sooloilullasi.
  Olen pettynyt
  Riitta

 15. Teija sanoo:

  Riitta, sinulla varmasti on bisnes-osaamista paremmin kuin minulla. En ole väittänytkään, että minulla sellaista olisi, enkä ole yrittänyt Sinua opettaa.

  En oikein ymmärrä, mitä tarkoitat vallanhaluisella sooloilulla, mutta ei minun varmaan tarvitsekaan ymmärtää. Yhteistyötä niin minä kuin koko KD-ryhmä olemme aina halunneet tehdä kaikkien puolueiden kanssa, demokraattisesti.

  Kaikkea hyvää sinulle
  t. Teija

 16. Teija sanoo:

  Ja Erkki, en pysty vastaamaan kysymykseesi, kun en valitettavasti muista, mitä asiaa ko. pykälä käsitteli. Viime vuonna kh:n listalla oli 505 pykälää, enkä todellakaan muista niitä ulkoa.

 17. Erkki Strömberg sanoo:

  Teija!
  Sittenpä tutustut pöytökirjaan luonani. Jos et paikalla olleena muuten niitä käsiisi saa, sitä ihmettelen?
  Otappa yhteyttä. erkki.s@wippies.fi Sopiiko, jottet täällä kasvojasi meneta!

 18. Nimetön sanoo:

  Erkki, kun asia sinua jostain syystä niin kovasti kiinnostaa, niin ole hyvä ja lähetä sinä minulle viestiä. Sähköpostiosoitteeni on teija.arvidsson@armas,fi, puhelin 050-3452432. Meille sopii myös tulla käymään.

  Öitä!
  t. Teija

 19. Erkki Strömberg sanoo:

  Okei Teija!
  Olen tulossa ruutukaavalle tostaina!

 20. Jaska sanoo:

  Kiemunki on aina kyllä syyttelemässä muita milloin mistäkin, mutta itse valehtelee ja vääristelee asioita noin ihan niin kuin se olisi toinen luonne. Olen kuullut monelta taholta kuinka ikävää on että Hämeenlinnassa on näin ylimielinen ja riitaa haastava KV puheenjohtaja.

 21. ENDURANCE sanoo:

  Eipäs, juupas, eipäs, juupas??

 22. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Terve Jaska,

  kerropas meille, koska olen aloittanut riidan haastamisen kenenkään kanssa? Jos tarkkailet tekstejäni tai puheitani, huomaat että ne ovat järjestään kaikki vastauksia näille meidän demagogeillemme Ilkkalalle, Ranteelle tai Kärpäselle. Pyrin kohtelemaan ihmisiä aina sen mukaan, mitä he ansaitsevat omalla käytöksellään: jos joku hyökkää sumeilematta päälle, hänen on syytä sietää myös vastaus siihen samalla mitalla.

 23. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hello!
  Hyvä Iisakki. Teknisesti ne rahat ovat mielestäsi ”sijoitus-bisnes-rahoja”. Vaan taisipa emokaupunki taannoin kuitata Innoparkin ym järjestelyjen yhteydessä itselleen näistä bisneksistä hiukan maksettavaa. Nyt ne rahat kuuluvatkin yhtiölle, eikä kukaan muista oliko jopa toiveita saada kaupungille takaisin kaupungin kontolle ottamia maksuja yhtiöjärjestelyistä . No, en pidä sitä tämän keissin ytimenä, vaan ydin on se, että meillä ei vieläkään näytä kaikilla olevan ymmärrystä että kaupunkikonsernilla on kaikkiin menoihin ”teknisesti ottaen ” vain yksi rahapussi. Niin kauan kuin yhtiöiden sallitaan ikäänkuin elää omaa elämää, ei tästä taloudenpidosta tule yhtään mitään.
  Suomeksi: Jos meillä ei olisi tällaista konsernirakennetta (olisi vanhanaikainen lautakuntarakenne elinkeinolautakuntineen), niin kuka uskoo, että kesken budjettivuotta ja investointiohjelman sivusta olisi päätetty , että Aulangon aluehan se on just se mihin pitää miljoona pistää lomamökkien korjaukseen ym. Ei missään strategiassa eikä investointiohjelmassa ole euromääriä tähän esitetty tälle vuodelle eikä tulevillekaan. Siis puskista vedetään tällainen hanke kun muutama löysä miljoona lepää hetken tilillä! Kyllä tämä on nyt vaan arvovalintakysymys. Keskustalaiset (ja luultavimmin perussuomalaisetkin ) näkevät vaan homekoulujen ja päiväkotien rakentamisen tärkeämpänä kuin leirintäalueen pöngittämisen. No, demarit kokoomus ja kristilliset valitsivat lomamökit.
  Fakta on, ettei tämä kaupunki nouse ikinä jos prioriteetit ovat tuollaiset.

