Kokoomuskin Keskustaan

 Keskustassa on imua. No, sehän on aina tiedetty. Kokoomuksen toiminnanjohtajan hakuilmoituksessa Hämeen Sanomissa oli taannoin uusi trendi. Kokoomus lanseerattiin keskusta-oikeistolaiseksi kansanliikkeeksi. Tervetuloa mukaan! Juttahan jo aiemmin liputti Demarit Keskustaan.

 Taidetaan tässä kohta olla suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja, jos trendi noin nopeasti etenee. No , Sarihan olisi ihan hyvä varapuheenjohtaja uudelle ryhmälle. Vaan oilisiko harkittava sittenkin tarkemmin? -Siis liittymisen hyväksymistä. Kokoomuksen visiitistä työväenpuolueena kun ei näillä tiedoin tullutkaan siis pysyvää. Olihan se tietysti ymmärrettävää. Kun Lipponen väistyi, niin ero oli ennustettavissa. Mutta.- Jos nyt Kokoomus liittyy Keskustaan, niin edellytän kyllä pidempää suhdetta. Vasemmistopiireissä avoliitot on ymmärrettäviä. Ja helpot erot. Meillä Keskustassa taas on sellainen körttimeininki, että ei sitä sitten noin vain erota, jos hyväksytyksi tullaan. Täytyy olla hyvä syy. Vaikka se, ettei enää tykätä.

 Kokoomuksen aitoudessa liittyä nyt Keskustaan epäilyttää yksi pikku kokemus. Kokoomus esiintyi työväenpresidentin puolueena aikoinaan. Niin myös Hauholla. Kohteliaana nuorena miehenä toki menin tervehtimään linja-autoasemalla olevaa vaaliasuntoautoa ja sen väkeä. Tietysti toivottamaan onnea ja kannustamaan. Vaikka porvariksi itseni luinkin. Minulla oli silloin parisen viikkoa omistuksessa kuleksimasta pois ostettu Lada , – Oikein aatteen punainen. Jätin siis oman auton kotiin ja lähdin punaisella Ladalla tervehtimään Kokoomuksen työväen presidentin vaaliautoa. Tuttu mies Hauholta oli silloin vahtivuorossa. Sain hyvän kohtelun ja kahvit, kunnes kaveri huomasi punaisen Ladan vaaliauton edessä. Lada olisi pitänyt siirtää kauemmaksi!!! Kerroin toki, että lähdin sillä varta vasten työväen presidenttiä tukemaan.    – Eli jos nyt sitten liitytte Keskustaan , niin sen pitää olla sitten aidompaa ja vähän pidempää suhetta kuin työväen kanssa. Muuten en ala!

17 kommenttia artikkeliin “Kokoomuskin Keskustaan”
 1. Sari R sanoo:

  Huomenta Hannu!
  Kiitos arvostuksesta, meillähän varmasti yhteistyö toimisi erinomaisesti myös samassa porukassa. Keskustaoikeistolaisten puolueiden yhdentymisestä olisi se hyvä puoli että erinomainen puheenjohtaja olisi jo valmiina.
  Ja työväestä: enempi on huolta työväen jaksamisesta ja työvoiman riittävyydestä tässä Suomen maassa. Työvoimasta huolentiminen ei ole kenenkään yksinomaisuutta vaan kaikkien on kannettava kortensa kekoon.
  Nyt mä lähden jatkamaan duunia, kaffitauko loppu jo!

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Sari!
  Kyllähän se yhteistyö sujuisi varmaan. Keskustalaisia näkemyksiä kun olisi silloinkin molemmilla, myös puolueilla. Eihän tänne Suomeen saa millään kaksipuoluejärjestelmää , kun kaikki on keskustassa. Vaan se vasta hyvä ,-olisiko?
  T , Hannu

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Huomaathan Hannu olet päässyt aseveliakseli rasvariksi, kyllä neet sinut hyvävelisysteemiin ottavat sisälle, jollet jo ole siellä!

  Porvariyhteistyötä voisi olettaa olevan jos edes aidosti parissa edellislisissä pressanvaaleissa yhden ehdokkaan takana oltais oltu, läpimeno olis ollu taattu!

  Moni vasemmistolainenkin on ihmetettyt muumimamman läpimenoa kun demarien kannatus on vain noin 20%.

  Jos Hannu haluat tutustua ihanuuteen kepun yksin hallinnoimista kunnista, niitäkin löytyy pohjoispohjanmaalta ja suolana vielä kun on lestaadiolaisuus niin johan on demokraattista että. Pohjois Koreastakin voisi tulla oppia mielivallasta hakemaan sieltä.

