Naisen evoluutio, Pispalan puoleltakin

 Pispalan puoleltakin. Mistä lie tullut moinen sanonta? Tänään tuli siis telkasta Kolmen kaupungin kasvot-ohjelma. Upea katsaus menneeseen. Toisena kaupunkina oli Tampere. Että aikanaan oli Tampereella naisia 13000 enempi , kuin miehiä! Ohjelmasta paljastui myös, miten nopeaa naisen evoluutio on ollut.

 Upeiden maisemien, autojen, historian ja rakennusten lisäksi katseeni kiinnittyi tällä kertaa paljolti siis evoluution. Lähinnä siis naisen.

Ohjelmasta selvisi, miten kuuskytluvun naisilla oli huomattavasti pörröisemmät hiukset kuin nykyään. Hiusten kasvukulma ja jäykkyys on muuttunut tyystin parissa sukupolvessa, koska nykyään ei sellaisia pörrötukkia ole laumoittain katukuvassa. Nopeaa on kehitys ollut.

 Ja entäs sitten rinnat, eli tissit? Oikein pitää ihmetellä sitä Finnlaysonin puuvillaa, miten kestävää se on ollut. Ohjelma esitti varsin paljon katuvilinää ja still-kuvia muutenkin naisista. Tuo rintojen nousukulma on ollut sen ajan naisilla aivan käsittämätön. Ja nännien terävyys. Sellaista pingviinituuttien luokkaa. Miten lie ne poolopaidat sen kestäneet. Teryleenitakitkin olivat ratketa, kun vyöt oli kiristetty piukalle juuri niiden rintojen alta. Parissa sukupolvessa on suomalaisten naisten rinnat pyöristyneet aivan huimasti! Mistä tämä johtuu ja mitä on enää jäljellä kahden sukupolven päästä?

 Vantterat jalat ovat saaneet väistyä sivuun, muutenkin, parissa sukupolvessa. Liekö siinä siis syy surkeaan olympiamenestykseenkin? Lantiot ovat kaventuneet ja verenkierto huonontunut huomattavasti. Nykyisessä talvisessa katuvilinässä ei näe juuri laisinkaan tyllihameisia naisia nylon-saumasukissaan. Parissa sukupolvessa on tämä pakkasen kestävä rotu kuollut lähes tyystin sukupuuttoon. Vaikka ilmastonmuutos on antanut asteen, pari lisää lämpöä, niin housuihin silti paleleva nykynainen talvella pukeutuu.

 Entä milloin naiset loppuvat Tampereelta, tahi Suomesta? Jos kuuskytluvun alussa naisia oli Tampereella 13000 enempi kuin miehiä, ja nyt niitä on lähes yhtä paljon, niin… .. En uskalla edes laskea! Uskaltaako edes Tampereen pormestari? Kauhea skenaario odottaa meitä!

 Kun kehitys on kerta näin huimaa, on syytä kaivaa Darwinin kirjat esiin. On tutkittava löytyykö sieltä vastaus siihen, miltä nainen näyttää kahden sukupolven päästä. Jos niitä enää on!

2 kommenttia artikkeliin “Naisen evoluutio, Pispalan puoleltakin”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hannu!
  Tuuttitissit muotoutuivat senaikaisen rintaliivimuodin toppausten mukaisiksi. Sitten tuli muotiin rintaliivien poltto jne.
  Manselainen naistenmiehenä tietää prikulleen naaraiden määrän reviirillään.
  Naismakunsa tuntien, taisi Beckhamin V. olla hälle melkoinen pettymys. Muistutti enempi kuivan kesän oravaa.
  Aamulla tuli radiosta juttua ruokavaliostaan, jonka perusteella oletan Veen muotojen evoloituvan vanhan rallin malliin ”ei laaksoa ei kukkulaa”
  Eipä käy katteeksi.
  T. Riitta

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron!
  Evoluution hitaus puoltaa näkemystäsi tuuteista. On upeaa, kun ohjelman kaltaisia vanhoja pätkiä on säilynyt. Ohjelmassa näytettiin myös ”maalaisisäntiä”, jotka olivat tulleet kaupunkiin asioilleen. Asusteet olivat varmasti parhaat, mitä kaapista löytyi. Ei tainnut olla aivan jokapäiväinen juttu, kun kaupungissa poikettiin.
  T, Hannu

Jätä kommentti

css.php