 24. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Hannu!
  Esitin kysymysen johon et viekläkään ole vastannut. Päätöstä olet ollut tekemässä mukana. Pro-laisista kanssasi oli mukana: Irma Taavela vassareirta, Lulu Ranne persuista. Arvidsson vain muuten mukana.
  Miksi olitte virkamiesten vietävissä tässä(kin) asiassa?
  Odotan jokaiselta kolmelta vastausta, jos ei täällä, niin edeltä löytyy ps-osoite johon voitte sekkaperäisesti selvittää kantanne asiaan ja todella kertoa miksi olitte tätä mieltä joka pöytäkirjassa lukee.
  Kokousasialistat ja siihen liitttyvät paperithan on teille toimitettu, ette vaan tainneet edes lukea niitä.
  Kuvitteletteko että luottamuksenne tällä tavalla kasvaa?

 25. Jaska sanoo:

  Puolustusta Kiemunki käytti tietysti vain silloinkin kun tonki Lulun yksityisasioita lehtien palstoilla. Oli muuten harvinaisen törkeä temppu jopa kiemungilta.

 26. Pipsa Häkkinen sanoo:

  Hyvä Iisakki K.

  on hyvin hämmästynyt viimeisimmästä viestistäsi Jaskalle. ”Pyrin kohtelemaan ihmisiä aina sen mukaan, mitä he ansaitsevat omalla käytöksellään: jos joku hyökkää sumeilematta päälle, hänen on syytä sietää myös vastaus siihen samalla mitalla”.
  Näinkö käyttäydyt? Onko tällainen toiminta arvoihisi kuuluvaa? Sekä koulutetulta että sydämen sivistyneeltä ihmiseltä haluaisi odottaa lempeämpää ja suvaitsevaisempaa käyttäytymistä. Kaikilla meillä on mielipiteitä ihmisistä, lähimmäisistään. Myönnän, eihän niitä voi aina ääneen lausua – eikä kannatakaan tarkoituksella loukata
  ketään. Kenellä on oikeus loukata toista ihmistä tarkoituksella? Politiikassa mukana olevallako? Kääk!
  Kyllä minä ja moni muu miettii, kenelle ja millaiselle kansanedustajaehdokkaalle annan arvokkaan ääneni…

 27. Pipsa Häkkinen sanoo:

  Anteeksi,
  painovirhe…
  ”Hyvä Iisakki K.
  olen hyvin hämmästynyt”… siis minä, kirjoittaja, olen hämmästynyt..

 28. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Hannu,

  toisin kuin väität, yhtiön vastuut muistetaan. Mielestäni pari vuotta sitten alaskirjatut Innoparkin pääomalainat pitää kirjata takaisin ylös, koska nykyisellä yhtiöllä on nyt varallisuutta ja mahdollisuuksia maksaa ne tulevaisuudessa takaisin – esimerkiksi Aulangon alueen myyntituloilla. Asiasta keskustellaan tilintarkastajan kanssa.

  Et muuten populismisi puuskassa maininnut, mikä koulu- tai päiväkotihanke jää toteutumatta sen takia, että kauan hiertänyt ongelma Aulangon kehittämisen osalta saadaan ratkaistuksi? Kaupungin pitää korjata lasten ja nuorten palveluverkko, mutta ei se tarkoita, että elinkeinojen kehittäminen lakkaa tähän. Meidän pitää satsata myös mm. Moreenin tiejärjestelyihin, 10-tien liittymiin jne.

  Kun tutkaili esimerkiksi Timo Aron kaupunkien elinvoimatutkimusta, niin viesti ei todellakaan ollut se, että pitäisi lopettaa kehittäminen, vaan kiihdyttää mukaan muiden vauhtiin. Ei täällä totisesti voi luottaa siihen, että ihmiset ja yritykset tulevat tänne, jos vain odotellaan tumput suorana – mikä on ollut Pron enemmistön tarjoama ratkaisu.

  Jaska,

  juuri näin. jos luet sen haastatteluni uudemman kerran, niin huomaat, että se on vastaus persukaksikon vuosia jatkuneeseen poliittiseen terroriin, virkamiesten vainoamiseen ja moraaliseen jeesusteluun. Pitkään tässä oltiinkin hiljaa…

  Pipsa,

  Kuten jo edellä totesin, aika äärimmäisen kärsivällisiä tässä oltiin. Syksyllä meni vihdoin kuppi nurin ja aloin vastaamaan näille pääpukareille samalla mitalla. Minun mielestäni se on myös tehonnut. Virkamiehet ovat ainakin saaneet työrauhan. Ei koulukiusaaminenkaan lopu vain myötäilemällä ja ymmärtämällä loputtomiin, joskus ja joihinkin henkilöihin täytyy vain reagoida ja lopettaa kynnysmattona oleminen.

