Tuhkatkin pesästä

 Suivaantuneet islantilaiset lähettivät terveisiä englantilaisille ja hollantilaisille pankkiireille: ”Viekää sitten tuhkatkin pesästä.”  Maiden välinen pankkikriisi on noussut uusiin sfääreihin ja saa tuhkatiheään uusia ulottuvuuksia.

 Viikon takaisten Kyläkäräjien tunnelma oli samaa luokkaa. Liittyvien kuntien asukkaat kokevat, että heiltäkin viedään tuhkatkin pesästä. Avustusten ja infran kohdalla lukee kuin lentokentillä konsanaan: Peruutettu!

 Tuhkaan on hautautunut monen keskustalaisen ja kokoomuslaisen unelma tulevissa vaaleissa. Nova-miehet toivat Keskustalle ja Kokoomukselle rahasalkut, mitkä piti vaihtaa ministerinsalkkuihin. Liikkeellä olivat siis aidot liikemiehet. Media on tietty enempi kiinnostunut Matin ja Nova-setien tapaamisista, sen sijaan, että arvuuttelisi sitä, saiko Kokoomus rahat ilman samanlaisia tapaamisia ja neuvotteluita.

Korhoseen kohdistunut viimeaikainen ryöpytys tulee oivaan aikaan. Nyt ei tarvi edes itse vaivautua ripottelemaan tuhkaa päällensä. Puoluekokouksessa tai jo ennen sitä saattaa kyseeseen tulla tuhkaaminen tai elävältä hautaaminen. Mielenkiintoista olisi, jos parivaljakko Matti ja tepposet tehnyt Jarmo ilmoittaisivat halukkaiksi jonkun muun puolueen ehdokkaiksi. Ottaisikohan kukaan vastaan?

Vaan se uljas Feenix-lintu nousee tuhkasta Lahden puoluekokouksessa. Kuin tarussa, puolue saapuu Marin johdolla Helsinkiin. Koreat ,värikkäät ja loistavat aatteet sokaisevat kaikki, eikä kyyneltä enää ole…

9 kommenttia artikkeliin “Tuhkatkin pesästä”
 1. Soili Hakala sanoo:

  Kun Korhonen valittiin puoluesihteeriksi, hänen ansionaan pidettiin erityisesti puolueen talouden kohentamista. Siinä samassa taisi olla mukana myös suuri Korhosen keräämä vaaliavustuskassa. Nyt miestä ollaan kampeamassa pois puoluesihteerin paikalta. Pahimmat kivittäjät taitavat olla niitä, jotka nimenomaan hyötyivät Korhosen toiminnasta. ”Manu on tehnyt tehtävänsä, Manu saa mennä” -sanonta sopii hyvin tähänkin tilanteeseen.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Soili!
  Omaan porukkaankin voi niitä kiviä heitellä , silloin kun syytä on. Jos mies joskus sanoo , että ”tässä on kaikki”, niin sitten siinä täytyykin olla jo kaikki. Kyllähän Jarmo hoiti rahaa vaaleihin, mutta on sen toiminnan oltava myös hänen vastuullaan sitten. Loppuun asti. Tai edes jonkun vastuulla. Pikku lipsahduksiahan aina sattuu, mutta vaan pikku…
  T, Hannu

 3. Soili Hakala sanoo:

  Hei, Hannu!
  Korhonen ei varmasti eikä myöskään todistettavasti toiminut yksin. En pyri puolustamaan häntä, koska toiminnassa on ainakin moraalisesti moitittavaa. Ikävää vain, että syyllisten jahdissa yksi aina uhrataan, tässä tapauksessa Korhonen. Muille taitaa riittää tuhkan päähän sirottelu.
  Hyvää viikonloppua toivottaen
  Soili

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  No hei vielä näin illasta!
  Kun nyt saatais edes yksi syyllinen!! Kukaan kun ei vastaa mistään.- Ei vaisinkaan. Tosiasia on, että medialla on täydet syyt tonkia vaalirahoituksia. On ne niin syvältä nyt. Mutta parhaiten median lööpeissä on onnistunut Keskusta. Janyt miellämme kaikki, että nykyinen ajatusmaailma ei hyväksy silloisia hyväksyttyjä käytäntöjä. Jos ne silloinkaan olivat hyväksyttyjä.
  Vaalirahoitus pitää saada uudelle mallille. Sano minun sanoneen, ettei homma ennen rauhoitu, kunnes saadaan järjestelmä, missä jo ennen vaaleja näet , mikä on ehdokkaasi rahoitusryhmä. Sittemmin tullaan siihen, että äänestetäänkin sponsoreita, eli omia sydäntä (rahapussia) lähellä olevia tahoja. Niistä sitten valitaan kuten formuloissa konsanaan. Ja sitten palataan aikanaan takaisin alkuperäiseen malliin.
  Ja hyviä viikonloppuja! T , Hannu

