Kourallinen dollareita, enää…

 Jorma Ollila, ainakin seitsemänneksi viisain, luki madonluvut Euroopalle. Pleijareihin ei ole nappulaliigasta nousua. EU:n ainoa mahdollisuus on vaihtaa rahayksikkö dollareiksi tai kansan rahaksi, juaniksi.

Juaniksi heittäytyi Hämeenlinnan ylin johtokin, selittäessään lukuja viime vuoden tilinpäätöksestä. Jokainen dollari hupeni verotulojen hiipuessa. Sanomissa olevasta taulukosta puuttui muutama vertausluku viime vuodesta. Kuin menneisyyttä ei olisikaan. Elämme siis vuotta nolla. Kirjaimellisesti. 

Suuren arvon ja kiitoksen annan silti tilinpäätöksen suunnalle, näissä olosuhteissa. Kauhulla ajattelen sitä tilannetta, ettei kuntaliitoksia olisikaan tehty. Hämeenlinna olisi joutunut tekemään kaikki säästöt muutaman neliökilometrin sisältä. Nyt oli helppo laukkauttaa ja myydä. Lääniä oli. Silti valtionosuudet ja verotulot olivat ”täysmääräiset”, kuin ei liitosta olisikaan tehty. Ja lisäksi miljoonat porkkanarahoja päälle, investointeihin. Jo Linnan ammoisista ajoista on linnoituksen tarvitsema miehistö, polttopuut ja elintarvikkeet haettu ympäristöstä. Ja varmaankin jo silloin se Lammin sahti.

 Suvi ja Jyrki kävivät viikolla ilmiselvästi lukemassa blogiani. Tai sitten joku kertoi… -Suvi kokosi puolueiden edusmiehet torstaina koolle.  -Ja nyt pinnistän ja kehun… Uskomattoman hieno ja fiksu ele Suvilta. Neljännen edestakaisen mielipiteen muutoksen jälkeen oli vielä rohkeutta kutsua koolle sama joukko neljännen kerran. No, kuukaudessa on neljä viikkoa. Hyvä Suvi!

 Jyrki lateli heti puolesta viikosta madonluvut tulevaisuudesta kansalle. -Näin ei voi jatkua! Jäljellä on muutama dollari, enää…  Viisaana miehenä, ennen vaaleja, hän osasi jättää kertomatta, mitä ja koska pitäisi jotain tehdä. Hienoa Jyrki!

 

6 kommenttia artikkeliin “Kourallinen dollareita, enää…”
 1. Ismo Soukola sanoo:

  Ehtoota Hannu!

  Luulin olevani tyhmä, kun en ymmärtänyt muinoin, miten valtion tuloja pienentämällä ylläpidetään nykyaikaista palvelutasoa. Veronkevennyksiä työnnettiin Arkadianmäen ongelmajätelaitoksesta siihen malliin, että hirvitti.

  Helpotukseni oli suuri, kun Katainenkin myönsi rahojen loppuvan tätä menoa suht kiiruusti – en siis ollutkaan ihan tyhmä.

  Uusi huoli älykkyyteni puolesta nousi kuitenkin: työurien pidentäminen ylläpitää työllisyyttä, sanoi Vanhanen. Ei mene kyllä jakeluun. Miten on, lasketaanko eläkeläiset työttömiksi, kun ei ihmisiä meinattaisi millään päästää eläkkeelle ja pantaisi nuoria töihin työttömyyskortistosta.

  Aika näyttää, onnistuuko nykyajan alkemia…

  Terveisin
  Ismo

 2. Riitta Nyqvist sanoo:

  Morgon Hannu!
  Sans sää tarkan markan miehenä tuolle pm. Matille ettei riekkuisi sen velanoton kanssa riemusta.
  Selitti kirkastettuna kuin puoljauhoisille palattuaan Bryssästä,
  miten iloinen asia on auttaa kreikkalaisia, ottamalla halapaa lainaa, lyömällä siihen hiukka korkova lissää, ni ei se sitte ookkaan lainaa, vaan pelkkää tulova.
  Minun käsittääkseni ei se ihan noin mene, enkä mä halua koronkiskurin mainetta.
  Enkä mä näe mitään järjeä siinäkään singnaalissa, että kusettajat pääsevät kuin koira veräjästä. Äänioikeus pois kreekuilta. Se jos mikä noita kukkopoikia kirpoo.
  Olen ihan matti, että eteläeurooppalaisten piikkiä tuloo vielä tunnollisten maksettavaksi.
  Harjoitellaan ihmisiksi!
  T. Riitta