 29. riitta nyqvist sanoo:

  Iisakki keskittykää nyt pikapikaa korjaamaan julkisuudessa pyörineet,
  rempallaan olevat peruspalvelut edes kohtuu kondikseen.
  Eivät nämä vaippa-rahastus-rallit, hometarhat ja -koulut,
  terveydenhuollon sakkouhat yms, kaupunkimme imagoa kiilloita.
  Saati houkuttele omillaan toimeentulevia terveitä yrityksiä,
  eivät perheitä, jotka huolehtivat lastensa terveydestä.
  Heille ei kelpaa selitykset, että muuallakin on vastaavaa…
  Parempi hetki joissakin proggiksissa ”tumput suorina,”
  – kuin hanskat hukassa.
  Riitta

 30. saara finni sanoo:

  Iisakki, Iisakki

  Kirjoitat:” Terve Jaska, kerropas meille, koska olen aloittanut riidan haastamisen kenenkään kanssa? ”

  Jaska ei ehkä osaa sitä kertoa, mutta minä osaan:

  Kun Janakkalan kunta päätti tämän vuosituhannen alussa purkaa 1800-luvun lopulla rakennetun ja Suomen viimeisen, alkuperäisten piirustusten mukaisen vaivaistalon, päätin tehdä kaikkeni sen estämiseksi. Ja tein. Lopulta Museovirasto suojeli rakennuksen ja sen puutarhan rakennussuojelulailla.

  Se oli erityisen katkera pala Janakkalan demareille. Sinä kuuluit demarina valtuustoon, vai olitko juuri muuttanut/ muuttamassa Hämeenlinnan demareihin, mutta kirjoitit kuitenkin perusteellisen ja pitkän haukkumakirjoituksen = kritiikin paikallislehteen talon suojelusta, sen hinnasta ym.

  Et tosin haukkunut minua henkilökohtaisesti, mutta lyttäsit tai yritit lytätä kahden vuoden työni maan rakoon.

  Kirjoituksesi oli kuitenkin niin lennokas ja hauska, että sitä lukiessani nauroin monessa kohdassa ääneen. Oli nautinnollista vastata siihen. Muistaakseni menin itse henkilökohtaisuuksiin sanomalla, että kirjoitat niin hyvin, että kun ensimmäinen romaanisi ilmestyy, luen sen heti paikalla.

  Kuulin myöhemmin lehdestä, että he halusivat lopettaa sen kinan siihen, joten en saanut vastaustasi. Sääli.

  Olet siis ainakin kerran aloittanut riidan haastamisen ihan itse. En ollut koskaan tavannut sinua, en puhunut tai kirjoittanut sinusta sanaakaan. Olimme ventovieraita keskenämme.

  Ymmärrän nykyisen asemasi ja tosi tukalan tilanteesi. Mutta loistavalla ulosannillakin on rajansa. Ja se raja on siinä, ettei julkisessa sanassa mennä henkilökohtaisuuksiin ainakaan vahingoittamistarkoituksessa.

  Jos sen rajan ylittää, sieltä ei paluuta ole.

  Terveisiä meikäläiseltä rasistimummolta.

 31. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hyvä Iisakki
  Jos syksyllä olisi budjetin laadinnan yhteydessä esitetty Aulangon alueelle reilua miljoonaa, niin luulen että sinäkin olisit huomannut , että on tärkeämpiäkin hankkeita. Ei olisi rahoja tullut. Nyt helmikuun toisena päivänä osa porukkaa kuvittelee että on olemassa joku toinen rahasäkki, josta voi ottaa rahoja hullunkurisiin hankkeisiin. Tässä on se iso ongelma.. On vain yksi rahasäkki. Nykyinen toiminta on osaoptimointia pahimmillaan.
  Ja se koulu tai päiväkoti mikä jää toteutumatta ,jos rahat käytetään Aulangolle on kunakin vuonna se hanke , jolle ei kolmea miljoonaa riitä. Ne siirtyvät eteenpäin. Nyt kokoomus, demarit ja kristilliset priorisoivat lomamökit tärkeämmiksi.
  Ja vierasta on minulle markkinointiajatuksesi, ”Tule Hämeenlinnaan, me korjaamme lomamökkejä, mutta emme homekouluja.”

 32. Hannu Kärpänen sanoo:

  ..ja vielä Iisakki

  Miten koet yksittäisen valtuutetun kokevan oman roolinsa ja vaikutusmahdollisuutensa, kun tiukkaa budjettia on juuri väännetty ja priorisoitu ja sitten löytyykin rahaa tuollaisiin hankkeisiin ohi muiden? Ei hyvä! Järki käteen ja miettimään..

