Ovensuukyselyt – ja niiden ajoitus

  Niin malttamaton on ihminen ollut, kautta aikojen. Ei riitä vaaligallupit viikkoa ennen vaaleja. Vielä ovensuussakin pitää kysellä, miten mahtaa käydä! Ensimmäiset ovensuukyselyt taidettiin tehdä aitan ovella. Pääsiskö sisälle? Ajoituksella on merkitystä. Varhaisessa historiassa ei kyselty. Äänioikeutta ei siinäkään asiassa naisilla ollut.

Malttamattomuudesta kertovat poliittiset ovensuukyselyt. niinkuin ne aitan ovella tehdytkin. Ainakin Niskavuoren aikoihin. Koko pitkä ilta on saattanut mennä ,eikä varmuutta asiasta ole tullut. Polkupyörä on ollut jo pitkään aitan seinustalla. Aamun sarastaessa maltti pettää. Lopputulosta ei malta odottaa.

Nyttemmin ovensuukyselyitä voi aikaistaa jo ravintolan ovella, mutta ajoitusta kannattaa harkita. Taksin ovellakaan ei ole vielä myöhäistä. Jos askeleet vievät jo kumppanin asunnon ovelle, on toiseksi viimeinen mahdollisuus kysyä. -Ja mieltä pakottaa , miten mahtaa käydä? Jos kysely antaa myönteisen tuloksen, naapurit saavat laskea äänet.

Vaan se viimeisin mahdollisuus ovensuukyselyyn tulee pahimmillaan eteen oman asunnon ovella. Tai oman makuuhuoneen ovella, jos avain on käynyt ulko-oveen. Jos tämän kyselyn ajoitus on venynyt aamupäivan puolelle, tehty kysely antaa varmemmin huonon vastauksen.

 

 

Jätä kommentti

css.php