  Herra varjele kepun yksinvatiudesta!

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys!
  Hyvä veli , Erkki! No, nyt sinäkin olet ringissä mukana. Nuo pohjalaiset ovat ihan oma lukunsa. Työteliästä, yrittävää ja toisistaan huolehtivaa heimoa. Siis kaikkien kepulaisten äitejä, malliksi meille muille. Kun demarit ilmoittivat olevansa keskustassa ja nyt Kokoomuskin, niin ei tarvi enää ihmetellä mielenkiintoa uutta Keskustan puheenjohtajavaalia kohtaan. Ovat itselleen valitsemassa kaikki. Hyvä näin, ja ydinvoimaäänestyksen jälkeen kaikki ollaan yhtä suurta ydinperhettä, soskesmus-puoluetta . Tule joukkoon hyvä veli, Erkki!

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Hannu!
  Tuo soskesmus-puolue saattaa olla todellisuutta seuraavien vaalien jälkeen. Eli koalitiohallitus pistää valtalait voimaan, ja siinä ei sitten auta itku eikä lakkoilut. Kuka ryhtyy tällaisen juntan vetäjäksi, onkin mielenkiintoinen kysymys?
  Tuskin näin pitkälle joudutaan. Veikkaan punamultahallitusta.
  Hyvä kirjoitus sinulta HäSa:ssa. Kaupungilla on niin paljon yrityksiä, ettei kenenkään tarmo riitä niiden seuraamiseen. Ehkä se on tarkoituskin.
  Lämmitellään t. Hessu K.

 6. Erkki Strömberg sanoo:

  Tätä soskesmus-pyhän kolmiyhteyden tuloksia on saatu täällä Lammilla jo nauttia ennen kuntaliitosta.

  Jäljet pelottavat kun muistelee tapaa jolla työpaikkoja vakinaistettiin.

  Siinä on turha Hannun viisastella, sellaitako haluatte jatkaa.

  Kiitos, en tule mukaan sellaiseen!

 7. ossi a sanoo:

  Tervehdys puolueväki!
  Kaikki kunnioitus kaikkien mielipiteille ja visioille. Huumorikin on vallan hienoa ja jopa jäniskevennyskin joskus paikallaan. Ehdottaisin kuitenkin nykyisessä tilanteessa, että käyttäisitte kaikki liikenevät voima- ja älyvarantonne oikeiden asioiden hoitamiseen. Voitaisiinko sopia jonkinlaisesta pikku kilpailusta ja palkitsemisesta. Ikäänkuin jonkinlaisesta bonusjärjestelmästä. Jokainen 10.000 euron säästön (oikeasti) tuova aloite/päätös tuo 10 pistettä. Katsotaan vaikkapa 1.6 paljonko teillä kullakin on plakkarissanne. Siinä olisi jotakin pikku mittaria esim. eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Hannun kirjoitus yhtiöittämisestä oli muuten ok, mutta auttamattomasti jälkijunassa. Jos dementiani ei ole pahentunut, muistaakseni viime kunnallisvaalien jälkeen esitin hartaana toiveena liitoskuntien edustajille voimakasta halukkuutta kuntayhtiöiden hallituksiin ja tunnettuja epäkohtia oikomaan. Vedän sanani takaisin, jos tämä Hannun kirjoitus on tulkittavissa liikehdinnäksi tähän suuntaan.

 8. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Heikki, Erkki , ossi a & kumppanit!

  Erkille Lammin vakinaistamisista ekaksi. Sikäli, kun olen kuullut, ei Lammi suinkaan ollut yksin toimiensa kanssa. Pitkäkestoiset pätkätyösyhteet vakinaistettiin lain mukaisesti yleisesti ja hyväksyttiin Hämeenlinnassa.
  Ja Hessulle ja ossi a:lle. Toivoisin että yhtiöviidakosta piirrettäisiin laatikkorisukasa paperille ensteksi. Hahmottuminen paranisi, – ja hämärtyisi. Mutta ossille vielä sen verta lisää, että en toki ole ehtinyt katsella tätä Hämeenlinnan touhua kuin vuoden aitiosta. Jostainhan se on aloitettava, ja jonkun. Eiköhän tämä kirkastu aikanaan kaikille. Kun ei vaan liian myöhään.
  Raikkaita ulkoiluilmoja kaikille!

