Valtuutetun hoitoon ohjaus!

 Kuvitellaanpa tilanne: Minä Keskustan ryhmänpuheenjohtajana avaisin suuni ensimmäisenä ja ilmoittaisin muille puolueille, mitkä valtuutetut  eivät kelpaa mihinkäkin paikalle. Esim Liikuntahallit Oy:n hallitukseen. Saati, että joistakin isommista ryhmistä löytyisi tämänsuuntaista ajatteluakaan! Hoitoon!!! Tällaista absurdia tilannetta varten pitäisi valtuustosopimus rullata auki ja siihen lisätä kohta, ”Valtuutetun hoitoon ohjaus”.

 Hoitoon ohjaus pitäisi sallia pakkotoimenpiteenä, sillä tällainen ajattelu ei voisi millään muotoa olla tervettä missään kohtaan eikä kenenkään ajatuksissa. Kuitenkin valtuutettujen pitäisi kyetä hoitamaan ”tuntemattomien” kaupunkilaisten asioita! Miten skitsosti tällaiset valtuutetut päätöksenteossaan ajattelisivatkaan , kun eivät edes voisi tuntea kaikkia kaupunkilaisia. Tai jos tuntisivat, niin mikä siis ohjaisi heidän ajatteluaan? Naapureiden puheet? Ihon väri? Jääkiekkoseura? ……. Ei muuta kuin pakkohoitoon jokainen tällainen valtuutettu, jos katsoisi olevansa muita niin paljon parempi, jostakin syystä. Lisätään tämä valtuustosopimukseen.

Itse voisin ajatella tällaisista valtuutetuista korkeintaan sen yliviikkoisen lauantaimakkaran verran. Mitä koirakaan ei syönyt. Ja tietysti itsestäni myös, mikäli jonkun nimeäisin kelvottomaksi jollekin paikalle muista valtuustoryhmistä. Tämä hoitoonohjaus koskisi myös puheenjohtajistoa, vaikka he lupaisivatkin paikkoheittona panna kroppansa peliin.

Eiköhän tämä sopine takautuvasti rullata tämän vuoden valtuustosopimukseen. Jos takautuvassa tarkastelussa ilmenisi aihetta pakkohoitoon, niin pyrittäisiin jaksottamaan hoidot niin, että riittävä määrä edustajia olisi kuitenkin kussakin päätöksentekoelimessä joka kokouksessa. Tulisikohan jossain tiukkaa?

 

11 kommenttia artikkeliin “Valtuutetun hoitoon ohjaus!”
 1. saara finni sanoo:

  Jos tämä Hannu Kärpäsen esiin ottama aihe kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti lukea myös Hämeen Sanomien Keskustelut-palstalta keskustelu nimeltään ”Pentti Pietilästä ei saa naista tekemälläkään”. Sen kirjoitti Iisakki Kiemunki alun perin HäSa:n paperisivuille ja siirrettiin sittemmin keskusteluihin.

  Tätä kirjoittaessani siinä on käytetty 35 puheenvuoroa ja sillä on ollu 329 lukijaa.

  Iisakki Kiemunki on kirjoittanut neljä eri kirjoitusta ja Hannu Kärpänen viisi kirjoitusta.

  Heidän välisessään keskustelussa tulee erittäin selkeästi esille Hannu Kärpäsen tässä edellä vaivihkaa aloittama teema. Eli siinä puhutaan asiat salailematta ja peittelemättä, juuri niin kuin ne ovat.

  Minulle se oli nautittavaa luettavaa. Sen kaltaista avointa ja suoraselkäistä poliittista kädenvääntöä toivoisi paljon enemmän. Mitä enemmän saa tietoa politiikan tekemisestä, sitä enemmän se alkaa kiinnostaa.

  Mikäli juttu ei enää, sitä mahdollisesti etsiessäsi, ole etusivulla, saat sen esiin painamalla sivun ylälaidassa olevaa ”näytä kaikki keskustelut” nappulaa. Esiin tulevaa luetteloa kahlaamalla löydät sen kyllä. Jos haluat osallistua keskusteluun ja kirjoitat loppuun oman kommenttisi, palaa koko keskustelu samalla takaisin etusivulle.

