Suomi-neidon uusi asento

 

 Kuntaministeri Henna Virkkunen on halunnut laittaa Suomen,uuteen,omaan lempiasentoonsa. 69 kuntaa on hänen mielestään oikea asento. Innokkaana kuntaministerinä hänen kerrotaan kysyneen kuuluuko hänelle kaikki kunta-asiat. Niinpä terhakan ministerin lakkautuslistalle meni muutama varuskunta ja soittokuntakin.

  Entisenä maalaisena kokee joutuneensa taas jonkunlaisen väyryyden kohteeksi. Hämeenlinnaa ei esitetty liitettäväksi mihinkään. Olisi pitänyt! Olisi sitten saanut kerrankin olla espoolaisten ja kauniaislaisten kanssa samassa rintamassa vastustamassa kuntaliitoksia. Ja samoin perustein heidän kanssaan kuin ennenkin. Espoossa ja Kauniaisissa on fiksua väkeä. Niinkuin Hauhollakin.

 Kun kuntaministeri Virkkunen pääsi oikein vauhtiin, niin lakkautuslistalla olivat varuskunnat, seurakunnat, seutukunnat, kuppikunnat ja jo mainitut soittokunnat muiden -kuntien joukossa.

 Tomera ministeri oli valmistellut jo uudet kuviotkin, ennenkuin oman ja muiden ministeriöiden virkamiehet ehtivät hätiin. Seurakunnista piti tulla nykytrendin mukaisesti seurakaupunkeja, seutukunnat piti lakkauttaa ja niistä muodostaa seutukaupunkeja. Tässä vaiheessa ministeri perui oman ministeriön pyynnöstä itse oman esityksensä, koska kaupunkeja olisi tullut samalle seudulle muuten liikaa. Ja päällekäisyyksiä piti karsia. -No samalla saatiin tasapuolisuuden vuoksi kosolti lakkautettavia kaupunkejakin.

 Varuskuntia ehdittiin laittaa listalle kuusi, kunnes ministerin piti mennä kysymään kielitoimistosta kirjoitusvirhettä. -”Dragsfjärd ei kai sentään voi olla oikein kirjoitettu sana Suomessa?” . Siihen loppui onneksi varuskuntien lakkautus.

 Soittokuntia ehdittiin laittaa listalle muutama. Tarkoituksena oli korvata kaikki soittokunnat MP-3-soittokunnilla. Henna oli nähnyt Saulin esittämässä jenkki-nato-leffassa sotilaan kypärässä kirjaimet MP. – Onneksi ei ehtinyt enempää.

 Kuppikuntien lakkatus kilpistyi Marttakerhon kahvitilaisuuteen jo valmisteluvaiheessa.

 Ministerin tehtäväksi jää nyt selvitysmiesten asettaminen kuntauudistuksen eteenpäin viemiseksi. Ajankohta vaan on nyt surkea. Suurin osa käytettävistä selvitysmiehistä kamppailee kokoomuksen jäsenistön kimpussa. Saulin voiton myötä pääministeri Kataisen selvittäminen sitoo moneksi kuukaudeksi useamman selvitysmiehen, puhumattakaan maakunnan pienemmistä kokoomuslaisista tapeista. Tikki-Ahtisaaren tiedetään konsultoivan Kataisen selvitystukiryhmää.

 Jäljelle jää maailman melskeissä kunnostautuneet Haavisto ja Väyrynen.

  Itse soisin näkeväni saman pöydän ääressä Hellstenin, Ahosen, Puran ja Väyrysen. 

Jätä kommentti

css.php