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys!
  Yritykset antavat vaalitukea, kun niiltä oikein kauniisti pyytää. Rahan antamiselle ei voi panna ehtoa: hehtaarihallitontti sinne tai tänne tai ydinvoimalalupa meille ja ehkä myös tuolle. Puolueen aatesuunta ratkaisee. Keskusta haluaa hajauttaa, ja ideaparkkien rakennuttajat tykkäävät sellaisesta puolueesta. Kokoomuksesta pitää erilaiset tahot ja demareista lähinnä ammattiyhdistysliike.
  Yrityksien jakamissa vaalirahoissa ei ole mitään laitonta. Säätiöt on eri asia: niiden säännöissä aika tarkkaan sanotaan, mihin rahoja saa käyttää. Tietenkin voi perustaa säätiön, jonka tarkoituksena on jonkin puolueen kannatuksen nostaminen.
  Vaalirahakohu ikävällä tavalla laimentaa keskustelua energiaratkaisusta, työurien pidentämisestä ja vaikkapa vanhusten asemasta tulevaisuudessa. Työperäisestä maahanmuutosta ei paljon puhuta eikä tulosopimusmekanismeista. Keskustellaan KMS:n neljästä sadasta tonnista, minkä summan SAK yleensä vaaleihin heittää. Jotenkin tämä vaalihässäkkä peittää kaikki isot asiat alleen. Ehkä se on tarkoituskin.
  Kepun kannalta joku pitää uhrata, että media on tyytyväinen, ja ilmeisesti se on Korhonen.
  Kaunisto on parantanut sijaansa t. Hessu K.

 6. Satu Leppänen sanoo:

  Tervehdys Hessu!

  Eikö ole erikoista, että Sak voi syytää vasemmalle rahaa vaikka kuinka ja siitä ei korvia lotkauteta? Ei ihmeemmin puhetta mediassa. Ammattiliitoihin maksavat jäsenmaksunsa myös monet sellaiset, jotka ovat poliittiesti sitoutumattomia ja haluttomia tukemaan politiikkaa. Tahtomattaan heidän jäsenmaksuistaan valuu osa demareiden vaalitukiin, puhumattakaan viime pressanvaaleista. paljollakohan Tarjaa silloin tuettiin?

 7. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Oikeat asiat tuppaavat hautautumaan sirkushuvien alle. Kuitenkin on kieltämättä selvää, että ne vanhat rahoitussäännöt eivät olleet tarpeeksi avoimia. Ja ellei avustuskattoa tule yksittäisille avustuksille, niin ollaan kuitenkin samassa tilanteessa, mistä Vapaavuori tänään kertoi. Kun on annettu suuria summia, niin sitten katsotaan, että ”on oikeus” vaatia niille vastinetta. Ei hyvä!
  Sadeterkuin, Hannu

 8. Teija Arvidsson sanoo:

  Tervehdys Hannu ja muut!

  Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto hyväksyi tänään seuraavan julkilausuman:

  ”Vaalirahoitusongelmiin puututtava lujalla lainsäädännöllä

  Vanhasen toista hallituskautta ovat leimanneet vaalirahoitukseen liittyvät skandaalit. Selitykset ovat olleet ristiriitaisia ja syöneet politiikan uskottavuutta. Näyttää siltä, että organisoidulla vaalirahoituksella on pyritty vaikuttamaan eduskunnan ja hallituksen kokoonpanoon ja jopa ministerinimiin. Vaalirahoituksen laaja pimittäminen lakisääteisissä ilmoituksissa ja lahjontaepäilyt ovat murentaneet edustuksellisen demokratian arvovaltaa.

  Kristillisdemokraattinen puoluevaltuusto vaatii lainsäädäntöön sekä ehdokaskohtaisia että puolueita koskevia kampanjakattoja. Hallitus vesitti kaikkien puolueiden yhteisen esityksen ehdokaskohtaisesta vaalikatosta, ja toi esityksen, jossa näitä kattoja ei ollut ollenkaan. Vaalirahoituslainsäädännössä tulee olla myös kunnon sanktiot väärinkäytöksistä niin puolueille kuin yksityishenkilöillekin. Kriisiensä keskellä hallituksen on tartuttava toimeen ja luotava riittävän selkeä, tiukka ja avoimuutta vaativa lainsäädäntö, joka lopettaa väärinkäytökset pysyvästi.”

  Jäämme odottamaan…

  Hyvää pyhää!
  t. Teija

 9. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Teija!
  Julkilausumanne on kannatettava. Minun omat mielipiteeni eivät tule suoraan puoluetoimistosta. Siksi voinkin esittä omia mielipiteitäni rinta rottingilla. Ja esim teidän esitys on hyvinkin miu mau mukkaan.
  Jan Vapaavuori esitti huomaamattaan ja vastoin puolueensa linjaa vaalirahoituksen todellisen karvan. Jos puolueet saavat yksittäisiltä yrityksilä tai muilta tahoilta isoja summia, niin automatic jää jonkinlainen kiitollisuuden velka takaraivoon. Tämä ei hyvä!
  Sunnuntaita, Hannu!

Jätä kommentti

css.php