Tulevat poliittiset näytelmät

Hämeenlinnalaisittain Kantolan perhe tai Kirjeitä Myllystäni olisivat hyviä teatteriesityksiä kaupungin lähimenneisyydestä isolle näyttämölle. Verkatehtaallehan on saatava lisäkäyttöä. Energiayhtiön myynti ja siirtymisestä jäähallikauteen olisi otollinen aihe piirroselokuvaksi. Hämeenlinnalainen Ice-Age animaatio. Valtuuston kokoukset näyteltäisiin edelleenkin Raatihuoneella. Katsomopaikkojen puutteen takia ne näkyisivät netissä ja kiinnostuksen lisäännyttyä Patria-areenalla.

Uskallus puuttua poliittiseen lähimenneisyyteen on kansan tapa. Vielä, kun muistinvaraista tietoa on ja kaupunkilaisilla on kiinnostusta, ei hyväksyntää käsikirjoituksille saisi. Saati rahoitusta. Miten eri tavoin voitaisiin esittää ja laskea energiayhtiön myynnin kannattavuuskin! Kaupungissa pitäisi pyöriä oma ”Hyvät Herrat- teatteri”. Se olisi omiaan raikastamaan edelleenkin poliittista ilmapiiriä ja yhteenkuuluvaisuutta. Eikä aiheista olisi pulaa, jos vaan hyviä käsikirjoittajia löytyisi. Ja mikä olisi mukavampaa, kuin kuunneella tutulla radioäänellä Radio-Hämeestä kuunnelmasarjaa ”Kankkulankaivolla, hämeenlinnalaisittain”.

Lähikuntien kesäteattereillakin olisi muutamiksi vuosiksi ohjelmistoa pelkistä viime vuoden pöytäkirjoista. Tai siitä, jos niitä ei ole. Hauholaisilla olisi katuvalokomediasta näytelmiä useammaksikin  vuodeksi. Lisäksi tulisivat keskuskeittiön rakentaminen, Koivukoto-hanke ja paljon muuta.

Teatterin tekeminen aloitettaisiin jo nuorena. Nykyisessä Hämeenlinnassa Ysi-luokilla valmisteltaisiin kussakin eri aiheista omat esitykset, miten asiat kaupungissa pitäisi olla. Oppilaat, opettajat ja vanhemmat lähentyisivät ja esitykset esitettäisiin päättäjille. Näin he tietäisivät, mitä pitäisi tehdä. Kaupunginjohtajat delegaationeen veisivät sitten pienet filminpätkät aiheista Susamurulle, ja paikkaisivat oikeuksien myynnillä kaupungin taloutta. Ei muuta kuin julistautumaan komediakaupungiksi!

Jätä kommentti

css.php