 9. Erkki Strömberg sanoo:

  Voi pitää paikkansa mitä kirjoitit pitkään pätkittäjäin vakinaistamisesta mutta tarkoitinkin miten siihen Lammilla päädyttiin tai jouduttiin, mikä oli kepulaisten erityinen rooli ja kuinka pyhä kolmiyhteys pelasi.

  Eipä ole kukaan mukana olleista rohjennut asian oikeaa laitaa tekijöistä selventää.

  Taitaa hävettää?

 10. Juhani Nikkanen sanoo:

  Huomenta oy Hämeenlinnan immeiset !

  Kärpänen vetäisi oikein viimesenpäälle , kun kirjoitti oskeyhtiöitten määristä kaupungin sisällä ym, tilanne näyttää lähes hämärätouhulta kaupungin toiminnasta. Sulle ,mulle ,ystäville ja jopa omille yhtiöille pitää järjestää töitä piittaamatta kilpailuttamisesta tai siitä mitä laki sanoo. Salailu , kähmintä , hyväveli käytäntö on ehkä ollut jo pitkään kaupugin virkamiesten toiminnan periaate , joka on saanut siunauksen kaupugin ylimmältä roikalta. Kun kuntaliitos toteutui nyt asiat tullaan penkomaan ja jos näyttää siltä, pitää käyttää kaikki keinot veronmaksajien rahojen tuhlaamisen estämiseksi tehdä ja virkamiehet vastuuseen tehdyistä” rötöksistä.” Esimerkiksi virka aseman käytöstä , jääviys säännöistä , sekä omista sidonnaisuuksista ulkopuolisiin yhtiöihin löytyy aivan varmasti asiota jotka eivät kestä päivänvaloa. Olen itsekin ollut aivan hämmentynyt kuinka asiat ovat näinkin suuressa kaupungissa. Ei ole ihme, että alijäämää tehdään yli 20 milj euroa ja vanhuksia kuritetaan kylmillä vesi ruuilla ,sekä asutetaan pieniin koppeihin niinkuin silakat suolaan jotta säästöjä syntyisi. Kun nyt selvityksiä saadaan aikaiseksi, niin veikkaan jokusen virkamiehenkin jo hakevan kesken kauden uutta työpaikkaa, niinhän siinä tulee käymään. Mennään hiihtämään kuitenkin ,kun se Hauholaisten latukonekin sattui löytymään” tontumallin liiteristä ”

 11. mikä lehti? sanoo:

  Minkä päivän lehdessä se Hannun kirjoitus on ollut? Kävisin kirjastossa lukemassa, kun ei oo varaa tilata omaa lehteä. Ja loppujen lopuksi, Hämyrissä on ääriharvoin asioita, jotka haluaisi ehdottomasti lukea. Tämä olisi.

 12. Erkki Strömberg sanoo:

  Hämeen Sanomat torstai 21.1.2010 sivu 2 Vierailija palsta pääkirjoituksen alla.
  Riittääkö vai tarkennetaanko vielä, jos niin miten?

 13. kiitos sanoo:

  riittää

 14. ossi a sanoo:

  Sunnuntaipäivää kaikille! Olin hiukan liian kriittinen ajatuksillesi. Hyväksyn hetken mietittyäni varauksetta avauksesi ja menettelysi. Kaino toivomukseni kuitenkin on, että viet tätä asiaa ponnekkaasti eteenpäin, vaikka tulet ovia availlessasi saamaan tämän tästä paskakuorman niskaasi. Lycka till!

 15. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron ossi a!
  Silloin kun ovia avaa ilman sorkkarautaa, ei ole mitään hätää. Eiköhän nämä ”Keisarin uudet vaatteet” selkene piakkoin ihan kaikille. Ja kiitos kannustuksesta!
  T , Hannu

 16. Erkki Strömberg sanoo:

  Soskesmus kolmiyhteyden puuhaajat ovat jo kovassa vauhdissa.

  Kolmas kaupunginjohtaja on saatava ”maaseutuasioita varten” siis kepulainen.

  Enää puuttuu vain nimi, onko se Kärpänen vai pitääkö Leinikalle vielä parempi eläke petata?

 17. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Erkki!
  No pakkohan se olisi uhrautua kaupunkilaisten puolesta. Toisaalta, kun on toi tilaaja-tuottaja mallikin, niin miksei samalla se pormestarimallikin. En tarttis sitten niitä kahta kauounginjohtajaakaan…

Jätä kommentti

css.php