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys saara!
  Miten osasit yhdistää tämän blogin siihen keskusteluun!? Olikohan tämä sittenkin liiaksi totta! Olen ihmetellyt henkilöitä, jotka kättelevät ja juttelevat silmät kirkkaina kaverinsa kanssa ja hetken päästä astuvat niin korkealle , että kykenevät ”luokittelemaan epäkelvoksi” saman kaverin. Kyllä meissä puutteita jokaisessa on, mutta paljon puuttuu sellaiseltakin, joka näin överisti käyttäytyy.
  Terkuin, Hannu

 3. iisakki sanoo:

  Terve Hannu,

  viittaatko kenties nyt tuossa edellisessä P. Pietilään, joka alkoi vihjailla ja luokitella valtuustotovereitaan Kulmalaa, Kattaista ja Hassista epäkelvoksi hoitamaan tehtäväänsä?

  Puhu ihan suoraan ja nimillä vain, niin pysytään täällä kotikatsomoissakin kärryillä ajatuksenjuoksustasi 🙂

 4. Lyyti sanoo:

  Heko heko!
  Se koira älähtää johon kalikkka kalahtaa. Nyt tarkoitan Iisakkia. Jos joku tekee jotain , niin antaako se SINULLE oikeuden tehdä samoin/vastaavasti? Luulisi noinkin korkeella pallilla jo tajuavan, että jossain vaiheessa on parempi pitää mölyt mahassa. Jos meinaan aikoo jatkaa samalla uralla.
  Terv:Lyyti

 5. iisakki sanoo:

  Heippa Lyyti,

  Raamatun mukaan ei varmaan anna (tehdä vastaavasti), mutta sieltäkin tulee vähän ristiriitaista ohjetta, riippuen kumpaa testamenttia tavaa.

  Itse olen sen verran vanhan liiton miehiä, että olen kasvanut antamaan ainakin sanan sanasta ja tarvittaessa kai vähän muutakin, jos painavampaa tavaraa kohti tulee. Ainakin niille, jotka eivät ennakolta itseäni heikompia ole.

  Voipi olla, että kynään vielä hukun, mutta turhaa tai järjetöntä tässä kai ainakaan vielä on linjaa muuttaa. Kyllä sitä sitten vaaleissa varmaan annetaan ymmärtää, onko toiminta ollut oikeansuuntaista vai ei… Mutta enpä kyllä taida periaatteistani luopua, vaikka turpiin tulisi silläkin saralla.

 6. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Teille! Kyllä, Iisakki, tekstini pitää koskea kaikkia, minuakin. Nyt en vaan oikein meinaa tajuta, mikä ihme sinun näkölaseissa on, kun näet P.Pietilän joka oksalla. Hän on kokenut poliitikko, arvostettu jääkiekkoilija ja jalkapalloakin osaa pelata (olen ollut kuntien välisessä kisassa Penan kanssa). Että olisiko se sitten se jalkapallo? Tiedän , että sinä vasta hyvä potkija oletkin, mutta onko Pena ottanut sinulta joskus pallon pois, vai mistä moinen?!
  Minun mainittavimmat urheilusaavutukseni ovat kaukaa vuosien takaa, enkä ole yhtään katkera, kun joku pistää paremmaksi. Olin nimittäin joskus 18 vuotiaana niin hyvässä kunnossa, että kun syksyllä mulleja sisäänotettaessa yksi mulli vauhkoontui ja pakeni metsään, niin jaksoin juosta 3t 45 min yhtä soittoa pysähtymättä sen perässä. Lopulta se mulli oli niin puhki, että sain sen hännästä kiinni ja se lysähti maahan ja oli helppo taluttaa talven suojiin. Niin että jos ja kun joku juoksee pidempään, niin en siitä poroja nokkaani vedä!
  Terkuin, Hannu

 7. saara finni sanoo:

  Hannulle

  Vastaus tuolla edellä minulle asittämääsi kysymykseen:

  Jo 70 vuotta olen yrittänyt kehittää röntgenkatsetta, sillä pinta on usein petollinen.

  Saamani röntgenkuvan perusteella toivon sinulle jatkossakin kaikkea hyvää poliittisella urallasi, ja tietysti muutenkin.

  Ja kiitos siitä piristävästä naurusta, jonka mullijahtisi sai aikaan. Entisenä pientilan tyttärenä koin kuvaamasi tilanteen oli niin perin kotoisaksi. Samalla täydensit saamaani röntgenkuvaa vielä herkullisella huumorintajullasi.

 8. iisakki sanoo:

  Moi Hannu,

  Ei ole Pena minun pelejäni pelannut. Ja kuten sanoin, pidän hänestä tyyppinä ja arvostan yleensäkin värikkäitä persoonia. Se mistä en pidä Penan politiikanteossa, on että hänen motiiveinaan tuntuu olevan lähinnä v-ttuilu tietyille tahoille ja oman egon korostaminen, ei niinkään asiat.