 33. Lulu Ranne sanoo:

  Iisakki ja muut,

  molemmat tutkintapyynnöt, jotka tein Iisakki Kiemungin sanomisista
  ja ”ulostuloista” viime syksynä ovat edenneet viime viikolla syyteharkintaan perusteellisen esitutkinnan jälkeen. Tutkintapyynnöissä pyydettiin selvittämään, onko Kiemunki syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen ja törkeään yksityisyyden suojan loukkaamiseen. Tämän perusteella kuvittelisi, että Iisakki ymmärtäisi katsoa peiliin.
  Edelleen totean, että lisätietojen, paremman valmistelun ja perusteellisempien laskelmien vaatiminen virkamiehiltä ei ole kiusaamista. Tässä taloustilanteessa on vaadittava parempaa myös heiltä.

  Lulu

 34. nimmari sanoo:

  JUMALAUTA! eka, toka-, ja kolmasluokkalaiset lapset eivät pääse lähikouluunsa vaan vaeltavat sankoin joukoin aamuhämärässä bussipysäkille odottamaan kuljetusta evakkokouluun. Neljännelle siirryttäessä bussikuljetusta ei ole ja kävelymatkaa tuleekin kertaheitolla melkein 5km, ja teille saatanan tunareille on tärkeintä jotkut perkeleen mökit! TOIVOTTAVASTI ETTE ISTU ENÄÄ KOSKAAN MISSÄÄN PÄÄTTÄVISSÄ ELIMISSÄ!

  Iisakki. Nyt rahat on mielestäsi bisnesrahaa sijoitettavaksi. Mikä bisnestaho mahdolliset tappiot olisi maksanut?

 35. saara finni sanoo:

  http://areena.yle.fi/radio/2087995

  Siinäpä radio-ohjelma, joka kannattaa kuunnella jokaisen ja sen jälkeen miettiä, kuka ehdolla olevista henkilöistä voisi/haluaisi/pystyisi eduskuntaan päästyään toimimaan niin kuin ohjelmassa esitetään.

  Kyseinen radio-ohjelma on 16.11.2013 kuultu Ajantasan lauantaivieras, jossa Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ruotii varsin asiantuntevasti ja myös värikkäästi eduskunnan toimintaa, vai pitäneekö sanoa toimettomuutta.

  Hän arvostelee mm. virkamiestan hallitukselle tekemiä laskelmia, joiden perusteella hallitus tekee päätöksensä (alkaen ohjelmassa noin 14.50):

  ”On sietämätöntä, miten ministerit tulevat eduskuntaan kehumaan kuinka hyviä virkamiehiä heillä on käytettävissään ja kuinka hyviä laskelmia he ovat tehneet. Mistä me voimme tietää, onko laskelmia edes tehty, kun esitetään pelkät johtopäätökset.”

  Esim. onko kuntareformia ja soteuudistusta varten tehty laskelmia lainkaan?

  ”Nuo laskelmat pitäisi tuoda eduskuntaan, asettaa julkiseen tarkasteluun, että kansanedustajat voisivat omien sidosryhmiensä kanssa käydä niitä läpi ja kehitellä niitä.”

  Ja sitten siihen eduskunnan laiskuuteen/välinpitämättömyyteen:

  ”Eduskunnalla on perustuslaissa korostettu tietojensaantioikeus. Sillä on oikes saada valtioneuvostolta kaikki asian käsittelyssä tarvitsemansa tiedot ja se on eduskunta, joka päättää, mitä se tarvitsee, eikä hallitus.

  En käsitä miksi eduskunta tyytyy jatkuvasti tällaiseen ylimalkaiseen kohteluun. Eli edustajat eivät noudata tässä asiassa perustuslakia sen enempää kuin ministeritkään ja eduskunta syyttäköön siitä lähinnä itseään”, sanoo Wiberg.

  Kun olin kuunnellut tuon ohjelman, tiesin, että nyt jos koskaan on mahdollisuus äänestää henkilöä, joka ei suostuisi tuollaiseen simputukseen, ei jäisi löhöämään laiskana paikalleen, vaan tulisi vaatimaan kaikki lain määräämät tiedot käyttöönsä päätöksiä tehtäessä.

 36. Tauno sanoo:

  Oli miten oli niin harkinta ja arvovalta nykyiseltä valtuustojohtajalta puuttuvat – se ei selittelemällä miksikään muutu. Varmasti kiemungilla on kannattajansa, mutta väitän että suurin osa kuntalaisista johtajan röyhkeää ja riitaisaa habitusta kammoksuu.

