Tehdäänkö ruotsalaiset kateelliseksi?

Jokainen muistaa, miten hurrit ovat saaneet nauttia  omista hoviskandaaleistaan. Meillä ei ole ollut Setaa pahempaa tarjota.   -Ja se kosto, – se on ihanaa! Kaikki muistaa, miten Juha Mieto ,keskusta ja  Suomi, hävisi Lake Placidissa 1980 Ruotsin Thomas Wassbergille vaivaisen sadasosasekunnin 15 km hiihdossa.

Ja miesmuisti on aika-ajoittain pitkä. Nyt keskustalaiset muistelee oikeanpuoleisella aivolohkollaan vuoden 2000 pressanvaaleja. Silloin kokoomuksen , jokumikäsesilloinoli- Sauli Niinistö, ei osannut sanoa julkisesti ennen vaaleja omille joukoilleen, pitääkö äänestää Esko Ahoa , mutta komentiko kuitenkin hiljaisesti kokoomusnaiset äänestämään vasemmiston Tarja Halosta. Ja jos  keskustalainen noudattaisi kokoomus-porvarin kaavaa, ei äänestä Niinistöä. Keskustalainen on aatteen mies. Ja Nainen. Hän äänestää harkiten.
Ja se vasen aivolohko askartelee kostamaan ruotsalaisille kaikki ne maaotteluissakin koetut vääryydet ja tappiot. Kerrankin Suomi olisi Ruotsia edellä! Wautsi wau! -Tämä tilaisuus ei kenties toistu ihan pian. Keskusta on jälleen kerran pressantekijänä.  Meillä voisi olla ihan omat uudet  Suomen Isä- ja Äitihahmot. Pelkkä Seta ei olisi enää mitään. Ruotsalaiset olisivat kateellisia. -Vaikka meillä ei ole kuin kaksi lätkän maailmanmestaruutta!

Ja noi demarit! Ne kerkes tekemään tästä pelistä taas , ennen keskustaa, värikkäämmän. Mitään pelättäväähän tässä ei ole, mutta kun vihreä väri syntyy sinisestä ja keltaisesta, ja siihen kun lisätään demareiden punainen , niin alakoulun värikartan mukaan keskustalainen joutuisi sitten äänestämään vaihtoehtoisesti ruskeiden puoluetta. -On siinäkin sulattelemista.

Vaan se Miedon tappion sadasosa 1980 ja se Niinistön niukkasanaisuus Esko Ahon kampanjassa v 2000, pistää kyllä Linnanjuhlien tansseihin ihan uudet askelmerkit monien keskustalaisten mielessä. Ja ne kateelliset ruotsalaiset… – Voiko sitä kiusausta välttää…

11 kommenttia artikkeliin “Tehdäänkö ruotsalaiset kateelliseksi?”
 1. Trööt sanoo:

  en oo katkera, mutta kuitenkin……. jaa, meinaakko äänestää vihreetä hinaajaa..??

 2. Aamua!

  Mulla on vaalisalaisuus päätettynä jo ennen vaaleja. Silti on kaksi viikkoa kiva katsoa, mihin kaikkeen ehdokkaat taipuvat kansaa kosiskellessaan. Mutta kannustan toki ehdokkaita ja annan pikku vinkkejä. -Pekan ja Nexarin pitää olla tarkkana, ettei jytky tule väärään aikaan. Saulin ja Jennin taas pitäis käyskennellä konservatiiviimmin ahon laitaa , mutta minkäs teet, kun on hanki ja jää.

 3. Leo Leppänen sanoo:

  Aivan oikein Hannu, kaikki keskustalaiset jo huomenna äänestämään Pekkaa. Laitetaan hänen vaaliverkot tötterölle! Samalla päästään jälleen maailman ykköseksi, tällä kertaa pressan seksisuuntauskisassa! Ja tietty ruottalaiset kundit olisivat pirun kateita.

 4. Silvon Tapsa sanoo:

  Jos Haavisto valitaan presidentiksi, on ensimmäinen kerta elämässäni, kun tunnen häpeää olla suomalainen!

 5. Moron!

  Kyllä on heikkoluontoisempi konservatiivi laitettu pahaan rakoseen! Linnanjuhlissa pressaparit tanssittavat toisiaan ja toistensa puolisoita…
  Onneksi on vähän vahvempi konservatiivi.
  T HK

 6. Ismo Soukola sanoo:

  Alunperinkin näiden vaalien ehdokasasetelma oli ennennäkemättömän nurinkurinen.

  Soini lähti yrittämään, vaikka jo alkutaipaleella oli tiedossa kentän kahtiajakautuneet tunnelmat. Toisaalta oli ainoa, joka kolminkertaisti kannatuksensa edellisistä pressan vaaleista. Sen kuitenkin unohtivat nämä ”jytkyn sulamisesta” riemuinneet.

  Sauli Niinistö puolivallattomana leskimiehenä ei suosionsa huipulla lähtenyt kisaan mukaan, vaikka kuinka anelivat. Ja sitten kun lähti, tuli loppumetreillä turpiin naiselta. Saa nähdä tuleeko tällä kertaa turpiin neidiltä. Tai mistäs minä tiedän, kumpi heillä on se…

  Haavistosta puheen ollen… Hyväkseen voi kai laskea sen, ettei oli ihan täysin vihreällä koohotuksella päätänsä sotkenut. Mutta toisiko presidenttinä säästöjä hallinnolleen, koska ei voisi matkustaa sellaisiin maihin, joissa homous on rikos. Tai jos matkustaa, selviäisikö pelkällä menolipulla…?

