Usvaa putkessa

Kaupungin johdon näkemykset kaupungin tulevaisuudesta, eivät ole kirkastuneet. Putkessa on usvaa. Ahveniston moottoriradan tulevaisuus sen sijaan, tämänhetkisten lausuntojen perusteella, näyttää kirkkaalta. Siellä on kohta usvaa putkessa.

Uusimmat tiedot Ympäristökeskuksen lausunnosta moottoriradasta, antavat odottaa Ahvenistolle valoisaa kesää. Kun YVA- lain mukaista ympäristönvaikutusarviointia ei tarvinne nyt tehdä, jää moottoriradan kehittämiselle ja tulevan kauden toimille enemmän aikaa. Jotain hienoakin tapahtuu (suuri toive ainakin)!

Kaupungin ylin johto ei liene sen sijaan saanut varmuutta laman syvyydestä, ja ehdottanee korjaavien toimenpiteiden siirtämistä kesän kynnykselle. Historia tulee osoittamaan, onko maltti säästöä, vai onko ajoitus tarkoituksella siirretty helpompaan ajankohtaan, lomien kynnykselle. Toisaalta valtuustokin pitää mietintöjä tarkemmin toukokuun aikana. Kristallisoituuko silloin vielä laman syvyys ja lopullisten toimenpiteiden määrä, jää nähtäväksi. Minusta nyt pitäisi tehdä ensimmäiset korjaavat toimenpiteet, lomarahoista ja muista pian lankeavista automaateista. Lama on sen verran syvä. Niitä toimenpiteitäkin tarvitaan. Aluksi olisi hyvä kysyä työntekijöiltä vaikka heidän omia säästöideoitaan. Turha pelätä mainetta tänä vuonna, jos se menee syksyllä budjetin laadinnan yhteydessä tai ensi vuonna tilinpäätöksen julki tultua. On otettava huomioon se, että nyt , lamankin aikana, työntekijöillä on viiden vuoden ”irtisanomiskarenssi”. Jotenkin tämäkin tulisi huomioida!

Itse epäilen, että vielä kesälläkään eivät ministeriöiden kallispalkkaiset ennustuspäälliköt(!!) tee palkkansa eteen ennustuksia tulevasta ja laman syvyydestä. Näinhän on nyt tapahtunut. Sitä siis on turha odottaa. Heidän putkessa näkyy vielä silloinkin usvaa.

2 kommenttia artikkeliin “Usvaa putkessa”
  1. Juhani Nikkanen sanoo:

    Morjesta ! Tutkitaan vaan omaa organisaatiota , ja viilataan ,sekä tapellaan oikeudessa virkamiehen laittomasta irtisanomisesta,eiköhän se kirstunpohja siitä aukene.Oliskohan jo aika tehdä johtopäätös, siellä yläpäässä vai pitääkö meidän muiden sekin tehdä? ,pikaisesti.

  2. Hannu Kärpänen sanoo:

    Tervehdys Juhani! Jos tarkoitat Sara Syyrakin tapausta, niin mielestäni se ei kaipaa jatkoa. Tähänastinen pitäisi riittää. Vaan olenkohan minäkin nyt malttamaton, kun näen mielessäni jo nyt monia talouden oikaisukeinoja. mitkä pitäisi toteuttaa heti.
    T. Hannu

Jätä kommentti

css.php