Pääsiäis munijat

 Hiljainen viikko ei ollutkaan aivan hiljainen. Hiljaisuudessa tehdyt, tänään julkaistut galluppikyselyt jakoivat lähtöruudut puolueiden aika-ajoihin. Vuosi on aikaa virittää koneet kisaan. Aika-ajojen lähtöjärjestys on: 1 Kokoomus  ,2 Demarit, 3 Keskusta ,jne. Keskityn nyt eniten sponsorirahoitusta saaneisiin talleihin.

 Kokoomuksen kone on alkanut hyytyä viime aikoina. Koneen sisäistä vääntöä ei ole saatu välitettyä radan pintaan. Viimeisimmät uutiset kertovat , että jo tämän kauden alussa on Kokomus- ja Keskustatallien välillä ollut sutinaa. Molempia Republic-talleja sponsoroinut Novasalo on toiminut välittäjänä talliloikkauksessa, jota ei sitten kuitenkaan tapahtunut. Hän itse lienee saanut välityspalkkion kuitenkin luonnollisesti Tiuralta. Kokoomustallin menestyksen esteenä lienee huippukunnon ajoittaminen laskuveden aikaan. Lisätehoa on yritetty löytää kolmesta ydinmoottorista. Ykköspaikka on kisassa suuresti uhattu.

Ongema: Munii nyt liikaa.

 Demarilerin pääsponsori Sak-oil on joutunut etsimään uusia rahanpesukanavia , jotta voisi riittävästi sponsoroida omaa talliaan ohi sponsorisopimusten. Ongelmia tuottaa myös kahden tallipäällikön välinen kisa. Tähän asti se on tuonut vain lisää kannustajia, mutta varsinaisessa kisassa tallipäälliköitä sallitaan vain yksi. Lamakevään muotiväri , punainen, siivittää tallia vielä pitkään. Kaiken lisäksi kansa tuntee omakseen tallin käyttämän vähärikkauspäästöisen mallin. Jos piilossa olevat sponsorisopimukset ja tallipäälliköiden välinen kisa saadaan sovittua ennen varsinaista kisaa, on oletettavissa lähtöruudun paraneminen.

 Ongelma: Munii liian pieniä munia kansalle.

 Keskusta-tallin nousu aika-ajoissa, nyt jo lähelle kärkeä, selittyy paljolti kansan suosiolla. Kansalaiset reagoivat kisoihin, kuten eduskuntavaaleihin. Kaikki näkevät jo nyt tallin niin säälittävässä asemassa ja varmana oppositiotallina, että ovat alkaneet jo ennen kisoja sääliä puoluetta ryvettyneen kisakauden vuoksi. Siksi viimeaikaiset sponsorisopimukset ovat tuoneet lisää rahaa kotimaisilta valioluokan sponsoreilta. Tallin mediapolaarinen focus on kesäkuulla , jolloin tallin vanhanen tallipäällikkö jää eläkkeelle. Uuden tallipäälikön valinta kuohuttaa kerman lisäksi kansaakin. Vaihtoehtoina on ydin-osaamiseen perehtynyt Tupeekkarinen, media-seksikäs-seksikäs Kiviniemi, vanhaa energiakulttuuria edustava Höyry-Väyrynen ja uutta tulemista vielä todella pitkään odottava Kaunisto. Kansan sponsorisuosio on niin arvaamaton, että tallille voidaan vastoin kaikkia odotuksia ennustaa parempaa lähtöruutua, jos uusia sääntömuutoksia ei raastuvasta ole tulossa.

Ongelma: Pelkästään munii.

Jätä kommentti

css.php