 37. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Hannu,

  mikä koulu tai päiväkoti jää toteutumatta? Tuo oli kyllä hyvä lisäys, että jos Aulangolle käytetään miljoona… Ei ole missään määritelty, että korjataan yhtään lomamökkiä. Yhtiö kehittää Aulangon aluetta myyntikuntoon tai muuten tuottavaksi alueeksi. Jos lomamökkien korjaus ei kannata (mikä on jopa todennäköistä), niin sitä ei tietystikään tehdä. Sanoo Riitta ja muut asiasta tietämättömät mitä hyvänsä, niin Linnan Kiinteistökehityksessä on Laineen Harrin johdolla erittäin hyvää asiantuntemusta ko. kohteiden kehittämiseen ja yhtiö on tehnyt toimialallaan mukavan tuottoisaa liiketoimintaa jo lukuisten vuosien ajan (Kantolan Kiinteistöt Oy).

  Lulu,

  miksi minun pitäisi katsoa peiliin, jos sinä olet tehnyt tutkintapyynnön. Persut ovat tehneet niitä ison nipun Suomessa ja Hämeenlinnassa, eikä oikein mikään ole johtanut mihinkään… Ison laskun olette kyllä saaneet aikaiseksi yhteiskunnalle…

  Ja Saara,

  en nyt jaksa muistaa ko. kirjoitustani yli 10 vuoden takaa, mutta mielipidettäni en kyllä ole joistain suojelukohteista muuttanut… Mutta en minä syytä ketään Museoviraston yksittäistä henkilöä siitä, että viraston tulkinnat estävät esimerkiksi Hämeenlinnassa turvallisten, terveellisten ja kohtuuhintaisten koulutilojen saamista lapsien käyttöön kohtuullisessa ajassa. Kyllä Tuomelan koulun suojeleminen oli niin ikään hölmö päätös. Samoin käy todennäköisesti myös Kaurialassa, ja peruskorjauksen jälkeen menee muutama vuosi, kun ollaan taas homeongelmissa. Näiden asioiden kritisointi kai on ihan politiikan ja yhteiskunnallisen keskustelun ydintä?

 38. Matti sanoo:

  Iisakki Kiemunki on kai tulossa järkiinsä, kun kritisoi museovirastoa !!!!
  Homehtuvat koulut ovat välinpitämättömien ihmisten aikaansaannoksia. Suunnitellaan paskaa, rakennetaan paskaa, huolletaan paskasti.

 39. saara finni sanoo:

  Jep, Iisakki,

  En tunne Hämeenlinnan rakennusten tilannetta, mutta tuo Janakkalan vaivaistalo on nyt kunnostettu museoviraston ohjeiden mukaan viimeisen päälle ja on Janakkalan kunnan hyötykäytössä jokaista neliötä myöten. Siellä toimii mm. kunnan työterveydenhuolto, joka piti toissa kesänä avoimien ovien päivän ja kutsui minutkin käymään.

  Paitsi, että talo on ulkoa erittäin kaunis, se on myös sisältä toimiva ja viihtyisä. Työterveyden koko henkilökunta oli hyvin iloinen kauniista, käytännöllisistä ja kodikkaista työtiloistaan.

  Lisäksi ne kunnan silloisen teknisen pomon keksimät kustannuslaskelmat, joita sinäkin uskollisesti toistit, olivat monin osin pelkkää huuhaata.

  Ennen suojelupäätöstä olin käyttänyt kattoja ammatikseen tekevän peltisepän tarkastamassa katon. Hänen mukaansa katto oli täysin kunnossa ja vaati vain yhden kattoikkunan vieressä pientä paikkausta. Lisäksi se pitäisi maalata.

  Kunnan asiantuntijan mielestä katolla ei tekisi mitään, se pitäisi heti repiä pois ja niin suuren rakennuksen katto tulisi maksamaan maltaita.

  Kun rakennus kunnostettiin, katto vain maalattiin ja siitä ikkunanvierestä myös paikattiin. Siinä kaikki. Se ei näet ollut mitään nykypäivän lähes läpinäkyvää peltiä, vaan viime vuosisadan alkupuolen tosi vankkaa peltiä.

  Mikäli pelkäät, että museoviraston ohjeiden mukaan korjattu rakennus homehtuisi muutamassa vuodessa, et tiedä yhtään mitään vanhoista rakennuksista ja niiden korjaamisesta. Suositan asiantujoiden apuun turvautumista.

