Kaupungin lamalääkitys

Raportti. Se voisi olla vaikka tehty neuvostoliittolaiselle ruskehtavalle paperille. Tai sen tyyppiselle, mitä nyt kaupungista löytyy. Siihen raporttiin, jokainen kaupungin työntekijä( yhtiön tai liikelaitoksen myös) kirjaisi yhden päivän, kaikki tekemisensä, kellonaikoineen, ihan kuten Neuvostoliitossa. Ja hakisi tarvittavat kuittaukset, kanssatovereilta tai ohikulkijoilta. Ja leimat. Kaupungin johto , kolmen tuhannen euron kuukausipalkasta ylöspäin, kuitenkin keskustalaisilta luottamusmiehiltä. Siitä saataisiin hyvä alku.

Kymmenkunta kaupungin luottamushenkilöä, eri puolueista (dHondtin mukaisesti) lähtisi käynnille terveyskeskuksiin, sama määrä vaatisi hoitoa sairaalanmäeltä jne. Samalla periaatteella testattaisiin läpi kaikki kaupungin liikelaitokset ja yhtiöt. Näin haltuunoton alkupäivinä olisi helppo vuokrata varamiespalvelusta eri yhtiöihin ” se Matti ja se Maija”-työntekijä, joka on ollut hoito- ,vuorottelu-, juopottelu- ,tms. -vapaalla ja soluttaa se kuhunkin työyhteisöön. Ja raporttia , raporttia kavereista, lintsauksista, kahvitunneista, luppoajoista, omista töistä ja siitäkin, jos joku tekisi työnantajankin töitä.

Raportit kaikista valtuustoseminaariin mennessä. Keskustan valtuustoryhmä käsittelisi ne, tekisi niistä nelikenttäanalyysit ja luovuttaisi ne alkuperäisinä, mutta nimettöminä kaupunginhallitukselle ja virkamiesjohdolle. Näin vältyttäisiin puolueellisuus ja oman puolueen suosiminen. (Keskustalaisia, ei kait ole ennen kuntaliitosta kaupunkiin töihin otettu)

Jos raporteista tehtäisiin oikeat johtopäätökset , niin tämän kaiken jälkeen STT uutisoisi aivan varmasti menestyvästä kaupungista lama-Suomessa, Hämeenlinnasta. Kaupungin kaulakäädyt killuisivat Iisakin ja Tapion rinnuksilla kaikissa uutislähetyksissä. Esimerkkinä Isäntä kunnassa-mallista. Kannattaisiko lamalääkitystä kokeilla?

 

 

8 kommenttia artikkeliin “Kaupungin lamalääkitys”
 1. Mirja Piiroinen sanoo:

  Hei, Hannu!
  On se vaan niin, ettei me kaupungin tyóláiset maailmaa pelasteta. Hiki otsalla on eilenkin tóitá paiskittu. Pieni on sáástó pienipalkaisten palkoista ja tekijóitá tarvitaan. Toisten tekemiset tuntuvat ja náyttávát mitáán tekemáttómiltá, mutta jos ne játtáisi tekemáttá, tulos kyllá nákyisi. Mutta voisihan sitá vaikka katsoa peiliin, vai mitá Hannu! Nyt on taas riennettává ahkeroimaan!

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Vai ovat kepulaiset parhaita vallan vahtikoiria hah hah työpaikkoja jakamaan. Tutustuppas Hannu näiden kepulaistesi tekemisiin Lammin kunnan viimeisinäkin vuosina. Jopa lastentarhanopettaja valitaan kepu jäsenkirjalla, ei ainakaan koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Eikä oikaisuvaatimus auta kun pyhä kolmiyhteys toimii. (kepu kok ja sdp) Hävetkää!

 3. Kiltti äitipuoli sanoo:

  Voi, voi, pelkkä peili ei aina riitä, osalle pitäisi olla varsipeili..

