Onko runokirjailija kuollut?

 Pienen huoneen kirjoituspöytä saa säännöllisesti vieraita. Joka päivä tuoli pyörähtää paikoillaan. Usein ennenkuin kukko on laulanut tai iltaisin kun muu talo on jo hiljentynyt.Toinen kirjoituspöydän laatikoista ei ole auennut pikään aikaan. Sen sisältökin lienee jo pölyttynyt.

 Aikoinaan laatikko vedettiin auki useasti. Sen sisuksiin sujautettiin rypistyneitä paperilappusia. Multaisia, hankautuneita, käärepaperista repästyjä. Alkujaan siellä säilytettiin mustakantista vihkoa. Aamulla se otettiin sieltä verkkaisin kädenliikkein. Meinattiin työntää takaisin, mutta otettiin mukaan kuitenkin. Sellaisena  empivänä päivänä vihkoon tuli monta sivua tekstiä. Jopa piirroksia. Joskus se palautettiin laatikkoon avaamattomana. Harvemmin. Sitten vihko tuli täyteen. Kansia myöten.

 Meni aikoja, eikä laatikko avautunut lainkaan. Sitten, joltaisen ajan jälkeen, laatikko vedettiin jällen auki. Vihko sai kaverikseen lappusia. Niitä multaisia, taskussa hankautuneita. Lukematon määrä. Ne olivat lojuneet jo jonkun aikaa kirjoituspöydän lokerikossa. Nyt ne pääsivät laatikkoon. Ja taas , lähes päivittäin, laatikko vedettiin auki. Laput lisääntyivät. Joskus niitä jopa niputettiin, järjesteltiin. Laatikossa oli aina hetken järjestys.

 Meni vuosia ja laatikko avattiin yhä harvemmin. Tuoli kyllä pyörähti usein ja pöydältä kuului naputusta.Ja taas aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Niinkuin ennenkin. Ja pöydältä kuului vain naputusta, naputusta. Vaan ei yhtään lappua laatikkoon.

 Mistä nyt lohtua laatikon tuskaan? Sadat onnet saa kätkeä pimeään,mustaan       

Iisakin täyttää vain blogi-sikermä ja sähköinen teksti on Lulunkin särmä

Laatikon toive on kaikki ratkaista: Talvinen myrsky saa sähköt katkaista!

                      

 

Kommentti artikkeliin “Onko runokirjailija kuollut?”
 1. E. Nieminen sanoo:

  Avaa toki laatikkosi.
  Ota esiin musta vihkosi.
  Herätä runosuonesi,
  Tyhjennä sanainen arkkusi.
  Ilahduta kaukaista ystävää.
  Helpota laatikon ikävää.

Jätä kommentti

css.php