 40. Nimetön sanoo:

  Iisakki, sinä se tunnut olevan varsinainen tietäjä,
  meidän ”tietämättömien” joukossa.
  Varoitin sinua SCC-keissistä ja ylihinnoitetun jättömaan ostosta,
  heti kun aloin haistaa palaneen käryä.
  Intit minulle silloin, että Kirstulasta se varsinainen raha-sampo syntyy.
  Kävimme asiasta jonkinsortin dialogin täällä,
  koska katsoit ja uskoit olleesi tietäjä siinäkin bisneksessä.
  Eiköhän nuo kuviot ole käyty moneen kertaan julkisesti läpi.
  Koita nyt Iisakki hoitaa edes oma kujanjuoksusi
  vähemmällä kompuroinnilla kalkkiviivoille.
  Riitta

 41. Hannu Kärpänen sanoo:

  Iisakki hyvä, kai nyt jotenkin ymmärrät sen, että kaupungilla on käytössä yksi rahapussi ja tietty määrä rahaa. Olemme tehneet käyttötaloussuunnitelman ja investointisuunnitelman, jota kylläkin voidaan matkan varrella tarkastella uudelleen. Kyllä saat selitellä, miksi ohi tällaisen suunnitelman ja poikkihallinnollisen tarkastelun jollekin alueelle suunnataan kaupunkikonsernin rahoja noin vain. Tai edes annetaan mahdollisuus sellaiseen. Ja sitten sinä kyselet jotain alkeellista, – ”mikä koulu tai päiväkoti jää toteutumatta?” Voi herttileidit sun juttujasi. Kai sinun pitäisi jo vihdoin ymmärtää , mitä päätitte. Te sallitte käytettäväksi Aulangon alueelle 1,1 milj euroa, mieluummin kuin että ne rahat olisi käytetty koulu tai päiväkotirakentamiseen. Jossakin määrin minulla on pieni luottamus siihen, että Juha Kallioinen Linnan Kehityksen hallituksen pj nä ymmärtää, ettei yhtiön kannata haaskata Aulangon alueelle tollasia rahoja. Jonkunlaista markkinointia ja yhteistyökumppaneiden etsintää, mutta Linnan Kehityksellä lienee siihen toimintaan omiakin varoja.
  Kyllä on niin että kh herkästi ja aiheestakin ohjastaa lautakuntia ajattelemaan kokonaisuutta ja toivoo ettei kaikkia rahoja ole edes pakko käyttää, mutta itse toimii päinvastoin. Yhtiöitä pidetään kuin olisivat eri mantereelta. Ei Iisakki Hämeenlinnan kaupungin talous oikene tällä tyylillä.

 42. Erkki Strömberg sanoo:

  Kun ei mene perille, uusitaan!

  Hyvä Hannu!
  Esitin kysymysen johon et viekläkään ole vastannut. Päätöstä olet ollut tekemässä mukana. Pro-laisista kanssasi oli mukana: Irma Taavela vassareirta, Lulu Ranne persuista. Arvidsson vain muuten mukana.
  Miksi olitte virkamiesten vietävissä tässä(kin) asiassa?
  Odotan jokaiselta kolmelta vastausta, jos ei täällä, niin edeltä löytyy ps-osoite johon voitte sekkaperäisesti selvittää kantanne asiaan ja todella kertoa miksi olitte tätä mieltä joka pöytäkirjassa lukee.
  Kokousasialistat ja siihen liitttyvät paperithan on teille toimitettu, ette vaan tainneet edes lukea niitä.
  Kuvitteletteko että luottamuksenne tällä tavalla kasvaa?

 43. Jari Ranne sanoo:

  Eikö valtuuston puheenjohtaja Kiemunki ymmärrä, miten vakavasta asiasta on kyse, kun häneen kohdistuneet tutkintapyynnöt törkeästä kunnianloukkauksesta ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ovat edenneet jo syyteharkintaan asti? Poliisitutkinnan perusteella ei asioita viedä syyttäjän pöydälle kevein perustein. Miten mies silti edelleen kehtaa edellä 4.2.2015 kommentissaan uhota tyyliin ”miksi minun pitäisi katsoa peiliin…”?

 44. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Jari!
  Viimeiseen kysymykseesi on selvä ja yksinkertainen vastaus:
  Iisakki kun on pöljä!
  Mikä sitten erottaa tyhmän pöljästä?
  Kun tyhmä tekee virheensä hän oppii ja koittaa olla uusimatta sitä. Pöljä taas ei omasta mielestään virheitä teekkään ja uusii sen taas!
  Näin se menneepi, hyviä hiitokelejä, ”ulkoiluta” vaimoasi jotta jaksaa kevään rutistukset, ja Onnea!

 45. Terve Jari,

  taidan ymmärtää juridisen prosessin kohtuullisen paljon paremmin kuin sinä ja Lulu… Jos tutkintapyyntö nostetaan, tehdään esitutkinta, niin ainoa vaihtoehto on, että se tutkinta joskus loppuu ja asia siirtyy syyteharkintaan. Kovin dramaattista käännettä asiat eivät siis ole saaneet 🙂

  Viime valtuustokaudella Ismo Soukola sai aikaiseksi vastaavan tutkinnan minua kohtaan, kun referoi bussikeskusteluamme ex-tilintarkastajalle. Poliisi tutki, ja syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen.