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Te kaikki! Enhän minä Mirja ole saanut vielä yhtään palauteraporttia ja Sinä jo ihan filmi piukassa! Tiedä vaikka raportti kertoisi, että liksaa lisää ja väljemmät työajat. Ja se peili on särkynyt ja ajat sitten. Varsipeilikin.
  Erkille: Jos näin on käynyt, niin säästö syistä varmaankin. Jos kepulilla oli tuoda kirja(jäsenkirja) mukanaan lastentarhaan, niin se luettiin varmaan ratkaisevaksi eduksi. Oli sitten lapsilla jotain , mitä lukea. Niukat kun ajat ovat olleet aiemminkin…
  Kiltille äitipuolelle: Juu, monelle tekisi hyvä tutkia koko habitus tarkemmin. Minulla kun on ollut liian lyhyt sänky, niin ei kampaamisessa enää tarvi koko päätäkään peilata, saati muuta..
  Kaunista päivänjatkoa kaikille, t, Hannu!

 5. Kiltti äitipuoli sanoo:

  VOIH, SINÄHÄN OLET KUIN FONTZIE KONSANAAN; KATSOT PEILIIN, LEVITÄT VAIN KÄTESI JA TOTEAT; ETTÄ TÄYDELLISTÄ ON.

  EN OO NIIN KATSONU SUN TUKKAA TAKAA PÄIN, MUTTA HYVÄTÄ NÄYTTÄÄ EDESTÄ JA PUHEET JA TEOT ON AINA OSUNEET NAPPIIN JA BLOGIT MYÖS.
  SIITÄ SIIS LÄMMIN KIITOS. AURINKOISTA KEVÄTTÄ.
  JATKA SAMAAN TYYLIIN, NE UPPOO TÄHÄN LYYLIIN.

  KILTTI ÄITIPUOLI

 6. Hanna K sanoo:

  Vai lastentarhanopettajaksi se römpän ukko olisi halunut. Kuule ei siihen hommaan kaikenmaailman pessimistejä voi palkata, sillä niistä lapsista voi tulla sinun kaltaisia. Ei siellä Lammilla enempää rakkikoiria tarvita, yksikin on jo liikaa.

 7. Jari Mettinen sanoo:

  Kurria separoimaan
  20 m€ säästötavoite on tosi kova jonka kaupunki meinaa saada kuitatuksi tänä vuonna. On muistettava, että suurin kuluerä on henkilöstökulut liekö jotain 75 – 80 % kaikista kuluista ja muka niihin ei saa koskea. Ruvetaanko sitten separoimaan sitä 20 – 25 %, joka on niitä tarkeitä palveluja joita kuntalaiset tarvitsevat. Ei siitä kermaa saada.
  Kerman kuorinta tapahtui vuoden vaihteessa jolloin palkat harmonisoitiin ja johtajille nostettiin vielä ekstraa. 10 % henkilöstökulujen leikkaus toisi jo budjetin tasapainoon.
  Tampereen alueen pk-yrittäjät ovat yhteistuumin lähteet lamantappotalkoisiin niin ettei yhtään sanota irti ja työpaikat säilyvät. Ovat kuulemma vielä pitäneet lupauksensa. Olen varma siitä, että kyllä työtekijätkin ovat tulleet vastaan ja kannattaakin tulla vastaan. Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden ja etenkin johtoportaan olisi syytä miettiä asiaa tarkemmin ja ottaa oppia Tampereelta.

 8. Tervehdys taas! ”Äitipuoli” sanoi niin kauniisti…nyyh.. kiitos!
  Hanna K lienee tarkoittanut viestinsä Erkille. En oikein tiedä niitä teidän keskinäisiä. Varmaan kuitenkin on jotenkin.
  Jarin linjoilla on helppo olla. Taisinpa maanantaina tehdä aiheesta valtuustoaloitteenkin, katsotaan tarttuuko kaupunginhallitus asiaan nyt, vai sitten kun on jo myöhäistä. Lisä innovaationa ehdotan , että ”mahdolliset väliportaan virkamiehet”, tai muutkin, joiden työpanosta ei juuri nyt välttämättä tarvita niin akuutisti, voisivat siirtyä esim opettajiksi, hoitajiksi yms , aloille, joihin heillä saattaa olla kokemusta, koulutusta, vaikkei halukkuutta olisikaan. Otetaan nyt vaikka ÄRVpalvelupäällikkö (nimike keksitty) joka on ollut opettajana: Hän voisi toimia opettajana tms, jottei tarvi palkata muualta henkilöä. Vastaavia kakkosammattilaisia pitäisi nyt haravoida ja siirtää henkilöitä oman konsernin sisällä tehtävästä toiseen. Tarpeellisempaan, jos niin on. Rupee säästymään…
  T.Hannu

Jätä kommentti

css.php