 3. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Ismoa lohduttaisin seuraavanlaisella asialla: Katselin tuossa Nepalin vuoristosta ohjelmaa, jossa munkit ja tavallisemmatkin ihmiset rääkkäsivät itseään valaistuksen saavuttaakseen. Lopulta olivat muita viisaampia. Meillä täällä luterilaisessa Suomessa on sellainen kultti(kulttuuri), jotta valaistuksen mielestään saaneet rääkkäävätkin kansaa.
  Ja tuosta suomalaisesta ää:stä, kun se on monille maahanmuuttajillekin outo kirjain. Sitä voi harjoitella lauseellä: ”Älä rääkkää käkkäräpäätäkään.”
  Ja Riittalle lohdutuksen sana , mikä ei mua paljon lohduta. Tuo Matti on aika ajoin liian lojaali hallituksensa ministereille. Keskustan rosentit olisivat eri luokkaa, jos Matti antaisi omien alojensa ministereiden tiedottaa omat kurjuutensa. Jykä valtiovarainministerinä ois voinut Matin sijaan tiedottaa kansalle, että Suomi rahottaa vähän kreikan taloutta turismin lisäksi. Ja kun eläkkeelle pääsyä vaikeutetaan, ei sinne riitä eläkeläisiäkään lomaileen. Kierre on valmis.
  Pääministerin haastettelussa sunnuntaina Matti melkein kehui Suvia, kun olis pitänyt ohittaa koko kysymys . Tai sanoa, ettei muista.
  Harjoitukset jatkuvat !

 4. Riitta Nyqvist sanoo:

  Olemme harvinaisen yksimielisiä Matin sorminukke-roolista.
  Paas kattoen Maurin perrään, ko hänestä tehhään seuraava pm.
  Siinä on kyllä vahtimista, on se semmottinen hyrrä.
  Nytki lomailoo eukon kans Lapis neljä päivää vihkimässä Kemijärven energialaitosta, katastaa Pyhäjärven kaivoksen hiukkaskiihdyttimen, hoitelee matkailuseminaarin, konsultoi Taivalkosken ongelmiin ratkaisut, tupailtailee tuhannen keskustalaisen kera, hiihtelee kuuskymppiä Vaskoolihiihtoo..
  Ja lomailee. On meillä odotettavissa semmottinen hiukkaskiihdytin pääministeriksi, että maan asiat tuloo kerralla kuntoon.
  Kun ny malttas jättää huuhaa-vihreet ja Juupas-Eipäs-Suvin sivuraiteille hallituspuuhissaan.
  T. Riitta

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Päiväät kaikille!
  Tuo Ismon mainitsema ongelma on hallitusohjelma. Vaikka talous pysähtyi kuin seinään, ohjelmaa piti noudattaa: kokoomuslaisille hyvätuloisille tuloveronkevennys ja kepulaisille köyhille ruuan alvin alennus.
  Mikäli näitä ei olisi toteutettu, hallitus olisi hajonnut. Tietenkin voi pohtia, pitäisikö poliittista epävakautta lisätä? Olisiko se kansakunnan etu? Vai pitäisikö hallitusohjelmiin kirjata joku takaportti, force majoure-ehto?
  Tuloveroja joudutaan kiristämään, ja alvi nousee prosenttiyksikön kesällä, eli iso laiva kääntyy, mutta hitaasti.
  Riitalle sanon, että paikallisyhdistys valtuutti minut edustajakseen Lahden kokoukseen, ja äänestyslappuun pitää kirjoittaa Mauri.
  Aina ei asiat mene niinkuin itse toivoisi, mutta Maurinkin valtakaudella voi elää.
  Tänään tulee hollantilaisia kylään, Suomen kauneimpaan vuodenaikaan.
  Kestetään, kestetään t. Hessu K.

 6. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hessu!
  Muista sanoa Maurille terkut,
  ettei käytä slogania Keskustassa Maurin mentävä aukko, vaan Maurin tultava aukko.
  Ja jakelee sitten niitä verovaroja maltillisesti, kuin omiaan..
  On ni pirun pienestä kii nää mielikuva-missiot.
  Kyllä se Mauri on ok, yksi hieno piirre hällä, josta pidän politiikossa – hän kykenee nauramaan itselleen.
  Harvinaista..
  Näissä Paavoissa ja Eeroissa on sitkeässä se pitkävihaisuuden synti.
  Kalvola kestää ja rulettaa!
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php