Läskiksi menee,vai meneekö?

 Uusilta kaupunkilaisilta tullut palaute on ollut armotonta. Hannu p..le, tiedätkö sä ollenkaan ,mitä täällä tapahtuu!? Kaikki menee päin..! Ja vastaan: Tiedän,tiedän. Ja saan selittää taas kerran.

 Ei synttäreitä, ei kaupassa käyntiä ei juuri päivää ilman puhelinsoittoa, jossa kuntalaiset eivät purkaisi tuntoja. Negatiivisia. Nehän me havaitsemme tietty ensiksi. Ja niistä pitää sanoa, jotta ne voidaan korjata.  Mummojen ruoka (siis kotipalvelun ateria) on kallistunut ja laatu heikentynyt. Ja vastaan ,että olen kuullut. Koulutiloja ja koulun keittiöitä ei saa vuokratuksi ja kuntalaisten käyttöön. -Tiedän, olen kuullut.  Kukaan ei tiedä tonteista, onko se ja se tontti myytävänä.  -Aha , en ole kuullut, soita sinne ja sinne.  Lasta ei saa enää viedä sinne ja sinne hoitoon , kaupungilla on omat säännöt.  -Sepä merkillistä, en ole kuullut. Kaavassa on virhe tontin rajasta, eikä kaupunki suostu sitä korjaamaan.  -Vai sillä tavalla, kenen kanssa puhuitte.   Nostit sitten kokouspalkkioita ja laitoit pakolaiset tänne ja veit meiltä kuraattorin. Tämä vaati jo pidempää selitystä, varsinkin kokouspalkkioiden suhteen. Sanoin, että aikani on sen 5-6 euron tuntipalkan arvoinen, mitä palkkiosta jää kun keskeytän työni ja lähden suihkuun ,ajamaan kaupunkiin ja aikanaan takaisin. Sain asialle hyväksynnän. Ryhmäkokojen osalta on puhuttu ,ettei enää ensi syksynä…  -Olen kuullut.  Ei edes kunnon latuja eikä nuorisolle mitään toimintaa täällä Hauholla. -Olen kuullut.  Ainoatakaan näyttelyä ei ole Hauhotalolla ollut eikä kukaan tiedä edes vuokrahintoja. -Olen kuullut. Yksityisiltä hoiva-alan palveluntarjoajilta ei palvelua osteta.    -Vai niin en ole kuullut. Otan selvää.  Joku on kuitenkin huomannut asioiden tilan. Hauholle on avattu toinen hautaustoimisto!

 Haltuunoton satapäivää on käynnissä. Luen itseni kokeneeksi politiikassa mukanaolijaksi ja minuakin on hirvittänyt. Olen selittänyt parhain päin: Osa päätöksistä on vanhoja. Budjetti on rullaava ja tarkastellaan kohta. Lama. Käynnistysongelmia jne. Olen saanut nurisevan hyväksynnän. Toistaiseksi näköjään luotetaan. Toistaiseksi. Vaikka kerroin nämä asiat jo vuosi sitten.

 Vaan kun nyt kysellään jo: Meinaavat sulkea Iittalan vanhainkodin.  – Vastaan,että se taitaa olla ekaksi Vuorentaan vanhainkoti.   Kaikki kyläkoulut lakkautetaan.  -Ja vastaan, ettei vielä. Ne on suunnitelmia vasta. Meinaako se Kiemunki leikata sairaalan rahoitusta, ettei hoitoon pääse? -Ja käsken kysymään herralta itseltä.

 Alkuhankaluuksia on aina. Nyt ne ovat tulleet pääosin liittyvien kuntalaisten osaksi. Yksi asia on kuitenkin varma. Niin paljon controllereita ja virkamieskuntaa on kaupungin organisatiossa,ettei ainuttakaan supistuspäätöstä ilman vertailevia laskelmia kannata tuoda valtuustoon. Eikä hallituksen kannata niitä ilman vertailevia laskelmia esittää. Hereillä ollaan! Mututuntumalla ei päätöksiä  tehdä.

