Lähimmäisen turvaksi, soita!

 Kun kolmen päivän aikana neljä autoa singahti samasta urasta pellolle, päätin soittaa. Miksi sitä ei tehnyt paikalta autoja noukkinut hinausauton kuljettaja tai mahdollisesti paikalla käynyt poliisi? Voi toki olla,ettei näissä tapauksissa poliisia kutsuttu paikalle. Lopulta löytyi nro 02002100, tienkäyttjän linja. Asia korjaantui neljässä tunnissa!!

Talvikauden matkailu suuntautuu paljolti hiihtokeskuksiin. Lumiset mutkaiset maantiet suorastaan houkuttelevat uusille reiteille. Uusissa ja tutuissakin mutkissa voi odottaa arvaamaton vaara. Tien kunnossapitäjä on saattanut aurata tielinjan asfaltin reunuksen yli puolikin metriä. Usein reunaan syntyy syvä ura.

 Upeassa hohtavassa maisemassa ei tule nuuskittua tien pintaa riittävän tarkasti. Jos oikealle kaartuvassa mutkassa auton pyörät joutuvat asfaltin reunan yli uraan, on kaikki konstit tarpeen. Niiden selkäytimeen asettelu ei käy hetkessä. Todennäköinen kuvio on piruetit vastaantulevan kaistalla ja sitten oikealle ojan yli. Joskus vain suoraan naapurin kaistan yli tieltä ulos. Jos joku juuri ajelee vastaan, on jälki hirmuista.

Hauhon- Eteläisen välillä, tiellä 305 ,oli tammikuussa kaksi tällaista ansaa.Varmasti niitä on muuallakin. Soittoni jälkeen, neljässä tunnissa,tienpitäjä jäädytti reunaan reilut heijastintolpat, mitkä autoilija ja tien kunnossapitäjäkin varmasti näkee. Kiitos siitä!

 Lomalla tai et, soita , jos havaitset tällaisen ura-ansan. Parhaimmassa tapauksessa pelastat monen lähimmäisen elämän.

 

Jätä kommentti

css.php