 46. Jari Ranne sanoo:

  Lukijoiden ja valtuuston puheenjohtaja Kiemungin on syytä tietää seuraavat seikat arvioitaessa nyt syyttäjän pöydälle jo menneiden kahden tutkintapyynnön vakavuutta. Esitän kohdat lyhyesti ja mahdollisimman selkokielellä. Kiinnostuneet voivat lukea asiat tarkemmin lakikirjasta ja lakimiehet voivat tarvittaessa oikaista ja tarkentaa. En toista lakitekstejä, koska valtuuston puheenjohtaja antaa ymmärtää, että hän tietää ne ”kohtuullisen paljon paremmin kuin sinä ja Lulu”. Siitä huolimatta valtuuston puheenjohtajallekin on hyvä kerrata seuraavat asiat.

  Jo ennen kuin tutkintapyynnöt etenevät syyttäjän pöydälle syyteharkintaan, on niiden pitänyt läpäistä jo useampi arviointikynnys. Ensimmäinen on tutkintapyynnön tekemisen kynnys. Kevein perustein ei tehdä tutkintapyyntöjä nimikkeillä törkeä kunnianloukkaus ja törkeä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Toinen arviointikynnys liittyy esitutkinnan aloittamiseen. Täysin ilman syytä ei sellaista aloiteta. Kolmas arviointi liittyy esitutkinnan tekovaiheeseen. Esitutkintaa voidaan sen aikana tietyin perustein rajoittaa tai se voidaan lopettaakin. Kun edelliset arviointikynnykset on ylitetty on seuraava arviointikynnys syyttäjän tekemä arviointi, jossa vaiheessa nyt ollaan. Oleellisinta tähän vaiheeseen tultaessa on esitutkinnan perusteella tehdyt johtopäätökset tutkintapyynnöissä esitettyjen rikosnimikkeiden osalta. Esitutkintapöytäkirja yhteenvetoineen on tässä vaiheessa salassa pidettävä, mutta Kiemunki itse osallisena tietänee sen sisällön. Oikeuslaitos päättää, miten asia etenee tästä eteenpäin.

  Asian vakavuutta valtuuston puheenjohtajan ja lukijoidenkin kannattaa miettiä myös toisesta näkökulmasta. Arvokkaassa keskeisessä luottamustehtävässä olevaan kohdistuu lyhyen ajan kuluessa kaksi erillistä tutkintapyyntöä, törkeästä kunnianloukkauksesta ja toinen lisäksi törkeästä yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittämisestä, jossa kohteena olivat myös lapset. Kuinka moni muu suomalaisen keskikokoisen kaupungin valtuuston puheenjohtaja on yltänyt samaan eikä siltikään näe tarpeelliseksi katsoa peiliin ja lisäksi edelleen jatkaa uhoaan?

 47. Hyvä Jari,

  ei minun ole tarve uhota yhtään mitään. Kun katsoo perussuomalaisten ympäri Suomea ja (Hämeenlinnaa) tekemien tutkintapyyntöjen määrää, kynnyksen kohdalla näyttäisi olevan syvä kuoppa.

  Toinen asia sitten on, onko yksikään koskaan johtanut tuomioon asti? Ei ainakaan Hämeenlinnassa.

 48. Olavi Romppanen sanoo:

  Kiemunki unohtaa nyt sitten sujuvasti oman tutkintapyyntönsä Kari Ilkkalasta, ja miten sen kanssa kävikään. Lehdessä nillitti että väärä tuomio.

 49. Erkki Strömberg sanoo:

  Kas jopa hämmennyin!
  Iisakilla ei ollut vastausta minulle laisinkaan?
  Taso hänellä laskee?

 50. Olavi Romppanen sanoo:

  Kun luin tämän päiväisen lehden mielipideosastoa, jossa nuori Hämeenlinnalainen koululainen on joutunut jäämään koulusta pois sen tähden että ilma kolussa on terveydelle vaarallista, ei voi kuin ihmetellä tämän seiskan moraalia ja järjen juoksua. Tarvitaan ilmeisesti taas koululakko ennen kuin jotain tapahtuu. kiemunki heiluttelee ilmassa nyt tätä 50 miljoonaa, mutta se ei varmasti näitä nykypäivän koululaisia juurikaan lohduta. Elinkeinokiimassaan seiska on jättänyt kaupungin lapset koko lailla huomiotta, ja kuvittelee ilmeisesti ettei tämä tilanne korreloi mitenkään esim. muuttovoiton tyrehtymisen kanssa. Palvelut, terveys, lapset ja vanhukset näyttävät olevan tälle hallinnolle pelkkä riesa.