 

5 kommenttia artikkeliin “Läskiksi menee,vai meneekö?”
 1. Juhani Nikkanen sanoo:

  Nyt olisi Aija Tuimalallakin kuulijoita ihan tuvan täydeltä,kun vaantulisi kertomaan mitä lupasit,syys-marraskuussa viimevuonna siis 2008. Hyvinvointipalvelujen paraneminen taisi olla täyttä potaskaa,suomeksi sanottuna se on kuntalaisten harhauttamista ja silkkaa valetta.Oikeustajuni mukaan valehtelusta suomessa joutuu käräjille. Kysymys,kaunko aijot virkatointasi jatkaa ja puhua potaskaa kaupunkilaisille?

 2. Satu sanoo:

  Hauholla on aktiivisa kuntalaisia! Hyvä, että ottavat kantaa ja tarttuvat hihasta. Yhdistymisestä on aikaa vain pari kuukautta ja iso luuta alkaa lakaisemaan joka puolella. Ainahan on tietysti huhuja liikkeellä ja ne pitäisi saada oikaistuksi ja kaikkien tietoon.
  Mutta yhden kurjuuden tuon Rengosta esiin ja tämä ei ole huhu.
  Vanhus Rengon perämettältä oli saanut itsenäisen kunnan aikaan taksikyydin vanhustentalolle saunomaan kerran viikossa. Kunta maksoi matkan ja vanhus sai puhtaan kropan, hyvän mielen ja sosoiaalista kanssakäymistä. Nyt tuo palvelu on yksinäiseltä muorilta viety harmonisoinnin myötä. Yhtä aikaa sekä noloa että tylyä. Ei kai sen näin pitänyt mennä?! Tuntuu pahalta…

  Mitäköhän yhdistymissopimuksessa mainitun kolmen vuoden palveluturvan käy? Ai niin, siinä sanotaan, että lähipalvelut tuotetaan PÄÄOSIN samalla palveluverkolla kuin ennen kuntaliitosta. Tämä ei tainnut olla sitä lähipalvelua…

 3. iisakki sanoo:

  Hmmm,

  Näinhän se menee. Itse olen ihan varma vain siitä, että tämä nurina on vasta pientä alkusoittoa. Osa kritiikistä on varmasti ihan kuranttiakin, monet asiat on voitu hoitaa päin persusta – mutta osa selittyy ilmiöllä, joka on koettu kaikissa kuntaliitoskunnissa. Ilmiöllä on nimikin: Kuntaliitoskoliikki.

  Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että jopa Ystävänhiihdon uusi järjestämispaikkakin on kuntaliitoksen syytä. Käsittääkseni kaupungilla ei tosin ole mitään tekemistä asian kanssa. Hämeen Sanomathan mokoman sivakoinnin järjestää.

  Lama iski kieltämättä aika pahaan paikkaan. Kaikki säästötoimenpiteet, joita joudumme muiden Suomen kuntien lailla tekemään, menevät nyt liitoksen piikkiin. Saas nähdä, kuinka poliitikkojen persus ja hermo kestää tehdä väistämättömiä päätöksiä…

 4. Hannu Kärpänen sanoo:

  Tunnen tuon koliikin. Voimme kuitenkin lohduttautua sillä että Uusi Hämeenlinna on tarjonnut ns. vanhanajan talven. Paremman kuin pitkiin aikoihin! Se varsinainen koliikki alkanee, kun hätäsektio on tehty ja todettu että ”lapsi” jää henkiin. Onneksi kinalaiset jo kokeilivat, ettei ainakaan melamiinilla kannata maitoa jatkaa.
  Ja kyllä nahka on aika monesta kohtaa jo liian paksu. Kuitenkin avoimesti perustellut päätökset saavat eniten ymmärrystä, joten siihen kai tähdätään. Palvelupisteisiin voisi laittaa jonkinlaisen ”palautelaatikon” vanhuksille, ja nettiä käyttäville oma ”musta laatikko” jonne kertyisi tietoa, mikä missä milloin mättää.

 5. iisakki sanoo:

  No jos meidän vanha kunnon palautesysteemikin on ryssitty muutoksessa, niin kumma juttu… Kastelliin on ennen pystynyt jättämään lomakkeella palautetta mistä tahansa kaupungin asiasta ja jokainen palaute on myös käsitelty ao. lautakunnassa. Netissä sama ”musta laatikko” on tietysti toiminut myös.

Jätä kommentti

css.php