10.04 2009 , Pitkäperjantai ja kuntien 100pv haltuunotto

 Sata päivää on täysi 10.04, kahden päivän päästä! Mikä yhteensattuma! Kuntalaisten kärsimysnäytelmä piti olla ohi. Haltuun piti heittäytyä lopullisesti Pitkäperjantaina. Paaston piti olla ohi. Pelastus piti tulla.  Maanpäällinen hallinto on osoittanut epäonnistumisensa totaalisesti.

Liittyvät kunnat piti integroida uuteen(”taivaalliseen”) järjestelmään 100 päivän haltuunotolla. Sen jälkeen kaiken piti sujua kuin rasvattu(köysi). Kurjuuden alhosta piti liittyä virtaavien(Vanaja-)vetten ääreen. Siinä , missä kaksituhatta vuotta vanha teksti kertoo kaiken onnistuneen, paaston ja kärsimysviikon jo päättyneen, on maallisen hallinnon paasto ja kärsimysnäytelmä vasta alkamassa. Haltuunotto ei mennyt tuhatvuotisen käsikirjoituksen kopiona. Haudasta nousua saa odottaa enempi kuin kolme päivää. Ylösnousemuksesta tästä kurjuudesta ei ole tietoakaan.

Ainakin kaksi asiaa  on kuitenkin toteutunut. Lause rinnalla riutuvalle ryövärille: ”Tänä päivanä ….   ” . -Samat herrat, jotka entisissä kunnissa tehtailivat(ryöstivät) alijäämäisen tilinpäätöksen, olivat armahtajan(kantakaupungin edustajien) kanssa samalla ristillä(hallituksen kokous) ja saivat armahduksen(vastuuvapauden) ja kuittasivat nimensä tilinpäätöksiin(”taivaankirjoihin”) männä viikolla. Ja toisena se, että armahtaja(Uusi Hämeenlinna) ottaa kannettavakseen kaikki synnit(velat, alijäämät,ilman hallintoa olevat kiinteistöyhtiöt, putsatut vuokrataloyhtiöt yms).

On siinä kuitenkin tekemistä, jos kaupunki pyrkii vielä jäljittelemään vanhoja kirjoituksia! Kun erikoissairaanhoidon ja terveydenhuollon menot ovat karkaamassa ennen päättäjiä taivaisiin ja Linnan Ateriat pistetään pienentämään leipäpalaa -,niin miten siinä sitten sanot , ettei ole itkua, ei sairautta, ei nälkää….

Olisko parempi hiljentyä sittenkin siihen alkuperäiseen tekstiin!?

 

Oli musta niin herkullinen tilaisuus,   – oli pakko.!.. armahtakaa?

11 kommenttia artikkeliin “10.04 2009 , Pitkäperjantai ja kuntien 100pv haltuunotto”
 1. iisakki sanoo:

  Heh,

  en ole Ison kirjan faneja, vaikka sitä joskus joutunutkin tavaamaan… Enkä myöskään jakele armahduksia kenellekään, siinä asemassa en edes halua olla, ja tuskin siihen näillä maallisilla ansioilla koskaan pääseekään.

  Mutta kohtuuhauska metafora kuiteski 🙂

 2. Hannu Kärpänen sanoo:

  Moron Iisakki! Se Iso kirja on kuiteskin läsnä aika monessa. Ihan pikaisesti taas vapaapäivien muodossa, jos ei muutoin! Pääsiäisen odotusta, t Hannu

 3. Riitta Nyqvist sanoo:

  Morjens Hannu!
  Pitihän mun sen verran kommentoida..
  juteltiin sunnuntaina Marianpäivä-lounaalla Raamatun hahmoista.
  ”Kerjäläinen” ( kerjää nälkäisille vaikka voisi jo syljeskellä kattoon ja naattia ansaitusta eläkkeestään)
  niin, Kerjäläinen sanoi meille,
  – Aatelkaas millainen häirikkö Jeesus oli aikalaistensa silmissä. Heitti pyhäkön kaupustelijat hevon helvettiin. Uhmasi avoimesti vallanpitäjiä ja kuljeskeli poikaporukassa puhuen armosta ja rakkaudesta.
  Heitin Kerjäläisen pohdinnan perään,
  – Mä olisin halunnut olla se hyvin kyseenalainen Maria, Marttaa kun ei minusta tekemälläkään..
  – Olisi ollut silloinkin kiusaus näyttää keskisormea pahimmille junteille. Hieman hämmentyneelle rouvalle seurueessa selittelin,
  – Katsos, mä oon niitä Luojan maanantai-kappaleita, ainakin hyvien ja pyhien silmissä. Pääasia, että kelpaan Hänelle juuri tällaisena syntisäkkinä. Tuo Kerjäläinenkin sanoo, että onhan tekijälläkin jonkinlainen tuotevastuu.
  Auvoista Lepoaikaa Hannu!
  T. Riitta