 51. Hannu Kärpänen sanoo:

  Morjens!
  Aamun Fici-copy uutista lukiessa tuli masentava tunne, ettei mitään ole opittu. Näen selviä yhtäläisyyksiä Fici-keissin ja kh:n pykälän 60 välillä ( Aulangon alueelle ohjattavasta 1,1 miljoonasta). Esittelytekstissä mainitaan että ”Lainamäärän hallitsemiseksi investointimäärärahan nostaminen ei ole perusteltua, joten matkailukiinteistöjen vaatimat investoinnit ovat poissa palvelukiinteistöjen tarpeesta.” Samassa esittelytekstissä mainitaan johdannaisista rahastoidut 1,1 miljoonaa sekä johdannaisten myynnistä saatu kauppahinta, mitkä mainitaan olevan yhtiön omia varoja. -Jos ficicopylaiset eivät lukeneet papereitaan eikä ymmärtäneet lukuja ja ympärillä vallitsevaa maailmaa, niin ei kyllä sitä tehnyt tässä valossa kokoomuksen, demareiden ja kristillisten esityksen puoltajatkaan. Näissä olosuhteissa ja tasearvolla vajaan 600 tuhannen euron arvoisen rakennuskannan pöngittämiseen tarjotaan lisää 1,1 miljoonaa!! Siis kaupunkikonsernin eli kaupunkilaisten rahaa.

 52. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Hande!
  Taannoin parkkibisnes-neromme Kulmala painotti RH:n haastattelussa,
  ettei hänen palkkaansa maksa veronmaksajat,
  huhuista ja luuloista huolimati.
  Liksan maksaa yhtiö.
  Jos toimari ei ole kartalla ravintoketjun alkulähteestä,
  eipä ihme, että turhankin lukuisat valtuutettumme uskovat satua
  hammaskeijusta, joka käy kuittaamassa
  – eivät veronmaksajat.
  Riitta

 53. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Riitta ja terkut keskustan risteilyltä!
  Esittelytekstissä mainitaan, että että matkailubisnekseen sijoitettavat rahat olisivat pois palvelukiinteistöjen tarpeesta. Kas, Iisakki kertoo, ettei mikään ole mistään pois ja tenttaa mikä koulu tai päiväkoti jää rakentamatta. Sitten on olemassa jokin kaupungin yhtiö, minkä rahat ovatkin yhtiön omia, eivätkä kaupunkikonsernin. Kaupunginhallitus on kuitekin konsernijohtaja. Siellä pitäisi ainakin asia ymmärtää konsernin näkökulmasta. Ja arvaa Ride mikä pahinta, esittelijänä tekstin osalta Juha Isosuo, asiaa puolustelee Iisakki Kiemunki, ilmeisesti khall pj Sari Rautiokin on hyväksynyt esittelyn, ja päättämässä ja asiaa puolustamassa oli Johannes Koskinen – ja siis kaikki ovat ehdolla eduskuntaan päättämään koko Suomea koskevista asioista!
  Alkaa olla tarina hammaskeijuista aika todellista!

 54. Erkki Strömberg sanoo:

  Hannu!
  Kivahan se on risteillä, varsinkin toisten rahoilla. Taisi liitoskuntien pomot , päälliköt ja puoluepukarit käydä ihan usella risteilyllä jotta Suur-Hämylinna saatiin aikaiseksi.
  Olitte nyt kepun piikkiin ja ei sitten yhtään isammaallisesti suomalaisella laivalla vaan nekin roposet meni Viroon.
  Miksi ette voineet käyttää kotimaista varustamoa?
  Kysymykseeni odottaa sähköpostini yhä edelleen vastaustasi , samoin kuin Lululta ja Irmalta?
  Mikään KH:n jäsenyys ei estä teitä kertomasta, miksi olitte sitä mieltä kuin pöytäkirja kertoo!
  Olkaa hyvä ja kertokaa minulle ja samalla vaimolleni, miksi olitte sitä mieltä?
  Perustelkaa päätöksenne, olkaa hyvä!
  Asia edelleen sama KH 22.4.2014 §172 Yksimielinen päätös, miksi?

 55. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Hande!
  Katselin risteilyvideon, kone oli mennä tilttiin,
  Lehtimäen Paderin hurmoksellisesta ”Suomi pannaan kuntoon” -vedosta.
  Paderista tulisi loistava uskonlahkon vetäjä,
  herätyskokouksissa kansaa kaatuis kuin meren mutaa.
  Mutta itse asiaan,
  mainitsemasi trion ”bisnekset” olen oppinut tuntemaan,
  ja kauhistelemaan rujoa rulettia veronmaksajien rahoilla.
  Halvemmaksihan se kaupungille tulisi,
  jos apujohtaja kyörättäisiin Arkadiaan,
  mutta mistäs saatais ne äänet, kun omatkaan eivät hänelle…
  Sensijaan hämmästelen Koskisen Jossun myötäsukaa
  – myös tässä proggiksessa.
  On mies muuttunut.
  Ride

Jätä kommentti

css.php