  Väyryspaavo aloitti jo vaalikampanjansa pudottuaan eduskunnasta, koska kansa äänesti taas väärin. Keskustapuolue hyljeksi miestä, kunnes huomasivatkin, ettei heiltä löydy ketään rohkeaa ehdokkaaksi. Sitten Paavo otettiin avosylin vastaan. Kolmas sija ei ole huono, tosin kaksi parasta lasketaan.

  Sitten tuli tämä Lipponen. Mistä ihmeen kiven alta hän keksi lähteä mukaan ja mikä ihme olisi ollut se vastavoima, jota hän ilmoitti edustavansa? PÖÖ ei oikein toiminut sloganina. Paavo päätti vihdoin poistua politiikasta. Nyt odotellaan Jungnerin lupauksen pitämistä, mitä hän ei demarina tietenkään tee.

  Vasemmistoliittolaiset anelivat ja rukoilivat (rukoilivat siis kenen nimeen?), että saisivat kolmannen Paavon kisaan mukaan. Olivat kuulemma kuulleet jostain sanonnasta, että ei kahta ilman kolmatta… Arhinmäki pani aikansa hanttiin, mutta kun muut lupasivat, että vaalitilaisuuksiin saa tulla tennarit jalassa, niin suostui.

  Nej men fan! Eva tuli ja kuvitteli voittavansa äitiyden kouluttamana, leijonaäidin taistelunhalulla, kun kerran Suomen vaakunassakin on leijona. Motorisoi suvaitsemattomat joukkonsa suvaitsemattomuutta vastaan ja saanee siitä Freudenthal-mitalin.

  Sari käveli itsensä silmin kantamattomiin, Brysseliin saakka. Vaikka kuinka olisi osaamista EU-rintamalla, niin on pelistä auttamattomasti ulkona, jos ei ole ehtynyt kotimaassa johonkin soppaan itseään saattaa. Vaikka eihän kiltti Sari sellaiseen sortuisikaan.

  Olikohan kellään näistä oikein todellista, suoraan sydämestä tulevaa paloa Suomen tasavallan presidentiksi?

 7. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Ismo ja muut!
  Jossittelu on imelää viisautta, mutta olisiko ollut mahdollista näiden kahden kepulaisen puolueen sopia yhdestä ehdokkaasta? Voidaanko sopia asioista jo ennen vaaleja?
  Hurrit ovat fiksuja. Meidän pitäisi neuvotella heidän valuuttansa tännekin!
  T. Hessu K.

 8. Ismo Soukola sanoo:

  Moro, Heikki!

  Enpä mielestäni jossitellut, kunhan pähkäilin miksi kävi niin kuin kävi.

  Tuo esiin ottamasi yhteistyö: käypäs vaikka eduskunnan sivuilta selvittelemässä, miten perussuomalaiset ovat kannattaneet keskustan esityksiä ja päinvastoin. Huomannet varmasti, että este yhteistyölle on ollut enemmän siellä Kiviniemen putiikin puolella.

  Ja miksei myös punta kävisi?

 9. kaipan poika sanoo:

  Joo. Eiköhän ole turha teidän täällä kinata. Äänestin muuten Soukolaa viimeksi, en muuten äänestä enää. 🙂
  Haavistoa olisin äänestänyt seuraavaksi, mutta perhana, Leppänen asettu sen puolelle, no thanks.
  Anti olla. Pojat. Te teette tästä jutusta nyt koko kansanvallan irvikuvan kinaamalla. Tulos on selvä. Paras voittakoon, nyt se ei ollut Väyrynen, hatunnosto hänelle, Kiviniemeä käy sääliksi, demareita ei koskaan 🙂

 10. Esa Lehtinen sanoo:

  Hei Hannu ja muut!

  Nyt mielestäni on hyvä unohtaa puoluepoliittiset suhmuroinnit, sillä kyseessähän on henkilövaalit. Presidentinhän tulee edustaa koko Suomen kansaa, eikä pelkästään jotain tai joitain puolueita. Tämän vuoksi puolueiden pitäisi mahdollisimman vähän puuttua presidentin valintaan. Samoin kuulostaa aika omituiselta, jos joku jo pudonnut ehdokas ”testamenttaisi” ääneen jommalle kummalle toiselle kierrokselle päässeelle. Nyt pitäisi luottaa siihen, että äänestäjät itse henkilökohtaisesti tekevät äänestyspäätöksensä perustuen ehdokkaiden asioiden hallintaan, osaamiseen sekä myös henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Mielestäni sekä Haavisto että Niinistö ovat molemmat hyviä ehdokkaita. Nyt siis vain jokainen päättäköön kumpaa pitää parempana ja sopivampana. Paras mies voittakoon!

  Terveisin Esa Lehtinen

 11. Moron Esa & kumppanit!

  Poliittiset suhmuroinnit pitää aina nollata. Muutenhan me olisimme jossain Kainin ajoissa kiinni yhä. Silti on valaisevaa kerrata menneisyyttä.
  Minä ja Keskusta täällä Hämeenlinnassa, on aina luottanut äänestäjien kykyyn, jopa valtuutettujen oikeuteen ilman puoluekuria esittää omat näkemyksensä.
  Tasan kahdelta suunnalta kysyttiin minultakin mielipidettäni, ilmaista ehdokkaani toisella kierroksella. Kun se ei ole keskustalainen, niin en katso tarpeelliseksi ohjata mahdollisia muita keskustalaisia äänestäjiä suuntaan tai toiseen. Sekin olisi ”asioihin” puuttumista. Olen tasapuolisesti asiasta vähän vitsaillut.
  Jokainen , joka minut tuntee , arvailee tai sitten ei, minun äänestyskäyttäytymistäni. Luotan äänestäjiin!

Jätä kommentti

css.php