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Hei Riitta! Tuo maanantai-kappale oli aivan uusi juttu minulle, tuolta Luoja-saralta. Ei ole vielä ennen korviini kulkeutunut. Helpottaa tätä täydellisyyttä ja yöuniani, kun voi perustella puutteitaan tuolla, ja tuotevastuulla! Kiitos lohdutuksesta. Nykymaailma kun pyrkii saman selittämään DNA:lla. Kirjainliittymä ei liity operaattoriin kuitenkaan. t. Hannu

 5. Juhani Nikkanen sanoo:

  Lammilla riehuu kansalaissota,joukot on menossa lahtea kohden ,työväentaloon on osunut. Syntymäpäivähaastattelussa tuli asia ilmi vaivihkaa. Nyt siis tiedetään miksi Iisakki pakotti Lammin kolmekertaa äänestämään ,vahvistusta tarvittiinkiin Häeenlinnan tueksi – paukut olivat lopussa.Kaupunki on vapaassa pudotukseessa velan kanssa ja herrat vaan viilaavat ja höyläävät.”Kaurastuutti sylkee ” tietoa Hattulan ja Janakkalan velkakierteestä sekä huonosta taloudenpidosta pari ,kolmekertaa päivässä.Nyt on tykistötulen aika.HäSa antaa sivustatukea suurinpiirtein kerran viikossa, -ei auta , oisko vallattava Riihimäki ja Forssa ,sillä päästäisiin ensivuoden tammikuuhun .Sitten voitas kertoa ,että nyt se nousu vasta alkaakin. Hyvää pääsiäistä ! – Pitkäperjantai päivää.

 6. Hei maanantaikappaleet!

  Hauska huomata, että Isoa Kirjaa on tullut tavattua. Sitä varten tätä pitkäperjantaitakin tarvittiin, kun ei meistä kukaan ole täydellinen. Tekijä otti itse vastuun maanantaikappaleistaan. Armon varassa siis ollaan.

  Levollista pääsiäistä!

  t. Teija

 7. Juhani Nikkanen sanoo:

  Huomenta Teija ! Olet hyvin oivaltanut,maanantaikappaleiden tekijän”vehkeet” eivät aina ole heti aamusta kunnossa,kyllä ne käytössä tylsyy. Armo olisi suotava tekijälle -eikö vain ?

 8. No huomenta Juhani!

  Minun kommenttini liittyi siihen ”alkuperäiseen” tekstiin. Oikea ihmisen tekijä ei meidän armoamme tarvitse.

  Me ihmiset sen sijaan olemme enemmän tai vähemmän maanantaikappaleita. Virheitä on jokaisessa. Yksityinen ihminen tosin kärsii vain itse omien väärien ratkaisujensa seurauksista, mutta päättäjä voi tehdä paljon vahinkoa myös toisille. Armoa siis tarvitaan, mutta myös parannuksen tekoa. Niin yksityisen ihmisen elämässä kuin vaikkapa kunnan asioiden hoitamisessa.

  Armollista pääsiäistä edelleen!

 9. Juhani Nikkanen sanoo:

  Tosi on Teija ,olen itse niin vanhanaikainen et millään en voi hyväksyä politiikkaa ja uskontoa yhteen. Yhteistesten asioiden hoitaminen pitää hoitua omassa loossissaan ja uskon asia omassaan.Kyllä taivaanisä hoitaa kaikki ”pakanapäättäjätkin” vaikka hulluja liitospäätöksiä tekevätkin.Hänen armossaan me täällä kaikki elämme.Eihän kaikilla näytä omaatuntoa olevan.Otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille – näinhän se nyt näyttää menevän. Aurnkoista pääsiäistä.

 10. Minkäs teet, kun on tällaisia poliitikkoja kuin tuo Kärpäsen Hannukin, joka noin kutkuttavasti yhdistää politiikkaa ja Ison Kirjan tekstiä 😉 Ei kai siinä muuta voi kuin jatkaa juttua samaan tyyliin…

  Niin, minä ajattelen kyllä sillä tavalla, että ihminen on kokonaisuus. Päättäjäkin toimii aina omien arvojensa mukaan, oli ne sitten mitkä tahansa. Oma vakaumus vaikuttaa väistämättä myös politiikkaan, koska niin monet päätökset koskevat eettisiä asioita.

  On mielenkiintoista, että tällä palstalla myös eri tavalla ajattelevat ihmiset kohtaavat ja oppivat ehkä hiukkasen paremmin ymmärtämään toisiaan. Keskinäinen kunnioitus ja arvostus kun syntyy vain toisen tuntemisesta.

  Ihanaa, kun aurinko paistaa!

 11. Hannu Kärpänen sanoo:

  Pääsiäistä Teija ja Juhani! Aurinkoiselta pihalta ei malta tulla pirttiin lainkaan. Kiitokset kommenteista. Toisten ymmärtäminen on tosi tärkeää. Erilaisten mielipiteidenkin! Ymmärrämmehän me toki. Joskus ihmeteltiin mainoksessa ”ettei olis ollut flooraa..” . Miten sitä äkkiä tottuu johonkin. Ettei ois blogikommentteja!? Kumpi sitten on sydämelle terveellisempää. Ainakin nämä on monityydytettyjä. No. Siinä meni yksi blogiaihe. Rauhallista Pääsiäisen jatkoa! T Hannu

Jätä kommentti

css.php