  Otetaan esimerkiksi nämä ylimääräiset liikuntasäästöt. Tiedän, että Pena haluaisi varmasti ajaa liikunnan asiaa urheilumiehenä. Hän on kuitenkin valmis dramaattisesti heikentämään seurojen toimintaedellytyksiä sen takia, että pääsee nokittelemaan Hassiselle ja Lintumäelle. Mielestäni se on moraalitonta. Ottaisivat vaikka mies miestä vastaan jossain omalla hiekkalaatikollaan, mutta eivät leikkisi arvokkailla asioilla.

  Toiseksi, minusta näyttää siltä, että Penalle ei oikein kukaan ole koskaan antanut Hattulassa kunnon vastusta. Mies on meuhannut, vastustanut kaikkea mahdollista, eronnut kaikesta mahdollisesta jne., mutta missä ovat ne rakentavat teot? Kenen asiaa hän on saanut ajettua, muuta kuin omaansa?

  Voipi olla, että näitä asioita menneisyydessä on, mutta tähän nykyiseen panokseen olen pettynyt. Pelkkää turhanaikaista pään aukomista ja tarkoitushakuista riidan haastamista, vaikka potentiaalia takuulla paljon parempaankin olisi. Mutta rikkoa on aina niin paljon helpompi kuin rakentaa, kuten vanha viisaus kuuluu.

  Mutta se on politiikkaa. Minä pystyn kyllä ihan pystypäin ja silmiin katsoen häntäkin kättelemään, ja menen uudestaan savusaunaankin juomaan viinaa, jos vain kutsu tulee. Koska en ota politiikkaa henkilökohtaisesti, kuten monet vanhemman polven tyypit tuntuvat jostain syystä ottavan.

 9. Hannu Kärpänen sanoo:

  Terve Iisakki! Tuo loppu on sitä, mitä arvostan (tietty muutakin). Olemme kanssasi olleet joskus eri mieltä asioista (useimmin kyllä samaa mieltä) ja kuitenkin aina on pelilauta puhdas seuraavaan jakoon. Niin sen pitääkin olla! Tässä mielessä en koe olevani ainakaan liian vanhan polven poliitikko.
  T Hannu

 10. Lulu Riikonen sanoo:

  Iltaa!

  Politiikassa tarvitaan persoonallisuuksia, jotka eivät ota asioita liian henkilökohtaisesti. Koko liikuntahallikeskustelu (lisäsäästöesitys mukaan lukien) meni jotenkin oudon henkilökohtaisille urille. Olen sitä meltä (vieläkin), ettei 100 000 euron lisäsäästö olisi liikuntaharrastusta keneltäkään tuhonnut, jos se olisi hoidettu järkevästi. Kun asioita kärjistää, niin pieleen menee.

  Joku ottaa politiikassa aina nokkiinsa, eikä sille voi mitään. Kärpästä ei kuitenkaan koskaan kannata ampua alas norsutykillä…..

  t. Lulu

 11. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tervehdys Lulu, näin ehtoosta!
  Olen kanssasi samaa mieltä, että politiikkaan tarvitaan ihan tavallisia immeisiä, jotka ymmärtävät sen ,että ovat vain asioita hoitamassa oman vakaumuksensa mukaisesti. (niitä pitää kunnioittaa puolueista riippumatta). Henkilökohtaisesti ei asioita saa ottaa , oli ne sitten mieluisia tai epämieluisia. Eri asia on henkilökohtaiset painostukset , …ttuilut, tai muu epäkorrekti käyttäytyminen, joihin suhtautuminen riippuu persoonasta.
  Mainitsemasi, ja esiintuomasi Liikuntahallien avustuksen säästöajatus sai aivan suhteettomat mittasuhteet. Jopa valtuuston pj jossakin keskustelupalstan tekstissään ennakoi jopa hallien sulkemista ja käyttäjien loppumista tms . Enää puutuivat ne heinäsirkat ja kattojen sortumiset. Tuollainen visiointi minkä muun säästön kohdalla, mitä pakosti joudumme tekemään, johtaisi valtuuston täydelliseen halvaantumiseen ja pikaiseen taloudelliseen kaaokseen. Siksi oli erittäin tervettä esityksessäsi nähdä sen avulla se, ketkä kykenevät vaikeina taloudellisina aikoina todella toimimaan ja ketkä ovat uudistuskyvyttömiä, vanhojen käytäntöjen vankeja. Kiitos Sinulle Lulu tästä testistä!!

Jätä kommentti

css.php